Új privát üzeneted érkezett!

Borbolya
Aranyos vagyKép, de nem névre rendeltük meg, hanem csak mondták, hogy majd január elején hoznak olyan figurákat, amiket mi kinéztünk, mi meg mondtuk, hogy majd akkor benézünk érte. Szóval ahhoz most el kéne magyaráznom, hogy milyen is volt az a figura, merthát több fajta is volt belőle és volt amelyik nem is tetszett nekünk, pl. a lufis Micimackós, ahhoz meg most már kevés az idő.
Meghát valószínűleg már el is mentetek. De még egyszer kösziKép

Kismamanaci: nekem kettő van, a farmert az elejétől kezdve hordom(16.hét körültől), ez a kedvencem, és még mindig jó rám, bár már nagyon ki van centizve, még max. 1-2 lyuk van rajta.
A másik egy bársonynaci, az még alig volt rajtam, mert akkora nagy. És ez már nagy dolognak számít, ha én ilyet mondok az extra nagy pociméretemmelKép Bár talán most már belenőttemKép, de az biztos, hogy ebbe a naciba 3-as ikrekkel is beleférnékKép

Hematokrit-ügyben pedig, igen, igyál jóval több folyadékot!!!Kép 2-3 litert meg kell inni egy nap simán!!!
Pl. a babák is infúziót szoktak kapni, ha magas a hematokritjük.

Ruzicsky
Az én Kristófom többségében már csak ilyen odasimulásokat szokott csinálni. És imádja a kezem. Amint pocit ér a kezem, ott terem a kis drágaKép Tolja oda mindenét, talpiját, lábikóját, popsijátKép, csak nehéz eldönteni melyik testrésze lehet ez mostKép
Rugdosódni csak ritkán szokott, leginkább csak olyan hiperaktív napjain, mint amilyen a tegnapelőtti volt, de ilyen sajnos csak ritkán van.

És hajnali 4-kor felébresztett a csuklásávalKép, olyan édi voltKép Arra ébredtem, hogy fekszem az oldalamon és dobál az ágyKép
Meg talán mintha kicsit ma is aktívkodnaKépKépKép, de inkább nem is írok semmit, mert akkor megint úgy járok, mint tegnapKép

És megint egy kérdés:
Akik kis panellakásban laktok, hol fogjátok tárolni a babakocsit?
Mert én lenthagyni a közös tárolóban nem merem, felcipelni nem kis munka, de ha fel is hozom, hová tegyem? Előszobában erre semmi hely, a szobába nem tehetem be a piszkos, esetleg saras babakocsit, az erkélyre kivihetném, de oda a szobákon keresztül vezet az út. De talán még mindig ez a legjobb megoldás.
Ti hogy oldjátok meg???

Babus+Kristóf (12 óra és 12 perc múlva már a 36.hetet fogjuk megkezdeniKép, juhéjjj!!!Kép)

Kép
babus2005

Már megint csuklikKép, ma már 2-szor és hol van még a nap vége??!!
Mostantól talán csukliKristóf-nak kéne hívnomKép Csak meg ne sértődjönKép

Kép
babus2005

Babus!

Milyen ez a csuklás, én még sosem tapasztaltam. Vagy lehet, hogy csak nem tudom, hogy az?

r
ruzicsky

Ruzicsky
Rendszeres és ütemes kis dobbanások a pocidban. Akár 5 percig is és sokkal sűrűbben (szinte 2-3 mp-ként), mint ahogy mi felnőttek csuklunk. És közben a pocid is ugrál egy picit. Ha fejvégű a babácskád, akkor mindezt a pocid aljánál érzed. Nekem legelőször olyan érzés volt, mint valami kihangosított szívdobogás.

Babus

Kép
babus2005

Ja, és most már nagyon úgy néz ki, tényleg leszállt a pocim, vagy hogy kell ezt hivatalosan mondaniKép Apuci is megállapította, hogy lentebb vanKép Meg mivel nekem csúnya nagy kijövős köldököm lettKép, így feltűnő, hogy felülnézetből már nem látomKép, pedig eddig mindig láttam azt a rettenetetKép
Meg tényleg iszonyat rengeteget járok WC-re. Már 5-10 percenkéntnél tartokKép

Ja, és mintha fájdogálna torkom. De csak időnként. Este kapart egy picit, aztán idáig semmi, örültem is, hogy ez csak valami mástól van, erre most megint. El is küldtem apucit mézértKépNem akarok lebetegedni megint!!!

Babus

Kép
babus2005

Sziasztok!

Borbolya
Nekem is állíthatós (+ gumis)derekú nacim és szoknyám van. A szoknyát a 12. hét környékén vettem, akkor még vissza kellett hajtani a derekát, de ha nem szűk felső volt rajtam, nem látszott.
A nacit december elején vettem, mert addig jók voltak a régi strech nadrágjaim.
Biztos, hogy mindkettő ki fog tartani végig, sőt azon csodálkozom, hogy nekem még majdnem a legkisebbre vannak állítva.
Ha veszel újat, én tudom ajánlani a MaternElle nevű boltot, szerintem praktikus megoldásaik vannak. Máshol én is próbáltam fel olyat, amiről láttam, hogy max 2 hétig lesz jó.

Ruzicsky
Nekem fejvégű a baba és leginkább a hüvely illetve végbél irányából érzem a csuklást. Tuti fel lehet ismerni, én ilyenkor nagyon sajnálom szegénykét, bár állítólag nekik ez nem roszz. Kép

Babus
Ez a babakocsis kérdés nekünk is gond, de erről már írtam többször. Bár nem panelban lakunk, de a negyediken, tehát a helyzet ugyan az.
Én azt a megoldást találtam, hogy olyan kocsit kell venni, ahol a vázról leválasztható a felső rész. A vázat nem sajnálom lenthagyni, a tetejét (hordozó, mózes) pedig fel lehet cipelni.
Mivel nektek már megvan a babakocsi, gondolom ez a megoldás nem jó.
Szokták még azt csinálni, hogy a kocsi csomagtartójában hagyják, de az is csak akkor jó, ha apuci nem azzal jár dolgozni.
Ha van más ötlet, engem is érdekel! Kép

Annyira szép idő van!
Eszembe jutott, milyen jót lehetne sétálni a babával, ha már "kívül lenne". Kép
zsana75

Zsana
Apuci bizony autóval jár dolgozniKép
És a babakocsiról sem választható le a felső részKép

Én is pont ezen a szép időn gondolkodtam. Meg azon, hogy pont jó évszakban születnek majd a babáink, mert utána már rögtön itt a jó idő és lehet velük nagyokat sétálni. Mi ugyan februáriak leszünk, de egy pár hétig úgyse nagyon lehetne vele sétálni, utána viszont felkerekedünkKép
Mennyivel rosszabb helyzetben vannak azok, akiknek pl. novemberi születésű babájuk van.

