Új privát üzeneted érkezett!

Megnéztem ayahoo-s táblázatot.

Bármelyik adat szerint sorba lehet rendezni, de meghagyhatjuk Aurát elsőnekKép

KépKép
savitri

csináltam a linkekhez egy új mappát saját képek néven. ide mindenki beírhatja a babanetes fotóinak a webcímét

KépKép
savitri

Na sziasztok!

Itt egy tanácstalan anyuka... Levente tegnap másfél órán keresztül vígasztalanul sírt. Most szintén. Semmi nem segít. Evett, kiszedtem a kakiból, dédelgettem, minden hiába. No leheet, hogy most tör ki rajta az igazi személyisége? Vagy azt is hallottam, hogy a koraszülöttek sokat sírnak így érthetetlenül.... Mindenesetre tök sajnálom.

Péter nagyon drága. Tegnap itthon maradt Levivel, hogy elmehessek boltba, és ma is, hogy elmehessek templomba. És olyan jó volt! Nagyon rég voltam kint. Viszont már 3/4 órát levegőztünk ma a konyhában. Azért az nem semmi! Elaludt a hordozókendőbenKép Kis édes.

Tudjátok, milyen fura nélküle közlekedni? Úgy megszoktam, hogy mindig velem van, és úgy tud hiányozni. Dehát ez az első elengedés. Nehéz ez halljátok! Kép

Rékacs már nagyon várom, mi van, már rég nem írtál, pedig eddig milyen aktív voltál!

Lili, azért kellett leállítani, mert ugye koraszülöttet csak úgy nem engednek megszületni, megpróbálják visszafogni amíg lehet. Aztán meg mert koraszülött voltKép minden lehetséges módon gyorsítani kellett a folyamatot. Eztért kellett volna EDA-t kérnem, meg ezért kellett az oxitocin. No szóval így volt ez a hányattatás dolog. Hana kis angyalka, különösen, hogy hagyott aludni benneteket! Remélem, nem azért, hogy felkészüljetek az elkövetkezendő éjszakákra... Levente éjszaka csöndben volt, nagyon kiütötte magát a 22-23.30-ig tartó sírásban.
Egyébként ő meg 6 körül született, és akkor szokott nyugtalankodni. Kivéve tegnap. Elállítódott az órájaKép

Aura, nagyon ügyi számítógépzseni vagy!

Bagzer, Orbis, mindenki fél, hogy nem fogja észrevenni, ha eljön a pillanat, de higgyétek el, nem lehet elszúrni. Legkésőbb a víznél, mint Savitri látni fogjátokKép Elég gyanús mindkettőtök. Én már azt szeretném, hogy mindenki szüljön!Kép

Katinka, jó, hogy jöttél! A babó akkor tényleg álmos, ha 15-20 perc alatt sikerül elaludnia. Tök jó! Nálunk ez nem mindig megy, ejtőernyőpozícióban üvölt, merthogy hason fekszik, veri a fejecskéjét a kiságyba, és nyüglődik. Általában így alszik el. De valamikor így se. És akkor semmit nem lehet vele csinálni. Ötletek? Vica, mint gyakorló anyuka?

No megyek, megnézem a yahoo-t.Kép

Noémii
vghnoémi

igen én is azt akarom, hogy mindnki szüljön.Kép

szegény Levente! én ilyen érthetetlen sírásnál, bár ez nálunk még nem nagyon volt, mindig arra gondolok, hogy valami lelki baja van, amit ugye ki kell sírni. Csak hát közben a riadt szülők szíve megszakad.

KépKép
savitri

Ha Hana nem akar aludni, akkor nem alszik, egyébként nekem eddig a karban ringatás, dúdolgatással a legsikeresebb nyugtató és a hordozókendő. Utóbbit, nagyon zaklatott állapotában, nem tudom alkalmazni.

KépKép
savitri

Sziasztok!

Lili!
Azt tudom, hogy sorba lehet rendezni a táblázatot,csak miután jól megnézted, mindig az első sor szerint rendez!És mindig Aura győz!
A cicán nevettem!Pszichorámában ezt hívják telének!KépAmikor ilyenek történnek "véletlenül" és egymásról megérzünk tudattalanul dolgokat!No nem magyarázom túl!

Látszik,hogy elkezdtem a szakdolimat?KépMert tényleg!Hős vagyok!

Noémi!
Szegények!A legnagyobb parámat írtad le!Nem lehet,hogy hasfájós?Tudod, nekem mindig mindenre ez a válaszom!Bocsi!Kép

Rosszul érzem,hogy mindenki előbb szeretne szülni?De most őszintén!Legalább is a februáriak!

Na csók!
Katy

És ezt is Kikocs egyik e-mailjéből:
Kép
Katy

Szaisztok!

Itthon vagyok, csak aludtam, meg anyuéknál voltunk.Azért nem aktívkodtam.
Meg nincs semmi változás. de semmi! szerintem még keményedés is elmúltKép!
Ilyen ez!
Egyszercsak lesz!

rékacs

Rékacs és
KépKép
Kép
Kép
imolyozs

Na, közben el kellett mennem, mert Zolim teszi fel Hangának a faliszőnyeget(tudjátok az amortizálás eltakarása és esetleges folytatás elkerülése végettKép). És annyira jó, hogy csak! MAjd így is elfotózom a szobáTKép,jó?
Rájöttem közben, hogy az ember akár előbb, akár később szeretne szülni,nincs beleszólása!!!

YAHOO:nagy bajom van. Megállapítást nyert számomra, hogy a yahoo látja a gépemet és nagy kétségbeesés lett rajtam urrá. Tehát: A nővérem freenail ciméről bejelentkeztünk az én gépemről és irekacs volt a felhasználó. Tehát lát. Ha ő lát akkor az nagyon szar mert bármi be is jöhet rajta. Így én ezennel kérném, hogy valahogy töröljetek, mert fososk a vírusoktól, nekem ugyanis a gép a munkám, tehát, ha valamit bekapok, az nagyon szar következménnyekkel járna!

Bagz! Kikocs! Törölném én magam, de nem tudom, hogy kell!!!!

Na, ezzel felvetettem a yahoo II. felvonást!!!Kép

megyek megtekintem a kész falvédőtKép! és megdicsérem az apát, hogy miylen, ügyes és lelkes kispapiKép!!!!

rékacs

Rékacs és
KépKép
Kép
Kép
imolyozs

Sziasztok!

