Judit, annyira röhögtem az anyósos írásodon!
Ez a szopi téma tényleg nagyon fel van fújva Magyarországon. Amikor az elején megkértem a gyerekorvost, hogy a biztonság kedvéért írjon fel receptre tápszert, hát rohadtul nem volt hajlandó. Ok, hogy többezer forintért megvehetem recept nélkül is, de bakter, ne tartson már szar anyának amiatt, hogy be akarom biztosítani magam! Aztán szerencsére nem volt szükség rá, de ezt ő akkor nem tudhatta.
Szerintem egy kezdő anya nyugodtabban próbálkozik, ha tudja, hogy akkor sincs baj, ha nem jön elég tej, mert ott lapul a szekrényben az utánpótlás. Minden tiszteletem azoké, akik nem adták fel a sikertelenség ellenére sem!
Undorító, hogy sokan tényleg ilyen megjegyzéseket engednek meg maguknak.
Hát én sem fogytam szopi alatt, sőt! 1 éves volt Samu, amikor az első 1-2kg végre elkezdett lecsúszni rólam. Állítólag akkorra gondolja úgy a szervezet, hogy már hiába szoptatok, nem én látom el a gyereket, nem kell elraktározni a zsírt. Ezt olvastam valahol, de közben a nők fele már az elején totál lefogy a szoptatástól. Hát én nem voltam ilyen szerencsés (és a férjem sem, aki azt hitte, hogy szülés után majd olyan leszek, mint a terhesség előtt...).
Fejni én is csak pár hétig fejtem, de ennek ellenére belázasodtam, és csak hónapokkal később derült ki, hogy ez a kórházból összeszedett staphylococcus aureus baci miatt volt. Azt hiszem, erről már meséltem. Rettenetesen fájt a mellem az első 3 hónapban, amíg anyatejtenyészetből ezt ki nem derítették. Ocsmány egy baci, csak a 14 napos antibiotikum kúra ölte ki. Májusban született Samu, augusztusban tudtam meg, milyen is élvezni a szoptatást, vagyis nem szenvedni a fájdalomtól alatta, előtte és utána.
Ja, a kötődésről... Tök igaza van Krisznek, én is így látom. Sőt, engem kicsit zavart, hogy kb 1 éves koráig (ha nem tovább) nem tudtam úgy közeledni Samuhoz, hogy ne tejforrásnak tekintsen. Nővérem agyon puszilgatta az orrnyergét (ami nincs
), én meg nem tudtam, mert ha ilyen közelségbe került a cicim, ő már húzta oda az arcát.
Emiatt a gondolat miatt amúgy kicsit lelkifurim van.
A zárt topikot én még mindig támogatom.
A táblázatban ikszelni kéne, hogy ki akarja, ki nem, és a többség döntene.
Múltkor Galex írta, hogy csomó szenvedését leírná viccesen, jót röhögnénk rajta, de azt nem akarja, hogy bárki lássa, hát én is így vagyok vele. És most még aranyerem sincs.
De pl ezt a gátmasszázs dolgot kivesézhetnénk, mert elég sok lenne a kérdés részemről...
Galex, engem érdekel! Előre is köszi!
Sok irigye lett Samunak a tv miatt, azt is köszi még egyszer!
Villő, nagyon édes a kisfiad! Én úgy érzem, nagyon messze van még a szülés... Szívesen babáznék már.
A képek tényleg szuper jók!
Sti, terhes mell.
Jól teszed, hogy lazára veszed a dolgokat!
Ma voltunk dokinál. CTG rendben, méhszáj zárt, baba kb. 2670g. Ő sem lesz egy pehelysúly...
Végre nagyjából én is összepakoltam a csomagokat. Még fésű meg ilyenek kellenének bele. Ja, meg ma eszembe jutott, hogy Samunak is kéne egy kis pakk, ha hirtelen kell elindulni, legyen váltás ruhája meg pizsamája összekészítve. Na, meg egy dudlit sem ártana betenni, még mindig cumisüveggel alszik el. Erről egyelőre nem is akarom leszoktatni, nekem is kényelmes, őt is megnyugtatja.
Mondjuk kicsit nehéz úgy pakolni, hogy pénteken elutazunk, és oda is kellenének cuccok, na meg a táskák...