Borbolya
Na milyen volt a bababoltozás???Kép

Babus

Kép
babus2005

Akkor ezek szerint az én kis Bendegúzom nem szokott csuklani. Mert én még ilyet amit írtok sosem éreztem. Gondolom nem kell minden kisbabának feltétlenül csuklania odabenn. Vagy igen?

r
ruzicsky

Babus!

Én csak azért nem gondolkodom ezen, mert nekem szinte mindenki aki megkérdi, hogy mikor jön a baba, az orrom alá dörgöli, hogy milyen jó, hogy tavaszi baba lesz, mert rögtön jó idő lesz, meg mire elkezd majd gyümölcsöket, zöldségeket enni, pont addigra lesz nyár vége és lesz mindenféle gyümi, meg zöldség. Szóval nekem mindenki ezzel jön, meg, hogy milyen jó, mert télen van a nagy pocak és nem a nyári melegben, biztos írigykednek azért mondogatják állandóan ezeket. Kép

r
30+2
ruzicsky

Ruzicsky
Kristófka is elég későn kezdett el csuklani, nem tudom már pontosan mikor, valahogy a 30.hét tájékán, viszont annál inkább belejöttKép Szóval szerintem még te is meg fogod tapasztalniKép

Én amúgy szerettem volna nyári kismami lenni, hogy mutogathassam a pocimat, mert én olyan büszke vagyok ráKép Így télen meg megbújik a kabát alattKép Persze így is látják, de nem annyiraKép

Tudom, hogy régebben ez is téma volt már, de már nem emlékszem mit írtatok rá. Akik kiváltottátok már azt az ingyenes várandós ajándékcsomagot, mik voltak benne? Mert a kép alapján tök jól néz ki, de úgy emlékszem, sokan csalódtatok a tartalmában. Én valamikor a jövő héten tervezem, hogy kiváltom.

Meg veszek már végre eldobható bugyit, meg betétetKép, nézek valamilyen béna kis műanyag papucsot a zuhanyozáshoz, meg vásizunk majd fogkrémet, tusfürdőt és társait és összeállítom majd a kórházi csomagotKép Olyan készülhetnékem meg szülhetnékem támadt már, illetve most még korai lenne, ráér február 1. után, de valaki igazán felpörgethetné már az időt. Meg legalább valami "végefelé érzésem" lenne már, dehát méhszáj stabilan 3000 volt a múltkor is a dokinál, ráadásul még mindig nem tudom, mi az, hogy keményedés. Hogy lesz egyszer ebből szülés???

És mióta lejjebb ment a pocim(ez az egyetlen jó jelKép), azóta még a fáradtságom is alábbhagyottKép Tök jól érzem magam, semmi olyan érzésem nincs, mint aki 1 hónap múlva szülni fog.
Megjelent a sok helyen is írt fészekrakó ösztönöm. Takaríthanékom, pakolászhatnékom, moshatnékom van, meg minden hasonló. Mindez persze kizárólag a babaszobára igaz. De tuti, hogyha belekezdenék, pikk-pakk kidőlnék majd. Meghát a bútor elég magas és nem merek székre állni, nehogy elessek megint, kéne egy kis segítség. Apuci viszont ma nem akaródzik port törölniKép Így nincs értelme pakolásznom se.
Hú, hogy nekem mekkora problémáim vannakKép Meg hogy mennyit dumálok én maKép megyek is inkább kajcsizok egyet aztán pedig megfürdökKép

Babus

Kép
babus2005

Valaki múltkor filózott azon, hogy 56-os vagy 62-es overállt vegyen-e a babájának.
Hát akkor pont aktuális, hogy megnézzétek a téli babás topikban Savitri által ma feltett képetKép A baba december közepén született teljesen átlagos súllyal, tehát most már jó 3 hetes, és így néz ki most rajta az 56-os overállKép Enyhén szólva is óriásiKép

Tök jól elbeszélgetek itt magammalKép

Babus

Kép
babus2005

Sziasztok,

Borbolya,
Nem olyan vészes ez a szurkálás, csak egy kicsit eltúlzottnak tartom.

Tamesz,
A 7,9 volt terhelés után. Ez a felső normál határérték körül van, ha jól tudom. Az orvosom ragaszkodott, hogy elmenjek egy szakemberhez így most 175g-os diátát tartok. Ami nagyon nehezen megy, az az hogy naponta 6 szor kell étkezni. Kinek van erre ideje?Kép

Milyen mosószerrel lehet a babaruhákat mosni? És jól tudom, hogy nem szabad öblítővel öblíteni?

Angéla+Valér
angélaa

Babus,
A Minimanó szupi volt! Kép És nagy-nagy örömömre MEGRENDELTÜK AZ ÁGYAT!!! Kép Ugyanis pár napja azt a nem hivatalos hírt kaptuk, hogy a költözés nemsokára indulhat, így most már meg mertük rendelni. Azt nem akartuk, hogy a mostani lakásba hozzuk el a bútort, és innen cipeljük azt is tovább. Szóval a szállítás 3-4 hét, és szerintem feb elején költözünk, szóval pont szupi.

Nekem tetszett a bolt, vettünk még pár apróságot, csupa fontos dolgot Kép: csörgôs csigát, zizegôs textilkönyvecskét. A gumikacsánál apuci már nagyon ráncolta a szemöldökét, azt mondta, hogy azzal még ráérünk, így arról sajna le kellett mondanom. Nézegettem a falidíszeket is, a ti kis micimacis figuráitok ilyen polifoam szeru anyagból vannak? Mert csak olyat találtam, pedig a fotóid alapján valami gumiszeru anyagból lévôt kerestem. Meg nagyobbak is voltak, mint amit elképzeltem fotó alapján. De azt végképp nem akartuk addig megvenni, amíg még a babaszoba falának színét sem véglegesítettük. Ja, és még ismerôsökkel is összefutottunk, szóval igazán jól mulattunk. Kép

Mire írtad az üzit, már tényleg elmentünk, de ezek szerint úgy sem lett volna egy sima ügy. Kép Egyébként meg nincs mit. Ha tudok valamit segíteni, szólj nyugodtan! (Gondolom elég macera néha nektek elintézni dolgokat a távolság miatt...)

