Császár-vagy "sima":
próbáltam mindkettőt, mai napig normálra szavazok, amíg van rá lehetőség.
Nekem az első nem akart kibújni, én i sszeretem őket sokat hurcolni
, indították, nem jött ki, 2 napra rá újra.....no comment. A legnehezebb szülésem volt, és a legjobban megviselődött gyerekem.
A második nagyon sima volt, jó sokára is mentem be
.
Ikreimet is simán szültem, szerencsére az én dokim sem volt olyan, h csak azért parázzunk mert ikrek. Ircsi! Ne aggódj, igaziból ha jól halad a dolog, akkor simán kibújnak egymás után. Ráadásul nekem ők mindketten fejvégűek voltak, és úgy a 30, héten lekártyázták a sorrendet is.
Azért oxitocint bekötöttek jó nagy adagban, mert a méh úgy ki volt tágulva, h szükségesnek látták. Nekem fontosabb volt a normál szülés, így elfogadtam.
A 2010es ikreimnél dokit kellett váltanom, de bizony szempont volt, h ne piszkáljon csak azért mert ikerk, ne fektessen be, stb, csak ha indokolt. a szülés el is indult, de gyenge fájás tevékenység, rengeteg oxitocin után már indokolt volt a császár. Én már az előző ikreknél is úgy mentem neki, h ha lehet megszülöm, ha szükséges, legyen császár.
Sok ikres sztorit ismerek, meg egyes szülést is, mindennel együtt minden kismamát lebeszélnék arról, h kvázi a kényelemért válassza a császárt. Se neki, se a babának nem olyan tuti az.Is hiszek benne, h olyan rég óta így csinálják a nők, h jó ez így, én EDA-t sem akartam, leginkább csak azt, h hagyjanak békén, és segítsenek, ha kell. szerencsére a dokim nagyon bízott bennem, ő az ikreknél is úgy volt, h szerinte menni fog az!!!ez is számít, h mit vállal be az orvos. Persze jó, ha olyan a doki, aki már ismer, de ez nem mindig adott. Nem éreztem kudarcnak a császárt, de örülök, h volt szülés élményem is, azért az nagyobb katarzis, meg jobban rajtad múlik a dolog, én meg kis önálló vagyoklol:
! szerintem egészséges lelkülettel kell nekiállni, és a legjobbat kihozni a helyzetből, és ha ez a császár, de így egészséges a gyerek, akkor minden OK.
claire