Új privát üzeneted érkezett!

Lehet, hogy már utáltok, de muszáj leírnom. Kép

Voltiv: a hideg borogatás jó, csak a gyulladt területre tedd, nehogy elapadás legyen a következménye. Viszont szoptatás előtt közvetlenül annyira forrót tegyél a melledre, ahol a gyulladás van, amennyire forrót elvisel a bőröd. Ez segíti a kiürülést. Ha érzel konkrét csomót vagy egy határozott részen gyulladt a cicid, akkor úgy érdemes szoptatni, hogy a babád állacskája a csomó felé essen.

Virág
virág78

Sziasztok!

Norkini, Ildi, tényleg nem nagyon idegeskedem...én csak a jövő hétre "terveztem" a szülést, nekem akkora jött ki a 40. hét. Csak hát mindenki másképp számol, szerintem. De attól félek, leszek én még ideges, ha elkezd veszettül fájni valamim...Kép

Votív, gyógyulgass, szorítok én is, hogy minél előbb rendbe jöjjön a cici és lemenjen a lázad. Jó, hogy így megírod, mi van Veled, legalább Te is kiadod magadból a "bajt", és mi is tanulhatunk belőle ill. jöjjek-mennek az infók erről a dologról.Kép

Lányok, a szülőszobában nincs WC?? Valahová ki kell menni a folyosóra??

Vollard
vollard

Norkini!

Igazából a mellbimbó kisebesedést azért kérdeztem, mert nekem most is épp elég érzékeny.
Szerinted kezdjem el már most a krémezést, hogy beedződjön?
Illetve még annyi, hogy azt le kell majd mosni szopi előtt? Mármint a krémet.

Kép
Kép
pipocska

Pipocska, valaki azt mondja, hogy mar elotte is lehet, de nekem fogalmam sincs. Nekem is nagyon erzekeny, bar a terhesseg elejen meg erzekenyebb volt...

Nekem is van egy kerdesem, hogy mikor kell/lehet fejni?
mert miutan evett nincs tej, ugye?
es ha utana kis idovel fejsz, akkor meg nem marad a kovetkezo etetesre?
mennyi ido alatt lesz ujra tele?
bocs, ha hulye vagyokKép

Kép
babarozsa

en is kezdek ideges lenni...
pedig megcsak most kezdem a 36. hetet

a malnalevel teat is kellene mar inni, nem?

Kép
babarozsa

Zanza,
nekem az első 2-3 hétben ugyanaz volt, mint neked: amikor mellre tettem és "rácummant," fájt az első néhány szívásnál, aztán elmúlt, pedig szoptatási-szopási technikával nem volt gond. Első hó végére megedződőtt bimbó, és akkortól kezdve már egyáltalán nem érzékeny.

Votiv,
ez nagyon durván hangzik, hihetetlen, hogy mégis ennyi erőd van Istit szoptatni! Klassz csaj vagy, kitartás, rendbe jön minden.

vera
kisün

Sziasztok!

Pipocska, Babarózsa!
Nekem annak idején nagyon kisebesedett a mellbimbóm, még vérzett is (horror volt, ahogy a lányom bukta vissza a vért). Garmastant használtam már a kórházban (nem kell lemosni, pedig az van rá írva, de nekem a kórházi védőnéni kifejezetten mondta, hogy nem kell), de csak akkor amikor már fájt, utána hallottam, hogy jobb lett volna rögtön az első naptól kenni. De mikor már kisebesedett nem nagyon használt, akkor az vált be, hogy szopi után, meg bármikor mikor eszembe jutott kinyomtam egy kis tejet, és hagytam rászáradni (szoptatási tanácsadó javaslata). Ez 3 nap alatt csodát tett, teljsen elmúlt minden!

Fejés: az első napokban/hetekben szerintem akkor érdmes fejni, ha szopi után még nagyon érzed, hogy feszül. Utána elvileg beáll a kereslet-kínálat, és a későbbiekben esetleg csak akkor kell, ha növelni akarod a mennyiséget. Ugyanis a fejéstől nem fogy el a tej! Mindig annyi termlődik, amennyi ürült, és a tej nagy része egyébként is szopi közben termelődik, tehát nincs olyan, hogy nem marad a következő etetésre.