Hematokrit ügy... a vicces az, hogy a vérvétel elôtt direkt extra adag folyadékot ittam, mert az azt megelôzô vérvételnél túl suru volt a vérem. Na mindegy, majd próbálok ennél is többet inni. Köszi a szaktanácsadást. Kép

Babakocsitárolás ügyben nem sok ötletem van. Ha itt maradnánk a lakásban, nekünk is gond lenne, ráadásul itt még a liftbe sem fér be és a negyediken lakunk. Panellakásokhoz nem tartozik pincerész esetleg? Vagy a közös tárolóban nem lehet lelakatolni? Tudom, hülye megoldás, és még így sem teljesen biztonságos, de más ötletem nincs.

Érdekes ez a kismamanaci-téma... pont én nem fogok végig beleférni a nadrágjaimba?! Hát nagyon kíváncsi vagyok, hogy fölöslegesen aggódom-e, vagy tényleg nem volt ez a naci szerencsés választás...

Ma elkezdtünk dobozolni a költözéshez. Egyelôre csak azokat a dolgokat, amiket az elkövetkezô 1-2 hónapban már biztos nem fogunk használni. De ez most nagyon jó, mert ez azt jelenti, hogy nemsokára költözni is fogunk, ami aztán abba fog torkollani, hogy végre nekiállhatunk a babaszobának, aztán az ágyikó és pelenkázó is megjön, és aztán már csak hetek kérdése, és az 'ágybavaló' is. Kép

Babus (megint Kép), megnéztem Savitri babás képét. KépKépKép Télleg vicces. És tanulságos is. Valamennyire. Mert hát az ember igazán sosem lehet abban biztos, hogy mekkora babája születik, még akkor sem, ha uh alapján megbecsülik, mert az sem tévedhetetlen. Meg hát azt sem lehet elôre tudni, hogy pontosan hányadik héten születik meg, pedig az is nagyon befolyásolhatja a méreteket. Meg alkatra is olyan mások a csecsemôk. Szóval rájöttem, hogy úgy sem lehet elôre tudni, jó lesz-e neki bármi. Kép

Borbolya

KépKép

Kép
borbolya

Borbolya
Örülök, hogy úton van az ágyikótokKép Majd kérünk róla képet!Kép

Valami polifómszerű anyag, de igazándiból még nem is taperoltam le olyan figyelmesen. Egyszerúen csak megtetszettKép

Pincénk ugyan van, de ahhoz is egy emeletnyit kell lemenni még, meg icipici is, ráadásul nem valami bizalomgerjesztő, egyedül le se merek menni oda.
A közöstárolóban pedig a lakók miatt nem merem otthagyni. Írtó bunkó egy ház. Minden gond nélkül össze fogják mocskolni, van ott bent még motor is, meg mindenféle piszkos dolog, hát én a mi szép kis világoskék babakocsinkat nem szívesen tolnám oda be.
Vagy én vagyok ennyire finnyás??? Nem tudom, de nem találunk rá ideális megoldást.

Anyukám segített letörölgetni a magasan lévő polcokat, így jövő héttől folytathatom végre én isKép Letörölgetem a többit is, meg elpakolászok benne, most már rendesen.
Tök jó, rájöttem, hogy az egyik kétajtós szekrénykébe pont belefér a bébihordozó, a másikba a kölcsönkapott mérleget fogjuk majd tárolni, amíg pedig még nem használt a babakocsi, addig összecsukva elfér a szekrény mellett.
Meg kimosom majd a ruhácskákat, meg pelusokat, plédet, lepedőket.
Elvileg 2 hét múlva meglesz a függöny, akkor már majd leterítjük a Micimackós szőnyegecskét is.
Apuci a hétvégén összeszerelte a harmonikaajtót is(mert a rendes kinyitható szobaajtó már nem fért el)
Szóval most teljesen bepörögtem, hogy az egész szoba készen álljon már Kristófka fogadásáraKép

Babus

Kép
babus2005

Angéla
Igen, jól tudod, valóban nem mindegy a mosószer és öblítőt meg egyáltalán nem szabad.
Mosószernél asszem csak az a lényeg, hogy ne bioaktív legyen, de még én sem vettem meg.
zsana75

Sziasztok!

Most tudtalak elolvasni titeket, de látom jó sokat írtatok ma!

A hordozóhoz csak annyit, hogy minden hordozót lehet előre is és hátra is rakni. A mi kocsinkban például nem lehet az első légzsákokat kikapcsolni, viszont a kocsi könyvébe benne van, hogy ha az első ülést amennyire csak lehet hátra toljuk akkor be lehet tenni a gyereket. Mondjuk mi így sem fogjuk elől szállítani, csak akkor ha én megyek vele együdül és van mondjuk valami baja. Egyébként hátul fog utazni, majd akasztunk fel neki játékot az ablakra és az oldalsó kapaszkodóra.

A babakocsihoz annyit, hogy ugyan mi panel lakásban lakunk és a lift is jó nagy hál istennek. Az ajtónk előtt pedig van egy kisebb folyósó rész, amit mi ráccsal leválasztottunk magunknak és szerencsére ott tudjuk tárolni a pici kocsiját. Csak akkor fogjuk betolni az előszobába, ha például alszik és nem akarjuk felébreszteni azzal, hogy kivesszül belöle.

Egyébként nem tudom ki milyen környéken és házban lakik, de én itt még a kocsi vázát sem hagynám olyan helyen ahova másnak is van kulcsa!Kép

Kép

Kép
mtücsök

Babus!

Te most végül iszod a málnalevél teát, vagy nem? Mert elméletileg neked már idő szerint lehetne, szerintem. Hogy döntöttél homeopátiás bogyókat illetően?

