Sziasztok!
Edina, a hétfő mindjárt itt van, aztán már kezdhettek is. De jó!! Minden rendben lesz, majd meglátod.
Salsera, gratula a kisfiúhoz. 14. hét. úgy repül az idő, megdöbbentő. Törlőkendő melegítő?
Segítség!
Ági, én a 6. héten kezdtem el rosszul lenni és a 7-8. hét volt elég vacak, pár napja meg egyre jobban vagyok. Nagyon sok kismama egyáltalán nincs rosszul, ne aggódj, a következő babóval pótolhatod simán.
A házaséletre én is rákérdeztem a profnál és azt mondta a 12. hétig kerülendő.
Bogyoka a hsg-nek azonnal meg van az eredménye, nekem kérdeznem sem kellett, ahogy végeztünk mondták is, hogy minden rendben. A katéter felhelyezése kellemetlen, a kontraszt anyagot, amikor fecskendezik fájhat, de az kb. 2 másodperc és nekem nem volt rosszabb, mint egy középerős mensis görcs. Miután kész voltunk nekem görcsölt a hasam, de az sem volt rosszabb, mint mikor megvan. Bevettem a szokásos bogyómat és ahogy az hatni kezdett el is múlt és utána nem fájt már és az is hozzá tartozik, hogy nekem közvetlenül egymás után kétszer csinálták meg a vizsgálatot, mert elsőre kicsúszott a katéter a kontrasztanyag keltette nyomástól.
Annyi még, hogy egy picit vérzett utána, de nem jobban, mint, amivel egy tisztasági betét elbír.
Áfonya, Maci, Mmzsó, Dekatka, Sziszi? Hogy vagytok?
Tegnap megpróbáltuk kideríteni a párommal, hogy mikor rendel az akkor még csak reménybeli orvosunk, ami olyan jól sikerült, hogy ma reggel mehettem is hozzá.
A klinika ambulanciájára mentem és azt mondta, hogy nem szoktak elküldeni beteget, ha akár az orvosához, akár a klinikához ragaszkodik, úgyhogy járhatok hozzá nyugodtan, akár ide is, de ha szeretnék, akkor magán rendelésre is. Sajnos nem csinált ultrahangot és azt mondta, hogy ha nincs panaszom, akkor ilyen fiatal terhesen nem is vizsgálna még.
3 hét múlva kell visszamennem, akkor lesz uh. Kaptam egy listát az elvégzendő vizsgálatokról, azt addigra meg kell csináltatnom és vinnem magamamal.
Holnap reggel megyek védőnőhöz, kíváncsi vagyok mi lesz.
Integrált teszt: kiderült, hogy nálunk a kerülteben ingyenesen megcsinálják. Felhívtam őket, kell-e időpont, meg hogy megy ez. Azt mondták, hogy a védőnős és a terhesgondozó dokis papírokkal kell menni, nem muszáj időpont, de kérhetek, ha akarok, lehet, hogy gyorsabb a bejutás. Oké. Felhívtam ma őket, hogy kérjek időpontot, erre pokróc stílusban elhajtottak, hogy mit akarok én a 10. héten, majd ha a 12. héten megvan a tarkóredős ultrahang utána kérjek időpontot. Megkérdeztem, hogy csókolom a tarkóredővizsgálat nem része az integráltnak? Válasz: de azért is kell magammal hoznom. Értitek ezt? Olyan jó volt a sotén, ott olyan kedves, segítőkész mindenki, most mi a jó eget kezdjek ezzel az információval? Nem lenne hátrány, ha nem kellene 30 e Ft-ot kifizetni erre a vizsgálatra.