Új privát üzeneted érkezett!

Kedves Laura!

Köszi a választ! Mit jelentett az, hogy túl pici a babád? Esetleg tudsz adatokat, paramétereket írni a babádról? Én is pont 30. hetesen voltam UH-on! Ha leírnád, nagyon megköszönném!
A 2 nap alatt mit csináltak Veled a kórházban?

Egyébként le a kalappal elõtted, hogy ennyire elõrelátó vagy! Ügyes vagy!

Puszi:
Moncsi
Moncsi

Lányok,
egy kis segítség:
[url=http://www.webhely.hu/napocska//babakelengye.htm" TARGET="_top]http://www.webhely.hu/napocska//babakelengye.htm[/url]

Megy be valaki látogatóba Niki K.-hoz? Legyen szíves megkérdezni tõle, hogy mikor hívhatom fel? Küldtem neki egy sms-t, de tartok tõle, hogy nem kapta meg Kép.
Köszi:
Jamina
Jamina

Sziasztok!
Még mindig egyben, most várom a férjemet :-))) Nagyon-nagyon fáradt vagyok, nem tudom, hogy ez a szülés elõtti állapotra jellemzõ-e, de ha ez így marad nem lesz erõm még felkelni sem az ágyból. Vagy csak a hidegfront tesz ilyen fáradttá?

Kisbibe: én nagyon is érzem, hogy lement a pocakom, egyrészt a tükörben látni, hogy lefelé néz a pocakom, másrészt, mikor ülök úgy nyomja a pocakom a két combomat, hogy muszáj hátradölnöm, mert kényelmetlen, vagy csak hatalmas terpeszben tudok ülni. Szóval figyeld a testtartásodat, abból is észreveheted vagy pl. ha lent van a pocakod, akkor könnyebben lélegzel, mondják is, hogy ilyenkor a kismama megkönnyebbül, könnyebben tud mozogni (bár én ezt annyira nem tapasztaltam).

A fejfekvésrõl én annyit tudok, hogy van egy akupunkturás pont a lábfejen, talán a kis lábujjon, ha azt ingerlik, akkor a baba befordul rendesen, de ezt kérdezzétek meg ilyen szakembertõl!

Mindenkinek kellemes hétvégét!
Üdv: zsu26 (39.hét)
zsu26

Sziasztok!

Megjöttünk az uh-ról. Elõtte szépen a lelkére beszéltem Kismanónak, hogy hogy illik viselkedni, milyen testhelyzetet célszerû felvenni, hogy látni lehessen a lényeget. Na ehhez képest persze, hogy nem úgy feküdt, ráadásul a köldökzsinórt szemérmesen a lába közé fogta. Kép
De a doktor bácsi bizony csak odakukucskált, s mondta, hogy van egy sejtése, akárhogy is takargatja Õkelme a lényegi dolgokat.
Úgy néz ki, hogy KISLÁNYunk lesz! Kép Úgyhogy mostmár szuperfogékony leszek a rózsaszínre, a sárgára...
Sajnos hiába vettük fel kamerával az uh-t, nem úgy látszik, mint ott a rendelöben, szinte alig látni valamit. Kép Pedig ezen akartunk csemegézni a következö uh-ig.

Rita
Krita

Zsuzs!
Én azt hallottam az elöregedett méhlepényrõl, hogy magnézium hiány okozhatja. Remélem nálad is csak errõl van szó.

GTünde!
Nagyon köszönöm a válaszodat, majd megpróbálom a Németo.-i munkaviszonyomat elismertetni. Azt hiszem, hogy amíg nem olyan fárasztó a menés, elindulok intézni.

Kisbence! Mit jelent az, hogy nem szedheted a MagneB6-ot. Én szedegetem orvosi ellenõrzés nélkül,, mondván, hogy ártani nem árthat. Vagy mégis?

Sziasztok!
Bea
beatrix (beatrix)

Moncsi! 30. heti nincsen, de a 33. hét 1. napon történt UH utáni vizsgálat paraméterei a következõek: "BPD: 79mm, HC: 281mm, FL: 60mm. 31. hétnek megfelelõ biometria. (...) Becsült súly: 1600 gr. A számítottnál két héttel kisebb. Kontroll javasolt."
Ezután hetente kellett UH-ra menni, és bár a babóka hétrõl-hétre annyit fejlõdött, mint amennyi "számára elõírt", de azért a doki a 37. héten két napra befektetett kórházba. Ekkor csak UH, flowmetria és NST vizsgálatokat csináltak naponta, majd mikor mindent rendben találtak, hazaengedtek. Végül megállapította a doki (amit én eleve gyanítottam), hogy babóka nyilván fiatalabb, mint gondoljuk.
Nekem egyébként gyanús, hogy ezzel a kórházi tartózkodással valamilyen szinten az életmódomra is kíváncsiak lehettek. Ezt abból gondolom, hogy volt egy másik kismama, akit ugyanilyen tünetekkel (kisebb a baba) utaltak be kórházba, de õt akkor már két hete nem engedték haza. Bár õ dohányzott is, és némileg "lepusztult", magával nem nagyon törõdõ anyuka volt. Gondolom, úgy találták, hogy jobb, ha nem megy haza. De ez csak feltételezés részemrõl.