Tücsök

Kép

Kép
mtücsök

Mtücsök
Ebből a szempontból én lusta disznó vagyokKép, nem szereztem még be málnalevélteát. Majd a jövő héten elballagok a városba, úgyis kell vennem egy pár dolgot, és akkor majd veszek azt is. De már kezdek kevésbé lelkesedni iránta, mivel egyre többen mondják azt mostanság, hogy nem sok értelme van. Hát majd meglátjuk.
A homeós bogyókat egyelőre kihagynám. Biztos jók, de nem ismerem őket, és ez így nekem nem elég. Majd ha nektek beválik, akkor a kistesónál kipróbálom majdKép

Én sem hagynám semmi közös helységben a babakocsit. Pont ez a baj.
Amúgy nálunk még lift sincsKép

Babus

Kép
babus2005

Ja, a lényeg kimaradtKépKépKép

Megkezdtük a 36.hetet!!!

Babus

Kép
babus2005

Jó reggelt !

Mindig ámulva olvasom hogy ki hol tart a cuccok beszerzésében . Ehhez képest mi totál le vagyunk maradva ....
Bár kaptunk egy-két dolgot ajándékban , meg ismerősöktől , de az nagyon csekély.
Kaptunk pl.. egy babakocsit , nincs extra jó állapotban , de azért nem is olyan vészed . Graco , elég egyszerű fajta , nincs hozzá bébihordózó. Szóval most nagy dilemma előtt állunk , mert csak arra , hogy kint tologassam a kertben , jó . Ugyanakkor meg babahordozót mindenképpen szeretnék , és gondolom nem mindegyik passzolna bele ebbe a kocsiba . Jól gondolom ugye ?
Más : ruhatéma : ti csak 100%-os pamutból készült ruhákat vesztek? Mert a legtöbb plüssfélében poliészeter is van bizonyos arányban .
Babus ! Málnalevélteáról csak jókat hallottam !

Kép
Kép
greenolive

Greenolive!

Akkor te nem olvasod az én beírásaimat, mert mi még tényleg nem tartunk sehol bevásárlás téren. Kép De végül is van még 10 hét. Kép Úgyhogy hozzánk képest ti már teljesen jól álltok. Nem kell aggódnod, van még nálad is lustább kismamma. Kép

r
30+3
ruzicsky

Megnyugtató Kép Nálunk a kispapa is lusta Kép

Kép
Kép
greenolive

Sziasztok!

Csatlakozom a "lemaradottak" táborához Kép.
Mi jövő hét után leszünk szabin, én akkor tervezem elkezdeni a cuccok számbavételét illetve a hiányzók megvásárlását.
Az a kevés, amit eddig vettem, az mind pamut. Mondjuk rugikat még nem is néztem, amit vettem az mind body.

Greenolive
Graco kocsikhoz biztos lehet kapni hordozót, szerintem akár használtat is, de úgyis vagy ezt használod vagy azt. Nem?
Gondolom, ha tologatni akarod, akkor babakocsi, ha meg utaztok autóval, akkor hordozó. Rosszul gondolom?

Zsana (31+0)
zsana75

Nálunk is, és ráadásul utál vásárolni. Kép De azért nélküle már csak azért sem lehetne vásárolni, mert valakinek cipekednie is kell. Kép Meg én egyelőre nem tudok vezetni sem.

De én nem aggódom, mire szükség lesz rá, úgyis minden meglesz. Kép

r
30+3
ruzicsky

Zsana !
Bodyk tényleg 100 %-os oamutok szoktak lenni , azzal nincs is gondom .

Ez a kocsi valahogy nem olyan tökéletes , egy babahordozóban valahogy kényelmesebben fekszik egy újszülött szerintem , de lehet hogy tévedek . Nem probáltam belefeküdni a kocsiba Kép

A gondom inkább az hogy bébihordozó magában is egy komoly tétel , de ha 3 in 1 vesz az ember , néha elég jó akciókat lehet kifogni . Bár még csak a nézegetés elején tartunk .
Ja és 2 gyerekkel számolunk , kérdés ez a kocsi kibírna-e még kettőt ? ( előtte is két gyerek használta ) Szóval még töprengek Kép
Lehet hogy majd akkor fogunk /fogok belelendülni a vásárlásba , ha m,ár itthon leszek , de febr. végéig biztosan szeretnék még dolgozni .
Ti is dolgoztok még ?

Kép
Kép
greenolive

Ruzicsky !
Persze biztosan meglesz időre mindene Kép Csak , ha elolvasok egy babakelengyés listát , rájövök , sehol sem tartunk , meg sok esetben tanácstalan is vagyok hogy egyáltalán kell-e , pl .: légzésfigyelő , mellszívó ilyesmik .

Kép
Kép
greenolive

Szülésznővel találkoztál végül ?

Kép
Kép
greenolive

Sziasztok Pocakosok!

Tegnap nagyot sétáltunk apjukkal és délután befutott két régi barátosném Debrecenből, akik most mentek cska el, így nem győzök visszaolvasni!

Kismamanaci téma, a poló derekú nekem is a pocakkal nő, a gumis meg még szerencsére kitart, még van vagy 3 gomb ahová át tudom állítani.

Borbolya,
örülök, hogy úton van az ágyatok, olyan jó lesz majd összerakni és akkor mindent elrendezni, berendezni, én nagyon élveztem!

Babus,
Na most Marcell is megtanult egy nap többször is csuklani, szegényt úgy sajnálom, ma reggel is vagy 20 percig csuklott, de nem tudok rajta segíteni????
Nagyon készen vgytok már Ti is a szobával ahogy olvasom!!! A kórházi cuccokat én már megvásároltam ma este akarom összepakolni!!

MTücsök,
Tudom, hogy Babustól kérdezted, de én a jövő héttől fogom kezdeni a málnalevélteát, és holnap beszerzem a homeós bogyókat is. Szeretném magam minél hamarabb összeszedni a szülés után, mert a sógornőm két hétig alig bírt menni a gátsebtől és a babót is alig tudta ellátni, ezért laktam náluk két hétig, és nekem nem lesz senki aki segít, tehát muszáj nagyon gyorsan felépülnöm, tehát mindent megpróbálok bevetni!!!!
A dokim egyébként nem ellenezte ezeket, de a magnéziumot még 20-ig szednem kell, azt mondta!

Angéla,
sajnos az tényleg elég magas, engem is 175g-os diétára fogtak, én 5-ször próbálok enni egy nap, az első 3-4 hétben fárasztó volt odafigyelni rá, de hidd el megéri!!! Én kaptam táblázatot és vettem is egy könyvet amibn nagoyn sok recept van és könnyű megtanulni, hogy mi hány szénhidrátot tartalmaz, sőt én egy hónapig írtam is magamnak, hogy mikor mit ettem és mennyi volt a tartalma, ez nekem sokat segített.