Remélem tudtam segíteni!

Üdv: Bogárka (16+2 és egy még mindig szopizó 18 hós)

Bogárka
KépKép
KépKép
bogárka75

nekem azert kell majd, mert lehet, hogy par orara ott kell hagynom a babat, es ha megehezik, akkor legyen tejci tartalekba...

Kép
babarozsa

sziasztok

jucus: én február 23-án fogok szülni v. egy kicsit előbb mert tervezett császár lesz,és ilyenkor a kiírt időpont előtt egy héttel szokták megcsinálni. A fejésről én bizony fél évig minden szopi után fejtem,bár nem tudtam sokat lefejni eleinte,sőt volt amikor csak egy -két cseppet,de kitartóan fejtem,és hála (nem tudom,h ez miatt -e) de nem volt csomó a mellemben,mert mindig jól kimaszíroztam belőle. Ezért vagyok híve a szopi utáni fejésnek. A garmastan kenőcs szerintem is jó,bár én minden szopi előtt lemostam.
Azt szeretném kérdezni,h az egy-két ágyas szobákhoz van külön wc,és zuhanyzó, v egy közös van? Tudja vki,h császár után hány napig kell bent lenni a kórházban? Azt én választom ki,h hány ágyas szobában szeretnék lenni,v.ott mondják meg?

üdv. juji
juji

Cic-téma:
én is Gharmastant használok (Jól írtam?), de csak este 1x kenem be, amikor már félig tropára mentek a szívókák. Kép
Votiv: nekem is iszonyúan fáj, de nekem meg csak a jobb, és nem a teteje, hanem valahogy belül, főleg, amikor rákap. Próbálok halkan szenvedni, eddig csak a nyüszítésig ment. Kép Remélem hamar javulni fog, Eszti épp ma 1 hónapja hogy használatba vette és kisajátította a szerkezetet. Kép

Juji:
egy kis beugróról nyílik 2 szoba, ezekhez van 1 wc-s zuhany, szóval max.4 emberre jut 1, ami jó arány. Császár: talán 8-10 nap, nem?
Szobát olyat fogsz ki, ahol épp üresedés van.

Zanza!
Ha csak kicsit fáj, lucky vagy, az hamar el is fog múlni. Kitartás!

Virág!
Én nem utállak! Kép

Vollard!
A szülőszoba melletti ajtó egy budi, asszem zuhanyzós, bár nekem arra nem volt energiám, h közben még tusizzak is, pedig ajánlották. Inkább a labdán csücsültem, meg az NST gépet markolásztam kínomban. Kép Hej, de rég volt!

Pipocska!
Szerintem ne csesztesd előre a cict, inkább örülj, h még nem fáj. És mellesleg sok rosszat hallani a cic elő-edzéséről, pl koraszülést okozhat. (Konkrét pl-t legutóbb itt a cseten hallottam!) Kép

Bogárka!
Tökjó, h a "nagy" még mindig szopizik! Kép
neet
neet

neet,
köszi. Kép
virág78

az nagyon jo a Szt. I.ben, hogy van zuhanyzo, wc a szuloszobakhoz, a Kutvolgyiben csak az elokeszitoben van, elvileg mondtak, hogy lehet kozben zuhanyozni, de ki fog oda menni, ha kozben elokeszitenek valakit eppen?

Kép
babarozsa

de amugy szepek azok is, csak gondolom nem volt ra lehetoseg, hogy meg egy zuhanyt is beletegyenek

Kép
babarozsa

Vollard, Zanza!
Köszi a megnyugtatást, bár én szerintem már a normális mértéket súrolom! Ma pl. egyfolytában pattognék mint a nikkelbolha, még egyhelyben ülni sem tudok, plusz fél óránként rámjön a bőgés, főleg, hogy minden kiesik a kezemből! Biztos a hormonok a ludasak a dologban, de mi lesz velem akkor később, szülés után állítólag még jobban felborul a hormonrendszer (nálam meg pláne, a pajzsmirigy dolog miatt is)!

