Új privát üzeneted érkezett!

Eszty!
Szerintem is hozd el Orsit, bár te tudod, ha tömegközlekedéssel jössz, akkor lehet hogy inkább ne!!!

De jóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóó, eddig mindenkinek jó a 24-e Kép

Tkrisz!
Mi az Ond vezér útján lakunk, szintén gyönyörű panelházban Kép Kép

Hogy hívják a védőnődet? Ti is a Csertő parkhoz tartoztok?
Egyébként nekem az első védőnő kétszer jött,aztán 5 hónapig egyszer sem, de még csak fel sem hívott, aki pedig most van (őt nem szeretem) kérdezte, hogy jöjjön-e, mondtam hogy ne!!!!!!!!!!!!
Ő ugyanis azt javasolta, hogy már ne szoptassak annyit... no comment...

Kép

Kép
csaju

Sziasztok!

A 24.-e nekünk is jó.
Lau:ha visszakeresel ,írtam valahol,hogy Nimród mennyiket hízott a hónapok alatt.Ő sem vitte túlzásba,mégis egészséges.

Krisz: Október óta van normális védőnőnk,de a gyereket még nem látta.Pedig annyi kérdésem lenne,meg jó lenne,ha végre valaki foglalkozna vele hogy rendesen fejlődik e.

Szép napot !

Anita

Kép

Kép
anita23

Sziasztok!

Anita: hát igen, én is így vagyok ezzel, tudnék kérdezni pár dolgot...

Csaju: Micsoda meglepetés, itt élünk egy rakáson, ki tudja, lehet, hogy látásból ismerjük is egymást? :-) Melyik részén laktok az Ond v. útnak? Ha van kedved, akár összehozhatunk egy előtalálkát jövő héten, nem lenne nagy kunszt megszervezni :-).
Mi is a Csertő parkba járunk, a Garainé volt a védőnőnk, az első hónapban fordult meg nálunk 2-3-szor, aztán semmi, de egyszer csak megtudtam, hogy eltávozott a védőnők sorából :-), most csak helyettesítik, nem tudni, mikor lesz "rendes" védőnő. Pedig tényleg jól jönne a segítség sok témában, igazából egyre több gond, probléma, kérdés merül fel, ahogy múlik az idő.

Krisz

Kép

Kép
tkrisz

Jééééééééé, nekem is ő volt a védőnőm!!!!!! És most te kit "kaptál"???
Okés, benne vagyok az előtaliban Kép

Mi a 4. háztömben lakunk az Ikea háta mögött, nem tudom érthető-e, az Ond vezér útra merőlegesek ezek a házak.
Szóval, mi lenne, ha össszehoznánk egy közös sétát????
Mi 11 körül szoktunk...

Kép

Kép
csaju

Csaju: a Kisbalázs Klára helyettesíti egyelőre. Kicsit kelekótya szegénykém, szerintem, nem igazán tudok bízni benne.
Hát, most mit mondjak, ismerem azt a házat, majdnem ott vettünk lakást, de aztán ez a másik mégis jobban tetszett... Benne vagyok a sétában!

Képzeljétek, megcsináltam Máté albumát, sok-sok képpel, nézzétek meg, ha érdekel. Csaju, egyes képeken én is rajta vagyok, így legalább te már megismersz engem, ha találkozunk. Neked nincs albumod? Ha véletlenül nem nyílna meg, Mátémanó címszó alatt találjátok!
http://babanet.hu/album/main.php?album=4398

Kép

Kép
tkrisz

Sziasztok!

Krisz: nagyon jók a képek!!KépKép Annyira édes Máté és szépek vagytok együttKép

Anita: igen, emlékszem, hogy írtadKép A lényeg, hogy egészségesKép
Tömném én is, de ha egyszer nem kell neki???Kép

Jóéjt
Lau
lau

Krisz, Eszty, Anita: köszi a biztatást tejcsi ügyben, holnap a golyócskákat is megcsinálomKép Rajtam nem fog múlni!!

A 24-e nekünk is jó leszKép 27-én meg megyünk babamasszázsraKép
Milyen olajat érdemes vinni? Johnson olajat (ezt láttam a fényképen KriszKép ) vagy esetleg sima búzacsíra vagy mandula olajat?

Lau
lau

Sziasztok!
Hát ezt a 24.-ét pikk-pakk megszerveztétek.
Igaz Márk már 14 hónapos nagyfiú a ti babáitok között,de szerintem még belefér hogy mi is elmenjünk a talira.
Be kell vallanom,hogy ez az első és egyetlen fórum ahová életemben írogatok(már hónapok óta)
és tök furi,hogy olyan mintha mindenkit ismernék.
Érdekes lesz majd személyesen találkozni.

Ennyi édes babát!Gratulálok mindenkinek!

