Sziasztok!
Nem állítom, hogy még tegnap este sikerült mindent elolvasnom...
Emese, fülfájásra nem próbáltátok még a kövirózsa levét? Fokhagyma nyomóval vagy két kiskanál között ki kell préselni a levét és belecsöppenteni a fájós fülbe. Azonnal hat. Érzékeny füluek hallójáratát pedig naponta érdemes áttörölgetni ezzel a lével, állítólag nagyon jó, de errol nincsenek tapasztalataim, mert mindig elfelejtem megcsinálni...
Majd mesélj, hogyan válik be nálatok is a "turkáló"!
Evey, akkor ti most éppen teleltek? Deee klaaassz!!!
Zsóka, gondolom, most egy darabig hiányolhatunk, mert a férjed miatt hutlen leszel hozzánk. Na, nem baj, azért ezt most megbocsátjuk, ugye lányok?
Lara, cumi ügyben egyetértek Diával, ha megoldható, inkább ne adj Hangának. Egyébként teljesen normális, amit a kicsid csinál, este a babák általában nyugösebbek, sírósabbak. Ilyenkor hajlamosak azt hinni az anyukák, hogy "biztos nincs elég tejem". VAN! Igaz, hogy este kevesebb, de ez is természetes.(Ahogy azt Ildi is írta, akivel egyetértek.) Nem fogy ki! Szerintem, próbáld úgy berendezni az életeteket, hogy egész délután csak vele tudj foglalkozni, cipeld körbe-körbe, szoptasd, amennyit csak igényli, ilyenkor fogj be egy családtagot is babázásra, a férfiak dörmögo hangja, eros fogása csodálatosan megnyugtató tud lenni a babáknak. Te pedig használd ki a lehetoséget egy kis lazításra: feküdj be a kádba, ha már lehet, vagy trécselj a barátnoddel. (Úgy látom, Viviennel i segyetértek.) Hamar elmúlik ez az idoszak, nyugi!
Egyetértek Pelével hordozókendo ügyben, nekünk is bevált.
Mikro: egyrészt a magas homérséklet hatására valóban elpusztulnak fontos alkotóelemei (ezért nem tökéletes a hokezelt anyatej, amit a rászoruló babák kapnak), másrészt viszont veszélyes lehet, mert a mikró nem egyenletesen melegít, így a tejcsi egy rész hideg lehet, a többi meg túl forró. Ezen persze lehet segíteni, ha összerázod az egészet. e legjobb szobahomérsékleten, vagy meleg víz alatt felmelegíteni.
Cory, a kirágásról: figyeld meg, hogy helyesen teszed-e mellre a kicsit. Nem lóg rajta? Balunak az oldalán kell feküdnie, egész testének a te testeddel szemben, úgy, hogy ne kelljen elfordítania a fejét a szopizáshoz. A hatékony szopás érdekében, nagyra kell nyitni a száját, majd utána gyorsan helyezd be a mellbimbódat a szájába úgy, hogy a nyelve a bimbó alatt legyen, ajkai a bimbóudvar széléhez közel, a bimbótól minél távolabb legyenek. Ha pedig cumizik, az eltéro szopási technika is okozhatja a kirágást, ahogy azt Dia már leírta.
Jut eszembe, Dia, ha van kedved, kukkants be lszi, a Margit Kh. topicba, nagy vitában vagyunk cumisübeg ügyben...
Fürdetést illetoen Évivel egyetértek. Nálunk is bevált, hogy valamikor 6-7 között fürdettük a babákat és ez a mai napig így van a nagyokkal is, ehhez szoktak hozzá, sot, ahhoz is, hogy utána 8-kor ágyban a helyük. De minden család kialakítja a neki legmegfelelobb szokásokat.
KAdri, örülök, hogy Zsófi barátnodnél rendezodnek a dolgok, biztosan nagyon megijedt. Ismeretlenül is üdvözlöm, és szorítok nekik! A munkaterápia nálam is be szokott válni...
Kriszta, köszi a képet, nagyon kis vigyori a babád!
