Új privát üzeneted érkezett!

köszi lányok

épp belladonna nincs
de bryoniát már bevettem
eddig minden mellfeszülésen segített
remélem most is fog
eddig szopi, maszi, szopi olajjal
egy csatornát sikerült felszabaditani
gyerek iszonyú nyűgös,
lázam már 38.8
de nem aDom fel Kép
mindjárt hazajön apa
befogom őt is

votiv 8)
votiv

azt is köszönöm, hogy 1általán foglalkoztok velem
jól esik

votiv 8)
votiv

Édesem!

Hidd el ,mindannyian át tudjuk érezni a fájdalmadat!Persze,hogy foglalkozunk veled!

Jucus
20170114224602

Kép
munkám egyetlen "eredménye" 39.3 Kép

votiv 8)
votiv

kedves közönség!
ez a lázas mellgyullladásról szóló szappanopera
főszerepben:
votivia begyullada balcicci
129. rész
"Szoptatás vagy szop_s?"

cselekmény:
Esteban Jorgecito Carpentiero nem tudja orálisan kielégíteni votivia begyullada balcicci-t
ezért votivia, aki egyébként híres hipochonder hírében áll, szétkürtöli a Babanetta Szánt(h)ó Imregóban, hogy Gyuszival szűrte össze a levet.
ám ezúttal Votivia nem hipochondriát követett el, mert szíve (és melle) valóban forró lázban ég ama bizonyos orális ekcsön iránt, mely reméljük, hogy legkésőbb a következő részig megtörténik...
melyben kiderül, hogy nem Esteban hibája a dolog...
előzetesen ennyit

votiv 8)
votiv

Votiv: a Belladonna a laz ellen is hat, foleg, azert kene az

en adnek szivesen, mert van otthon, de akkor mar el is tud menni a parod a gyogyszertarba
------------------

amugy hideg borogatas miert nem jo?

Kép
babarozsa

VotivKép
jo kis szappanopera, de biztos nagyon fajKép

Kép
babarozsa

didergek
fázom
a meleg esik jól
akkor jobb
ezért nem erőltetem a hideget

votiv 8)
votiv

lattam, ogy Jucus is irta...
csak kivancsi voltam miert!

Kép
babarozsa

miert hagyok le betuket?

Kép
babarozsa

Babarózsa!

Hideg azért nem jó,mert az elapasztó hatású.SZóval a meleg azért jó mert valahogyan feloldja a tejmirígyekben a gyulladást.Nekem még anno a csecsemösők mondták amikor Somát szültem.És a meleg indítja be a tejet is,a hideg az leáálítja.Apasztáshoz is azt javasolják,hogy hideggel borogasd,zuhanyozd!
Ennyit tudok róla,tudományosabban nem megyKép
Jucus
20170114224602

Votiv! Amíg nem késő, azért szerintem ORVOST is hívj fel, ne csak a védőnőt. Az biztos, hogy gyulladásod van, de ez a magas láz nem lesz jó! Különben én ha lázas vagyok, menni se tudok, úgy szédülök. Nem tudom, hogy a sok gyógyszer után a tejcsid is jó lesz-e. Beszélj már valami dokival, ha más nem, hát a Szt. Imre szülészetén, vagy csecsemősön az ügyeletessel!!!!!!!!!!!!

ancsipancsi

ja, az "amíg nem későt" arra értem, hogy amíg nincs éjjel. Kép semmi egyéb marhaságra nem gondoltam! éjjel nehezebb kommunikálni az alvadó dokikkal.

a lázra is külön jó a fokozatosan lehűtött zuhany, és mikor már hideg, akkor ne a cickókra irányítsd. éjjelre ne maradjon 38 felett!!! alatta már nem vészes.

ancsipancsi

Szegény Votiv!

Úgy sajnállak, szerintem ez nagyon fájhat, de nincs semmi tapasztalatom, semmi fortély meg ilyesmi, még nem szültem, nem szoptattam stb. Ezért nem tudok semmi tanácsot adni. Kép

Úgyhogy csak innen drukkolok, hogy javuljon a helyzet de gyorsan ám! Szóval drukk, drukk, drukk, nagyon drukk!!!

r
ruzicsky

Na eszembe jutott mégis valami, magas lázra hűtőfürdőt is szoktak ajánlani. Testmeleg vízbe kell ülni a kádban és lassan fokozatosan hűteni hideg vízzel. Ez a 39.3 már nagyon durva!!

r
ruzicsky

na, én is ezt mondtam a zuhannyal. muszáj levinni a lázat!

ancsipancsi

Jucus, akkor rosszul emlekszem, hogy a tejbelovvelleskor borogatni kell hideggel?