Tényleg meg kéne azért érdeklődni,hogy elférünk-e majd vagy kell valami külön sarok?!

Jó éjt mindenkinek!

Kismuki
kismuki

Tkrisz!
Nagyon édesek vagytok Kép De főleg Máté Kép Kép

Nekem is a Klára a védőnőm, hát nekem nagyon unszimpi, állandóan okoskodni akar, nem tudom a doki miért nem szól rá, még őt is utasítgatja!!!

Kismuki!
Még szép hogy belefértek Kép

Most megyek, mert vendégeim jönnek nemsokára...

Kép

Kép
csaju

Sziasztok!

Krisz: az én védőnöm is augusztusban látta utoljára a kicsit és mit ne mondjak én is fel vagyok háborodva. Más védőnő megy ha kell, ha nem, telefonál stb. ő meg azt sem tudja hogy néz ki a fiam... Egyébként mi a Bosnyák téri rendelőhöz tartozunk.

Nagyon jó ötlet a találkozó én is szívesen elmennék Bencussal. Már úgyis terveztem, hogy megnézzük a Holnapházat. (Ha jól láttam, az Avon irodája mellett van.)

Most rohanok, mert Bence elaludt és még ezer dolgot szeretnék elintézni. Később még írok

Gabi

Kép
Kép
almadi

Sziasztok!

Lau: igazából mindegy, milyen olajat viszel, nekünk épp a Johnsons gél volt, azzal tényleg jó masszírozni. De az egyik csaj pl. rendes masszázsolajat hozott üvegben. Szilvi mondta, hogy nyugodtan testápolóval is lehet, én is sokszor azzal csinálom, ha nincs kedvem olajozni :-).

Csaju: akkor mikor sétáljunk :-)? Jövő hét elején vmikor?

Csaju, Gabi: A kedves védőnőnk szerintem egyébként még rendkívül életunt is, illetve lehet, hogy csak a szakmáját unja, de azt nagyon. Ezenkívül nem feltétlenül emlékszik, hogy miket mondott előző nap (egyszer összefutottam vele a házban, persze nem hozzánk jött, másnap meg mentünk dokihoz és ott is találkoztunk), ami még hagyján, de nem is ugyanazt mondta... Nagyon flegma, nem túl barátságos, mosolyogni még nem láttam, ami igen ciki egy védőnőnél, és még sorolhatnám... Örülnék már, ha lenne egy normális védőnőnk, aki időnként meg is látogat minket. A dokinál havonta egyzser eltöltött 5 perc nem igazán felel meg tanácsadásnak... Tényleg fogalmuk sincs, hogy fejlődik a gyerek, milyen otthoni környezetben, ilyesmi. Gabi, egyébként én még nem nagyon hallottam olyan védőnőről, aki rendszeresen jár és érdeklődik. Ritka kincs lehet az olyan. Tök jó, hogy ti is jöttök a talira!

Kismuki: persze hogy gyere te is, teljesen mindegy, hogy milyen korú a gyermek, majdcsak elleszünk! :-) Én is úgy vagyok vele, mint te, hogy olyan, mintha egész jól ismernélek benneteket, és soha nem írtam egyetlen fórumba sem ezen kívül.

Tigris: ha erre jársz, biztos tudsz nekünk több infót adni, hogy hogyan is kellene bevennünk a Holnapházat! :-)

Végül, de nem utolsósorban köszönöm a gratulációkat gyermekem nevében is, nagyon aranyosak vagytok. Azt még nem is írtam, képzeljétek, már kibújt a 6. fogacskája, ez most felül jön a többivel ellentétben, és két napja állandóan fordulgat át ide-oda, eddig csak mutatóba csinálta. És még többet kacarászik, mint eddig :-). Tök jó nézni, el sem tudtam képzelni még egy fél éve, hogy ilyen klassz dolog az anyaság!

Krisz

Kép

Kép
tkrisz

Sziasztok Lányok!
Túlvagyok a vizsgán, hétfőn lesz eredmény.
Nem reménykedem, mert nem a megadott tételekből kérdeztek, úgyhogy lázad is az egész csoportunk.
Szerintem nem sikerült, és ez nem kishitűség.

Mi megyünk jövő csüt Viktorral zenebölcsibe az Árkádba, ha gondoljátok, akkor bejelentem magunkat csoportosan, és megkérdezem, hogy mennyibe kerülne így.
Addig mindenki vissza tud jelezni, hogy jön-e? Beszéljük meg a 24-e, 10.30-as időpontot fixre?
Krisz írta, hogy neki előbb nem jó.
Szerintem nem feltétlenül kell a különterembe menni, mert a nagy játszószobában vannak sarkok párnákkal, ahová félre tudunk vonulni beszélgetni. Lehet hozni plédet, amit a szőnyegpadlóra teríthetünk, és a kisebb babákat oda lehet fektetni, a nagyobbakat meg szemmel tudjuk tartani, miközben játszanak, de vannak óvónénik is, akik figyelnek rájuk.
Kismuki, szerintem az én fiam lesz a legnagyobb, mivel már elmúlt kétéves, a másik kisfiam pedig a legkisebb, mert még csak három hónapos a pocakban.