Laura (39. hétben)
Laura 39

Sziasztok!

Laura! Mi az az NST és flowmetria? Már többen írtak róla nekem pedig fogalmam sincs mik ezek.

Norci! Rég nem jelentkeztél, remélem semmi baj nincs, ha van idõd, azért nyugtass meg minket!

Mi most teljesen jól érezzük magunkat, végre tudok aludni éjszakánként és csak egyszer kell kimennem pisilni.

Kele
Kele

Sziasztok lányok!

Elõször is tiszta szívbõl gratulálok Viráganyának, Tikknek és Niki K-nak. Nektek is nagyon jó egészséget kívánok.

Mi ma jöttünk haza a kórházból, jól vagyunk. Mindenkinek nagyon köszönöm a gratulációkat. Rettentõen nagy hormon változáson megyek át, így egy gratulációt sem tudtam sírás nélkül olvasni. Nagyon-nagyon jól esett, köszönöm Kép

Fogok majd írni beszámolót, de nézzétek el nekem, hogy nem most. Még egy kicsit netezek, aztán fekszek le aludni, mert Noémi biztos mindjárt kelt minket, imád éjszakázni Kép Nappal bezzek csak 4-5 óránként kel enni, utána alszik is tovább. Errõl ennyit, ezzel jár KépKép

Puszi mindenkinek:
Gabi
BGabi (bgabi)

Sziasztok Lányok!
Nagyon kérlek, szorítsatok nagyon most Nyuszimanóéknak, mert éjjel egy óta a szülöszobán vannak. 10 perces fájásai vannak Zsófinak, megpróbálják leállítani a szülést. Még csak a 27+3 hét van, nagyon drukkoljatok!!!!!
Adri
KAdri

Adri,

nagyon-nagyon szorítok Zsófinak!!!!!
Remélem végülis jól alakulnak a dolgaik.

Mariann
Mariann

Kedves Laura!

Köszönöm szépen a válaszod.Szerintem az én babám sem lesz óriás bébi, nekem a 30.hét+5 naposan voltak nagyon hasonló eredményeim mint Neked, de a becsült súlya jóval kevesebb, mint a Tiédnek, mert csak 1200 gramos volt a kislány, nekem azt mondta a doki, hogy ez megfelel egy 30. hetes terhességnek. Még egyszer köszönöm a választ.
Egyébként hogy bírod az utolsó napokat?

Kadri!
Nagyon drukkolok Zsófiért, a szíves összeszorult, attól, amit írtál. Mindenféleképpen írj, hogy mi van.

Puszi:
Moncsi
Moncsi

KAdri!

Nagyon-nagyon szorítunk Nyuszimanóéknak!
Kérlek írj, bármi van!

Rira
Krita

Moncsi,Laura,

nálunk is az a helyzet UH és súlybecslés terén,mint nálatok:nekem sem lesz nagy babám,de azért bízom benne,hogy más probléma nem lesz.
Moncsi,én pontosan 30 hét+5 naposan voltam UH-n.A súlybecslés egyébként nagyon megbízhatatlan,meg attól is függ,hogy az adott gép milyen minta alapján dolgozik.Az egyes gépek között is lehetnek eltérések.

Mariann (37+2)
Mariann

Kedves Mariann!

Köszönöm a választ, egyébként pedig igazad van, én is tisztában vagyok azzal, hogy ez a súlybecslés megbízhatatlan.
Ha nem lenne nagy fáradtság, akkor nem írnád le, hogy neked milyen adatokat mértek 30 hetesen?
Kisfiad vagy kislányod lesz?

Máskülönben pedig ahogy az "okos könyvek" írják, hetenként 200 gramokat hízik a baba, osztoztam szoroztam és szülésre így is kijön a 3 kiló, az pedig jó és szerencsére a doki sem ijesztett rám, hogy ez kevés lenne.

Várom a válaszod!

Puszi:
Moncsi
Moncsi

Sziasztok kismamák!

Tippeket szeretnék tõletek kapni, hogy akinek a terhessége alatt szorulása volt, milyen eszközökkel próbált a helyzeten úrrá lenni??? Én már rengeteg dolgot kipróbáltam, de ezek mind sikertelenek voltak (müzli, gabonák, gyümölcs, ivólé stb.)

Elõre is köszönöm:
Zsófi
szzsofia (szzsofia)

Zsófi!

Nekem volt ilyen pár hete. Semmi nem használt, még az sem, hogy tejre uborkalevet ittam, majd újra tejet. Hiába ettem müzlit, hiába ettem sok gyümölcsöt, és ittam rostos leveket.
Feltúrtam a netet és sok tanácsot találtam. Viszont ami bevált, és azóta egy másik kismamánál is, hogy reggel éhgyomorra ittam egy nagy pohár langyos vizet. Hát engem megszabadított a kíntól. Azóta minden reggel egy pohár vízzel kezdem a napot, s nincs is gondom a széklettel.

