Halihó!
Molly: én is úgy jövök, hogy nézem, van-e a babakép.
Én is akartam mondani, hogy elvállalom a moderátorságot, ha nincs más, mert talán én szülök "legkésőbb"...elvileg veled vagyok egy napra kiírva. Van még valaki, aki október, mint mi?
Judit: huh, ez elég rémisztően hangzik. Én mint első babás, tuti rémüldöznék ilyen fájásoktól, már biztos bementem volna ötször a kórházba vaklármázni.
Ahogy írjátok ezeket a jóslófájásokat, én komolyan kezdek parázni, mi vár rám?!
Ajajj. Éjjel a párom azt álmodta, hogy megszültem. Mondtam neki, hogy azért még neee.
Én amúgy megvagyok, telnek a napok, igazán semmi különöset nem csinálok, játszok a gépen, eszem-iszom, alszom és le-föl járkálok a lépcsőn, mert mindig az kell, ami a másik szinten van. Tegnap ráment az egész délelőttöm arra,hogy kigyűjtöttem a netről, hogy mit honnan mennyiért szeretnék beszerezni, ami még szükséges. Holnap megyünk végre a kórházba uh-ra, 32. hetesre...már nagyon várom, kíváncsi vagyok mekkora a fiam, mert a hasamat rendesen feszegeti, szabályszerűen fáj már a hasfalam ahogy mindig ugyanott nyomja. Szóval ha már ott vagyunk, akkor elvonszolom apát egy bevásárlókörútra.
Megyünk végre megvenni a babakocsit is többek között.
Ja és képzeljétek: csináltunk babasarkot Prüntyinek. Az ágy fölé a falra díszítést, szerintem aranyos lett. Majd rakok fel képet, ha megvan a kiságy. úgy lesz teljes. Végülis ilyen erdeire hangoltam a falat, mókusok, sünik, levelek, varjak, madárijesztők lógnak és körülötte pillangók.
Nézelődtem a neten és az a kérdésem, hogy szerintetek lehet kapni magában baldachint? Tartó vasat lehet, azt láttam. De nekem egyelőre nem kéne egész ágyneműgarnitúra és a fejvédő is megvan. Csak egy baldachint szeretnék.
Ibici: boldog szülinapot!!
Én egyre többet gondolok a végére, félek a szüléstől. Tudom, hogy ez természetes, meg hogy muszáj lesz valahogy kijönnie ennek a babónak, de valahogy olyan idegennek érzem még ezt a folyamatot. Baj, hogy én nem jártam semmilyen szülésfelkészítőre? Ez a légzéstechnika meg hasonlók mennyire hiányoznak majd? Persze rengeteget olvasok róla, úgy mint jelek, mire kell figyelni, mikor kell indulni, mikor kell orvost hívni, milyen szakaszai vannak stb. Nagyjából sejtem mire számíhatok, nyilván a fájdalmat senki se tudja leírni, azt mindenkinek magának kell megtapasztalni, átélni és kezelni. Próbálok inkább lelkileg hangolódni....mint ahogy Konkri is írta, de valahogy még nem megy. Erre írtam, hogy még olyan idegennek érzem. Talán ha már én is ctg-re megyek majd. Valami tanács, javaslat a szüléshez? Azt hiszem, az nyugtatna meg (bár a megnyugvás nem jó szó), ha leírnátok, hogy nektek milyen volt az első szülést megélni. Valószínűleg ehhez kéne a zárt topic.
Most sokat írtam, jók legyetek!