Hát nekem nem tetszik ez a program.
Eszerint 5 órától megáll az élet, eltűnnek a kismamák az utcákról, minden addigi tevékenységüket megszakítják, nagytesók az oviban maradnak, a kaja lesül, apucik vacsizzanak egyedül, és mind otthon fekszik az ágyikójában a bal oldalára fordulva?!
Ráadásul ilyenről még senkitől se hallottam. Mármint ilyen megkötésekről, hogy pontban 5-től, meghogy szigorúan bal oldalon feküdve, ráadásul a táblázat is 15 perces felbontással van megcsinálva. Szerintem ennyire nem lehet megszabni egy babának, hogy márpedig ha tetszik, ha nem, 5 órakor akkor is mocorognod kell. Ma pl. az én Kristófom egész délután aludt. Amúgy meg leginkább csak hullámoztatja a pocimat, vagy csuklik. Ezek hány mozgásnak számítanak?
A téli és tavaszi babás topikban is felvetettem a témát, ott se hallott még senki ilyenről, max. olyanról, hogy egy nap alatt meg kell lenni összességében a 10 mozgásnak, de többségében nem is kell ilyeneket csinálniuk, csupán rákérdez a doki, hogy mozog-e eleget a baba, aztán mindenki döntse el maga, hogy mi számít elégnek.
Ez az egész csak arra lesz jó, hogy méginkább stresszeljem majd magam.
De végre kompromisszumos megoldásra jutottam a magzatmozgást illetően.
Persze megpróbálom majd 5-kor fekve, de nem fogom magam ezen idegesíteni ha nem mozog(legalábbis megpróbálom), hanem hagyom a fenébe és azt figyelem csak, hogy meglegyen a 10 mozgás este 5-től 11-ig, de nem fekve, hanem csak úgy mindenféle tevékenység közben. Most is így tettem. 5-kor lapított a kis drága, de fél 7-kor teljesen spontán leültem(és nem feküdtem!) Híradót nézni, és pikk-pakk megmozogta a 10-et, alig 7 perc alatt. Persze volt benne nem egyértelmű mozgás is, pl. amikor hozzábújt a kezemhez, de én minden ilyet egynek számoltam.
Hát miért kéne szegény Kristófkának pontban 5-kor 10-et mozognia, miközben anyu a bal oldalán fekszik? Ha neki mondjuk fél 7-kor jó, és úgy, ha anyu ül, meg utána mosogat meg kutyátsétáltat. Mocorog így is, úgy is, hát akkor nem mindegy?! Miért jobb az, ha pontban 5-kor mozog? És akkor ha én a bal oldalamon fekszem?? Örök rejtély számomra?!
Bár a mai még csak tesztelés volt, élesben majd csak vasárnaptól indul a dolog
Cinca
Nagy-nagy drukk neked is!!!
Babus