Kép
babarozsa

Votiv, uff, ez nagyon rosszul hangzik. + még egy OFF: csecsemösök mondták a szobatársamnak, aki benyalt egy virust, hogy 38,5 felett nem szabad szoptatni. Ne kérdezd miért, egyszerüen nem lehet.
zanza

Babarózsa!

Tisztán emlékszem,hogy amikor belövelt a tej akkor bedunsztoltuk szinte a cicinket,hogy amig nem jönnek a babák addig se fájjon.Bekrémeztük,rá egy melegvizes pelenka és így aludtunk a szobában mindhárman,hogy ne fájjon a következő szopiig.Itthon is ezt csináltam ha ritkán előfordult,hogy fájt.Persze ennyire gáz nem volt nekem mint szegény Votivnak!

Jucus
20170114224602

Jucus, jo tudni!
nehogy lejegeljem veletlenul!

Kép
babarozsa

csak akkor mit csinalsz?
ehezik a gyerek?
csak gyakorlati szempontbol kerdezem, mert most nem tudsz elrohanni tapszerert

Kép
babarozsa

Sziasztok!

Szegény Votív, most olvasom mi van Veled és a cicis szappanoperával. :-( Együttérzek én is. Én is azt hallottam, hogy magas lázzal nem lehet szoptatni, de azért mindenképp orvossal konzultálj, ez a láz már nem játék!!!

Mi még egyben vagyunk, sétáltam ma egy jó nagyot ebben a szép időben, hátha lesz valami...de eddig semmi jele, jól érzi magát a Babó!

Ma (is) nagyüzem volt a kórházban, csak úgy jöttek a gyerekek kifelé! Tele volt a szülőszoba és a gyerekágy is.

Vollard
vollard

Sziasztok!

Votiv
Mi a helyzet? Javult kicsit? Sajna ilyenre szamitani kell 1-2x, hat nem egy leanyalom... Kép Mas tanacsom nekem sincs, a hideg borogatast en sem ajanlom.Apaszt...ez meg most aztan total nem hianyzik.

Greeno.
Koszi kaptam tegnap en is idei "musort". Szoval tajekoztatva vagyok.

Magunkrol annyi,hogy csutortokon voltam UH-n a Bartfaiba.B.Kati kicsit megijesztett,hogy kelletenel kevesebb a magzatviz...este para.Szerencsere masnapra volt idopontom a dokinomhoz, o is megnezte es megnyugtatott,hogy minden ok Kép Huh...nagy ko leesett...ja es kislanyunk lesz Kép

Lanyok nem jon valaki a febr. elejen tartando eloadasokra?? Mehetnenk 1utt, foggggalmam sincs hova kell menni... Kép

Jo 7veget
Norka
norkini

Kozben nekialltam visszaolvasgatni es ezerrel mosolygok Ancsi megjegyzesen, miszerint az 1-2 eves gyerek nem annyira akaratos Kép 2 ev mulva visszaterunk a temara Kép

Norka
norkini

Sziasztok!

Szegény Votív, most olvasom csak mi van Veled a cicis szappanoperában! Együttérzek én is! De ez a magas láz egyáltalán nem játék már!!! Orvossal sem ártana konzultálni, én is úgy hallottam, hogy lázasan nem lehet szoptatni. Kitartás, és remélem holnapra jobb lesz már!!

Mi még egyben vagyunk...voltam ma egy nagyot sétálni ebben a szép időben, de semmi különös jele, hogy akció lenne a közeljövőben. A Babó jól érzi magát odabenn. Kép

Ma nagyüzem volt a kórházban, tele volt a szülőszobai rész és a gyerekágy is...azt hiszem front volt. Kép

Vollard
vollard

Bocsi, azt hittem az első üzi nem ment be, mert nem találtam...megírtam még egyszer és lám-lám előkerült az első is. Bocsi mégegyszer, nem akartam ismételni önmagam! Kiszúrt velem a gép...
vollard

Sziasztok!

Remélem nem én leszek a bűnös, de épp ma akartam kérdezni, egy-két dolgot a szoptattási gondokkal kapcsolatban. Mert gondoltam mire én oda jutok ti már el is felejtitek mi volt a jó megoldás.
Engem igazából a bimbó kisebesedés érdekelt volna, hogy az milyen, mit lehet tenni vele, és meddig tart. Most azonban nagyon sajnálom Votivot. Remélem hamar túljut rajta. Mi annak idején ketten maszíroztuk ki a hugom mellét, anyuval. Egyikünk az egyik oldalról, másikunk a másikról. A hugom pedig középen sírt, de legalább lett eredménye.
Drukkolok Votiv! Hátha a párod boldogul vele, ha nem akkor orvos, nehogy betájogosodjon, és fel kelljen nyitni.