KAdri!
Én szorítok Zsófinak! Felállt a ször a hátamon amikor olvastam, hogy mi ven vele.
Légyszi írj azonnal ha valami újat tudsz!!!!!!!

Kata007
Kata007

És akkor itt a mai pocakos táblázat:

<pre>
Móni 3.c. 41 hét 3 n Debrecen 28 év nov. 16. 1.b.
Eszter 2.c. 41 hét 2 n Budapest 24 év nov. 16. 1.b.
Ágci 40 hét 1 n Szeged 28 év nov. 24. 1.b.
Zsuzsi 3.c. 39 hét 2 n Budapest 26 év nov. 30. 1.b.
Laura 8.c. 39 hét Budapest 30 év dec. 6. 1.b.
Beja 8.c. 38 hét 2 n Budapest 25 év dec. 10. 1.b.
Niki 10.c. 38 hét 0 n Bp. (Érd) 27 év dec. 10. 1.b.
Évike 3.c. 37 hét 6 n Budapest 29 év dec. 11. 1.b.
Mariann 3.c. 37 hét 2 n Miskolc 30 év dec. 14. 2.b.
Orsi 8.c. 37 hét 1 n Komló 26 év dec. 15. 1.b.
Szilvi 1.c. 376 hét Bp. (Érd) 25 év dec. 15. 2.b.
Picur 1.c. 36 hét 6 n Kanada 31 év dec. 21. 1.b.
Ada 2.c. 36 hét 3 n Budapest 27 év dec. 21. 1.b.
Zita 4.c. 36 hét Budapest 27 év dec. 21. 1.b.
Szila 7.c. 36 hét 3 n Budakalász 25 év dec. 22. 1.b.
BMárti 1.c. 35 hét 6 n Budapest 30 év dec. 25. 1.b.
D.Rita 1.c. 35 hét 6 n Dunakeszi 32 év dec. 27. 1.b.
Kata 36 hét Budapest 22 év dec. 29. 2.b.
Kata2 3.c. 35 hét 5 n Budapest 27 év dec. 31. 1.b.
Kisbence 36 hét 0 n Budapest 31 év jan. 1. 2.b.
Betti 4.c. 36 hét 0 n Eger 25 év jan. 1. 1.b.
Tiduj 34 hét 3 n Bp. (Szolnok) 25 év jan. 3. 1.b.
Zafi 34 hét 5 n Budapest 26 év jan. 4. 1.b.
Mamacica 1.c. 33 hét 0 n Szolnok 28 év jan. 14. 1.b.
Erika 14.c. 32 hét 3 n Erdély 27 év jan. 17. 1.b.
Mona 1.c. 32 hét 1 n Budapest 27 év jan. 17. 2.b.
Zsú 32 hét Budaörs 28 év 1.b.
Chris-Klári 32 hét 0 n Budapest 36 év jan. 20. 1.b.
Ildikó 3.c. 31 hét 4 n vidék 28 év jan. 23. 3.b.
Moncsi 1.c. 31 hét 4 n Budapest 27 év jan. 24. 1.b.
Catnet 6.c. 31 hét 1 n Ócsa 20 év jan. 25. 1.b.
Kustyi 30 hét 6 n Gyõr 30 év jan. 28. 1.b.
TKriszta 1.c. 30 hét Budapest jan. 28. 2.b.
Klári 1.c. 30 hét Pécs 28 év jan. 29. 1.b.
Zsuzs 1.c. 30 hét 0 n Budapest 27 év febr. 2. 1.b.
Tmóni 0.c. 29 hét 6 n Budapest 31 év febr. 2. 2.b.
Menta 1.c. 29 hét 4 n Budapest 25 év febr. 6. 1.b.
Juca2 29 hét 6 n Veszprém 29 év febr. 13. 1.b.
Kinga 1.c. 29 hét 3 n Maglód 33 év 4-5.b.
SJMóni 3.c. 28 hét Budapest febr. 14. 1.b.
Tünde 28 hét 3 n Budapest 33 év febr. 17. 2.b.
Nyuszimanó 3.c. 27 hét 3 n Finnország 26 év febr. 21. 1.b.
Andysj 4.c. 23 hét 0 n USA 25 év márc. 24. 2.b.
Kele 0.c. 22 hét 2 n Budapest 28 év márc. 31. 1.b.
Krita 6.c. 20 hét 3 n Nyíregyháza 26 év ápr. 11. 1.b.
Vuckó 20 hét 27 év ápr. 11.
Mummy 20 hét 1 n Budapest 26 év ápr. 13. 1.b.
szanti 2.c. 19 hét 6 n Portugália 24 év ápr. 15. 1.b.
Száva 20 hét ápr. 17. 2.b.
Csilla1 1.c. 15 hét 3 n Budapest 31 év máj. 17. 2.b.
Dojika 1.c. 14 hét 3 n Budaörs 27 év máj. 21. 1.b.
margaréta 6.c. 14 hét 1 n Budapest 26 év máj. 25. 1.b.
Vicamama 1.c. 14 hét 0 n Pécs 31 év máj. 26. 2.b.
Zsunya 6.c. 14 hét Budapest 25 év 1.b.
Norci 5.c. 13 hét 0 n Budapest 26 év jún. 2. 1.b.
Kata007 4.c. 12 hét 6 n Miskolc 35 év jún. 3. 3.b.
Erika2 12.c. 12 hét Százhalombatta 27 év
Any 2.c. 11 hét 0 n Debrecen 34 év 2.b.
Pucúr 4.c. 10 hét 4 n Budapest 29 év 1.b.
Beszti 13.c. 8 hét 3 n Szigethalom 26 év júl. 4.
Dió 1.c. 7 hét 3 n Budapest 27 év júl. 10. 1.b.
</pre>

