Sziasztok!
Elég nagy volt a termés hétvégén! Alig bírtam visszaolvasni
. Én hétvégén csak Apucié vagyok
.
Már teljes pánikban voltam olvasgatva, hogy mennyi dolgot megvettetek már a babának, mi meg még szinte semmit, hogy szombaton beindultunk. Így örömmel jelentem, hogy már van a babának kiságya, baldachinja, ágyneműje, fejvédője, meleg takarója, babakocsija, textilpelusa (a feje alá és törölgetéshez), körömcsipesze, altatócumija, Tetra kifogója, 56-os ruhái, macija, 62-es overallja (remélem nem lesz túl nagy, én 56-ost nem mertem venni, max. egy kicsit lógni fog rajta), zenélő-forgója a kiságy felé. Ezen a héten megvesszük a babakádat és a hordozót, ha Apa megkapja a fizetését. Így már csak apróságok kellenek!!!
Mivel a sok termést csak egybe olvastam el, így "ömlesztve" tudok csak hozzászólni a témákhoz.
Babahordozó: Szinte mindegyik babakocsiba bele megy szinte mindegyik hordozó. Így Graco babakocsiba sem muszáj Graco hordozót venni. Főleg azért nem, mert nagyon drága, tesztelve viszont nincs... Ami tesztelve van és jó, az a Kiddy Protect, aminek az ára max. 22-25e Ft körül van, csak sajna sehol nem találunk. A Pierre Cardint állítólag ugyanott gyártják, mint a Kiddyt, így ha tesztelnék, a teszteredmények hasonlóak lennének. Nekem az anyagával van gondom. Nyáron is ebben lesz a baba, az anyaga viszont teljesen merev és műszálas. A legjobb hordozó a Römer Baby Safe Plus, de ennek nagyon húzós az ára (35e Ft körül van). Amit nagyon ajánlanak, az a Concorde, de árban ez is 30e Ft körül van, így én inkább a Römert venném, ha ennyit rászánnék. Remélem, hogy Kiddy érkezik ezen a héten a Mini Manóba, mert erre nagyon kíváncsi vagyok. Szerintem arra érdemes figyelni, hogy legyen benne fejszűkítő párna. A MiniManóban az egyik eladó nagyon ajánlgattta leárazott BéBéConfortot, de ebben nem volt fejszűkítő párna, ami szerintem nagyon veszélyes, hiszen a kis feje így csapódhat jobbra-balra.
Babus, Borbolya, Psandi!
Én is a MÁV-ban fogok szülni. Tőlem viszont még egyszer sem vettek kenetet és a méhszájamat sem nézték meg. Hivatalosan mikor kell ezeket a műveleteket elvégezni? Panaszom nincs, de sosem lehet tudni...
Ti jártok valamilyen szüléselőkészítő tanfolyamra? Én nem járok sehova, nem is ajánlottak semmit. Így viszont hol fogom megtanulni a szülés ideje alatt segítő légzéstechnikát és egyéb dolgokat? A szülésznővel elvileg csak a 36. héten találkozom. Ő fog majd felvilágosítást nyújtani ezekről a dolgokról???
Az én Manóm is teljesen változékony a mozgást illetően. Rúgni viszont már nagyon fájdalmasakat tud. Szinte folyamatosan kinyomja magát, így ritka az, hogy ne lehessen kitapogatni a kis buksiját. Az egész hasam csak puklikból áll, de a fején kívül mást nem tudok meghatározni
. Még mindig farfekvéses
. Kezdek izgulni a szülés miatt, főleg azért, mert még mindig nem tudom, hogy szülhetek-e hüvelyi úton és ez legkorábban a jövő héten derül ki, függetlenül attól, hogy befordul-e a gyerek. Én úgy érzem, hogy elég sokat nőtt a Manó és bár nagy a hasam, mégis igen szűkösen van odabent. Remélem azért még 6 hetet mindenképpen kibír. Akkor már 38 hetesek lennénk.
Borzasztóan szeretem a Fiamat, de kezdek izgulni, hogy mit fogok kezdeni vele, ha kint lesz??? Irigykedve olvasom azokat, akik nagyon biztosak abban, hogy jól fogják végezni a baba körüli teendőket. Etől függetlenül nagyon várom már, de magammal szemben vannak kétségeim.
Bocs a hosszúságért!
Eveka