Sziasztok!
Nyuszika, Eszter 21 hós, Noemi pedig 7,5 hetes, szoval 19,5 ho van koztuk. Eszter nagy egyineseg, eleg eroteljes, nagyon anyas volt a szules elott, es hiaba keszitgettuk, azert megviselte, hogy eltuntem. Pedig meg elore a korhazba is bevittuk, megmutattuk hol lesz anya, ismerte a szulesznot es a doktor bacsit, akik segitenek majd a kistesonak kibujni. De a valosagban azert neheztelt. Ketszer is bejott latogatni, szerintem jot tett neki, es megnyugodott, hogy megvan anya. En is aggodtam, mi lesz, amikor egyedul leszek a ket kicsivel, de tenyleg hamar bele lehet jonni. Meg konnyebb lesz, amikor mar ketszer mehetunk setalni, amikor az idojaras is engedi majd.
Zizien, igen, Suttogo egesz jo, persze egyenre szabva.
Mi arra nagyon figyeltunk, hogy a nagy napirendje megmaradjon, mert az neki biztonsagot jelent. A kicsit meg nem sikerult teljesen beleilleszteni, 3-4 orankent szopik, ejjel ketszer kel, egyszer ejfel es ketto kozott, utana ra 3,5-4 orara megint, nappal inkabb 3 - 3,5 kozott keri a kajat. A gond jelen pillanatban az, hogy ha a delutani szopi 5 utan van, akkor neki utana indul egy nagy alvas. Jobb lenne ez este 9 utan. Mar probaltuk, hogy ebresztjuk, de azzal megzavartuk a ritmusat. Egyelore nem eroltetem, szerintem hamarosan igazodik majd o is.
A hazimunkakat en ugy csinalom, hogy igyekszem este rendben hagyni a konyhat, amikor megyek furdeni, akkor keszitem be a masnapi mosast, a gyerkek ruhait es az enyemet is meg este osszekeszitem, igy reggel nincs kapkodas, mert valahogy reggel meg nagyon egyszerre kelnek.
Persze a nagyot probaltam minel onallobbra nevelni a kicsi szuletese idejere, de o meg csak most kezdett egyedul kanallal enni, eddig nem erdekelte, na meg ugy nem volt eleg gyors. Es az ebedet meg mindig durvan pepesitve eszi, nincs turelme annyit ragcsalni. De ezzel is ugy vagyok, hogy majd megerik ra. Ami sarkallatos pont, az az alvas, mi ugye altattuk ot jo sokaig kezben, ebredt is emiatt ejjel sokszor. Olyan felidos terhes lehettem, amikor a pocakomtol mar nem birtam betenni, akkor kapott kiveheto racsos agyat, megbeszeltuk, hogy az most az ove, a masik a hugicae lesz, es mostantol ugy fog elaludni, hogy bemaszik, anya meg ott ul az agy mellett, amig elalszik. Eloszor azt mondta, hogy nem, de tenyleg, ha erzi, hogy eltantorithatatlan vagy, akkor nem csinal belole problemat. Azota nincs gond az ejjeli alvassal, egy huzamban alussza vegig. Leginkabb nekem hianyzott a kezben valo altatas, de csak neki tettunk jot az atallassal.
Amikor csak egyedul vagyok veluk, ha a kicsi alszik, akkor csak a naggyal foglalkozom, ha a kicsi ebren van (egyre tobbet), akkor egyutt jatszunk vele, amig a kicsi szopik, addig vagy hoz egy mesekonyvet, vagy tornazik, vagy hoz egy kirakost, vagy a rajzolotablat, de van, hogy csak var.
Szerintem amikor a kicsi megszuletik, ok annyira rank szorulnak, hogy egy percig nem lesz lelkiismeretfurdalasod a naggyal szemben. Es nala mar nem kell megtanulni anyanak lenni, ha ertitek mire gondolok.
Ne aggodj Zizien, jo lesz ez nagyon, teljesen termeszetes erzesek ezek, amiken most keresztul mesz.
Ja, es ha nem oromkodve fogadja a tesot, akkor sem kell ketsegbe esni, hagyni kell, hadd dolgozza fel, az ido fogja megoldani.
Most megyek, picur ebredezik.
Verus