Képzeljétek tegnap felhívtam a szülésznőt, akivel megismerkedtem a kórházban és a dokim pénteken megadta az elérhetőségét és azt modnta hogy szívesen együtt dolgoznak, szóval ma délután megyünk a párommal hozzá a kórházba, szétnézünk a szülőszobán és kifaggatjuk mindenről, én már teljes lázban égek!!!!

Szaladok ebédet főzni, szép napot, itt eddig sütött, modt elbújt sajnos!!!
tamesz+ubul 34+6

TamEsz
KépKépKép
tamesz

Greenolive

Én nem hinném, hogy feltétlenül drágább külön-külön megvenni a babakocsit és bébihordozót. Mi Pierre Cardin babakocsit 25oooFt-ért vettünk, és hozzá való ugyanilyen bébihordozót 13oooFt-ért. Szóval szerintem abszolút nem drágább így külön-külön se.
Ráadásul lehet, hogy én értelmeztem rosszul, de miért akarjátok ti, hogy a bébihordozó beleférjen a babakocsiba??? Azt úgyis külön használjátok, nem? Vagy ezt, vagy azt.
Meg én pont fordítva gondolom. Szerintem a babakocsi sokkal kényelmesebb lehet, mert teljesen vízszintes, egy babának meg pont az kell, míg a bébihordozóban szinte félig ül, kicsit tartok is ettől a számomra természetellenes póztól.

Babus+Kristóf

Kép
babus2005

Greenolive
Én még dolgozom, terveim szerint a hónap végéig. Akkor valószínűleg elmegyek 2 hét betegállományba, utána pedig kiveszem az ezévi szabimat.
Babussal egyetértésben én is azt gondolom, hogy a babakocsi kényelmesebb, mert abban jobban tud mozgolódni séta közben. Persze én sem próbáltam még belefeküdni Kép.
Ezek a 3 in 1 dolgok néha tényleg olcsóbbnak tűnnek, kérdés, hogy tényleg akarod-e mindet használni. Én pl nem sok értelmét látom a babakocsi+ mózes dolognak (persze ettől még lehet tök jó).
Az is lehet, hogy egy-két hónapon belül kiderül, hogy az a kocsi, amit 2-3 gyerekre tervez az ember, mégsem ideális, és már az elsőnél lecseréled. Ezért én azt mondanám, hogy szerintem a kölcsönkapott kocsidhoz vegyél egy használt hordozót. Azokat nem tudják úgy lestrapálni, van, aki alig használja. Persze ez csak az én véleményem.
zsana75

Ja, azt akartam még kérdezni úgy mindenkitől, hogy ti mennyi ruhát vesztek előre? Úgy értem mekkora méretig?
Az a kevés, amit vettem, az mind 56-os vagy 62-es. Ti vettetek már nagyobbat is?
zsana75

Greenolive, én már itthon dolgozom egy ideje, de attól még munka. Jan végéig biztos dolgozom, utána költözünk (ja, most már 99%, hogy feb 5-én már az új helyen alszunk!! Kép), és valószínuleg utána is kell még dolgoznom egy ideig. Én abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy most project-alapon dolgozom, így ha nincs kedvem, utána már nem vállalok el mást, de ha még bírom, akkor igen. Szóval majd meglátjuk.

Tudom, hogy volt már itt szó légzésfigyelôkrôl, és úgy emléxem, hogy sokan az Angelcare-t javasoltátok. A párom mindenképpen olyat szeretne, ami 2in1, tehát légzésfigyelô és bébiôr egyben. Ilyen készülékkel van valakinek tapasztalata? Ahogy elnéztük, ezeknek elég húzós áruk van. Szerintetek nem érdemesebb bérelni vagy esetleg megpróbálni használtan venni ilyet?

És még egy kérdés. Kép Mi azt tervezzük, hogy bár lesz saját szobája a Pindurinak, de az elsô napokban/hetekben velünk egy szobában fog aludni, hogy kevésbé aggódjunk, meg hogy könnyebb legyen a szoptatás. Ha van még, aki hasonlót tervez: ti hova fogjátok rakni a babát éjszakára? A saját ágyát viszitek át erre az idôre a ti szobátokba, vagy valami másba fektetitek? Ez most komoly fejtörést okoz nekem...

Zsana, mi talán egy body-t vettünk ennél nagyobb méretben, ha jól emlékszem azt is csak azért, mert jó ára volt. Ha belegondolsz, azok már elvileg 3-6 hónapos koráig jók, addig meg csak eljutunk újra boltba, szóval véleményem szerint fölösleges sokkal nagyobb ruhákat venni. Pláne gondolom ezt azután, hogy tegnap megnéztem Savitri babájának a képét... Kép

Borbolya

KépKép

Kép
borbolya

Mi csak 56-os és 62-es ruhácskákat vettünk, kivéve persze egy farmernacit kis kockás inggel, ami jóval nagyobb, de ennek nem tudtunk ellenállniKép

Nálunk több megoldás is létezik az alvásra. Egyrészt Kristófka szobájában van egy kihúzhatós heverő, tehát elképzelhető, hogy mi költözünk át hozzá. De, ami a valószínűbb, hogy mi kaptunk egy járókát kölcsönbe, engelyéllyel apuci megbarkácsolta, így lett belőle egy állítható fekvőfelülteű járóka, amibe vettünk egy nagy játszószőnyeget, és mindez a nappaliban lesz majd. Így Kristófka akár egész nap velünk lehet majd ebben, sőt, akár még éjszaka is alhat benneKép

Légzésfigyelő ügyben: nekünk is Angelcare van, sajnos nem 2:1-ben, mert apuci lebeszélt róla, hogy minek nekünk egy pici kis panellakásban bébiőrző, pedig én szerettem volna, meg nyugodtabb is lettem volna. Most már mindegy.
Egyébként mi azért vettük inkább meg, mintsem hogy kikölcsönöztük volna, mert megvéve 21oooFt volt, kölcsönözve meg 3ooo-5oooFt között van. Hogyha ezt a kölcsönzési díjat kiszámoljuk 1 évre(márpedig elvileg a bölcsőhalál addig fordulhat elő), akkor még 3oooFt/hó-val számolva is már drágább, mintha megvettük volna. Arról nem is beszélve, hogy mi 2-3 gyerekőcöt szeretnénk, így meg pláne behozza az árát.