Nálunk rossz hír, hogy nagyon magas lett a cukrom. Viktorral csak a hatodik hónapban lett terhességi diabéteszem, és most úgy néz ki, hogy ettől a pillanattól diétázhatok. Borzasztó lesz ez a méricskélés fél éven keresztül.
Viszont le kell szorítani, mert ha inzulinozni kell, akkor nem szülhetek az Uzsokiban, csak valamelyik klinikán.
Jó hétvégét Nektek!
tigris

Sziasztok!

A 24.-e nekünk is jó.Annyira szeret a manó gyerek társaságban lenni.Már gondolkodtam máskor is rajta hogy elviszem őt ilyen helyre.

Anita

Kép

Kép
anita23

Sziasztok!

Tigris: kitartás a diétához, nekem csak az utolsó hónapban kellett, de bőven rossz voltKép MOndjuk, az előnye, hogy nem híztam, csak 10 kilót, amiből 8 lement a szülés után, de szoptatás közben szépen visszakúszottKépKép MOst annyi vagyok, amivel mentem szülni, de akkor volt egy baba is a pocakbanKép
Hát, ez van, majd tornázom, ha már nem csak szopizik. Az a baj, hogy ha nem eszem elég szénhidrátot, tejcsi sincs annyi. Most első a babaKép A lényeg, hogy férjemnek így is tetszem, és ez a fontosKép

Nagyfiamat valószínűleg nem fogom vinni a talira, mert 6 évesen nem tudna szegényke mit kezdeni magával, folyamatosan vele kellene foglalkoznomKép Mekkora az a terem? Ha nyűgös a törpe lehet azért szoptatni diszkréten?
Megtennéd, hogy megkérdezed, ha nem okoz gondot?
Mert ha nem, akkor úgy kell készülnöm, hogy szoptatásra hazajöjjünk.

Köszi, Lau
lau

Hahó!

Lányok, lehet ám előbb is találkozni, csak azért írtam a fél 11-11-et, mert sokszor előfordul, hogy Máté addigra a reggeli hancúr után újra elalszik és én is vele szunnyadok, mert nem aludtam ki magam (ált. túl későn fekszem le és ehhez képest Máté korán kelt :-), szóval miattam nem kell így szervezni, ha nektek inkább előbb jó, egyszer kibírjuk a korábbi kelést:-).

Tigris: azért hátha sikerül a vizsgád! Én is kitartást kívánok a diétához! Nem irigyellek, én nagyon rosszul tűrök mindenféle diétát. Nekem a vérnyomásom volt magas a végén, sómentesen kellett ennem, majd megőrültem. De ez még rosszabb! Vigyázz magatokra!Az jó lenne, ha meg tudnád érdeklődni a csoportos tarifát! Köszi előre is!

Krisz

Kép

Kép
tkrisz

Visszanéztem, hogy ki szeretne jönni a találkozóra:
Csaju, Tigris, Eszty, Lau, Anita, Kismuki, Gabi, jómagam,azaz Krisz :-).
Sweetlady, Csirkesz, ti tudtok jönni?
Még valaki esetleg? :-) Remélem, nem felejtettem ki senkit!

Krisz

Kép

Kép
tkrisz

Igen, nekünk fél 10-től jó Kép))

Tigris!
Szegénykém, nagyon sajnálom a cukros dolgot! NAgyon fogok drukkolni, hogy ne kelljen inzulinozni magadat... Kép

Kép

Kép
csaju

Sziasztok!

Nekünk is jó bármikor.Mi 7 -kor kelünk minden reggel.Igaz kell kb 3/4 óra mire odaérünk az árkádhoz.De mi rugalmasak vagyunkKép

Jó éjt!

Anita

Kép

Kép
anita23

Sziasztok!

Mi akkor tuti megyünk Márkkal,nekünk is bármikor jó,igaz a kisfiam mostanában 9-10-ig alszik,de mi is ott vagyunk az Árkádban 10 perc alatt.

A védőnőkre visszatérve:én eddig azért nem írtam erről mert azt hittem ez csak egy kirívó eset hogy a mi kedves védőnőnk 14 hónap alatt kétszer volt kint nálunk,de ezek szerint ez az általános.
Érdekes:akkor a barátnőm védőnője,aki 3 hónapig 2 hetente és azóta pedig havonta jár hozzájuk biztos csak önszorgalomból dolgozik ennyit.Pedig már 12 éve is ő járt hozzájuk a nagylányához.
valószínüleg eddig ő az egyetlen lelkiismeretes védőnő akiről hallottam.
Kár hogy nekünk nem ezt dobta ki a gép,hanem a besavanyodott öreglányokat.