Votiv!
Kitartás! Remélem hamar túljutsz az egészen!
Egyébként ezt találtam az egyik újságban: " Ha a baba nagyon gyakran szopik (óránként) váltott mellből, előfordulhat, hogy túl sok laktózban dús "első" tejet kap, ami hasfájást, hasmenést, puffadást okozhat. Ha ezt tapasztaljuk, próbáljuk rábírni, hogy valamivel ritkábban szopjon, és mindig csak az egyik mellből kínáljuk meg. Ezzel elejét vehetjük a hasfájásnak!"

Lehet, hogy Istinél is ez volt az ok! Gondoltam leírom! Jobbulást neked!
Készülődök NST-re!
Ildi
ildi76

en kaptam egy bimbokremet kulfoldrol, olyan allaga, es szine van, mint a tetran kenocsnek
megprobaltam bekenni vele probakepp, de eleg kemeny lehet, ha faj is kozben

tenyleg a tetran nem jo?
azt tuti jol le kell mosni utana

Kép
babarozsa

Ildi, fogok valaszolni..csak most el voltam havazva!

Kép
babarozsa

Babarózsa,
Persze, én is fejtem, Petra 3 hós korától hetente egyszer eljártam tanítani, és akkor egy etetést üvegből kapott. Így tapasztalatból is tudom, hogy a fejés növeli a mennyiséget. Mindig kedden mentem tanítani, vasárnaptól fejtem, hogy összejöjjön keddre a kb. 200 ml, utána keddtől péntekig rengeteg tejem volt...

Neet,
Én is nagyon örülök, hogy szopizik még Petra bár most a Kismaszat miatt, már egyre kevesebb a tej, és sajnos baromira fájnak a szopik is, így próbálom kicsit csökkenteni a dolgot ... meg jó lenne egy kis pihi is a két gyerkőc között.

Üdv!
Bogárka

Bogárka
KépKép
KépKép
bogárka75

Bogarka, nekem kb. 1 hoapos lesz, de nem kell rendszeresen elemennem, hanem max. 1-2 alkalom lenne

de akkor nincs mese, fejni kell, hogy legyen tartalek

Kép
babarozsa

Juji!

Te vagy az én emberem!Én is elvileg császár,de tudod ha jön a gyerek akkor nem dugja vissza a doki.Mindig elmondja ezt ha találkozunk.
Akkor majd keressük egymást!Addig még megdumcsizunk valami ismertetőjelet!

Jucus
20170114224602

Sziasztok

Szerintem sem erdemes elore kenni a cicit.Max. beloveles elott(azaz szules utan), bar en akkor sem tettem.
A raszaradt tej pedig tenyleg csodakat tesz, csak mar olyan reg volt!

Ildi
Az elso ido emberenkent valtozo.En eleinte azt sem tudtam,hogy reggel van-e v este? Kép Es a hormonok is duhongtek rendesen...nem konnyu...

Votiv
Mi a helyzet?

Valaki gratulaljon mar a masodik kiscsajhoz! Olyan buszke vagyok ra!!!!! Kép Igaz nevet meg nagyon nem talalunk neki...

Norka
norkini

gratulalok en, de mihez pontosan?Kép

Kép
babarozsa

Kép
Hat hogy a masodik csemeterol a heten kiderult,hogy erositeni fogja itthon a nok mezonyet! Azaz kiscsaj o is mint a noverkeje...
norkini

Hú! Norkini!

Én is lemaradtam!

Neet!

Köszi! Valószínűleg tényleg elég lesz majd akkor, amikor elkerülhetetlen!

Bogárka!

Az, hogy a nagyobbik picit szoptatod még, nem veszélyforrás a koraszülésre? Nem paráztatok, csak kiváncsiság.Kép

Votiv!

Mi a helyzet?

Kép
Kép
pipocska

Sziasztok!