Babus

Kép
babus2005

Sziasztok,

Légzésfigyelőt mi is Angelcare-t kaptunk anyósoméktól, bébiőrünk külön van az öcséméktől használt, de működik, nálunk mindenképpen fontos volt, mert két szintes a lakás. Ebből létezik 2 az egyben is, de nem tudom mennyiért! Ha semmi nincs, akkor lehet, hogy azt érdemes megvenni, szerintem!

Nálunk elvileg a saját szobájában fog aludni a pöttöm, egybe nyitva hagyjuk az ajtókat és a bébiőrt is be fogjuk üzemelni. Ha nagyon nyűgi lesz vagy én leszek lusta átmenni mindig, akkor lehet, hogy a mózeskosárban az ágy mellé fogom majd rakni. Napközben egy összecsukhatós utazóágyban lesz a nappaliban velünk, hogy szokja a családi környezetet, nem akarunk nagoyn halálos csöndet és lábujjhegyenjárást.

Egyébként most jöttünk emg a kórházból, tündéri volt a szülésznő, mindent megmutatott, elmesélt, az érkezéstől a beöntésig, vizsgálat, mit vigyünk, a szülőszobák nagyon szuperek, 1 éve csinálták őket, profi ágyak vannak, amik székké is alakíthatóak, mindegyikben van sarokkád, lbda, fotel, CD lejátszó, illóolja, mécses, ....az egyikben pezseg is a kád, van vajúdókerék, szóval nagoyn profi. Kifaggattam az eddig jelentkezett fájásaimról, ezek még csak jóslóak. Nagyon izgatottak lettünk és persze meg is nyugodtunk.
tamesz

TamEsz
KépKépKép
tamesz

Helló Lányok!

Na fejlődés történt kelengye ügyben! Itt voltak a sógornőmék és hoztak egy csomó ruhát Bendegúznak. Kép Szinte alig kell vennem ruhákat, azt is inkább csak azért, hogy legyen valami új ruhája is ne csak használt. Úgyhogy most már nem panaszkodom.

Nálunk biztos, hogy első időben, főleg amíg éjjel is szopizik majd a baba, a kiságyat a hálószobába teszem, ez sokkal kényelmesebb lesz, mint átjárkálni, meg mostanában sok olyan cikket olvastam amiben javasolják ezt, mivel a kisbabának jobb minél közelebb van a mamához, mert amíg odabenn volt azt szokta meg. Meg annál kevésbé fárasztó az éjjeli felkelés, minél kevesebb mozgással jár, de az is jó, ha a baba a mamával az ágyban alszik, én csatlakozva Babus paramama érzéseihez én nem érzem, hogy ott biztonságban lenne, még a végén ráfekszem vagy valami, meg én sok párnát használok, az meg nem jó egy kisbabának stb.

Én már nem dolgozom, mivel le kéne tennem 3 vizsgát! Kép Ezért nem vállaltam már be semmit januárra, de nagyon nehezen veszem rá magam a vizsgákra is, csak halogatom a dolgot, valaki nem akar levizsgázni helyettem? Büntetőjog? Mit szóltok hozzá? Szívesen átadom. Kép Néha nyugodtan rám szólhattok, hogy ne Babanetezzek, hanem tanuljak. Kép

Babus!

A hordozóról azt mondják, hogy abban nem szabad egyhuzamban hosszú ideig tartózkodnia a babának, max 2 óra, mert az a póz tényleg nem tesz jót neki. Úgyhogy a hordozót csak módjával lehet használni.

Greenolive

A szülésznővel még nem találkoztam, a jövő hét vagy azutáni hét szerdát irányoztunk elő, még telefonon egyeztetünk. De még nem tudom, mert elvileg most szerdára tettem ezt a Büntetőjog vizsgát. Kép

r
ruzicsky

Borbolya

Nálunk a bébiörzős Angelcare 40.000 ft a sima 22-23000 ft most.Persze jó lenne a bébiörzős,de olyan sok,nálunk egy folyosóról nyílnak a szobák,csak a konyha van messze,oda jó lenne az örzős,hát nem tudom.Én úgy terveztem,hogy amíg pici,és eszik éjjelente nálunk lesz a kiságya,aztán majd átkerül a szobájába.
Én majd akarok egy utazóágy szerű járókát,ami mobil,hogy a nappaliba,ebédlőbe magammal cepelhessem.Kép
Nem tudom létezik-e majd ilyen mobil járóka.

A légzésfigyelő elemmel vagy vezetékes árammal működik?

Timurr
Vendég

Ruzicsky
Nem is szándékozzuk sokáig tartani a bébihordozóban, max. míg elmegyünk a dokinénihez vagy a nagymamákhoz, mind 10 percre lakik hozzánkKép Sétához egyértelműen a babakocsit használjunk majd, meg kaptunk kengurut is, nekem az is nagyon szimpiKép

Egy ágyban én semmiképp nem aludnék a babával. Szerintem ez veszélyes dolog. Pláne ha a szülők közé középre van betéve. A nagy kimerültségtől ki tudja milyen mélyen elalszunk, ráfekszünk vagy odanyomjuk neki a párnánkat, takarónkat, nem kap levegőt és kész a baj.
Az már csak mellékes, hogy még a végén úgy odaszokik, hogy évekig ott fog aludni. Ami szerintem egy házasságnak sem tesz jót.
Lásd az én példámat, mi gyerekkoromban egy egyszobás albérletben laktunk, éjszakánként kényszermegoldásból anyukámék között aludtam. Ezt úgy megszoktam, hogy amikor már 2 szobás lakásba költöztünk, akkor is anyukámmal aludtam egy ágyban, míg apukám mehetett a másik szobába. És ez 16(!!!) éves koromig volt így.

Tamesz
Melyik ez a nagyon profi kórház?!Kép Nagyon jól hangzik, amiket leírtál rólaKép

Babus

Kép
babus2005

SZiasztok!