Alig várom a talit!
Jó éjt mindenkinek
Kismuki
kismuki

Sziasztok!

Olvastam,hogy lesz tali.Esetleg mehetünk mi is?Bár nem tudom milyen a zene-bölcsi és hogy oda milyen korú gyerekek mehetnek...Dominik pont 24.-én lesz 10 hónapos.

Kismuki! Szerintem cseréljünk védőnőt!Kép Engem nagyon idegesít az enyém mert egyfolytában a nyakunkon van,bejelentés nélkül jön,és semmi olyat nem tud mondani amit már ne tudnánk.Ráadásul minek jön egy 10 hónapos gyerekhez???Na mindegy,én nem vagyok oda a védőnőkért túlzottan.

Puszi mindenkinek!
Orsi
orsi21

Sziasztok!

Orsi: persze hogy gyertek ti is! Legalább lesz mindenféle korú gyermek és a fiatalabb gyerkőcök anyukái előtanulmányozást folytathatnak :-)! És megtartjuk egyúttal Dominik szülinapi buliját is :-)!

Akkor eddig ennyien vagyunk: Csaju, Tigris, Eszty, Lau, Anita, Kismuki, Gabi, Orsi és Krisz.

Képzeljétek, kimentünk ma a XVI. ker.be, a bioboltba, egész jó kis választék volt zöldségekből és gyümölcsből. Nem is nézetek ki olyan rosszul :-). Jól bevásároltunk. Aki még nem járt arra és menne, annak mondom, hogy a piac mögött van (egy tábla jelzi, hogy még meg kell kerülni a piac mögötti épületet is), nem teljesen a piachoz tartozik, mi kicsit nehezen találtuk meg. Nyitva van hétköznap 9-17, szombaton pedig 13-ig.

Csaju: mi lesz a sétánkkal, már nincs kedved? :-(

Puszi mindenkinek. Krisz

Kép

Kép
tkrisz

Sziasztok!

Orsi! A zenebölcsi leginkább egy 10 hósnak való!

Tkrisz!
Jaj, bocsi, én is elmagyaráztam volna részletesebben is hol van a biobolt, ha mondod, hogy ma mentek!!!!!! Ráadásul elő is kerestem este a cetlit amin rajta van a nyitvatartás, azt jöttem most beírni Kép

Ja és hogyne lenne kedvem a sétához, beszéljünk meg egy napot!
Most változott a sétánk időpontja, 4 körül szoktunk, ti?

Kép

Kép
csaju

Sziasztok,

Bocsánat, hogy ismeretlenül írok ide nektek. Azért teszem, mert tudom, hogy sok mama nem az "elmúlt napon"-ra kattint, így ha érdekelné is, amit hírdetek, nem láthatja meg. Ez pedig a következő:

január 27- én újabb 4 napos dúla-alapképzés indul a MODULE szervezésében. http://www.szuleteshete.hu/cikk.php?id=89&cid=45522

Amennyiben valaki tervezi, érdemes erre mindenképpen elmennie, mert ez az utolsó alkalom, hogy nem kell szállásdíjat fizetni. Külön indok még a mostani tanfolyam mellett az, hogy pénteken vért izzadva megszültük a továbbképzés mikéntjét, hogyanjait és egyéb kérdésekre adott válaszait is, és ennek eredményeképpen a januári csoport tud velünk továbbképződni havi egy vagy két napos alkalmakkor, és szuper lesz! Érdeklődés esetén forduljatok a fenti linken megadott névre, számra, vagyis Békés Emőkéhez a 70/948 5481-es számon, de még sokkal jobb, ha mélt írtok neki a bekese@module.hu címre.

Tudom, hogy sokan közületek várandósok, azért teszem fel ide is ezt, mert pocakkal is el lehet menni, amennyiben, ha van nagyobb testvérke, elég nagy ahhoz, hogy nélkülözze a mamáját 4 napra. Nem mellesleg ez a képzés segít kihozni a legjobbat a kórházi szülésekből (is) mind a ti, mind a babáitok szempontjából. (Bár tény, hogy pocakkal átmenetileg lemaradtok a toábbképzésről, de ez újra indul később, szóval nem gond.)