Bocsi az idetolakodásért.csak egy-két kérdésem lenne

Jujihoz és Jucusmamushoz.

Olvastam,hogy császárral szültök,és,hogy tervezett.Ez azt jelenti,hogy ti kértétek,tehát nem az orvos mondta,hogy az lesz? Mert én szégyen,nem szégyen mindenképpen császárral szeretnék szülni legközelebb,mert nagyon rossz élményeim vannak az első szülésemről.Persze,tudom,hogy nem én számítok,hanem a baba egészsége és szerencsére ő egészséges lett.De úgy gondolom mégegyszer nem bírnám ki azt amit velem műveltek az orvosok,de ez hosszú.Másik kérdésem,hogyan kérhetem én a császárt és kitől?Tudtok orvost mondani? Előre is köszi a válaszokat!

ui:Remélem senki nem fog elítélni amiatt amit írtam.

üdv: Orsi
orsi21

Norkini!
Gratulálok! valaki voltam! Kép
neet
neet

Votiv! Te szegény! Amúgy én úgy emléxem, hogy az Augmentin az antibiotikum, legalábbis a páromnak nemrég így írta fel a doki. (pedig nem is volt bedurranva egyik cicije se Kép )

A 40 fok nagyon nagy gáz!!!! Drukkolok, hogy mielőbb 38 alá menjen. Egy ismerősöm két-háromszor járt így, és utána folyton fejte szegény a tejet, mikor nem szopott a babája, így lett egy csomó tartalékja a fagyóban. Ezzel küszöbölte ki az újabb gyulladást.

ancsipancsi

Norka! Két lány??? Gratulálok! Mi is ketten voltunk csajok a tesómmal, és jól megvoltunk. Tkp épp minap gondolkodtam, hogy tök mindegy, hogy mi lesz az első gyerekem, mert csak két lehetőség van Kép Másodiknak meg egy másfajtát szeretnék, de ha nem sikerül, az se zavar.

ancsipancsi

helló csajszók
mindenkinek köszi a tippeket
még mindig próbálkozunk mindennel
ebből már sejthetitek, hogy semmi változás
nem múlik a gyuszi és nem bírjuk 3an se leüríteni a cicit Kép
és 40fokos a lázam
alig látok
szerencsére Isti nem éhezik (mindkét ciciből szopik, de a balból csak azt, ami könnyen jön, aztán ha már nem jön, kéri a másik cicit), és minden szopiszünetet átalszik
rendes gyerek
ma egy hónapos

most kidőlök

votiv 8)
votiv

Sziasztok!

Nah, visszatértem én is.

Votiv,
Szegény, erre nem is tudok mit mondani, remélem használ valami és hamarosan sokkal jobban leszel.

Norkini,
Gratulálok én is, valakinek érzem magam most Kép

Szép napot mindenkinek!

Oxigen

Voltam a nőgyógyásznál, amiért pénteken paráztam, szerencsére semmi baj, gyönyörű a baba, szépen integetett a pocimban Kép Jobban is lettem másnapra Kép

KépKép
oxigen
Györköny

Szia Votív!

Sajnálom, hogy nem javulsz. Talán orvosi segítség kéne!
Ha jobban leszel kérlek segíts egy kicsit. Írd le nekem priviben, hogy te, hogyan csinálod azt, hogy továbbra is vállalkozóival dolgozol. A múltkor már leírtad, de azt nem találom.
Nekem is lenne egy másodállás, ami nem sok, de legalább elfoglalhatnám magam, és egy kis plusz pénz, de nem tudom hogyan lehet megoldani!
Előbb peresze gyógyulj meg!
Még jó, hogy Isti elvan, és nem kell esetleg emiatt tápszerezni, mert akkor valószínűleg megőrülnél.
Andi

Kép
Kép
pipocska

Votiv,
ezt még olvasni is borzasztó, remélem, hamarosan csak elfárad ez a fránya gyulladás!!! Ügyeleten kívül látott orvos? Isti ezek szerint pont olyan tündér, amilyennek kinéz Kép, boldog hónap-fordulót neki!

Norkini, gratulálok!