Kata007
Kata007

Sziasztok Lányok!

Nem gyõzlek titeket végigolvasni, azért nem jelentkeztem, mert csütörtökön már óránként hánytam és az orvosom azonnal bezavart kórházba. Ma reggel engedtek ki. Csütörtök éjjel kaptam infuziót, másnap teljesen jól voltam és azóta egyenlõre nem hánytam. Szorítsatok, hogy ez igy is maradjon. A saját orvosommal holnap reggel kell beszélnem. Ma reggel az ügyeletes orvos kiengedett, mert nem volt tünetem csak émelygés, de nem hánytam. Mondta, hogy ha hányok az nem baj (csak ne ennyit) és mégis kellemesebb otthon hányni mint a kórházban, azért ebben igaza van.

Kanga-Zsebibaba !
Azt hiszem neked is volt ilyen, te hogy vagy azóta. És fõként szedsz valamit?

Most megyek és kialszom a kórház fáradalmait.

Zsófiért én is nagyon nagyon szorítok!!!!!!!!!!

Norci
Norci

Zsófi!
A barátnõm szorolását az Elevit okozta, persze mire rájött eltelt egy kis idõ, de mihely áttért más vitaminkészítményre a problémája megszünt. Te szedsz vitaminokat?

Kadri!
Nagyon szorítok Nyuszimanóéknak, remélem minden jóra fordul. Amint tudsz valamit írj!!

Mona (31/6)
Mona

Moncsi,

itt vannak az adatok:BPD-76mm,AC-246mm,HC-238,OFD-101mm.A súlybecslés:1410g.Ekkor engem visszahívtak egy soron kívüli UH-ra,mert az UH-s orvos kisebbnek találta,mint a kora.Kettõ hét múlva voltam az újabb vizsgálaton,ekkor látták,hogy annyit nõttek a "paraméterei",amennyit ennyi idõ alatt kell.Végülis csak ezzel foglalkoztak,azzal,hogy esetleg kisebb,nem.A dokim meg azt mondta,hogy nem kell mindenkinek 3,5 kg-mal születni.(Erre én meg azt gondoltam,hogy az én idõmben születtek 3,5 kg-mal,most már az inkább átlag,és a kiugró a 4,ill.4,5.)
Nekünk kisfiunk lesz,így a súlybecslés biztos ezért is nagyonn egy kicsivel.
De mondom,ne aggódj,ha egyenletesen növekszik,nincs gond.Azon az UH-n,amivel engem vizsgálnak,egy holland program van,ami a dokim szerint a magyar populációra nem teljesen alkalmazható.A 3D UH-n például sokkal nagyobbnak látták a babát,pedig ott kettõ héttel korábban voltam.

Szia,

Mariann
Mariann

Sziasztok!
Sajnos nem sikerült leállítani a szülést, kis Nyuszimanó ma éjjel úgy tünik megszületik. Este 6kor kb. 4 centire nyitva volt a méhszáj, Zsófinak rendszeres fájásai vannak, szóval ez szülés... még mindig szorítsatok! Zsófi nevében is köszi, hogy gondoltok rá!
Adri
KAdri

Sziasztok!
tanácsot szeretnék kérni tõletek. 2 napja úgy feszül a hasam, fõleg a köldökömnél, hogy azt hiszem menten szétreped. Jövõ héten kezdem a 32.hetet s valóban meglehetõsen nagy a pocakom. A derekam is szinte egész nap fáj, a földrõl már szinte egyáltalán nem tudok felkelni.De a gyerekemet muszály ellátnom. Tapasztalt valaki hasonlót? A dokimhoz csak 2 hét múlva kell mennem, emiatt pedig nem akarnám hívni.
Köszi
Mona
Mona

Kadri!