Ha szeretnétek dúlát, akkor nekem írjatok, leírom, hogy tudjátok megtalálni a leginkább nektek valót. Kép

Virág
virág78

Sziasztok!
Az Uzsokiban szultem mult ev vegen, de nem abban a keruletben lakunk. A szuletesi anyakonyvi kivonatot ilyenkor ugye Zugloban allitjak ki? Es kikuldik postan, vagy csak ertesitest kuldenek, hogy hol es mikor lehet atvenni?
Ha mostanaban inteztetek, mit tudtok a TAJ (Teve utcai) sorbanallasrol? Es a Loportar utcarol (anyasagi+csaladi potlek)?
Elore is koszonom annak, aki tud valaszolni.
Petine
petine

Csaju: nekünk nincs fix időpontunk a sétára, ahogy esik, úgy puffan... Bár négynél mindig előbb szoktunk, hamar sötétedik, és hát világosban azért jobb sétálni. De mindegy, jó a négy óra is. Mondjuk kedden? Hol találkozzunk?

Látom, mindenki hétvégi álmot alszik :-).

Kép

Kép
tkrisz

Tkrisz és Csaju!

Köszi,akkor úgy néz ki megyünk.Ugye 24.-én lesz? Apuka is jöhet?

Petine!
Sajnos nem tudom,nálunk a férjem intézte.

Orsi
orsi21

Mutizok egy képet Domiról.Itt kb.7-8 hónapos lehetett.Kép
Kép
orsi21

Tkrisz!
A 4 óra nem kötött, csak a körül szoktam azért, mert ha akkor alszik, akkor este 8-9 körül elalszik, viszont ha többet alszik vagy később, akkor itt kukorékol 22-23 óráig Kép
Mit szólnál a 3-hoz???? Nekem jó a kedd!!!

Orsi!
Igen, 24-ét beszéltünk! PErsze hogy jöhet Apa is, ha el mert jönni ennyi nőci közé Kép Kép Kép

Egyébként szép napot mindenkinek!
Mi egész hétvégén kirándultunk!
Csütörtökön vett Apa egy hátihordozót és azt próbáltuk kis.
Szombaton a Budakeszi Vadasparkban voltunk, vasárnap pedig gondoltunk egyet és meglátogattuk a szüleimet vidéken!!!
Mondanom se kell, hogy akkora volt az öröm, majdnem sírtak Kép
Ott megebédeltünk és így ötösben mentünk fel a Mátrába túrázni két órát!
Máténak szerencsére tetszik a hordozóban, sőt még aludt is benne Kép

Ja és Orsi! Nagyon édes a Manód!

Kép

Kép
csaju

Sziasztok!

A tali gondolata tetszik, de még nem tudom, hogy odaérünk-e, vagy sem. Az a helyzet, hogy Boti még mindig eléggé köhög, pedig már 5 napja szedi az antibiotikumot, én meg egyre göthösebb leszek, mert a szoptatás miatt egyáltalán nem akartam gyógyszert szedni, de mostanra már annyira rossz lett a tüdőm, hogy szinte alig kapok levegőt. Így ha meggyógyulunk megyünk, ha nem, akkor itthon maradunk.

Petine!
A szül.akvi. kivonatot nálunk a férjem személyesen vette fel, azt hiszem ott kapott lakcímkártyát is a kicsi. Mi sem kerületiek vagyunk, a lakcíme az én állandó lakcímem lett. Teve utcában hamar végzett a férjem, alig kellett sorban állni. De ha elfogadsz egy jó tippet, akkor kérjetek a kórházi védőnőtől egy listát, hogy hol és mit kell megcsináltatni, illetve milyen dokumentumok kellenek hozzá.
A tb-hez nem tudok hozzászólni, mert a munkahelyem tb kifizető hely, így mi ott intéztünk mindent.

Csirkesz

Csirkesz

Kép

Kép

Kép
csirkesz

Csaju: Oké, akkor legyen holnap 3 óra! Hol találkozzunk? hogy ismerlek meg? :-)

Orsi: nagyon aranyos a fiad!

Csirkesz: jobbulást nektek, remélem, addigra meggyógyultok és tudtok jönni!

Kép

Kép
tkrisz

Tkrisz!
Mondj te vmi helyet... rajtam világoskék-fehér színű dzseki lesz és farmer! A babakocsi sötétkék alapon, világoskék-zöld aprókockás Kép

Kép

Kép
csaju

Csaju: rajtam meg valószínűleg fekete kabát, de lehet, h. piros dzseki, ha hideg lesz :-), A babakocsink piros, elég könnyű felismerni. Akkor mondjuk a házatok mögötti hosszú házsornál a kis játszótérnél? Gondolom, nem ijedünk meg, ha a másik késik pár percet, ugye? :-)
Hol vagytok többiek, elmúlt már a hétvége :-)!!!