Ja, nem tudod tömöríteni a képeket? Akkor beférne a postaládánkba a többi is.
Egyetértek veled is cumi ügyben.
WC-zár. Hahaha. Persze, ha van baltazár... A férjem szerint a tépozár is megoldás.
Laura, szerintem nyugodtan vedd meg a szopis melltartót, picit még nohet majd a melled, amikor belövell a tejcsi, de ha olyat veszel, amibe ez még "belefér", akkor nincs gond. Fo, hogy ne szorítson!!!
Juca, a férjed már rendbejött teljesen?
Ildi, nagyon tetszett, amit a babaszagról írtál, miszerint az mamaszag
Lehet benne valami.
Mona, jó a szopis melltartó is, de olyan is, ami elég nagy és rugalmas ahhoz, hogy ne szorítson és a cicit könnyen ki lehessen buktatni belole a szoptatáshoz. Ketto biztosan kell, foleg eleinte, amikor fürdesz a tejcsiben.
Évi, én is akarok egy Siestás keresztmamát!!! Ja, és szélben (meg ködben) szerintem se túl jó sétálni.
Pankamama, én benne vagyok egy gyerek nélküli dumapartiban, igen megérto férjjel rendelkezem, aki babázik majd, hogy én feltöltodhessek kicsit. Ráadásul a gyerkocök sem olyan nagyon aprócskák már, megvannak nélkülem pár órát.
Szerintem, Panka gozerovel fogzik, ha bírjátok szusszal, inkább vígasztaljátok éjjel.
Liesel, benneteket nem szoktak sajnálni amiatt, hogy nincs tévétek? Mert nálunk el sem hiszik az emberek, hogy önkéntesen kárhoztatjuk magunkat tévétlenségre.
Megnézted a honlapot?
Madárka, melyik Tesco, ahol a stúdió van a Legoval szemben? (Hu, eztetet nagggyon megaszondtam)
Jamina, köszi a jegyeket, felugrom érte valamelyik nap. Írd meg lszi a telefonszámodat, hogy elotte fel tudjalak hívni!
Bebe klassz szopási sztrájkot produkál szerintem, aminek a megoldását a cumi meg a cumisüveg nem teszi egyszeruvé, dehát nálatok, sajnos, muszáj. Egyelore azt tudnám javasolni, hogy próbáljátok ki az együttalvást, ha megfelelonek érzed, hátha éjszaka hajlandó cicizni a kismanó. (Na, közben olvasom, hogy átalussza az éjszakát!) Vagy próbálj ki különbözo szoptatási testhelyzeteket, hátha valamelyik megtetszik neki. de semmiképpen ne eroltesd, nehogy negatív élménye kapcsolódjon a szopizáshoz. Gondolkodom még, aztán jelentkezem, lehet, hogy emilben.
Abban pedig egyetértek veled (és Mónival), hogy nem feltétlenül lóg cigi meg borosüveg a szájából annak, aki cumizott. Én 6 éves koromig cumiztam.
Snoopy, mi ez a tanfolyam dolog?
Cskati, igazad van, nem szabad lemaradni, mert utána már szinte csak egyetérteni vagy egyet nem érteni lehet mindenkivel!
Móni, szerintem várj a szilárd kajákkal, amíg Viki 6 hónapos lesz. Addig nem elég érett az emésztorendszere.
Egyébként, az errol szóló WHO határozatot már hazánk is elfogadta és az orvosok/védonok írásban is megkapták róla az értesítést.
Kaki: tisztán anyatejes babáknál az is normális, ha 10 napig nincs széklet!
Na, Mindenízu drazsét én is veszek a fiókáimnak! Tényleg, decermber 13-án lesz a Harry Potter premierje itt kis hazánkban. Kiváncsi vagyok, lesz-e korhatár... Eredetileg PG a jelölése, amit annyit tesz Parental Guidance, vagyis szüloi felügyelet mellett ajánlják.
Puszi mindenkinek
Iboly (az egyetérto)