Nem tudom, hogy még él-e ez a fórum, de megpróbálkozom, hátha tud valaki segíteni.
Kislányom most 7 hós. 5 hónapos korában zöldes folyást észleltem a hüvelyénél, gyerekorvos gyermek nőgyógyászhoz küldött. Ott a hüvelykenetből strepto agalactiaet tenyésztettek ki, kapott hüvelykúpokat, kontrolltörlet negatív. Ezt követően kb 3 héttel megint folyás, megint strepto. A gyerekorvos vett törletet a fenekéből is, ott is strepto, ezért kapott antibiotikumos szirupot 10 napig. Fenékből vettek tegnap kontrolltörletet, eredményt várjuk. Azt szeretném megkérdezni, hogy ilyen idős korban már nem okozhat komoly problémákat ez a baci ugye? Nagyon sok rémtörténetet, szomorú esetet olvastam, és féltem a kislányomat.
Egyébként nagyon ügyes, értelmes, jókedvű kislány. Már ül, kúszik lassan, gagyarászik, étvágya nagyszerű, 8 kg felett van már... stb stb. Vettek törletet az orrából is, az negatív, plusz a vérében a CRP érték sem emelkedett és a többi sem mutat nagy kilengést, ami bajra utalna. Ennek ellenére nagyon aggódom még mindig.
Lehet, hogy szülésnél kapta el (36. héten negatív voltam) és eddig benne volt, és ide lokalizálta a szervezete? Vagy máshogyan kaphatta el? Pedig mindig tiszta kézzel tesszük tisztába, egyedül fürdik, kád mindig alaposan kitisztítva. Úgyhogy nem értem. (E héten kaptam meg én is a hüvelykenet eredményét, bennem is van már strepto. Nőidoki szerint vagy én tőle, vagy ő tőlem, vagy mindketten mástól kaptuk).
( Most fogok rá kezelést kapni.
Remélem tud valaki választ adni a kérdéseimre és kicsit megnyugtat. Köszönöm előre is.