Nem tüntem el, csak hát nálunk még mindig nagy harc van a hasfájással.
Jelentem ma volt az első éjszaka, hogy csak 3 óránként keltünk fel, ciciztünk és szundi vissza. Olyan jó lenne, ha ez így maradna. A cseppek ellenére, nagyon fáj szegény Benikének a pocija, valamikor cicizés közben is felsír. De már apa kitanulmányozta a lábfelnyomásos módszert. Úgy néz ki, hogy beváltKép De remélem, hogy most nem szólóm el magamatKép Ez úgy történik, hogy amikor látjuk, hogy szegénykém nyomná kifelé a pukit a kakival és nem jön, akkor felnyomogatjuk a lábát, Beni baba nagyokat nyom hozzá és amikor kijön az első puki, akkor már tudjuk, hogy jönni fog a kaki is. Ez néha mondjuk, úgy sikerül, hogy mindenkinek át kell öltöznie utánaKép De legalább már akkor kint van ami bántja az én kis drágaságomat.

Lili! Látom, hogy nálatok is 12-3-ig van az éjszakai party! Lehet, hogy telepatikusan randiznak a mi kis porontyaink?Kép

Rékacs! Örülök, hogy hiányoltál!!! Kerestelek a héten telefonon és elég rosszul éreztem magam amikor írtad, hogy mennyien zaklatnak! Valóban én sem gondoltam bele,hogy biztos sokan hívnak, hogy mi van má??? Ne haragudj!! De azért mentségemre hivatkozva azért másról is dumáltam volna veled szívesen, mint hogy egyben vagy még??? című slágerKép
Elég sokszor most már eljutok, hogy leülök a gép elé, sikerül is elolvasnom az írásokat, de már válaszolni nem tudok. Remélem, ha ez a 3 órás trend maradna, akkor már biztos többet jövök.

Lili, Nomém, Esztyx és többi babások! Ti minden szopi után fejtek? Váltott mellből vagy mindkettőből ettettek? És kb. mennyit esznek a babcik?

Mennem kell mert ébredezünk a 6 órási kajához. Még jövök szerintem, ha elalszik.

Puszi: Márti és Beni baba
hajdum

Na, Márti!!!VÉgre!!!
Nem különk-külön bánt a dolog, vagy hogy mondjam a hívások meg iylenek. szóval,magyarázkodok.....na...
Na, az van, hoyg levettem a telcsim hangját És aztán napjában párszor ránézek, hogy ki hívott,és vagy hívom vagy nem. ne haragudj! Úgy tűnik nem hívtalak, de nem szánzt szándékkal, hanem tényleg az van, hogy oylankor vagy négy-öt új hívás van(nem túlzok) és ha egyet hívok simán kimegy a fejemből a többiKép
A népszerűség átka!!! Á ez túlzás, meg nem is panasz, mert alapvetően hízik a májam, meg jóol is esik, meg éán is pont ezt tenném, mármint telefonálnék, tehát meg is értem....na....jó ez már több szó volt, mint amennyit érdemeL!!!!
A lényeg jó volna, ha beállna Beninél a három órás rend, mert annyira jó haéllani a babás élet rejtelmeit. meg ha tudsz Te is rakhatnál fotót, mert egyszerűemn imádom látni pl Hanát ahogy napról-napra más!!!
És nekem is olyanok ezek a babák,mintha kicsit részt vettem volna bennük. Szóval mintha ők is az én kis barátaim lennének!!!Kép

Eszti! Tündér a lánykád! Akár szociális, akár nem az a a mosoly szuper jól áll neki!!!!Kép

rékacs

Rékacs és
KépKép
Kép
Kép
imolyozs

Kép
hajdum

Rékacs!
A bejelentkezésnél biztosan bejelölted ezt:
"Remember my ID on this computer"
És akkor a te gépedről be tud lépni jelszó nélkül is. De ha azt kiixeled, akkor már nem!!
Szóval szerintem csak ennyi a gond. Nézd meg, fennáll-e a probléma akkor is, ha ez nincs bejelölve!!

Amúgy jelentem, tök jól vagyok!! Semmi fájdalom sehol, és még aludtam is!! Igaz, csak 5 és fél órát, de az már nálam haladás!
Úgyhogy most elmegyünk barátokhoz egy utolsó "bulira" Áron szülinapja alkalmából, de max 10-ig maradunk.
Amúgy minden ki van mosva, és már csak vasalnom kell KépKép Aztán már bármi történhet felőlem!! (szerdán ugyebár Kép)

Most indulunk is, a többit este, puszi:
Orbis (36+5)
orbis

Zsana!
Nekem tetszett Bécs, az árak a többnyire a rengeteg akció miatt alacsonyak. Most pl nagyon sok gyönyörű rugi volt 9.90-ért, overallok 14. körül, sapi 2.90, body 1.99, ilyesmi. Én rengeteg rucit vettem kint, és mondhatom, hét nyelven beszélnek Kép nagyon jó minőségű, szóval akár tesónak, akár ha utána eladnád, szerintem megéri. A kellékek (én Aventet vettem, azok ugyanazon az áron vannak) de pl. utazóágyat egy 5000 ft-al olcsóbban szereztünk.
Helyileg a Shopping city süd-be mentünk, nem tudom ismered-e, a neten asszem rá lehet keresni, ez gyekorlatilag egy óriási plaza, de az körülötte is rengeteg bolt van. Ruci szempontból a H&M-be, C&A-ba (sokkal nagyobb, mint bármelyik itthoni) és a Baby One-ba érdemes benézni, utóbbiban bútorok, babakocsik, játékok, stb...is van. Aztán van még egy rész az épületen kívül, Toys R Us (valahogy így írják, zsiráf van a logojukon) itt állítólag a babakocsik olcsóbbak, de ide már nem mentünk be. Remélem tudtam segíteni, ha valami még érdekel, nyugodtan kérdezz, válaszolok, ha tudok, de légyszi a privát e-mail-en (a profilomban megtalálod). A többieket nem biztos, hogy mozgatja a téma Kép

Aura
aura

Katy!
Ez vicces, az elsőség! Pedig már kezdek örülni az utoljára szülésnek. Igyekszem megfogadni, gyakorló Anyukáink Kép tanácsát, és élvezem a pocakoslétet amíg lehet. Ha belegondolok nem is olyan rossz, én még pocis leszek mire ti már mind bébiztek. Egyszer meg még az én terhességemnek is szülés lesz a vége (Rékacstól idézett bölcsesség Kép ) Hmm, már megint kitört rajtam az optimizmus Kép

Kaptam hírt Edwigtől!
Még mindig egyben vannak, holnap lesz a nagyvizit, állítólag akkor indítják a szüléseket, és nagyon reméli, hogy az övét is, ha nem akkor azt hiszem kedden. Írtam neki a nevetekben is, hogy nagyon drukkolunk! Remélem nem baj Kép
Irigylem a türelméért, nem semmi, amit művelnek vele, én már szóhoz sem jutok.