Nagyon régen írtam ide, azért néha bele szoktam olvasni a termésbe.
TEgnap ezt találtam a légzésfigyelővel kapcsolatban, szerintem érdemes megpróbálni:
"Bármelyik kisgyerekes család kaphat ingyen légzésfigyelő készüléket, amely jócskán lecsökkentheti a bölcsőhalál bekövetkezésének esélyét. Az Országos Inkubátor Alapítvány szeretné elérni, hogy a jövőben minden csecsemő kapjon az életmentő készülékből. Magyarországon a csecsemő-kori halálesetek 10 százalékát okozza a légző- és keringési rendszer koordinációs problémája miatt fellépő bölcsőhalál. "
Bővebben itt:
http://www.origo.hu/itthon/20040506legzesfigyelot.html

Az első gyereknél én is csak 56 és 62-es rucikat vettem előre, amikor meg kezdte kinőni a 62-eseket , elég nagy volt ahhoz, hogy vagy eljöjjön velünk vásárolni, vagy én elszökjek 1-1,5 órára rucit venni, úgyhogy szerintem elég ez a 2 méret így elsőre.
Greenolive kérdezte a ruha anyagát. Én azt javaslom, hogy ami közvetlenül a baba bőrével érintkezik, elsősorban a bodyra gondolok, az mindenképpen 100% pamut legyen, a ruginál már nem olyan vészes, ha csak mondjuk 70-80%-a pamut.

Az alvás dolgot Daninál úgy oldottuk meg, hogy első 2-3 napon a franciaágy mellett a babakocsiban altattam, aztán kijött a gyerekorvos, és azt mondta, hogy fontos lenne, hogy már most a saját szobájában legyen a gyerek mninél többet, hogy megszokja a saját ágyát, mert később nehéz lesz, ezért kb. 1 hetesen beköldtöztem a gyerekkel a gyerekszobába. Ő aludt a kiságyban, én meg egy ott lévő heverőn. Ez 2 hónapos koráig ment így, utána visszaköltöztem a férjem mellé, és magam mellé tettem a babyörzőt, amire 2 nap után rájöttem, hogy semmi értelme, hiszen az éjszakai csöndben úgyis meghallom, ha felsír, viszont állandóan susogott, amitől meg én nem tudtam aludni. Később is csak olyankor használtam a babyörzőt, amikor a baba aludt én meg a konyhában mosogattam, főztem, hgoy jobban meghalljam, ha van valami. Szerintem igazán a babyörző 2 szintes lakásokban és kertesházaknál fontos és hasznos.

Jó sokat írtam, bocsi. Velünk egyébként minden rendben, bár elég gyakran keményedik a hasam most elkezdtem Mg-ot szedni, ez segít. A babáról kiderült, hgoy kisfiú, ápr. 27-re vagyok kiírva.

Sziasztok,

Andi
24+1
psandi

Timurr
Az Angelcare az biztos hogy elemmel működikKép
És szerintem vannak összecsukható, mobil járókák.

Babus

Kép
babus2005

Andi
Most akkor nagyon megnyugtattál bébiörző ügybenKép
Eddig ugyanis, mint ahogy írtam is, bántott a dolog, hogy mi nem vettünk ilyet.
De azzal nyugtattam magam, hogy én úgyis pocsék alvó vagyok, függetlenül a babavárástól, én világéletemben nehezen aludtam el, felébredtem 2-3 óránként, ilyenkor elmentem WC-re, aztán meg kínlódtam a visszaalvással. Ráadásul minden pici hang zavar alvás közben, még a karórákat is eldugom, mert képes vagyok hallani a kattogásukat. Az akvárium levegőztetője se mehet éjszaka, és apuci nemhogy nem horkolhat, de még szuszogni sem szuszoghat, mert addig piszkálom, míg abba nem hagyja. Meg egyébként is, én olyan ébren alszom, engem bármikor simán ki lehet ugrasztani az ágyból, mert oké, hogy nagyon álmos vagyok, de teljesen képben vagyokKép Szóval nehéz eset vagyok. Apuci viszont pont az ellentétem,ő a világ legnagyobb alvójaKép
Úgyhogy bízom benne, hogy Kristófka sírására is ilyen könnyen felébredek majdKép
De ha még ez a bébiőrző is ott susogna(ahogy te írtad) a fülem mellett, tutira megőrülnék tőleKép

Babus

Kép
babus2005

Hát igen, jó az amit Andi ír, az is megoldás, hogy én megyek át a gyerekszobába, ezzel csak egy baj van, hogy az ott lévő ágy már nagyon ócska és a hálószobában pedig egy nagyon jó új ágy van, ezért nekem sokkal kényelmesebb lenne a hálószobába költöztetni a babát. Önző vagyok?

r
ruzicsky

Ruzicsky
nem vagy önző, a Te kényelmed is fontos Kép Majd meglátjátok, hogy nektek mi jön be. Nekem Dani elég soxor ébredt az elején éjszaka, és így kényelmesebb volt, hogy csak felkeltem és átnyúltam az ő ágyába, meg én is nyugodtabb voltam, hogy hallom a szuszogását de amikor mondjuk már 9-5-ig aludt, akkor 1-2x igazán nem volt vészes a hálószobából átsétálni Kép Ja, a másik meg az, hogy a mi hálónk nagyon pici, nem fért már be oda a kiságy is

Andi
psandi

Timurr
a légzésfigyelő elemmel megy, legalább is az angelcare, 2 db ceruzával!

Babus,
ez a Kistarcsai kórház, pest megyében a legjobban felszerelt és nekünk a 17. kerületből ez volt legközelebb (15-20 perc) és sokkal emberibb, mint a szuper klinikák, amiket volt sajnos alkalmam kipróbálni!
tamesz

TamEsz
KépKépKép
tamesz

Tamesz
Közben meglestem a másik topikból. A kistarcsai kórkázról van szó, ugye?!

Olyan kár, hogy nekünk csak nagy ritkán van táblázatunkKépKépKép

Babus

Kép
babus2005

Tamesz
Egyszerre írtunkKép

És még valami eszembe jutott: a ti babáitok inkább rugdosódnak, vagy inkább csak fészkelődnek, pocihoz simulnak, meg egyéb helyváltoztató mozgást végeznek???!!! Mert az én Kristófom csak ritkán rugdos, inkább csak ficánkol meg helyezkedik.

Babus

Kép
babus2005

Hú, de belehúztatok!

Tamesz
Én is irigyellek a kórház miatt, főleg a kádakat irigylem, de a beöntés kicsit elriasztott. Nálatok az kötelező, vagy te szeretnéd?