Kép

Kép
tkrisz

Sziasztok Lányok!
Teljesen mélyponton vagyok, két vizsgám nem sikerült, a diétára átállás szörnyű, töbször elájulok, remeg kezem-lábam, valami horror!
Senkinek nem kívánom.
Talit azért szervezem, írok jövő kedd után, hogy mit intéztem.
Most pénteken uv az egyik tárgyból, remélem sikerül. Kisfiam érzi, hogy valami nem ok, és a kis pocaklakóm is, mindkettő nyafi a maga módján, úgy mint az anyukájuk. Szerencsére apa azért kezében tartja a dolgokat.
Írok majd, most megyek tanulni.
tigris

Tkrisz!
Rendben, az jó lesz Kép

Tigris!
Jaj szegénykém, nagyon sajnálom a vizsgákat és a diétát is!
A vizsgák miatt ne szomorkodj, majd sikerült az uv. Tudom hogy sokkal jobb lett volna, ha elsőre túl vagy rajta, de majd sikerül legközelebb, pld. pénteken!!!!

A diétát el tudom képzelni milyen rossz lehet én még egy egyszerű fogyókúrás diétát sem tudok betartani!!!! De majd ha átáll rá a szervezeted, hidd el nem lesz ilyen szörnyű és gondolj arra, hogy csak pár hónapig tart!!!!!

Többiek??

Kép

Kép
csaju

Sziasztok!

Csak pár percem van most. Vasárnap kikötöttünk a Heim Pál ügyeletén, mert hajnali 1-től este 8-ig sírt Orsi egy-egy pár perces megszakítással, teljesen ki volt merülve. A háziorvos közölte, hogy biztos túletettem, de csak telefonon keresztül diagnosztizálta, nem akart kijönni. Mondta, hogy reggel majd vigyem be. Az idegeim már darabokban voltak, és nem bírtam volna ki mégegy éjszakát igy, úgyhogy bevittük a párommal az ügyeletre. Megszélcsövezték, megvizsgálták mindenét, és átküldtek az ultrahangra is a Madarászba, ahova végül nem mentünk, mert mondta, hogy azért reggelig még adjunk esélyt, hátha megszűnnek a tünetek. Kis hasa fel volt fújódva nagyon, és amennyire meg tudta ítélni a sztetoszkóppal, nem volt bélcsavarodása. Nagy nehezen éjfél körül sikerült elaludnia. Most szigorúan tartom a 4 órákat, és csak 110-et kap, nem többet, akkor se, ha tátog. Én ezt mégegyszer nem akarom végigcsinálni. Eddig úgy néz ki, oksa lesz. Vettem Gripe Water-t is, és a dokinő is írt egy gyógyszertári kevert kanalast. Meglátjuk.

Petine! A születési anyakönyvi kivonat már kész volt, mire kijöttél a kórházból a babával, és a Zuglói önkormányzatnál kell átvenni: pár perc az egész. Utána egyből át is küldenek a másik szobába, az okmányirodába, ahol megkapod a lakcímkártyát, akkor is, ha nem Zuglói vagy. Az is pár perc, mert nincs összevegyítve a többi sorszámmal. Mi is meglepődtünk, hogy végre valami rendesen van megszervezve az okmányirodában. A taj-kártya pedig Teve utca mindenképpen: ott is van külön sorszámsor a babáknak, de itt mi sokat álltunk ennek ellenére, mert sok munkanélküli 10-es IQ-ju ember feltartotta a sort. Reméljük, több szerencsétek lesz. Remélem, még nem késő a válasz.

Sok puszi nektek! Írjátok majd le pontosan, hol van ez a Holnapház az Árkádon belül!

Puszika, eszter

eszty, Orsi és DanóManó

Kép

Kép
boeszter

Szia!
Szegény Orsika Kép
A házidokid meg mondhatom nagyon jó fej!!!! És ha vmi komolyabb lett volna??? Jobb ilyenre nem is gondolni...

Mi is jártunk így kb. egy hónapja éjszaka, csak mi a Bethesdaba mentünk...

Kép

Kép
csaju

Sziasztok!

Tigris: DiétaKépKép Szegénykém, nem mondtak valamit, hogy hogyan tudnád elkerülni az ájulásokat? Diabéteszes nővérrel beszéltél esetleg? Nehogy valami bajod legyen neked vagy a babának az ájulástól!!
Sajnálom a vizsgáidat, legközelebb biztos sikerülni fog, tuti!!

Eszter: OrsikaKép HázidokiKép Nem tudtok esetleg váltani másik orvost, aki lelkiismeretesebb? Nekünk nagyon nagy szerencsénk van most, mert a régi doki néni, aki nem volt különsöebben szimpatikus, elment nyugdíjba, és az új doki bácsi nagyon aranyos. Fiatal és rugalmas szemléletű, remélem, hosszú távon is jó lesz majd a kapcsolatunk. Tegnap voltunk a fiúkkal oltáson, Balázs nagyon jól viselte, és doki bácsi szerint nincs gond a hízásával semKép Már 65 centi, nő mint a gombaKép Bátyja sem kicsi. A nagy is kapott oltást, hát, meg kell mondjam, a kisebbik fiam sokkal jobban viselteKép Ma viszont Ákos eléggé sántít,de legalább - eddig - nem lázasodott be.