Kérdés:
Hagytam magam rábeszélni a streilizálóra, mert végül is nagyon kis kényelmes dolog az, de! Vettem ugye mellszívót is, mert az valószínű kell, és szándékozom a kórházba is magammal cipelni, és itt jött a dilemmám, hogy ott 4 napig leszek, hát, hogy fogom ott sterilizálni a ciciszippancsot?! Na? Vagy erre van egyértelmű válasz, csak én vagyok kuka ?!

Aura+Erika
aura

uuupsz, rékacs, töröltelek Kép
Dobj egy mailt a pocak-unsubscribe@yahoogroups.com-ra, és próbáld meg újra a regisztrációt, hátha akkor, ha nem xeled be amit Orbis ír, nem lesz ez. És szerintem segít, ha explorerből nyitod meg... Nem tudom mit használsz, de az Opera, meg a Firefox kicsit többet jegyez meg, mint az tapasztalataim szerint.

Egyébként most van az, hogy nincs ihletem, és nem tudok írni. Semmi értelmes nem jut eszembe. Kép Meg pityeregnék mindenen. Gergő hozott tegnap az ikeából valami kis füzetkét, hogy hogy változik meg az ember élete a lakásban, meg milyen igényei vannak egy csemetének, és majdnem elsírtam magam, szóval inkább letettem. Asszem, ez a vég Kép
Szóval csak annyit, hogy Esztyx, Liló méltó vetélytársa Hanának! Gyönyörű! Ha egyszer majd együtt bandáznak, a fiúk teljesen odalesznek tőlük!!!
És Benifiú is nagyon jóképű, és remélhetőleg mielőbb elmúlik a hasfájása Kép Én nem akarok okoskodni, de kísérletezel a kajákkal? Mikor ennyire rossz valakinek a kispocakja, szokták azt is csinálni, hogy minden nap egyféle kaját eszik a mama, hogy kiderüljön, mi is a bűnös. Könnyen lehet, hogy valami olyant eszel, amit nem bír a pocakja szegénynek. De lehet, hogy nincs igazam.

Na, pusz mindenkinek

kikocska

hééé, nem is akarok elöbb szülni, legalábbis nem ennyire elöbb!! én már vízöntőre készülök! szóval 21.e elött semmiképp, persze csak ha picur is egyetért....
bgz

KépKép

KépKép
bagzerka

Lili, sejtelmem sincs, nagyon szeretgettem, hát ha lelki baja volt, akkor talán segített. Szerintem a front miatt volt. Nem lehet?

Katy, nem hiszem, hogy hasfájós, nem állandó ez a dolog, és nem a 3 órás periódus van. És ideges. Amúgy meg nem az. Eddig nem csinált ilyeneket. No nem tudom, majd elválik. A 6-os szopi után bealudt hála Istennek, tök nyugodt.

Most puszilok mindenkit, elmegyek. Beni is édes. És majd írok az etetésről Márti, jó?

Noémi
vghnoémi

Kikocs!! tegnap nem lehetett a zenéset, mert amikor keményedtem, nem mozgott, csak ha nagyon kivártam, és az a kérés hogy aktív legyen, nem volt az, kihagytam. de ma sem valami mocorgós, és ma is keményedik, most micsinájjak????

bagz

KépKép

KépKép
bagzerka

Bagzerka!
Akkor marad a fekvés, meg a jól összeszorított lábak Kép

Hajdum!
Kikocs mond valamit, nekem van egy könyvem, amiben nagyon jó táplálkozási tanácsok vannak a szopi idejére, csak azértr írom, mert eszméletlen mi minden puffaszt, én nem is gondoltam volna. Meg le van benne írva, mi az amit ehetsz nyugodtan. Bár gondolom, erre a neten is rá lehet keresni, vagy már halálra kísérletezted magad?
Az jutott még eszembe, hogy Anyu mesélte, én az első kb másfél hónapban iszonyú hasfájós voltam, és az égvilágon semmi sem segített, aztán mintha elfújták volna. Hát, nem tudom, hogy ez most megnyugtatott-e.

Nagyon pangunk, front van? Én ma megint elég vacakul vagyok, bár csak közérzetileg.
Remélem, holnapra jól leszek, megyek uh-ra, alig várom!!!
Bagzerka, neked nem lesz esetleg valami ctg, vagy bármi a kórházban? Összefuthatnánk hm?

Aura
aura

Aura!!!
de, lesz ctg, de csak 17ó-kor!! te hányra mész??
b

KépKép

KépKép
bagzerka

Bagzer, szerintem azért számolgasd, nekem se volt tegnap aktív, szerintem a zenén el is aludt... De ma lehet, én is kihagyom. Olyan fürcsa a csemete is, meg én is. Ma valahogy semmi Kép

kikocska

Bagzerka!
Én 14.30-ra megyek. Esetleg az uh és a ctg között összefuthatunk, de ha nem akarsz korábban jönni, akkor holnapután úgyis találkozunk a tornán. Tényleg, nem emlékszem, hogy mit mondott a szülésznőm, 34. vagy 36. héten kezdünk ctg-zni? Ajjajj a hormonagy, csak az rémlik, hogy furcsálltam, milyen korán. Na, holnap megnézem, hátha bent van, úgyis ígért szülőszobanézést, és akkor még a végén bent leszek 17-kor én is. Az jó, ha beszélünk holnap? Úgyis megvan a számod Kép

Nemjövök már ma, elég hullának érzem magam, megyek inkább, aludni.
Puszi nektek, és drukk Rékacsnak, és Edwignek!
Aura 33+3
aura

Sziasztok!

