Sziasztok!
Ma nem volt megállás,egész nap meló,de végre itt vagyok!
Először is:Kamilla,örülök,hogy jól ment minden,és tök jó,hogy a férjed is bement veled,és még fotózott is!Drukkolok a megtapadáshoz!
Edina,
nagyon sajnálom!Vannak nők,akiknél annak ellenére,hogy tök jól működnek,a Gonapeptyl olyan szinten leállítja a szervezetet,hogy lórúgásnyi hormontól sem indul be jól a tüszőérés.
Nálam a következő történt,leírom,hátha megnyugtat picit:
az első lombikom hosszú protokollal ment,nem könnyen,de lett 6 petesejt,4 embrió.A másodiknál napi 4 Menopurral indultunk,aztán nekem is felemelte 8-ra és ugyanígy a 9.napon álltunk le,ugyanezeket mondta,hogy nem biztos,hogy lesz embrió stb.,de döntsek én.Mondta,hagyjuk a pokolba.
Utána volt 4 rövid protokoll,és jól is működött,csak most Murber fejébe vette,hogy mivel terhes nem lettem sosem,próbáljuk meg újra a hosszút,nagyobb adaggal kezdünk,így biztos jó lesz.Napi 6-tal kezdtünk,amit már a 4.napon megemelt 8-ra és így sem működött.Valamiért én nem vagyok jóban a Gonapeptyllel.Tehát nem a Menopur a hibás,hanem a Gonapeptyl,na az nincs a rövid protokollban.Szóval nyugodj meg,van ilyen,és ettől még a röviddel simán lehet több petesejted.
Tényleg ne hibáztasd magad,az égvilágon semmit nem jelentett volna,ha végig táppénzen vagy,hidd el!
A rövid protokollhoz szintén menopur kell majd,amit 2.-3.naptól kezdesz,és az 5.-6.nap környékén jön hozzá egy másik,egy GnRH antagonista analóg.Cetrotide a neve (de egyszer kaptam Orgalutrant is,de a Cetrot használják legtöbbször).Choragon,utrogestan már mind ugyanaz.Tehát csak a Gonat add el,a többi marad!Azért nem Fostimont ad,mert itt minél több petét szeretnénk és a menopur egy "erősebb" szer, fsh mellett lh is van benne és ez besegít.
Petra,
nem gond,hogy nincs beutalód,nem mindenkinél néznek hormonértéket a rövid protokollnál ciklus elején,csak azoknál,akiknek magas szokott lenni a ciklus eleji fsh-juk.Neked akkor csak UH lesz és már mehet is a böki.Megpróbálhatod megkérdezni a Norcolutot,de szerintem a prof nem foglalkozik ilyesmivel,hogy kicsit előbb vagy később kezdhetsz...de azért próbáld meg.Sajnos ez nagy különbség a 2 orvos között,a prof irtó jó szakember és drukkol is valahol mert szoktam rajta látni ezt néha,meg a sajnálatot,amiért nem sikerült,de azért elég fura figura alapvetően,a Murber százszor emberibb és együttérzőbb.Sokkal jobban partnernek tekinti a betegét.
Ági,
megjött?Vagy nem mostanra vártad?
Nekem még mindig nem csak fáj a hasam néha.De ez ilyen,az előző leállított ciklusomnál leállítás után 4 héttel jött csak meg,már azt hittem,végleg leállt a szervezetem
Hú,sokat írtam és annyit írtatok egész nap,hogy nem is bírom megjegyezni.Holnap Győrbe megyek a zenekarral,éjjel jövök,úgyhogy nem leszek.Pihenjetek jól,álmodjatok szépeket és mindannyiunknak eljön az ideje (még nekem is,pedig...)