Remélem, hogy 24-ére nem leszünk betegek és tudunk talizni!!

Lau
lau

Sziasztok!

Tigris: sajnálom a vizsgákat és a megpróbáltatásaidat! De tarts ki, biztosan hamarosan megszokja a szervezeted az új étrendet. Tanulj, pihenj csak nyugodtan, majd én megkérdezem a Holnapházban a lehetőségeket, vagy személyesen vagy emailen keresztül a héten, oké?Megírom, ha tudok valami pontosabbat.

Eszty: Szegénykéim! Remélem, azóta jobban vagytok már! A túletetés lehetett az oka sok sírásnak? Borzasztó lehet, ha ennyi ideig sír a gyereked, szerencsére nálunk ilyen még nem fordult elő. Próbálkozol továbbra is a fejéssel?

Lau: látod, hogy semmi gond? Még az előző dokitok problémázott múltkor?

Csaju: Tényleg jó volt találkozni! Képzeld, Máté megint bealudt szopizás után, még most is alszik, pedig ugye séta előtt nyomott le úgy két órát. Mi van ma?

Puszi mindenkinek: Krisz

Kép

Kép
tkrisz

Krisz: igen, a dokinéni, aki elment most, ő volt kicsit régimódi típus, és nagyon örülök, hogy - legalábbis eddig - nagyon jó tapasztalatom van a dokibácsivalKép

Lányok, hogy vagytok ebben a náthás időben?

Lau
lau

Csirkesz, Boeszter!
Koszonom az infokat.
Holnap remelem elintezodnek ezek az ugyek.
Petine
petine

Krisz!
Tényleg jó volt sétálni Kép
Az én Mátém már nem aludt du, de így legalább 8 után le tudtam tenni!!!

És én is szívesen segítek a tali megszervezésében, igazad van, hagyjuk Tigrist tanulni!!!!!!!!!

Azt nem is kérdeztem, te hogy vagy megelégedve a dokinőnkkel??? Hozzátok kijár vagy ti mentek el?

Kép

Kép
csaju

Sziasztok!

Hú hogy megszaporodtak a levelek, alig győztem olvasni! Kép

Csirkesz, Orsi: Nagyon édesek a kishapsik! Kép

Krisz: Én sajnos nem fogok tudni menni a találkozóra, mert dolgozom még egyenlőre, bár már egyre nehezebb az ülés, folyamatosan fáj a derakam és hátam, és éjszaka pedig nem kényelmes sehogy sem aludni.Kép De azért nagyon élvezem a terhességet, főleg, hogy mostmár napról napra gömbölyebb a pocakom és a baba is elég sokat ficánkol Kép Ez csodálatos dolog!!! Már most sajnálom, hogy nemsoká vége! Persze utána is csodás lesz látni, hogy fejlődik, növekszik, okosidik idekint Kép Csak ezek a hasfájós storyk, annyira sajnálom szegény babákat és mamákat! Kép

Tigris: Kitartás! Szorítok a vizsgákra, a diétát pedig biztos megszokod. Bár én nem tudom elképzelni sem milyen lehet, én is félek tőle, mert nagyon szeretem az édességet Kép

Mindenkinek kellemes időtöltést kívánok ezen a tavaszias szép napon!!!

Sweetlady
sweetlady

Egész délután a gyerkőc albumával pepecseltemKép Akit érdekel esetleg, megtalálja a képeket Botond képei címszó alatt, vagy a
http://babanet.hu/album/main.php?album=3631
címen.
Most megyek, mert már ébredezik...

Csirkesz

Csirkesz

Kép

Kép

Kép
csirkesz

Sziasztok!

Köszönöm a sok aggódást. Tegnap is szinte egész nap sírt, úgyhogy úgy döntöttem, hogy leállok ezekkel a cseppekkel is, sőt mindennel, teát sem adok neki. Így a mai napot eddig - nem akarom elkiabálni - jól viseli. Úhy néz ki, egyedül már jobban elbír a dolgokkal, mint a cseppek és teák mellékhatásaival.
Jó lenne, ha így is maradna.

A fejést továbbra is csinálom. Próbálgatom olykor mellre is tenni: tegnap picit szívogatott, de az nem elég. :-)

Várom már a 24.-ét: adjatok infót, hova menjünk, mert fogalmam sincs, hol keressem ezt a Holnapházat. Lehet, hogy valaki írta már, de nem látom, és nem sok időm van keresgélni: vágjátok be nekem.

Köszike,

és puszi mindenkinek, eszty

eszty, Orsi és DanóManó

Kép

Kép
boeszter

Jaaaj, Mindenkinek!
A gyerkőcök nagyon édi-bédik!!!