Tegnap a kis bulizgatás után ma csak heverésztünk, tettünk-vettünk. Délután fele feltünt hogy még igazábol nem is éreztem ma a babát mozogni. 17 orakor (Babus modszer) ledöltem a bal oldalamra, és vártam. 18:20 körül feladtam, mert semmmi. Nyomogattam, konkrétan éreztem hogy emelgetem a testét, doboltam neki, és semmi. Kezdtem parázni. Aztán mondtam Tibinek hogy gyere, pakolunk. Összeraktam a csomagomat egy táskába, és elindultunk a korházba. A csomagot bent hagytuk természetesen a kocsiba, és mentünk fel a szülészetre. A növérek nagyon nagyon kedvesen fogadtak, mondtam hogy mi a gondom, rögtön mentünk is ctg-re. Hál istennek minden a legnagyobb rendben, jobb nem is lehetett volna az eredmény. Látjátok? Pedig jo ha 2-szer éreztem ma a babát. De ettől függetlenül ha ilyen van, menni kell azonnal.

Szoval most már nyugodt vagyok, ma egy ilyen extra lusta napja volt a kicsi Petrának. Kép

Zsuzsi, nagyon tetszik amit irtál arrol hogy a baba emlékszik a születés idejére. Nagyon érdekes.

Mindenkinek olyan gyönyörü a babucija, mindig hivom apát hogy együtt gyönyörködhessünk a fotokban. Kép

Bagzer, mennyit pihizel te ugy általában? A keményedésektöl ne parázz, vegyél be magneB6-ot. Nekem ezt mondta erre a dokim. Ha nagyon keményedsz, vegyél be két szemet.

Na puszi nektek, megnézem miket garázdálkodtatok a yahoo-n. Kép
Eszter2004
36+4
eszter2004

Sziasztok!

Kikocs, Aura!
Én is sokat szoktam gondolni arra, hogy mitől lehet ez a fránya hasfájás, de nem tudtam nagyon kikisérletezni. Szinte már semmit sem eszem. Jóformán csak szendvicseken élek, meg húslevesen mert az tuti nem puffasztó. Mondjuk ennek megvan az előnye is, mert már kilóban kevesebb vagyok mint a terhesség elöttKép Jó azért azt megsúgom, hogy a terhesség elött volt rajtam +20 kgKép úgy hogy van miből leadnom. Állandóan az a próbléma, hogy mi legyen a kaja itthon, mert ezt se-azt se ehetek. Egyébként is szerintem nehéz a szoptatást összehozni a kajával, de így hogy még akármit eszek így is fáj neki, egy borzalom. Gondoltam elösszőr a szopiteára, de ha ittam, ha nem úgyan az volt. Mondjuk anyósom mondta, hogy apa volt iszonyú hasfájós. Sajnos örökölte Benike ezt is. Képzeljétek elővettük apa fényképét amikor megszületett és tisztára olyan, mintha Benikét látnák a fotón csak fekete-fehérben. Azóta viccesen klón-bébinek hívom BenikétKép apa meg mini-mi -nekKép Most még büszkébb a fiára, hogy teljes hasonulás vanKép

Köszönjük a szépfiú gratulációkatKép

Aura!
Nem nagyon találtam a neten evvel kapcsolatban semmit, mondjuk nagyon nem is vettettem bele magam, idő hiányában. Megtudnád adni a könyved címét? Vagy nincs véletlenül skennered, hogy lemásold és átküld nekem? Én is olvastam róla, hogy a hasfájós babáknál ez csak 3 hónapig tart és ahogy jött, úgy egyszer csak elillan. A könyvekbe így is hívják, hogy 3 hónapos hasfájás. Én már csak azt várom, hogy 11 hónapos legyen, mert akkor lehet adni neki a Grip Watert és mindenki azt isteniti. A gyerekorvos szerint is nagyon jó, de sajnos csak 1 hónaposan lehet adni. A barátainknál is nagyon bevált.
A sterizilásról meg annyit, hogy nekem is mikrós van és nagyon megvagyok elégedve vele. De van tablettás sterilizálóm is. A kórházban például avval sterilizáltam. És valóban vigyél mellszívót, mert nemtudhatod, hogy mennyi előtejed lesz és már azt is nagyon jó lefejni és lefagyasztani. Aztán meg jobban beindul a tej is. Nekem például, hogy állandóan a cicire raktam meg fejni próbáltam, pedig sokszor csak 1 csepp jött ki és pánikoltam, hamarabb beindult a tejem császárosan, mint a rendesen szülőknek.

Rékacs! Örülök, hogy nem haragszol, zavart egy kicsit a dolog, de így ahogy leírtad már nem bánt.
Mikor mész legközelebb ctg-re? Kiváncsi leszek, hogy mikor szülsz? Melyik fizetősbe mész? Abba amelyikbe én voltam?Imádom az ottani nővérkéket!!!!

Már megint mennem kell, mert eljött a fürdés ideje meg utána kajcsika van. Megpróbálok jönni, de lehet, hogy már csak holnap.
hajdum

Kikocs!! nekem is ugyanez!!!! ha nagyon odateszem a kezem, akkor talán megmozdul, de máskor ilyenkor beőrült, szóval, kitudja, ma is front van, vagy mi? mert akkor eddig mindig csendesebb volt....most épp hogy írom, most kicsit beindult, de annyi is volt az egész....
b

KépKép

KépKép
bagzerka

Nahát, akkor az idén engem megcsal a havazás??!KépKép Mert én most szerdán még nem tudok szülni! Nem is szoktam ilyen korán, meg most annyira lenullázott ez a két betegség egymás után, hogy folyton szédülök, az utcára se merek egyedül kimenni, nemhogy SZÜLNI!!! Amúgy még mindig nincs egy szál jóslófájásom se, úgyhogy készülhetek lelkileg Cicmerákék társaságára a szülőszobán.
Bár az igaz, hogy lement a hasam. Mondjuk ezt csak én mondom, majd meglátjuk, mit szól a doki szerdán.