Nagyon nagyon drukkolok!!!!!!!!!!!
Csomót leveleztem Zsófival és tudom mennyire várt baba.
Remélem jó kezekban van, és ott a koraszülött babák ellátásában nagyon profik!!!!!!!!!!!!!

Nyuszimanó-Zsófi nagyon vigyázzatok egymásra!!!!! Nagyon drukkolok!!!!

Norci
Norci

KAdri!

Percenként figyelem a netet, van-e valamilyen hír Nyuszimanóékról.
Remélem nem lesz semmi baj, meg fog erõsödni a pici Nyuszimanó, úgy emlékszem, írta Zsófi, hogy nagy baba a korához képest.
Nagyon szorítok!!!

Rita
Krita

Sziasztok!

Én is nagyon drukkolok Nyuszimanóéknak! Ahogy a könyveket olvastam, az ekkora babáknak már nagyon jó esélyeik vannak! És biztos, hogy Finno.-ban nagyon profik és jó kezekben vannak!

Zafi
zafi (zafi)

Sziasztok!

Norci!
Hányással kapcsolatban én az elsõ 4 hónapot végighánytam! Iszonyatos volt, semmi de semmi nem maradt meg bennem. Nem voltam túlsulyosnak mondható, mert 47 kilóval kezdtem, és 10 hetesen már csak 43 kiló voltam. Akkor engem is beutaltak a kórházba, de nem infuzióval kezdték, hanem elõször napi két alkalommal 1 torecan + 2 B6 ampulla keverék. Ettõl jobban is lettem, nem volt szükség az infuzióra. Aztán eltelt 1 hét és kezdõdött minden elõrõl:-(((
Akkor felirattam a Torecan injekciót és a B6-ot is injekcióban és a háziorvos asszisztensnõje beadta. Egy ilyen adaggal kibirtam kb. 1,5 hetet. Aztán már 2-3 hétig kitartott a kúra. Kb. félidõben maradt abba a hányás. Ha esetleg újból kezdõdne próbáld ki, rajtam csak ez segitett!

Mellviszketésrõl:
Kb. a 10. héttõl végig szülésig szét tudtam volna marni a cickókat a viszketéstõl. Ráadásul én vendégekkel foglalkoztam, igy nem volt egyszerû dolog megoldani a vakarózást:-))) Idõnként lehajoltam, mintha leejtettem volna valamit, akkor jött egy alapos vakarózás-))
Sajna semmilyen krém meg testápoló nem segitett!!!!

A becsült súlyokról:
elõhalásztam az uh-os leleteimet, talán segitek vele Nektek:

29. hét: BPD: 78 mm, OFD: 95 mm, AC: 243 mm, FL: 56 mm
Becsült súly: 1450 gr /ez a súly a doki szerint
teljesen normális volt/
A következõ adatok a szülés megindulásának reggelén készültek, amikor még nem tudtuk, hogy éjszaka szülünk:
BPD: 92 mm, OFD: 112 mm, AC: 330 mm, FL: 72 mm
És másnap megszületett Bencus 3250 grammal és 54 cm-rel!

Remélem segitettem az összehasonlitáshoz!

Gratulálok az új babákhoz és az új kismamákhoz!

Sziasztok
Zsuzska
Névtelen

Sziasztok!

Nyuszimanóéknak én is szurkolok, hogy minden rendben legyen vele és a babával.

Mummy!
Szerintem nincs miért aggódnod. Jogosult leszel minden ellátásra, amit itthon megkaphatsz.

Torna: Még nem tudok semmit, hogy valóban lesz-e. Én bízva abban, hogy minden rendben van, ma 16:00 órától megyek tornázni (ha a fõnököm is úgy akarja). Kép

Családi kedvezmény: Tudomásom szerint, igazolást kell kérni az orvostól, hogy a pocaklakó betöltötte a 90. napot a hasadban. Ezen kívül szükséges egy TB általi formanyomtatvány kitöltése is. E kettõvel lehet a családi kedvezményt igénybe venni. Viszont tudomásom szerint az adóbevalláskor is elszámolható, utólag. Így ha a munkahelyeden nem vonták le, akkor az adóbevallás során visszaigényelheted, vagy jóváírhatod ezt az összeget. Kép

Tünde
gtunde (gtunde)

Sziasztok!
Mi még mindig itthon vagyunk, nemsokára megyek ctg-re, remélem vmi biztatót mond a doki szülés ügyben. De attól tartok, hogy holnaptól a kórházban számolom a perceket.
Norci,
örülök, hogy jobban vagy, remélem marad is!
Mona,
én a helyedben azért csak felhívnám az orvost, ha nem is mész el hozzá. Nehogy koraszülés legyen belöle, mert késön vette észre. De ez csak a magánvéleményem.
Kadri,
mi van Nyuszimanóval? Rendben van minden velük?
Legyetek jók délelött és irogassatok sokat, ha hazajövök, legyen mit olvasnom!
Sziasztok:
Ágci (+2 nap)
Ágci

