Sziasztok!
Évi! Elvileg azért veszik le újra, mert azt várják, javul-e az érték, vagy sem, de akkor nem értem, miért erőltetik annyira, hogy 16 hetesen mehetsz, se előbb, se később...
Kombinált szűrés nem volt, ha azt szeretnék, menjek Pestre vagy Győrbe, azt' jónapot.
Ők mást ezen kívül nem tesznek, bár nem értem, mibe telt volna átszólni 2 ajtóval arrébb az uh vizsgálóba, hogy ugyan már, nézzenek meg egy alapos uh-val, ne aggódjon a kismama feleslegesen. Szegény csaj, hát ezt nem szeretném átélni! Igaz, tegnap már kiolvastam a netet a témában, és persze, hogy ráakad az ember a rosszul végződő történetekre is.
(egy fiatal csajnak volt egy egészséges babája, kora miatt is alacsony volt a Down-kór esélye, de a második mégis az lett
). Pont ezt olvastam, Hajdú Kriszta írta, hogy nem garancia, hogy nem volt a családban, vagy 35 év alatti vagy, mert a Down kóros babák több, mint fele a 35 év alattiaknál fordul elő... Ezért ő inkább a kombinált teszt bevezetését javasolná alapos genetikai uh-val kombinálva az AFP helyett... A magzatvízvételre meg azt olvastam, hogy azt csak akkor csinálják, ha magas kockázati csoportba tartozol.
Dia! Én is ezért szeretném elmenni egy alapos genetikai uh-ra, mert amit itt csinálnak ezen a címen az egy nagy határ sz@r, anno Bencénél a 18 hetesen olyan dokit fogtam ki, aki azzal idegesített, hogy milyen pici a hasam, és következő gyereknél később jöjjek, aztán 1-2 dolgot lemért, majd felállt, és kiment trécselni, mint aki jól végezte dolgát, az asszisztensnőnek kellett befejeznie az uh-t (ő szonográfus), utána visszajött, és még őt cs*szte le, hogy miért nem jegyezte meg az összes adatot (akkor még a doki úgy diktálta neki az eredményeket, most már rögzít mindent a számítógép is, amit az uh is.)
Barbi! Igen, annyi országban nem csinálják már, mert csak halálra rémisztik a kismamákat, de rossz átélni.
Ajándék nagyon jó és szuper áron!
Voltam olyan hülye, és utánaolvastam, mitől lehet még alacsony, hát nem kellett volna.
Idézem: "Feltűnően alacsony lehet a szérum AFP értéke üszökterhességben (mola hydatidosa), vagy egyéb élő magzat nélküli állapotokban (magzati szövet nélküli decidua/hullóhártya, üres magzatburok, cysticus pete stb.). Kezeletlen cukorbeteg terhességében szintén alacsony az értéke. Oka nem ismert. Végül az is lehet az alacsony szérum-AFP-érték oka, hogy a terhesség fiatalabb a számítottnál."
Egyébként Bence előtt hosszabb ciklusaim voltak, mint most, és kistesó uh alapján is nagyobb, mint Bence volt. Vele 16+4-nél vették le, most meg 16+2-nél. Azt nézegettem, súlyom akkor is annyi volt, mint most.
Bekri! Milyen nagyok már a fiúk!
Olyan gyorsan szalad az idő... De szuperek a képek!
Dia! Unokahúgodnak még nem is gratuláltam, gyönyörű kislány!
És neked is nagy gratula a sikeres, eredményes tanévhez!
Hű, nem is tudtam, hogy ilyen hosszú a képzés. És szeretnél majd ezzel elhelyezkedni valahol?
Nálunk azért Bencét sem kell félteni, rászolgált a nevére, igazi rosszcsont!
Néha elgondolkodom, ha tesó is ilyen lesz, nekünk végünk.
De tényleg inkább legyen eleven, mint sarokban ülő, így tudom, hogy szó szerint kicsattan az egészségtől.
Ircsi! Jó készülődést! Milyen géppel jöttök Mo-ra? Alakul az a pocak!
Woody! Teljes mértékben megértelek! Én nagyon nagyon drukkolok, hogy megadasson Lilinek a kistesó, Ti is úgy megérdemelnétek!!!
Mares! Nekem a 36. hétig kellett szedni a magnéziumot, utána nem, akkor már jöhet, és a jóslófájások is csak jót tesznek.
Hogy bírod a végét? Látod, semmi baj, ügyes Áron, tudja, hogy neki még odabent a legjobb!
Már én is sokat gondoltam arra, milyen lesz 3 pasival az élet...
Remélem nem szövetkeznek majd ellenem.