Rékacs,
annyira imádlak!!! Most ha fiú lesz, tényleg András lehet belőle! Anyukám most találta ki múlt héten! És ha lány lesz, csak azért nem lesz Réka, mert az nem hangzik jól a vezetéknevünkkel, pedig az lett volna Imi álma.Kép

Különben ha lány lesz a pici, Zsuzsinak tervezzük, de ezeket még ne írjátok be a táblázatba. Csak azért mondom, hogy Vzsuzsinak most írjak valami kedveset is végreKép

Aura,
a mellszívóhoz tök jó, ha van az embernek sterilizálója, de szerintem arra a 4 napra tök fölösleges bevinni. Nem emlékszem, hol szülsz: ha bababarát helyen, akkor egyáltalán nem is kell fejned, mert mindig szophat. Ha meg nem, akkor is azzal jársz legjobban, ha még a kórházban megtanulod valamelyik nővértől, hogy kell kézzel fejni, még tutira hasznát veszed, és arra a pár alkalomra bőven jó. A gép akkor lesz fontos, ha sokszor kell fejned sok időn át, tehát otthon. Ha egyáltalán.
Mert különben Halvány Dunsztom sincs, hogy lehet kórházban sterilizálni.
Ja meg van végszükség esetén kórházi fejőgép is.

Balus,
nincsen az a jó régimódi előszobaszekrényetek? Mesi még panelba született, és nálunk a beépített szekrényben lakott a kocsi, összecsukva. Mondjuk nem volt kényelmes. Meg a "kamrának" is új helyet kellett keresnünk.

Nem tudom, Bagzernál hogy van, de én pont úgy vagyok kiírva, és úgy is számolom, mint ő. És nálunk az a titok nyitja, hogy a számított időpont február 2 (szerda), viszont a korai UH-k mindig úgy adták ki a napokat (pl. 6+5, 8+4), hogy az egész hetek vasárnapra jöttek ki. Ezért én is vasárnapi fordulóval számolok. Ennyi erővel módosíthattuk volna a terminust is vasárnapra (=jan.30), de azért nem tettük, mert így későbbtől kezdődik a heti 2 CTG és a többi kétnaponkénti macera, ha mégse szülnék időben. Barbatrükk. Még jó, hogy a dokim partner az ilyesmiben.

Puszi mindenkinek, a babákat is beleértve, akik persze gyönyörűek, és de jó, hogy nekünk is lesz ilyen, csak bírjak lábra állni:

Vica 37 ("36+4")
mvica

ja, jut eszembe, most dolgozom épp ki a mai fotó adagot, és ezeket pl nem szeretném nyilvánosan mutogatni, neketek azé mehet, szóval asszem csinálok fotó mappát inkább a yahooson. abba teszem őket, még nemtom pontosan hova kell, de rögtön megnézem! szóval, lesz linkem albumra is, meg lesznek külön képek, azok a titkosakKép
nem önmutogatási kényszerem van hogy több helyen is legyenek képek, de ezeket nem szívesen raknám nyilvánosba......ok??

bgz

KépKép

KépKép
bagzerka

Sziasztok!

Velünk minden változatlan. Hacsak annyi, hogy Hanga elkezdett aktívkodni és mivel közvetlen rácsavarodott már a hóülygomra szinte állandoan nyomkodjaKép.

Márti! Kedden megyek ctg-re meg dokihoz(ha holnap nem szülökKép).
Még nem tudoma szobát, majd ott kiderül, mert nekem lényegében mindegy, csak fizetősben legyen hely. Egyenlőre nem a szoba, hanem a szülőszoba érdekelKép.

Na, megyek aludni, mert bár ma tök sokat aludtam, de majd le ragad a szemem!!!

Szép álmokat!

Ja, kikocs!Köszi! És ne légy igy lefittyenve! Mindjárt itt a hó!Meg Rékababa!!!KépJa és örüljél,pl annak, hogy lejebb ment és tudsz mozogni, na?Vagy mivel lehet vigasztalni?!Kép

rékacs

Rékacs és
KépKép
Kép
Kép
imolyozs

Na közben beelőztetek egy páran!

Vica! Akkor az Andrással ördögöm van?!Kép Szerintem nagyon szép név! És megy az Imréhez. A zsuzsi meg aranyos kis név és az én Zsuzsi ismerőseim is mind olyan kis Zsizsik Zsuzsik.(meg a biciglimnek is az a neve, hogy Hahanna zsuzsanna,azaz zsuzsi, mert olyan szép oiros,de egész évben rá sem tuidatm ülniKép Már alig várom, hogy kicsit biciglizhessek!!!)

na tényleg hunyok!!
tsaó bambinók
rékacs

Rékacs és
KépKép
Kép
Kép
imolyozs

Én meg utánanéztem minden lehetséges fórumon, és az a szerdai havazás csak egy kis hidegfront meg néhány hózápor!!!Kép

Reméljük, a türelmetleneknek ez is elég lesz! Én asszem megvárom a másfél méteres havat, kotrógépekkel meg jégpáncéllal.Kép De azt sajnos sehol se találtam meg, hogy ez mikorra várható.Kép
mvica

Köszi, rékacs, nem depis vagyok, meg rossz kedvem sincs igazán,csak nyomi vagyok, és nem jut eszembe annyiminden, ami szokott, szóval nem telik oldalakra, meg önző napom van, és nem figyelek oda másokra ma, hanem magammal foglalkozom folyton, és nem reagálok nagyon arra, amiket írtok... Csak magamban, és nem fejezem ki. Kép SZóval ma ilyen önződisznómama vagyok. De köszönöm nagyon, hogy pl. te nem vagy az, mert az meg olyan jól esik, hogy más meg figyel rám Kép Meg többieknek is köszi Kép

Vica, én is azt néztem ma hóügyben, hogy már nem is hó, csak ónoseső meg eső meg havaseső, meg naesetlegesetleg hó... Mindenesetre frontnak front.
Mondjuk már nem parázok miatta, hogy szülök-e, vagy nem, mert jól állunk, csak eszembe jutott, hogy Levente is ónosesőkor született, és kb annyi napra, ahogy most mi járunk... De én nem szülök, végülis ezt már megbeszéltem magammal, meg talán Rékababával is, és Rékacs és Vica is megnyugatott.