Oxigen, örülök, hogy minden rendben!!!

vera
kisün

Pipocska! Votiv úgy csinálja, hogy nem az ő nevén fut a vállalkozás.

ancsipancsi

Virág!
egy nagy daganat felül-kívül van, és felül több kisebb-nagyobb csomócska
hogyan tegyem a babát?
köszi,
v

votiv 8)
votiv

Pipocska!

A doki azt mondta, hogy nyugodtan szoptathatok, semmi gond, meg hogy úgyis le fog majd szokni (tényleg leszokóban van, mert most napi 1-nél tartunk, az elején még 4-5 is megvolt). Egyébként itt a babaneten rengeregen vannak, akik szoptattak terhesen, van egy ilyen topik is, én is onnan merítettem a nyugalmat a kezdeti paráimhoz Kép

Votiv!

Mindig a baba álla legyen a csomó felé. Esetleg fektesd le és próbálj meg föléhajolni. Nekem egyszer sokat segített ez az akrobatikázás ...
Mielőbbi gyógyulást Neked!

Üdv: Bogárka

Bogárka
KépKép
KépKép
bogárka75

Orsi!

Nekem az első szülésem is császár lett,másfél nap vajudás,nem tágulás...stb után.Gyerek nyakán volt azsinór stb..nem részletezem.Ha 2 éven belül szülsz akkor általában császár szokott lenni, a méh nem annyira jó regenerálódása miatt,ezt a doki mondja meg.Én is hajlok a császár felé bár pont 3 év lesz a két esemény között,de én azért beszéltem erről a dokimmal aki nem zárkozott el,sőt ő amikor meglátott,hogy császáros voltam rögtön mondta,hogy valószínűleg ez is az lesz,de bár mi lehet még!Én mondtam,hogy inkább császárt szeretnék!Szóval egyáltalán nem itéllek el,sőt nagyon is megértelek.Nálam közrejátszik egy kis terhességi cukor is,aminél jobban előtérbehelyezik a műtétet.
Dióhéjban ennyi.

Jucus
20170114224602

Sziasztok!

Én is a Szent Imrében fogok szülni április elején, a második babámat várom.

De nem is ez a lényeg. Látom Votiv küszködik a mellgyulladással. Ajánlom a Szent István Kórházban működő szoptatási ambulanciát, itt biztosan tudnak segíteni, telefonon is akár: 216-0350/1644 vagy 455-5700/1644 (Dr Sarlai Katalin a szoptatási szaktanácsadó, de más is tudja, mit kell tenni ilyenkor)
A MÁV Kórházban is van szakrendelés.

Met
metope

Persze a lényeg a babáim, csak nem ezért írtam :-)
metope

Votív,
A kórházban nekem azt mondták, ha begyullad a mellem menjek vissza nyugodtan, segítenek!
Szerintem hívd fel Őket és menj be, ne szenvedj tovább, csak rosszabb lesz, nekem a meleg vizes zuhany szokott jót tenni.
claudia

Sziasztok!

Votiv gyógyulj meg gyorsan!!!
Együttérzek Veled,bár én még megúsztam.
Istinek boldog egyhónapos szülinapot kívánok Kép)
A kórházban nem néztek csúnyán Rád a cikked miatt?
Vagy addigra már el is felejtették?

Neet!
Az én lányom is húzza cicimet.Most már dőlök Vele én is ,úgy kevésbé fáj.Pedig már lassan 5 hónapos lesz.

Norkini!

Gratula a csajszikhoz Kép)

Lenne egy kérdésem hozzátok:

Húg anyósjelöltje(mellesleg tesitanár) mesélte,hogy egy kolleganője végezett egy felmérést Szarvason csecsemőúsztatással kapcsolatban.Az derült ki hogy a gyerkőcök nagy része dixlexiás lett.Szarvason ezért le is állították a csecsemőúszást.De nem lett alátámasztva sem orvosilag sem pszihológilag.
Most merjem vagy ne merjem vinni a gyereket úszni?
Bocs ha sok voltam.

