Köszi Lányok a megértést és a biztató szavakat!
Egyébként sógornőmtől tegnap megint megkaptuk a "Kívánom, hogy megtudjátok!" legendás mondatot. Mégpedig azért, mert Giuseppe levett egy barackot a konyhapultról, Anyukája pedig elkezdett ezért kiabálni vele. Az Uram megjegyezte, hogy nem érti, hogy ez miért baj, miért kiabál ezért a gyerekkel. És akkor jött a szokásos mondat. Mindketten egyszerre mondtuk neki, hogy ezt ne mondja! És nem értette, hogy miről beszélünk. Hiszen ő csak bíztatásként, csupa jószándékból mondja! Mondtuk, hogy ezt akkor mondja, amikor pl. játszunk a gyerekekkel a homokozóban, mert akkor tényleg lejön a jószándék, de nem így!
Egyébként tegnap voltunk a BMC-ben, alig voltak, így fél óra alatt végeztünk. Szűcs első mondata az ultrahangnál: Ilyen engedékeny volt az endokrinológus? De mindenesetre jelentem : BELEKEZDTÜNK!
Pénteken kell menni vérvételre, ultrahangra. Egy halom recepttel jöttem ki a rendelőből.Most még "csak" a Gonal-F-et és a Menopurt szúrom. Változás az előzőekhez képest, hogy már most elkezdtem a Metypred-et is szedni. Aztán jön majd még a Cetrotide. Most kaptam mégFraxiparine-receptet is, ezt még nem használtam, nem is tudom, mire van. Ezenkívül újdonság még, hogy a Crinone mellett kaptam Agolutin injekciót is. Szűcs azt mondta, ennél többet már nem tud adni. Hát majd meglátjuk, most mi lesz.
Vicky79:
Én sem értettem ezt a dolgot, hogy a terhesség alatt kialakuló cukorbetegséggel jött. Főleg, hogy ő maga mondta utána, hogy lombikosoknál nem szokták nézni az IR-t, mert nem számít. Akkor mi van? Most is csak azért nézette meg, mert én kértem. Ő simán nekikezdett volna a vizsgálat nélkül is. Szóval vannak ellentmondások. A terhességi cukorbetegségről pedig pillanatnyilag úgy érzek, hogy bárcsak tartanék már ott, hogy ilyen problémákat kell megoldanom!
(Az endokrinológus szerint egyébként egyáltalán nem biztos, hogy egyáltalán kialakul, azt mondta, annyira nem súlyosak az értékeim.)
Minekaza :
Én ezt a jogosultság dolgot már tényleg nem értem! Nekem is ezzel jött Sz. 2010 májusában. Mondta, hogy meg kell csináltatni a vizsgálatot. A háziorvosom nem csináltatta meg, mondván, hogy nem indokolt. Ezért enélkül mentünk neki a 2. inszemnek. A 3. próbálkozásunk eltolódott egy ciklussal, mert Sz. doki nem nézte meg a papírjainkat, és a Szívemnek lejárt a spermavizsgálata. Ha már van egy szabad hónapunk, ismét előtérbe került az IR. Kérdezte, hogy megvolt -e már? Mondtam, hogy nem csinálták meg. És akkor jött, hogy neki nincs rá jogosultsága, hogy kérje, de mindegy kéri nekem. Így a Jánosban csinálták meg 2010 októberében. Gyógyszert tényleg nem írt fel rá, az eredményekkel felkerestünk egy endokrinológust, ő írta fel a Merckformint. Az ő papírjával aztán már a háziorvosom is felírja. Most júliusban pedig újra nagyrutint kellett csináltatnom, és megkérdeztem Sz.-öt, hogy nem lehetne -e egy kalap alatt az IR-t is megcsinálni, mert már 1,5 éve volt. (Itt Fehérváron pedig 1,5-2 hónap várakozási idő van!) Szó nélkül bejelölte azt is a kis vizsgálatkérő cetlin. Ekkor döbbentem rá, hogy a vérvételes kiscetlin szerepel az IR, akkor mi van a jogosultsággal? A recepción sem lepődtek meg, hogy ilyen vizsgálat is lesz, előttem egy másik lánynak is ezt írták ki éppen. Szóval ezek szerint megszokott vizsgálat ez a BMC-ben! Én már rájöttem, hogy egy kicsit rámenősnek kell lenni, én sem mertem az elején semmit mondani a dokinak. Hát ez már megváltozott! Pl. májusban Sz. nem akarta elkezdeni a stimut, megkérdezte, hogy várhatnánk -e még egy ciklust, mert nem lát tüszőket a jobb petefészkemben. Mondtam neki, hogy mi szeretnénk most kezdeni. 11 petesejtet termékenyítettek meg, amikből 8 blasztonk lett. - Van két fagyasztott blasztonk, de teljes programot szerettünk volna most kezdeni, szó nélkül elkezdte.
Szóval a következő vérvételednél határozotta kérd meg , hogy jelölje már be az IR-t is. Sikerülnie kell!
Andi :
Nagyon örülök a jó híreknek. Holnap mindennek rendben kell mennie, aztán pihi ezerrel!
A hiperstimuláció elég szar dolog, örülj neki, ha nincsen. Ráadásul, ha beültetés előtt sok folyadék van a hasüregben, nem csinálják meg a beültetést.
Ez egyébként alkat kérdése is. Én mindíg gyanús vagyok a PCO miatt, ezért szoktam kapni rá gyógyszert. Sz. májusban azt mondta, ha csak kevés folyadék van, akkor azt leszívja beültikor, de ha sok, akkor sztornó.
Nálam tavaly októberben beágyazódás után alakult ki, mert azt mondta a doki, hogy a terhesség kialakulása felturbózza a hiperstimut. Tehát, ha beültetés után alakul ki, az jó jel lehet, de nem feltétel.
Azt kívánom, inkább ússzad meg, és enélkül sikerüljön a projekt!