Sweetlady: annyira irigyellek, én is annyira nosztalgiázok a terhesség időszakával mostanság.

Ha gondoljátok, bevágok ide egy szöveget, amit a Kismamának küldtem az érzéseimről. Ha valakit érdekel, olvassa el.

Puszi, eszty<!--attachment: _rz_sek_sz_l_s_el_tt__s_ut_n_Kismama-145825.doc*mime_msword.gif*application/msword*54.3*%c9rz%e9sek+sz%fcl%e9s+el%26amp%3botilde%3btt+%e9s+ut%e1n*%c9rz%e9sek+sz%fcl%e9s+el%f5tt+%e9s+ut%e1n+Kismama%2edoc --><center><pre>
KépÉrzések szülés el&otilde;tt és után
Érzések szülés előtt és után Kismama.doc (54.3 k)</pre></center><!--/attachment-->

eszty, Orsi és DanóManó

Kép

Kép
boeszter

Sziasztok!

Csirkesz: nagyon aranyosak vagytok, szép a kisfiad és jó erőben van :-)!

Sweetlady: kár, hogy nem tudsz jönni, de talán majd a következőre :-)?! Meddig akarsz dolgozni?

Eszty: a Holnapház az Árkád bevásárlóközpont parkolószintjén van, bővebbet egyelőre még én sem tudok, de hamarosan... Remélem, beválik a natúr módszer Orsinál:-)))))!

Csaju: én pénteken tudnék beugrani az Árkádba, gondoltam, jobb ha személyesen megyek,így körül is tudok nézni, ha van kedved, csatlakozz! Illetve csatlakozzatok Mátéval, beilleszthetnénk egy sétába, mit szólsz?
A dokihoz mi szoktunk menni, végülis nem volt vele még gondom, bár túlzásba ő sem viszi az információadást. Lehet, hogy jobb lenne egy fiatalabb???

Puszi mindenkinek, Krisz

Kép

Kép
tkrisz

Csirkesz!
Igen, nagyon édes a kisfiad Kép

Eszty!
Látod, milyen ügyes a kislányod, megoldja mindenféle cseppek nélkül a pocakfájását!!! Kép Kép

Krisz!
Ez jó ötlet, szívesen megyünk veletek, én is szeretnék ott szétnézni, tornára is szeretnék oda járni, legalább azt is megkérdezem!!!

Mikor menjünk?

Kép

Kép
csaju

Sziasztok Lányok!

Tegnap napközben jól bevált a natúr módszer Orsinál :-), de az esti etetés után sírt tegnap is és ma is, úgy 4-5 órán keresztül. Este úgy látszik, valahogy másképp m&#369;ködnek a dolgok. Nehezen bírom, mert addigra én hulla vagyok, és hajnali 1-ig vigasztalgatni, tologatni a kocsiban, ringatgatni, hasra fektetgetni, simogatni nagyon fárasztó. Napközben is minden szösszenésre ugrok, szóval hulla vagyok.

Mindenesetre továbbra sem adok neki semmit. Most éjszaka a sírásnál adtam neki egy kanállal a gyógyszertári görcsoldóból, de utána még 2 és fél órát sírt, úgyhogy nem hiszem, hogy az használt volna.

Minden jókat nektek!!

puszi, eszty

eszty, Orsi és DanóManó

Kép

Kép
boeszter

EsztyKép
Tudom, hogy nem vígasztal, de azt hiszem ez majdnem minden babánál így van. Estére telítődik az emésztőrendszerük, és gondolj csak bele, nekünk felnőtteknek is milyen rossz lefeküdni nagyon tele pocakkal. Ez van a babáknál is, csak ők a nyűgösséget sírással közlik. Ki fogja nőni, nem lesz ez már sokáig így.
Azon fogod kapni magad, hogy bár este 10-11 óra van, amikor lefektetitek a babátokat, az már csöndben, sírásmentesen zajlik.
Én sem adtam Botondnak semmit, és ahogy ez az esti sírás-rívás egyszer csak elkezdődött, ugyanolyan hirtelen lett vége. Addig is kitartás, és próbálj mindig vele együtt pihenniKép

Csirkesz

Csirkesz

Kép

Kép

Kép
csirkesz

Csaju: jó kérdés, h. mikor is! :-) Én du. 2-re megyek tornázni, így vagy előtte valamikor késő délelőtt vagy dél körül (jó időpont, ugye?) vagy utána du.4 körül. Mi a jobb neked?

Eszty: nagyon szép a történeted!!! Szerintem biztos sokan magukra ismernek benne,én is így voltam bizonyos részleteivel. Meg is jelent vagy meg fog a Kismamában? Puszi orsika hasára, hátha jót tesz neki :-)))!

Kép

Kép
tkrisz

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?