Rólunk is: múlt szerdán voltunk dokimnál, Dávid már 443 g, és biztosan kisfiú, premier plánban fütyit, heréket villantott (anyósom is bent volt, ismerik egymást az orvosommal, dokim meg is jegyezte, hogy aki eddig lányban reménykedett, az már végleg mondjon le róla
), Bence kiabált, hogy ott a tesó, ott a tesó, mikor a szívhangját hallgattuk, teljesen ledöbbent, mi ez.
Viszont mondtam neki, mostanában sokat keményedek, főleg nap végére, azért Bencével is bírni az iramot (bár hagy pihenni ügyesen), házimunka is. Megvizsgált, 3100 a méhszájam...
Bencével ez a 31. héten volt... Kaptam 3x1 magnéziumot, jobb a békesség alapon, próbálok pihenni, kicsit megijedtem, mondtam is Dávidnak, tessék min. dec. 1-ig bent maradni, most ott a legjobb neki!
Sűrűek lesznek a következő hónapok, már készül a gázkazán terve, szept. 7-ig meglesz az engedéllyel együtt, utána szerelés, konyhába is be lesz vezetve, csak szagelszívó kell, remélem októberre készen leszünk. Okt. 6-án sógornőmnek lesz esküvője, a hosszú hétvégén pedig átcseréljük a szobákat... igaz már 31 hetes leszek, majd csak a ruhákat pakolom ki/be, de addigra lesz segítségünk, időnk, addig arra a 2-3 napra kint leszünk Bencével anyósoméknál...
A gyerekszoba lesz a mi hálónk, az a legnagyobb szoba, át is festjük, lesz bordűr a falon, mi költözünk a vendégszobába, a vendégszoba a mostani gyerekszobába. Így jobban elférnek ők is, a nagy szekrényt teljesen bepolcozzuk nekik, az a szoba csendes is, hűvös is, a mostani a legmelegebb, legzajosabb, igaz Bencét egyáltalán nem zavarja szerencsére! Jó lenne ezzel is szülés előtt meglenni, mondtam Tominak.
Babaruhákat tegnap elkezdtem átválogatni, sok mindenünk van Bencéről, de azért kell még 1-2 téli ruha is, azok túl nagyok, és babakocsit is szeretnénk újat venni, mózesest, másképp nehéz lenne felhozni/levinni Dávidot, mégiscsak 42 meredek lépcső, Bencére is figyelni kell stb...
Évi, tesóvárás Bence nagyon várja a tesót, minden nap jön hozzám fél óránként biztosan, simogatja a pocim, hogy ott a tesó, köszön, mesél neki, mondja, hogy Bence majd megvigasztal, vigyáz a tesóra, segít anyának, ad a pocimra puszit, jaj de szép a tesó, látta a Bence a buksiját, fütyijét, kezét, lábát
. Úgy alszik el, hogy simogatja, mindenkinek, aki jön hozzánk, mutatja az uh fotót a hűtőn, a szobában, hogy hol fog aludni.
Mi próbáljuk őt felkészíteni, beszélgetünk vele arról, milyen lesz, hogy az elején majd sokat sír, de azért, mert másképp nem tudja elmondani, mi a baj, ilyenkor éhes/álmos/teli a pelus/fáj a pocija stb. Hagyni kell őt aludni (sok kisbabát látunk errefelé, ha megyünk játszani/focizni/boltba már megtanulta, hogy csendben kell lenni, felveszi a labdát, mondja, hogy pszt, alszik a baba, és csendesebben is beszél!), és akkor azalatt az idő alatt mi ugyanúgy tudunk vele játszani, mint eddig is, hogy majd együtt lesznek, míg a kórházban leszünk, addig Apával alszik, vigyáznak a lakásra, egymásra, de bejönnek minden nap megnézni minket.
A vizsgálatokra is jön, egyrészt nem is tudnám hová tenni, másrészt így egy kicsit kézzel foghatóbb számára talán az egész. Összejárunk a kis barátaival, náluk most születtek tesók, megnézi őket, látja hogyan változnak meg dolgok ilyenkor, szóval próbáljuk őt felkészíteni arra, milyen lesz, ha már négyen vagyunk, barátnőimnél bevált ez a módszer! Tegnap odabújt a pocimhoz és azt mondta: szeretlek tesó!
Annyira édesen törődik a kisbabákkal, kisöcsit is úgy várja, mondja, hogy segít, megvigasztalja, vele alszik majd, úgyhogy már kíváncsi vagyok, mi lesz, ha már négyen leszünk!
Biztosan lesznek nehézségek az elején, de majd csak megoldjuk valahogy és az az időszak is elmúlik egyszer, próbálok erre gondolni!
Decemberben minden kiderül!
És ajándékot is hoz Dávid Bencének! Ircsi, Évi, Mares nálatok lesz ilyen? Többiek csináltak ilyet?
Képek Pocaklakóról és a kehidai fürdőzésről:
És újdonság: Nem kell találgatnunk, milye fáj, hanem elmondja! Vasárnap délután sírva ébredt, mindent végigkérdeztünk, végül a fáj valamid kérdésre igen választ kaptunk, és megmondta, hogy a foga, sőt megmutatta melyik! Úgyhogy pürésítve evett banánt almával, meg a brassóiból pici husit krumplival, kapott fájdalomcsillapítót is. És tényleg, másnapra hátul az a foga ki is bújt!