Sziasztok!
Zárt topic Én is amondó vagyok (bár fent vagyok fb-n), hogy inkább itt babaneten legyen zárt topikunk, ez sokkal átláthatóbb, jobban szeretem.
Szerintem is Ircsi legyen a moderátor, ha van kedve, bár látom már elvállalta.
Dana! Én is Ircsitől loptam a szokást, hogy 2 ablakban nyitom meg az oldalt, egyikben olvasok, másikban reagálok.
Ügyintézés: Bencénél a férjem elintézett mindent, elment mindenhova, amit alá kellett írnom papírokat, hazahozta, de ha egyedül mész, kisbabával, biztosan előreengednek. Felesleges erre költeni, inkább azt a babára költsétek.
Ruha Anyósom varrónő, sok Bencés kismamanadrágomat és egyéb nadrágom (amit csak várandósság alatt használok) ő alakította át nekem, így szerencsém van.
Szívesen ajánlanám, mert otthon is szokott munkát vállalni, csak hát ugye veszprémiek vagyunk. Nekem pulcsira és hosszú ujjú felsőre lesz szükségem, egy se jön rám, meg farmert veszek, amit átalakítunk. Talán a téli síkabátom rámjön, kicsit nagyobb méret.
Panndi! Jobbulást, remélem most már elmúlik már ez a betegség! Egyedül borozgatni én sem szeretek, régen sokszor ültünk le Tomival (meg mikor már Bence nem szopizott annyit éjjel), gyertyafényes vacsi, filmnézés vagy beszélgettünk, jó volt.
Amúgy pár hete ittam 1 dl bort a füredi borheteken, nem hagyhattam ki, a kedvenc borászunknál.
Tündi! Utólagosan is boldog szülinapot!!! Elesést sajnálom, viszont jó, hogy nem lett belőle baj! Fényképezés: akinél voltunk Bencével, és akihez most megyünk (barátnőm) nem csinálnak mű képeket, az tetszett meg nagyon, hogy elkapták a pillanatot, nem volt beállítás, így a hangulat is oldottabb volt.
Babakocsi Nekünk Giraffe Club van, én szerettem, barátnőméknek Pierre Cardin (most olyan a gyerekülésünk), az is szuper, igaz most Coneco Toledo-t néztem, árban az felel meg nekünk a legjobban, annyi kiadás lesz a köv. hónapokban... Meglátjuk, élőben is tetszik-e.
Éva! Elhiszem, hogy feszülnek a ruhák, 3 babának kell a hely!
Igen, én is Bencével való várandósság nagyon azt éreztem, hogy az egész H1N1-et azért fújták annyira fel itthon, hogy el lehessen adni az oltásokat, érdekes, külföldön ennyire nem volt felfújva...
Azért sem akartuk beadatni, mert nem lehetett tudni, milyen hatása lesz a magzatra... Mi is nagy bécsi adventi vásárosok vagyunk!
Nutty! Sajnálom a sok fertőzést, mitől lehet? Igen, én jövő hét csütörtökön megyek cukorterhelésre, Bencénél is vittem citromot, sokat segített.
Viki! Amit belinkeltél oldalt, abban a bababoltban sok mindent vettünk, ezért és egy másikért felmentünk Pestre Bencénél, csak ajánlani tudom.
Hálapénz, dokiválasztás Dana, a szülésznőnek ajándékcsomagot érdemes szerintem venni, mi egy hatalmas Merci bonbont adtunk neki.
Mivel a saját dokimnál sikerült szülnöm, így adtunk neki 50ezret, most is 30-50e körül akarunk, de ha ügyeletesnél, akkor nem szánunk neki sokat, mert a szülésznő sokkal többet van Veled szülés közben, és attól is függ, hogyan bánik velünk. Itt Veszprémben nem lehet fogadott orvosod, mert pár éve volt egy tragédia, egy népszerű doki rengeteg szülést bevállalt az ügyeletei, magánrendelése mellett, aztán elment úszni a Balatonra, és a túlhajszoltság miatt infarktust kapott, meghalt.
Azóta ügyeletesnél lehet szülni, illetve 5 orvos szerződött a kórháznál, akiket meg lehet fogadni, persze ők nem a legnépszerűbbek... Bencénél szomorú voltam emiatt, és izgultam, sikerül-e kifogni a dokim, végül sikerült, bár sokat is kérleltem Bencét
, most már megértem ezt, de jó lenne megint nála szülni!!! És nekem sem szimpatikus az olyan doki, aki előre megmondja, ennyit kérek, ha nem tetszik, akkor mehetsz, de az sem, ha nem tetszik neki, mennyit adsz. Dokim nagyon örült, szabadkozott is, pedig nem tudta mennyi van a borítékban. Dana, tényleg lutri, melyik doki milyen, mindenkiről hallani jót is, rosszat is, emberfüggő ki milyennek gondolja, én szeretem a dokim, minden kérdésemre válaszol, legyen akár butaság/tabu, és hát Bence születésénél bizonyított nekünk, rendes, kedves volt, áradt belőle a nyugalom, mindent elmondott, mit miért csinál, Tomi hogyan masszírozza a derekam, sűrűbben nézett rám, mint más dokik tennék, előbb bejöhetett Tomi is, gátsebemet olyan ügyesen varrta össze, hogy másnap már simán álltam, ültem, feküdtem.
Mi is állami kórházban szülünk, Bencénél is így volt, azt a 3-4 napot kibírtuk féllábon is, magánban horror árak vannak...
És sokat jelent, hogy van PIC is.
Bencének is van saját szobája, de ha nyűgös, sokat ébred, akkor átköltözik hozzánk, nekem így könnyebb, és ettől még nem szokott át hozzánk. Míg nem költöztünk saját lakásba, egy szobában voltunk, az elején kellett is, a sok éjszakai szopi miatt kényelmesebb volt, ahogy Ircsi is írta, mégis költözés előtt már jelezte, hogy saját szobára van szüksége, mert a legapróbb neszünkre felébredt, egyedül sokkal jobban aludt, szóval a közös szobától egyáltalán nem nőtt a fejünkre.
Tesó majd Bencével lesz egy szobában, de ha zavarja (sok hasfájás, fogak kínozzák), nyilván áthozom hozzánk.
Hát elteszem magam holnapra, úgy megfájdult a pocim.