Jó reggelt!
KépKépKép Megszületett Nyuszimanó-azaz Donát tegnap este! Jelentem, jól vannak!
Pici, 1040grammos, és állítólag tiszta apja! Kép
A szülés "simán" ment, szülés után egyböl átvitték a gyerekkórházba, ami a szülészethez van kapcsolva szerencsére, így ott lehet Zsófi is sokat. Nagyon jó kezekben van, reméljük nem lesz most már semmi gond. Azért ti is nagyon szorítsatok, jó? Kép
Donát jól van, égyedül lélegzik, ami nagyon nagy szó ám! Kép
Köszi a drukkolást, nem véletlen, hogy eddig minden jól sikerült!!!
Sziasztok!
Adri
KAdri

persze egyedül, nem égyedül, de a lényeg, hogy jól vannak! Kép
Adri
KAdri

Ez remek hír! (A körülményekhez...)
További jó egészséget Picurinak és anyukájának! Kép

Hami
Hami

Szép jó reggelt!

Igazán szép, hiszen Nyuszimanó és a kis Donát úgy néz ki jól vannak. KépKépKépKép
KAdri!
Mond meg Zsófinak, hogy sok-sok puszi nekik!!!! Én is túrtam a netet a hétvégén Zsófi miatt, és azt mondják az "okosok", hogy ilyen terhességi hétnél már nagyon sok esély van, hogy ne legyen semmi gond.
KÍVÁNJUK NEKIK A LEGJOBBAKAT!!!!!!!
Máris csinálom az új táblázatot Kép

Norci!
Olyaaaaaaaaaaaaaaaaaaaan jóóóóóóóóóóóóóóóóóó újra látni Téged! KépKépKépKép
Sejtettük, hogy kórházban vagy. Talán jobb is így, épp ezt beszélgettük a chat-en. Ott jó kezekben voltál. Inkább ott egy pár nap, mint itthon valami baj, ugye? Csak most már maradjon is így. Erazmusz is írt Neked, olvastad?

Mi ma voltunk itt a megyeiben UH-on. Igaz a múlt héten voltunk Debrecenben, de Erazmusz megnyugtatott, hogy nem árt a babucinak, így mégis elmentünk mert a DOTE-n nem engedik be az apukát, csak korán reggel. Mi ezt a kicsi miatt nem tudjuk megoldani, mert öt még el kell vinni reggel oviba. Szóval, itt beengedik az apukát bármikor. Végre ö is láthatta, hogy már tényleg baba formája van. Olyan édi volt, ahogy hadonászott a kis kezeivel. Meghallgattuk a szívdobogását és videora is felvettük. Háááát, látni kellett volna a férjem arcát. Olyan boldog volt, hogy öröm volt ránézni... Kép

Kata007
Kata007

Hát itt a táblázat Zsófiékkal.

<pre>
Anyuka Baba neve Születési par. Születés napja Eltérés a kiírástól
Cseri Boglárka 3400 g, 49 cm 2001.07.28 ( - ) 14 nap
Tvica Kristóf Bence 3400 g, 54 cm 2001.09.04 ( - ) 1 nap
Cory Balázs 2900 g, 50 cm 2001.09.12 ( + ) 5 nap
Pocok Anna Lara 4100 g, 57 cm 2001.09.28 ( + ) 8 nap
Manka2 Benedek Artúr 3450 g, 52 cm 2001.10.10 ( - ) 8 nap
Beáta Martin 3760 g, 55 cm 2001.10.11 ( + ) 1 nap
Adri Marcell 2600 g, 48 cm 2001.10.14 ( - ) 10 nap
Lara Hanga 3480 g, 50 cm 2001.10.24 ( + ) 8 nap
Király Kati Bence 3400 g, 53 cm 2001.10.28 napra pontos baba
Andiv Márkó 3000 g, 54 cm 2001.10.29 ( + ) 1 nap
Helga Gedeon 3160 g, 49 cm 2001.10.31 ( - ) 10 nap
Katus Kristóf René 3690 g, 49 cm 2001.11.07 ( - ) 19 nap
Rebi Ildikó Csenge 2800 g, 52 cm 2001.11.07 ( - ) 5 nap
Viki Máté 4350 g, 57 cm 2001.11.14 ( + ) 7 nap
Gabi Noémi 4500 g, 51 cm 2001.11.18 ( - ) 11 nap
Tikk Hanna Barbara 3800 g, 59 cm 2001.11.21 ( + ) 7 nap
Viráganya Máté 3800 g, 58 cm 2001.11.21 ( - ) 8 nap
Niki K. Lilla 2850 g, 51 cm 2001.11.22 ( - ) 1 nap
Nyuszimanó Donát 1040 g, ...cm 2001.11.25 ( - ) 88 nap
</pre>

És ugye a kismamákhoz tesszük azokat, akikröl nem tudunk semmit, de már biztosan boldog anyukák

<pre>
Anyuka Lakhely Életkor Kiírás napja
Erás Pécs 21 év 2001. okt. 10.
Szilvi2 Ócsa 25 év 2001. okt. 16.
PK Svájc 29 év 2001. okt. 23.
Merci Budapest 29 év 2001. nov. 1.
</pre>

Kata007
Kata007

KAdri!