Kép
Kép
pipocska

Votiv!
Remélem holnapra jobban leszel és megnyugtathatsz minket! Nagyon rossz lehet ez a mellgyulladás! Nekem nagyon homályos, hogy ezt hogyan lehetne megelőzni vagy lehet-e egyáltalán!

Vollard!
Irigyellek, hogy ilyen nyugodt vagy! Vagy ez csak a látszat? Nekem még van 2 hetem, de 2 napja úgy be vagyok sózva, és nem találom a helyem, meg tök idegbeteg lettem, nem tudom mi van velem!
Ezzel kapcsolatban egy kérdés!
Szerintetek törvényszerű, hogy az ember hasa leszáll szülés előtt 1-2 nappal vagy egy héttel? Vagy van akinél úgy indul be a szülés, hogy még fent van a hasa? Ezen filóztam! Írjátok meg, ha tudja valaki! Köszi!

Votiv! Gyógyulgass és feküdj, pihenj sokat, azt hallottam, hogy ezt ugyanúgy ki kell feküdni sajnos mint az influenzát!
Ildi
ildi76

Pipocska
En Garmastan kremet hasznaltam es mondhatom,hogy 16 honap szopi alatt sosem sebesedett a mellbimbom.

Ildi
Nekem nem szallt le a pocim Kép

Vollard
Nagyon jo ez a nyugi ami arad beloled Kép Azert megy a drukk!! Kép

N
norkini

a mellbimbora valahol olvastam, hogy az anyatejes bekenes a legjobb, es a friss levego
mar ha megteheted, hogy melltarto nelkul flangalj!Kép

Kép
babarozsa

Sziasztok!

Bocs,hogy beleszólok,de szeretnélek egy kicsit megnyugtatni Votiv!(legalábbis remélem,hogy így lesz!)
A kislányom születése után 1-2 hónappal ugyanezen mentem át,mint Te.Lázam 3 napig 39-39,8 volt.A kórház(István) csecsemősei,és orvosai egybehangzóan állították,hogy lehet szoptatni lázasan,így is tettem.Néha 1-2 Rubophent vettem be,ha már nagyon gáz volt.Ezt nyugodtan lehet szedni,csak persze mértékkel.A "kezelésem" meleg vizes zuhany,masszírozás,+kamillateás borogatás volt.
Rémesen éreztem magam,de az egész összesen max. 1 hétig tartott.A babának semmi baja nem lett,egyetlen utóhatás,hogy a láz miatt csökkent a tej mennyisége,emiatt utána gyakrabban kellett szoptatni,és mindig 2 mellből.De ez is rendeződött,olyannyira,hogy a "babám" még mindig szopik,pedig már elmúlt 2 éves és a kistesó is útban van.
Ne aggódj! Ti is hamarosan túl lesztek ezen,és minden rendben lesz!Addig is sok-sok kitartást kívánok Neked!
Mindenkitől bocs a hosszúságért!
Bea
(aki lehet,hogy a tesót már a Szent Imrében szüli)
gamesz

CSajok!

Ki az aki február 24-e környékén fog szülni?(rajtam kívül)

Jucus
20170114224602

Nem tudom, de a párom február 25-én születettKép

Kép
Kép
pipocska

Köszönöm Norkini!

Elmentettem a szülésterveim közé. Minden hasznos infót elmentek, jól jöhet még.

Votív!

Remélem kezdessz rendbe jönni!

Mindenkinek jóéjt!

Kép
Kép
pipocska

Sziasztok,

Bocsánat, hogy ismeretlenül írok ide nektek. Azért teszem, mert tudom, hogy sok mama nem az "elmúlt napon"-ra kattint, így ha érdekelné is, amit hírdetek, nem láthatja meg. Ez pedig a következő:

Január 27- én újabb 4 napos dúla-alapképzés indul a MODULE szervezésében. A résztvevők képessé válnak kórházi szülések mellett is helytállni. http://www.szuleteshete.hu/cikk.php?id=89&cid=45522

Amennyiben valaki tervezi, érdemes erre mindenképpen elmennie, mert ez az utolsó alkalom, hogy nem kell szállásdíjat fizetni. Külön indok még a mostani tanfolyam mellett az, hogy pénteken vért izzadva megszültük a továbbképzés mikéntjét, hogyanjait és egyéb kérdésekre adott válaszait is, és ennek eredményeképpen a januári csoport tud velünk továbbképződni havi egy vagy két napos alkalmakkor, és szuper lesz! Érdeklődés esetén forduljatok a fenti linken megadott névre, számra, vagyis Békés Emőkéhez a 70/948 5481-es számon, de még sokkal jobb, ha mélt írtok neki a bekese@module.hu címre.