Azért az látszik, hogy írnék én, csak...
Na, pusszancs, majd lehet, hogy holnap elárasztlak titeket, bár ha jól leszek, inkább varrok... Kép

kikocska

Eszter
Én is beparáztam volna nagyon. Csak nálunk tutira az lenne ilyen esetben, hogy elindulnánk Gyöngyösről Pestre és félúton jól megrugdosnaKépbár ez persze még mindig a jobbik megoldás. Inkább szívasson meg, mintsem valami baja legyenKép
De megnyugtató, hogy napi 2 mozgással is tökéletes CTG-t produkáltatokKép

Egyébként ti mit neveztek mozgásnak? Márminthogy a ti babáitok inkább rugdosódnak (és ezt érzitek napjában rengetegszer) vagy inkább csak fészkelődnek, nyújtózkodnak, pocihoz simulnak? Mert én ez utóbbiakat érzem inkább. Rugdosódni csak ritkán szokott.

Nekem pont ma kellett volna elkezdenem számolnom ezt a magzatmozgás dolgot. Hát én ma nem értem rá pontban 5-kor, úgyhogy kimaradt. Viszont egész nap(10 órától idáig)simán megvolt a 10 mozgás, sőt, 3-szor annyi is.
Ez így jó, nem???

És holnap se fogok ráérni, mert délután megyünk anyukámmal a városba.
Csak azt nem tudom, legyek őszinte a védőnővel, vagy írkáljak be valamit magamtól abba a táblázatba?! Jövő hétfőn kell mennem hozzá. Bár addig még találkozok majd a dokimmal is, vasárnap, megkérdezem majd az ő véleményét is, aztán majd ennek fényében döntök. De azt hiszem megmondom a védőnőnek kerek perec, ez nekem így nem megy. Eddig mindig tök rendes volt velem, megérdemli, hogy őszinte legyek vele. De olyan hülye vagyok, nem tudom miért, de mégis lelkiismeretfurdalásom van, hogy ennyit nem vagyok képes megcsinálni. Dehát akkora marhaság ez az 5-től baloldalra fekvés? Ráadásul 1 hónapon keresztül nap mint nap. Ti is ezt mondtátok, nem?

Vica
Végülis van előszobaszekrényünk. elgondolkodtató. Esetleg megpróbálok majd az akasztós részében úgy pakolni, hogy az egyik oldala üres legyen és majd megpróbáljuk oda betoloncolni a babakocsitKép
Köszi a tippetKép

Babus

Kép
babus2005

na jó éjt mindenkinek, ma "korán" fekszem!!
még kötögettem egy kiscit, lesz ebből takaró, csak bele kéne húzni, de már így is jó, ha muszály.....

Aura, asszem a kedd lesz a tuti, mert holnap mindenfelé rohangálnom kell, és meg akarom végre csináltatni azt a fránya apaságit is, a mai kis ijesztés után meg pláne.....
és igen, most lesz a páros, úgyhogy hozd a barátnéd!

guuudnááájt görlzzzz,
bagz

KépKép

KépKép
bagzerka

Na, jól bealudt mindenki.... Én meg itt ülök a kakaómmal és várom végre álommanót, aki az istennek sem akar jönni...

Legalább valaki itt lenne...

Na mindegy, elleszek itt magamban...
Szóval voltunk ma moziba és megnéztük a terézanyut és baromira jó volt. Mondjuk a szélére vettünk jegyet, hogy ki tudjak slisszolni, ha nem birom (hátilag, meg hangilag, meg egyebek...). Egy-két holtpont kivételével elég jól bírtam, és nagyon jó volt kimozdulni...

A filmről eszembe jutott Aura és Edwig , és minden tiszteletem az övéké...Valahogy azt hiszem nekem nem lenne erőm már a pasizáshoz, meg az egész hercehurcához, ami ezzel jár...

Hasfájós babákbak: a tanfolyamon nálunk az édeskömény teát ajánlották, amit vagy a mama iszik, vagy szopi után a baba kapja egy kis cukorral. A cukros tea segíti az emésztést. A Jánosban, mint írtam, az első két nap is ezt adják kiegészítésképpen szopi mellé, mert gyorsítja a babák anyagcseréjét, és gyorsabban lebomlanak és távoznak a babucikból azok a lebomlott vörösvérsejtek, amik a sárgaságot okozzák...Tudom, nem hangzik túl jól, de végső esetben lehet, hogy ki lehetne próbálni...

Na , megpróbálok arra gondolni, hogy hamár ébren vagyok, akkor írhatnék akár dolgozatot is, és akkor hátha hamarabb jön az a fránya álom manó.. Ez eddig mindig bejött. Tegnap is így sikerült reggel 9-ig szundítani... De ma valahogy a derekam is nagyon fáj megint és olyan neház már fogolódni az ágyban...

Várok egy kicsit, hátha jön valaki... HAHÓÓÓÓÓ

zsuzsi

Vica: aranyos vagy!!!
vzsuzsi

Bagzer, állat jók a fotóid. Megsasoltam őket a Yahoon..

Nektek nincs is csík a pocitokon... Nekem bezzeg az egész alja csupa csík, pedig naponta kétszer kenem. Na mindegy...Csak írigykedtem egy kicsit, tudom , nem szép dolog...

Na pusszancs.

Zsuzsi
vzsuzsi

Szevasztok Csőrikék!

Már 1/2 4-óta fenn kukorékolok, csak eddig küzdöttem a visszaalvással. Most feladtam.Hátha így menni fog!!

rekacs

Rékacs és
KépKép
Kép
Kép
imolyozs

Na, kicsit olvasgattam és közben figyeltem az órát.Hét-nyolc percenként keményedek.De közben semmi fájás nincs és olyan 20-40 mp-ig tart. Szegény Hangámnak igen fársztó lehet ez napok óta, nem?De közben pihenéskor kicsit mocorog.