Nagyon köszönjük, hogy tákékoztattál minket! Nagyon örülök, hogy minden rendben van, nagy kö esett le a szívemröl. Kép
Kívánok nekik nagyon jó egészséget! Kép

Rita
Krita

Adri
Nagyon-nagyon jó egészséget Zsófinak és a kis Donátnak!!! Biztos jó kezekben van, és hogy Zsófi is ott lehet vele az külön szerencse. Amennyire lehet (persze könnyû mondani) ne idegeskedjen sokat, hogy legyen minél több tejcsije, mert ha van ezek az icipici babák is anyatejet kapnak, ha nem is rögtön a cicibõl, de kapnak!!! És nekik hihetetlenül sokat számít !!!
Üdvözlettel
Mona
Mona

Sziasztok!

Én nem ismerem Zsófit, de így is nagyon-nagyon szorítok értük! Reméljük minden szépen alakul! Én is azt olvastam, hogy nagyon gyorsan össze tudják idekinn szedni magukat a babócák, és behozzák a lemaradást!

üdv:
any
any

Sziasztok!

Naaagy gratula Nyuszimanóéknak!!!! Kítûnõ egészséget kívánok nekik!! Kép Kép

Pusszancs Catnet-Niki(31h/1n)
catnet

Sziasztok!

Nyuszimanónak és Donátnak minden jót kívánok!
Nagyon jó, hogy a kicsi egyedül tud lélegezni!

Mona!
Azért lehet, hogy tényleg jó lenne, ha beszélnél az orvosoddal.
Vigyázz magadra. De hogyan tudod ellátni a kicsit ebben az állapotban?

Mamacica!
Hol vagy? Régen nem hallottam rólad semmit!

NOrci!
Örülök, hogy jobban vagy már! Kép

Mindenkinek kellemes meleg szobából való hópehely-nézést.

Pusszz. Chris
Chris

Sziasztok !

nagyon szurkolok Nyuszimanóéknak. sok gratula és ami a legfontosabb nyugalom és kitartás.biztos vagyok benne hogy minden rendben lesz.nagyon kiváncsi volt a kis Donát erre a világra.annyira örülök hogy minden rendben van velük,végig bõgtem a leveleket.

Bea !
azért nem szedhetem a MagneB6-ot mert már betöltöttem a 36.hetet és mivel magzat megtartó hatása van ilyenkor már nem javasolják.most is a kezeim masszírozom mert rettentõen vizesek.sajna a banán sem segít.pedig napi hatot megeszem.

a vizesedésen kivül semmi bajom, sõt mintha nem is lenne pocim.Kisbence megszánt és leszállt.ennek kövekeztében nincs bugyi ami jó lenne és a kertész kismamanadrágjaim is kicsik lettek. nem tudom mit csináljak mert erre a 3-4 hétre már nem akartam új ruhákat venni.
Kisbence
Kisbence

Sziasztok!

Továbbra is nagy drukk Nyuszimanóéknak!!!! Reméljük hamar behozza a lemaradást és nem leszsemmi gond!!!

Köszönöm hogy drukkoltatok nekem! Jelentem ma is csak émelyegtam reggel, kicsitmég most is, de már bennem maradnak a dolgok, igaz még csak óvatosan merek eszegetni, hátha most már tényleg elmúlik. Szorítsatok nem soká hívom a saját orvosomat, hátha õ is mond valami okosat.

Norci
Norci

Sziasztok!

Gratulálok Nyuszimanonak! Én csak most reggel olvastam, hogy mi történt vele, de reméljük, hogy most már nem lesz semmi gond sem!KépKépKépKépKépKépKépSzuper, hogy egyedül lélegzik!!Kép

Lányok elöfordult már valakivel, hogy éjszaka epegörcs jött rá? Nekem ilyen még soha sem volt, teljesen mindegy, hogy mit ettem. Most meg 4 orai fetrengés után ugy döntöttem, hogy megiszom egy ampulla nospát (2ml). Fét ora után hatott és csak akkor tudtam elaludni, de addigra már nagyon ramaty állapotban voltam. Persze az anyosom kidobta az összes papirt a gyogyisdobozbol, igy vasárnap vettem egyet és akkor láttam csak, hogy nem igazán ildomos ilyenkor bevenni. Nyugtassatok meg, ugye azért nem lesz semmi baj a babával? Ti mit csinálnátok ilyenkor? Van olyan bogyo, ha ugy érzem legközelebb, hogy kezd fájni (persze ma hajnalban is ez történt) akkor bevehetem análkül, hogy bárkinek ártanék vele?

Norci!