Vera

KépKép
viranka

A meleg viz lehet, hogy jo a csomora, de a lazra semmikeppen...

Votiv, jobbulast!
nem igaz, hogy senki nem tud segiteni..2 napon at 40 fokos laz mar nem jatek!!!

Kép
babarozsa

meg jo, hogy tejed van!

Kép
babarozsa

Viranka!

Pszichológusként azt gondolom, hogy ez egy véletlen eredmény lehetett, nem hiszem, hogy a csecsemőúszás és a dislexia kialakulása között lenne bármiféle összefüggés, sőt, én inkább ellenkezőre tippelnék!
Mi vittük Petrát, imádta, én csak ajánlani tudom mindenkinek!

Üdv: Bogárka

Bogárka
KépKép
KépKép
bogárka75

ráadásul akkor már az anyaméhben is kialakulhatott volna (mint ahogy ki is alakult Kép a dislexiájuk.

ancsipancsi

sziasztok

jucus: ok,akkor én is gondolkozom vmi ismertető jelen :-) Nekem a dokim nem várja meg amíg megindul a szülés,hanem ezért kb egy héttel előbb megcsinálja a császárt. Nálunk a két gyerek között egy kicsit több mint két év lesz a korkülönbség ezért is maradtunk a csaszinál.
orsi: én sem ítéllek el,amiért császárral akarsz szülni,bár azt nem tudom,h lehet-e kérni. Nekem is az első is császár volt rossz szívhang miatt. Mondjuk az én dokim az első perctől kezdve a császárt támogatta. Ha gondolod megadom a nevét és tel számát, ha szükséged lesz rá és akkor tudsz vele beszélni,h ő erről mit gondol.

üdv. juji
juji

Juli, ezt nem ertem, hogy miert nem varja meg?
ez eleg veszelyes szerintem...
mert honnet tudjuk, hogy mikor jo a gyereknek kijonni?

es mit szamit az, hogy tobb, mint 2 ev?
nem jobb, ha tobb?

Kép
babarozsa

most vessetek ram kovet, de szerintem csaszarral nem lehet szulni, csak szuletni, mert Te nem csinalsz semmit, egyszeruen kiveszik beloled, azaz Te nem szulsz...
en ezt nem szeretnem semmikepp, ha nem muszaj!

Kép
babarozsa

Bogarka, en nem hiszem, hogy az uszas diszlexiat okozna, sot...de en nem vagyok szakerto!

A diszlexiat is sokszor szoktak mozgassal kezelni...
az uszas meg jol hat az idegrendszerre is...
habar a babak nem igazan usznak, de megiscsak mozgas

legjobb megkerdezni egy szakertot!

Kép
babarozsa

Sziasztok!

Viranka!
Én logopédus vagyok, de ilyet még nem hallottam, hogy a csecsemőúszástól valaki dislexiás lett! Teljesen kizárt az összefüggés, sőt inkább jót tesz és fejleszti az idegrendszert!

Votiv!
Hívj fel legalább egy dokit a láz miatt! Hosszú távon tényleg nem jó! Kimerül a szervezeted!

Orsi21!
Írok levelet az emil címedre! Remélem megkapod!

Claudia!
Hogyhogy nem az Ikea szobában szültél, amikor ott vajúdhattál? Miért kellett átmenni a szülőszobába?

Ildi(38+1)
ildi76

Orsi21!

Én nem ítéllek el, bár az, hogy az első szülés nagyon negatív élmény volt, nem biztos, hogy a második is az lenne, bár a félelmet megértem én is nagyon félős vagyok, de a császármetszésnek is vannak kockázatai, úgyhogy nem biztos, hogy úgy jobban jársz, bár én még egyiket sem próbáltam egyelőre.

De nem akarok tolakodó lenni, csak nagyon kíváncsi típus vagyok, nem mondod el, hogy mi történt veled, amiért mindenképpen császárt szeretnél?

r
ruzicsky

Orsi!
De csak ha le tudod írni kíméletesen, mert már így is eléggé parázom így két héttel a szülés előtt!
ildi76

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?