Mivel csak egy hálószobánk és egy nappalink van, nem is volt kérdéses, hogy a hálószobában lesz a kiságy.
Az ágy mellett, pont az én oldalamon van most egy komód, annak a helyére fog kerülni. Ez kényelmes lesz, ott fog elaludni, aztán az éjjeli szopi után meglátjuk. Én valahogy el sem tudom képzelni, hogy ráfeküdjek, vagy ilyesmi.
Két éves koromig nekünk is egyszobás lakásunk volt, de mikor az új házba költöztünk, akkor már volt gyerekszobánk és nem okozott gondot átszokni. Igaz, nekem volt egy bátyám, tehát nem voltam egyedül.
A bátyáméknak négy gyerekük van, a gyerekek mindig velük aludtak, illetve a legnagyobb már egy éve külön, mert neki ekkor (6 évesen) lett rá igénye.
Én nem félek, hogy felnőtt korában is velünk fog aludni, de most semmiképpen nem hagynám egyedül. Én sem örülnék neki, ha pl apuci azt mondaná, hogy nekem mától a nappaliban van a helyem, aludjak ott egyedül Kép.
zsana75

Babus,

Ez jó lesz? Kép

<pre>
Anyuka Baba kora Cél időpont Baba neve Testvérek Hol fog születni
Cicmerák 35+1 2005.02.08 László Gergő Szt. István Kh.
Tamesz 34+6 2005.02.14 Marcell Kristóf Kistarcsai Kh.
Babus 35+1 2005.02.20 Kristóf MÁV Kh.
Nadine 33+6 2005.02.21 Gréta Zsanett 2003.06.03 DEOEC
Búzaszem 33+4 2005.02.23 Hanna/János Kornél Semmelweis Kh. Miskolc
Nikics 33+3 2005.02.23 ???/??? Margit Kh.
Agi 33+3 2005.02.25 Hannah Luca/??? Devon Bence 2000.10.15 Calgary Kanada
Beatrix 33+3 2005.02.26 Réka/??? Csabi 2001.04. Szolnok
Zsuzsa 33+2 2005.02.26 Áron Bajcsy Kh.
Vargáné 33+1 2005.02.26 János DEOEC
Timka 33+6 2005.02.28 Fanni SOTE II.
Nyetus 32+6 2005.02.28 Kamilla Dini 2002.05. Szt. Rókus kh.
Monci 32+4 2005.03.01 Rita/??? Szt. Imre kh.
Jck 30+5 2005.03.04 Sára/Dávid BM
Maya29 31+6 2005.03.08 Kira Szt. István kh.
Mano2005 31+4 2005.03.09 Fanni/??? HIETE
Ancsimamóca 31+4 2005.03.09 Kamilla/Kristóf Barbara 1992.09.28 Kaposi Mór kh.
Angéla 31+3 2005.03.10 Valér Bajcsy kh.
Dorka 31+2 2005.03.12 Bernát Kolos Kristóf 4 éves, Bálint 2 éves HIETE
Zsana75 31+0 2005.03.13 Sára/??? Szt. István Kh.
Csibe26 31+0 2005.03.13 ???/??? Szt. Imre kh.
Eveka 32+2 2005.03.15 Anna/Marcell? Gergely? MÁV Kh.
Ruzicsky 30+2 2005.03.16 Olívia, Csilla/Gellért, Bendegúz Szt. Imre kh.
Mtücsök 30+0 2005.03.19 ???/??? Dél-Pesti Jahn Ferenc kh.
Hadri 29+1 2005.03.26 ???/Barnabás Nagykanizsa
Borbolya 29+1 2005.03.26 Panna?/Benedek? MÁV Kh.
Lirian 28+2 2005.03.28 Daniella Lili/??? Schöfp Mérei
Zsu 27+3 2005.03.30 Alexandra Ákos 2001.11.29 Kútvölgyi kh.
Nebula 27+3 2005.04.04 Flóra Anna/Balázs Szt. István kh.
Pszi 27+4 2005.04.05 Kinga/??? Balázs 2002.08.16 Péterfy Sándor kh.
Greenolive 26+5 2005.04.12 Áron Szt. Imre kh.
Mukika 26+4 2005.04.13 Aliz Szegedi női klinika
Vaktyuk 23+3 2005.04.23 ???/Patrik Csaba Kútvölgyi kh.
Psandi 24+1 2005.04.27 ???/??? Dani 2003.04.28 MÁV Kh.
Franyo 24+1 2005.04.27 Boglárka Réka/Dániel Vilmos Anna Virág 2003.02.24 Szt. Imre kh.
Pfranciska 24+0 2005.05.01 Boglárka/Benedek Kaposi Mór kh.
Asszony 24+6 2005.05.02 Sára/Gergő Kútvölgyi kh.
Tirmurr 23+1 2005.05.08 Maja/János Martin Kaposi Mór kh.
Ildibaba 22+4 2005.05.17 Eszter Ráchel/Zoltán Attila Kútvölgyi kh.
Norkini 21+2 2005.05.25 ???/??? Jázmin Sarolta 2003.02.09 Szt. Imre kh.
Akiren 20+4 2005.05.27 Lilla/Dániel, Máté Péterfy Sándor kh.
</pre>

(Remélem nem rontottam el semmit) Kép

Angéla+Valér
angélaa

Babus,
a mi Marcellünk hol rudos, hol meg ugrál, vayis mozog jobbról balra, .... szóval mindent csinál, és ma már másodszor csuklott, jól eltanulta a Kristófodtól!!!:-)))

Zsana,
nem kötelező, csak ajánlani szokták az erőlködés közben felmerülő esetleges kellemetlenségek elkerülése végett, a szülésznő szerint még jótékony is szokott lenni, mert rendszeresebbé teszi a fájásokat. Majd meglátjuk!

Most fürödtem a kádban végre hosszú hónapok óta először, mert eddig nem javasolták, de most annyira jól esett, teljesen ellazultam, a gyerkőc meg nagyokat úszott a pocakomban, már amennyi helye még van!
tamesz

TamEsz
KépKépKép
tamesz

Angéla
Boszorkány vagy KépKépKép
Hogy csináltad? Gondolom nem készítettél egy teljesen új táblát!
zsana75

De igen Kép Nem tartott sokáig, majd a következő színes lesz Kép
angélaa

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?