Örülök, hogy jobban vagy. Az epegörcs által sikerült hánynom, de az is elég rossz volt, ugyhogy átérzem a helyzeted és drukkolok, hogy mielöbb megszabadulj ettöl a kellemetlenségtöl!KépKépKép

Lányok!

Holnap (kedden) megy valaki terhestornára a Baross utcába Tápainéhoz? Szivesen csatlakoznék!

Pucur 10/4
Pucúr

Kadri!
Nagyon örülök, hogy úgy néz ki, minden rendben Nyuszimanóékkal! Miután múlt héten olvastam róla, azonnal utánanéztem és kissé megnyugodva láttam, hogy azért már nem olyan picik és így jók a kilátások. Itt, Veszprémben, azt mondták, hogy már a 900 g-os babákkal (ha egyébként egészségesek) sem szokott gond lenni. Zsófiék pedig mégiscsak 1 kg fölött vannak és egy szuper kórházban! Úgyhogy továbbra is szorítok és remélem, Zsófi is, amennyire lehet, próbál megnyugodni, hogy tényleg legyen sok tejcsije!
Sok-sok puszi az ujdonsült családnak!
Juca2 (30/1)
Juca2 31

Sziasztok!

Gratulálok Nyuszimanónak és Donátnak, hogy ilyen keményen küzdöttek és szerencsére a "legjobb" végeredmény sült ki belöle...
Remélem a kis Donát ügyesen növöget tovább és pár hónap múlva mr senki se gondol arra, hogy milyen korán érkezett.

Norci, örülök hogy újra hallottunk rólad, remélem jobban vagy.
Pénteken sikeresen visszaestem én is... még az orromból is ömlött a vér, ahogy a WC felett görnyedtem Kép

Ágci, úgy várom már az SMS-ed Kép

Tünde, ma orvoshoz megyek 5-re, ugyhogy ma nem tudok tornázni menni, de holnap elmennék, ha esetéeg van kedved velem tartani Kép

Sziasztok
Dojika
14h+3n.
Dojika

Sziasztok!

Most beszéltem az orvosommal, mûsoron kívül el kell mennem ultrahangra, a kórházban csak szívhangot ellenõriztek, ugye nem lesz semmi baj? Drukkoljatok!

Volt valakinek olyan tünete, hogy annyirqa meg vannak duzzadva a mirigyek a hónaljába, hogy csomók vannak benne?

Norci
Norci

Sziasztok!

Nyuszimanó: gratulálok Donáthoz, és sok kitartást kívánok! Tudom, az izgalmak még nem értek véget, õ még nagyon pici baba, de reméljük a legjobbakat!

Pucúr: nõvérem epe problémás, most szoptat, szoptatás mellett algopyrint már vett be, meglepõ módon nagyon használ neki. Tudom, pocakosan nem biztos, hogy jó. Szerintem mindenképpen konzultálj errõl a dokival, inkább legyen feleslegben otthon megfelelõ gyógyszer, mintsem görcsök gyógyszer nélkül.

Ildi
PIldi (pildi)

Norci!

Én nagyon szorítok Neked. Persze, hogy nem lesz semmi baj.
Jelentkezz ha végeztél.
Én ma voltam, olyan jó érzés volt látni a picúrt. Bár megelöztelek, most már hivatalosan is, figyelembe vették a peteérés idöpontját, tényleg úgy van ahogy én számoltam, idösebb a terhességem egy pár nappal.

A csomót én nem éreztem, de az orvosodnak feltétlenül említsd meg!!!!

Vigyázz magadra!!!!!!

Kata007
Kata007

Kata007!

Sajna csak szerdán megyek uh-ra, addig még izgulhatok!

Reméljük a legjobbakat!

Norci
Norci

Sziasztok!

Kadri! Nagyon drukkoltam én is Zsófiért és Nyuszimanóért! Remélem minden rendben lesz, és nagyon gyorsan megerõsödik a kislurkó!

Zsófi! A szorulásról sajnos én is tudnék mesélni. Nekem kúpot kellett használnom mert már nagyon rosszul voltam. Annak hatására szerencsére rendbejöttem és azóta nagyon vigyázok, hogy mit eszek. A családom jól rámijesztett, így most mellõzöm a pirosmogyoróst, bár szerintem csak õk is szeretik, így egy pusztítóval kevesebbel kell számolniukKép

Kele
Kele

Jaaaaaaaaa!
Azt hittem ma kell menned.
Ne izgulj, csak árt a babának. Ugyan mi baj lenne?
Egy kérdés: tudom Neked elsö baba, és késöbb kellene, de érzel már valamit?
Én olyan furcsákat érzek néha. Olyan mintha egy nagy kéz megmarkolná a méhemet, majd szép lassan elengedné.

Kata007
Kata007

Sziasztok!
MA MEGJÖTT A TOXOPLAZMA VIZSGÁLAT EREDMÉNYE ÉS NEGATÍV!!!!!!!KépKépKépKépKépKépKépKép
Hurrá!!!!!KépKépKépKépKépKép
Pusszzz. Chris
Chris

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?