Tudom, hogy sokan közületek várandósok, azért teszem fel ide is ezt, mert pocakkal is el lehet menni, amennyiben, ha van nagyobb testvérke, elég nagy ahhoz, hogy nélkülözze a mamáját 4 napra. Nem mellesleg ez a képzés segít kihozni a legjobbat a kórházi szülésekből (is) mind a ti, mind a babáitok szempontjából. (Bár tény, hogy pocakkal átmenetileg lemaradtok a toábbképzésről, de ez újra indul később, szóval nem gond.)

Ha szeretnétek dúlát, akkor nekem írjatok, leírom, hogy tudjátok megtalálni a leginkább nektek valót. Kép

Virág
virág78

az eloadas tegnap volt, nem?

Kép
babarozsa

Babarózsa,
ez nekem szólt?
virág78

Virag!
igen
megneztem az oldalt

Kép
babarozsa

Votiv,
csak most olvasom, mi történt veled! Sajnos fogalmam sincs, mit lehet ilyenkor csinálni Kép, ezért csak borzasztóan drukkolok, hogy minden mielőbb rendben legyen!!!!
vera
kisün

Sziasztok !

Votiv !
Remélem azóta már jobban vagy , és az ajánlott módszerek közül valamelyik használt . Sajnos okosat nem tudok mondani , csak drukkolok !

Kép
Kép
greenolive

Babarózsa,
valóban volt tegnap előadás, azonban az a továbbképzés 0. napja volt. Kép Maga a képzés január 27-én 9 órától január 30-án 16 óráig tart majd.
virág78

ertem , kosziKép

lehet, hogy akkor mar szulok!

Kép
babarozsa

Pipocska!

Evvel sokat segítettél,köszi!Kép

Jucus
20170114224602

Jucus !
Én majd csak áprilisban .

Kép
Kép
greenolive

Ildi, úgy érzed, hogy vmi történi fog (ez így hülyén hangzik elismerem), nem találod a helyed? Nálam már a 36. héttöl meg volt ez az érzés, és nem tudtam vele mit kezdeni.

Mamák: szoptatással kapcsolatban lenne kérdésem. Rosszul tartom a gyereket, vagy még nem "edzödött meg" a bimbó, de minden szopi kezdésnél fáj egy keveset, aztán elmulik.
zanza

Norka! Úgy gondoltam, hogy akkor még jobban lehet szabályozni Kép, mert nem tudja érvényesíteni annyira az akaratát (szegény). Kép Ma reggel tervezgettük, hogy kéne átrendeznünk a lakást (egyetlen 20 m2-es szobánkat), amíg nem cseréljük le. Na, majd minden attól függ, hogy a párom-féle akaratos kőc lesz-e, vagy olyan kis édes, mint én voltam (!).

MELLBIMBÓ: barátnőm a szoptatás legelejétől szilikon bimbóvédőt használt, és a gyereke nem utálta, mert ezt kapta a legelején is. Azért kellett neki, mert az első gyerekével kisebesedett mindig.

VOTIV! NA MI VAN? JOBBAN VAGY MÁR?

ancsipancsi

Zanza,
ha fáj, akkor biztos, hogy picit javítani kell a szopitechnikán. Kép A bimbóvédőnek nagyon gyakran az az eredménye, hogy erőteljesen csökken a tej mennyisége. Még akkor is, ha van, akinél ez nem következett be. És más hátrányai is lehetnek. www.lll.hu

Virág
virág78

Köszi a sok drukkot!
sajnos semmi nem segített, pedig 200 pózban tettem cicire Istit, sőt, még a papa is szívta
de semmi
tegnap 18h óta pedig 40 fok fölé ment a lázam
iszonyú volt az éjszaka
most is nagyon lázas vagyok
kihívtuk az ügyeletet
kaptam augmentint a lázra
és azt mondták, fejjem, még ha beledöglök is
most ez van
1 nap alatt ledobtam 3 kilót
a másik ciciből még szoptatok
szóval Isti meg se érzi
csak pasztőrizált tejet kap Kép
ja, orvos és védőnő is hideg borogatást ajánlott
talán ráfanyalodom
majd jeletkezem
most elájulok Kép

votiv 8)
votiv

Votivia Begyullada Balcicci!

Akkor próbálj ki mindent amit a doki javasolt!Biztos nem lesz baj a hideg borogatástól sem,csak rendbe rakja azt a fránya bal cicit!
A lényeg,hogy Isti a másikból kap elég hőkezelt tejetKép.

Pusza:Jucus
20170114224602

Votiv: 40 fokKépKép
az eleg durva lehet

nem lehet, hogy mas bajod is van? jo, jo nem idegesitelek, lenyeg , hogy Isti nem zavartatja magat, aztan csak elmulik valahogy

Kép
babarozsa

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?