Szia Ági,
megtaláltalak
.
Szvsz könnyebb is utazni egy 20 hónapossal, mint egy 13 hón-sal, meg nehezebb is
. 13 hónapossal sosem utaztam.
Ahogy olvaslak, az lesz a vége, hogy amikor már nem bírja, elalszik.
Ahogy írtam az angolos topikban is, az odaútunk borzasztó volt, alig tudott szegénykémelaludni, már összevissza szioptattam, nem tudtam vele mit csinálni. Aztán majdnem elájult a fáradtságtól.
De utána okosabbak lettünk
. A férjem (néha egéasz jó ötletei vannak
) kitalálta, hogy abból a takaróból, amit a gépen adnak, csináél amolyan sátor-félét a két üléssor közé. (Elõttünk lévõ ülés támlájára meg a mi ülésünk támlájára terítette a takarót, így az sátort képezett. Ha a viágítás be volt kapcsolva, akkor félhomályt csinált, amikor pedig "éjszaka" lett a gépen is, a derengésbõl elég jó sötétet csinált így. Egyébként õ sokkal jobban el tudta/tudja altatni a gyereket, mint én
.
Kicsit sétálgatni néha nagyon jó a gyerekkel. Meg egész jól el tudnak játszani az ülések alatt
.
Ha szerencséd van, kifogsz egy olyan hármas ülést, ahol nincs mellettetek senki, és lesz egy csomó helyetek. Amikor csekkolsz/veszed a jegyet, akkor kérd úgy a jegyet, hogy A-C, vagyis a két ülésetek között legyen egy üres. NAgíy lesz az esélye, hogy nem fog elkelni, megmarad nektek
. Ha pediog elkel, úgysem ül közétek, hanem szépen arrébcsüccsentek eggyel
.
Jobb nem egyedül utazni gyerekkel, elvégre az anyának/apának is kell egy kis kikapcsolódás/alvás. Mi a férjemmel megosztottuk, egyszer õ altatott/õrködött, másszor én. Addig a másik tudott aludni. Hátha a barátnõd (jól emléxem?) is veletek utazik...
Most ennyi, kérdezz még
üdv
Zsóka