Na, megyek visszabújok, háthga sikerült elfáradnom.
Az a szar, hoyg ezzel a vergődésemmel szegény Zolimat is felketem mindig,most is már azért jöttem ki, mert ő is fennvolt egy órája és küzdött a visszaalvással. Hátha neki ment!!Kép

na, szép álmokat
rékacs

Rékacs és
KépKép
Kép
Kép
imolyozs

Még valami eszembe jutott erre a HASFÁJÓS dologra. Ajánlották még a babamasszázst, valami napocska-holdacska fogást, ami arról szól, hogy a bélmozgással megegyező irányban kell körkörösen maszírozni a baba pociját...
Talán a védőnök tudnak segíteni ebben azoknak, akiket érdekel. Illetve a könyvesboltokba is lehet hozzá könyvet kapni. A csecsemős nővérek szerint ez is nagyon hasznos tud lenni...
vzsuzsi

Itt a link a HASMASSZÁZSRÓL, szerintem elég részletesen leírja a technikákat... ha valaki kipróbálta, akkor számoljon be az eredményről. Kíváncsi vagyok...

http://www.vitalitas.hu/konyvek/bab/babmasz7.htm

zsuzsi
vzsuzsi

Babus, én is "csak" mozgolodást, fészkelődést érzek. Szerintem ird be hogy megvolt a 10. Ha egész nap ugy általában érezgeted hogy mocorog, az már böven elég. Én azért paráztam meg mert egész nap max kétszer éreztem, hogy mintha megmozdult volna, és azért az már sajnos tényleg utalhat rossz dolgokra. Egyébként ha baj van nem kell bevágodni a kocsiba és egész Pestig jönni, hanem a legelsö korházba menjél Gyöngyösön.

Bagz, én is megnéztem müvészi fotoidat, nagyon eredetiek! Tetszettek. Kép Egyébként Esztyx-nek sem volt semmi csikja terhesség alatt, és szülés után mégis ott voltak. Egy másik barátnömnek detto. Szoval szerintem csik nélkül nem ussza meg senki..

Puszi,
Eszter
36+6
eszter2004

Esztyx, még nem válaszoltál hogy milyen az a mellszivo amit nálad láttam?
Köszi,
Eszter
eszter2004

Szép jó reggelt mindenkinek!
Na, mire keltem????????!!!!!!

REGGEL 8.45-KOR, 54CM, 3700 GRAMMAL MEGSZÜLETETT EDWIG KISBABÁJA, BÁLINT!
HURRÁ!!!!!!!!!!
Azt írta még, hogy a szülés magától indult be éjjel 2-kor, és, majd még ír!!!!
Én már gratuláltam is neki, annyira örülök!!!!

Aura
aura

HIP-HIP-HURRÁ !!! Legalább háromszor, de lehet többször is. Ha valaki beszél vele, akkor írjon a fejleményekről és közvetítse a gratulációkat !!!

Most már Rékácsért megy a drukk, de tényleg...

zsuzsi
vzsuzsi

Juj de jo!!!!! Szuper, el sem hiszem! Milyen jok a méretek! Nagyon kiváncsi vagyok hogy milyen volt neki. Nagy nagy gratula!!!! És direkt jo hogy magátol.

Puszi Edwig!
eszter2004

Visszajöttem, csak gondltam, a többit külön írom Kép

Hajdum!
A könyv címe: "A fogyásról és a jó közérzetről szülés után"
Kenéz Kíra a szerző.
Mondjuk nem csak étkezési tanácsok vannak benne, hanem tornagyakorlatok is. szerintem jó, de azért nézz bele, mielőtt megceszed, hogy egyáltalán mond-e valami újat?!

Bagz!
OK. akkor ne bonyolítsuk, holnap úgyis találkozunk. Mindjárt telcsizek is a barátnémnak, nehogymár egyedül maradjak a felkészítős tornán Kép

Babus!
Szerintem nyugodtan szólhatsz a szülésznőnek, hogy ez így neked nem megy, és kész, különben állandóan azon paráznál, ha valami baj lenne (nem lesz!!!) akkor mégis szólni kellett volna.
Egyébként a kamuadatok is megfelelnek, a barátnőm pl, a koraszülött fia szopis adatait írta be találomra, azon egyszerű oknál fogva, hogy rossz volt a kórházi mérleg, és nem volt kedve a nővérekkel kekeckedni Kép

Zsuzsi!
Aranyos vagy, hogy így gondolsz ránk, de ne hidd, hogy Edwiggel mi ilyen "szingli" létet élünk. (Legalábbis azt hiszem beszélhetek az ő nevében is) Sőt, én inkább elhajtom őket, "nem látod a púpomat ?! " Kép felkiáltással. Nem akarok nagyon belemélyedni a témába, meg nem látam a filmet, de gondolom ez afféle "magyar Bridget Jones" ami tök édi, nekem tetszett, csak szerintem ez nem egyfajta probléma, sokkal inkább választott életforma, ami nekem személy szerint egyáltalán nem jön be. Szóval a szingli léthez nem igazán kell erő, az típus kérdés, a boldog egyedülléthez viszont...na az már bonyolultabb.
Ez persze csak az én véleményem, meg ne érts félre, nem bántódtam meg, vagy ilyesmi, és a választ se kötözködésnek szántam, csak írtam, ami eszembe jutott Kép

Puszi!
Aura 33+4
aura

GRATULÁLOK Bálinthoz!!! Sok boldogságot és tejcsit kívánok!Kép
Vendég

Edwigtől azonnal közvetítek, ha kapok hírt, és átadom neki mindenki pszujajit, meg gratulációit is, de megvárom, míg ő jelentketózik, gondolom elég fáradt!
Igen szerintem is nagyon szuper, hogy magától beindult, nem is tudom ki írta, de Bálint úgy látszik tényleg tiszta Anyja fia Kép jól elkésett Kép
Eszter!
Én is pont azt gondoltam, hogy milyen kis helyes.dundi lehet! Még, hogy nem működik jól a méhlepény, képzeljétek, ha működött volna Kép
aura

Sziasztok!

Kép
Hurrá, Hurrá, Hurrá!Nadon szuper!Éljen Edwig, meg Bálint!!!

És hajrá Rékacsék!KépKaptok egy kiscsirkét, ez beszokott jönni!!!

Eszter!Jól megijesztettél, hogy akkor most mi van!Légyszi nagyon vigyázz magatokra!

Tegnap szörnyű éjszakám volt!Kiváncsi vagyok a vélményetekre!
Olyan gyomortájékon kezdett el fájni, és utána nagyon durva hányinger társult hozzá, és keményedett a hasam és nem tudtam ülni és állandóan járkálnom kellett!Persze jól beparáztunk családilag,hogy akkor most mi van!Ez azért nagyon helyes volt,mert nem csak Laci simizte közben a hátam,meg izgult, hanem Bence (macskánk) is folyamatosan követett mindenhová, és láthatóan le sem vette rólam aggódó szemecskéit, úgyhogy mind e közben a két pasit is nyugtatnom kellett!KépNem tudom jól leírni, de nagyon helyes volt az egész szitu, attól függetlenül, hogy totál kész voltam!
Mert a könyvben az is le van írva, hogy így is kezdődhet egy vajúdás, hogy hasmenés hányás, influenza szerű tünetekkel.Másfél-két óráig tartott és minden komolyabb hasmenés és hányás nélkül lezajlott, szóval teljesen érthetetlen számomra!Így feküdtünk le fél háromkor!
Mit gondoltok?Nekem fogalmam sincs, mit hidjek!

Na megyünk végre babakocsit venni!Jippi!!!

Kikocs!Szerintem alapítsuk meg a nyomik klubját!
Én biztos, főnyomiként benne vagyok!Mostmár mindennapos a sírás, meg a tehetetlenség érzés, meg olyanok, amikről eddig mástól hallottam!
El fog múlni és ezzel vígasztalhatjuk magunkat!
Kép

Babus!Szerintem is próbáld meg a védőnővel megbeszélni a dolgot, mert ez azért gázos, hogy az elkövetkezendő egy hónapodat ez töltse ki!

Majd még jövök!

Katy
36+5Kép
Katy

<pre>
2004/2005 téli mamák Kora Szülés ideje baba Baba neve: Méretei: Kórház neve
1. MaricaKép 35 2004.11.13.Kép 2 Mariann 4200g/53cm Szeged/ Klinika
2. BendegúzKép 30 2004.11.19.Kép 1 Bence 3750g/57cm Bp./Szt.István kh.
3. Márti05Kép 31 2004.11.01.Kép 1 Brigitta 3450g/50cm Bajcsy kh.
4. BringaKép 29 2004.11.18.Kép 2 Bernárd 3400g/54cm
5. EsztiKép 22 2004.12.09.Kép 1 Lili 2770g/52cm Bp./ Schöpf-Mérei kh.
7. DiánaKép 28 2004.12.08.Kép 1 Dominik 2930g/50cm Bp./Szt.István kh.
9. MackósajtKép 32 2004.12.07.Kép 2 Nem tudom??? 3600g/58cm Bp./Szt.István kh.
10. CsillaKép 29 2004.12.17.Kép 2 Péter 3900g/53cm
11. HulcsiKép 28 2004.12.19.Kép 1 Benedek 3700g/58cm Bp./Szabolcs u.
12. KatinkaKép 27 2004.12.23.Kép 1 Lili 3100g/54cm Székesfehérvár
13. LiliKép 31 2004.12.18.Kép 1 Hana 3050g/50cm Bp./MÁV kh.
14. EdinaKép 23 2005.01.10.Kép 1 Bálint 3700g/54cm Rókus kh.
15. Gabi 20 jan.6. 1 Zsombor Bp./ Schöpf-Mérei kh.
16. NoémiKép 23 2004.12.16.Kép 1 Levente, Donát 2680g/45cm Bp./Szabolcs u.
17. Rékacs 30 jan. 7. 1 Hanga Bp./ Schöpf-Mérei kh.
18. MártiKép 29 2004.12.17.Kép 1 Péter,Benjámin 2700g/52cm Bp./ Schöpf-Mérei kh.
19. Hanitka 29 jan.10. 1 Hanna Bp.
20. KireKép 33 2004.12.28.Kép 2 Erik 3150g/51cm ?
21. Tüni 28 jan.12. 2 Kincső Bp./MÁV kh.
22. Sys 29 jan. 16. 2 Gergő Ádám Bp./ Jahn Ferenc K.
23. Brigi 30 jan.11. 3 Miklós? Bp./ Bajcsy K.
24. Dorye 25 jan.21. 1 Vilmos/Johanna Bp./Szote,II Női
25. Eszter2004 28 febr.1. 1 Petra Bp./MÁV kh.
26. Orbis 23 febr. 1. 1 Botond Merse/ Csenge Borka Bp./Margit kh.
27. Vica 29 febr. 2. 3 ? Bp./Szt.István kh.
28. Bagzer 26 febr. 2. 1 Simon, Gábor Bp./Szt.Imre kh.
29. Katy 27 febr. 3. 1 Dávid Bp./ Schöpf-Mérei kh.
30. Cicmerák 24 febr.8. 1 László,Gergő Bp./Szt.István kh.
31. Flo 28 febr.10. 1 Matyi Bp./Szt.István kh.
32. Babus 25 febr.12. 1 Kristóf Bp./MÁV kh.
33. Ilona 29 febr.13. 1 Márton Bp./ Schöpf-Mérei kh.
34. Zsuzsi 29 febr. 13. 1 Marcell/ Zsófi, Ágnes Bp./Szt.János
35. Kikocska 26 febr. 13. 1 Réka,Borbála/Gergely Bp./ Schöpf-Mérei kh.
36. Tamesz ? febr.16. 1 Marcell,Kristóf Kistarcsa
37. Ttika 32 febr.19-20. 1 ? Győr/Petz A. kh.
38. Vera 30 febr.20. 2 Matyi Bp./Szabolcs u.
39. Timi 26 febr.23. 1 Máté, Levente Pécs/Szülészeti klinika
40. Zsuzsa 28 febr. 26. 1 Áron Bajcsy kh.
41. Aura 23 febr. 26. 1 Erika Bp./Szt.Imre kh.
42. Mazsom(Zsuzsa) 27 febr.26. 1 Lili Tatabánya/Szt.Borbála</pre>

Egyébként erős késztetést érzek, hogy aktualizáljam a táblázatot!Mit gondoltok?Bevállaljam?
Katy

Katy!
Nekem is volt ilyen egy hete kb.
Nem tudtam mire vélni mert semmi olyat nem ettem,de hamar elmúlt!
Tegnap meg menstruáció szerű gyenge görcsöm volt körbe (derekam-hasam) kétszer, ráadásul 20 perc volt a kettő között!
Apa fekvésre ítélt!Látnotok kellett volna az arcát!KépImádom!

Na,és én is nyomott vagyok és semmihez semmi kedvem,pedig lejárt a mosógép az utolsó bébicucc adaggal...
Vendég

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?