Sziasztok!
na ,nekünk is elkezdődött az első apa nélküli nap
. Annyira megelepő,hogy tényleg mennyit változnak ezek a babák.Még két hete tényleg semmit nem tudtam csinálni mellette, most meg ebben is annyit fejlődött. igaz,elég sokat voltunk hármasban a konyhában, és most már szépen elvan,amíg dolgom van. bemegy a szobába játékokért,szépen kihúzza fiókokat,szekrényket /nincs már esés ,meg ujjbezárás/,kialakultak a kedvenc konyhaeszközei,így ma pl. meg tudtam pucolni a zöldségeket,odatettem levest, meg csináltam másodikat is anélkül,hogy közben ezt megsazkítottam volna. Közben énekelgettem, Vencel táncolt hozzá, "beszélgettünk".
Utazás: nagyon szépen köszönöm a tanácsokat,én pl. házipatikára nem is gondoltam
. A rácsos kiságy és a bébiőrző elvileg alap a szobához,meg ha már bababarátok,akkor én úgy képzelem,hogy kajamelegítés is megoldva,de azért ezekre rákérdezek még mélben,nehogy meglepődjek... Szerencsére kaját is csak Vencelnek kell vinni,úgy terveztem,hogy gyümölcsön és sajton kívül ellesz bébikajákon. Meg ha mondjuk mi olyat eszünk,akkor abból kaphat ezt-azt.
Kajáról jut eszembe: nehogy azt gondoljátok,hogy már sikerült elkezdenünk a joghurtot,még mindig hezitálunk
Szóval a boltabn talált joghurtokban van tej,tejpor. Ha ostobának is tűnök,hátha megértitek a kérdésem: ezt most úgy értik,hogy van a tej+tejpor+ élő joghurtkultúra és ebből ugye lesz a joghurt maga, vagy még adtak hozzá plusz tejet,ami sima tej marad,mit tudom én,higítani. Vagy ennyire hülye vagyok biológiából és egyértelmű,hogy az a tej nem marad sima tej? csak azért kérdezem,mert pl. a Hippnek van joghurtos gyümölcsös kajája,amin az van,hogy 46% joghurt,de ott az összetevőknél nincs külön tej,tejpor. Ez csak azért van,mert értenem kellene,hogy joghurt= tej,tejpor+ élő joghurtkultúra? Ajjaj, visszaolvastam, hát tényleg furcs kérdés,de próbájátok meg értelmezni,lécci
!
Párkapcsolat: azért úgy látom,hogy 2005 jobban fog tetszeni kispapiknak, legalábbis beszélni már sokat beszélünk róla
. nekem a leginkább furcsa a dologban a sokunktól elhangzott "tudatosság". Hogy párkapcsolatunk "karbantartása" már nem pusztán elemi igényünk,hanem odafigyelünk,hogy erre is fordítsunk kellő energiát,időt.
Móki!
Ismerős ez a "mindenki koma" érzés
. Ami a három plüssrénszarvast illeti,még szerencsések vagytok! Ahol a párom szülei élnek,a faluban egy darab boltban lehet babaruhákat kapni. Ami elég is lenne,csak csupa olyan holmi van,ami teljesen rugalmatlan anyagból van és egyszerűen képtelenség a nyakán átpréselni a gyerek fejét,de ha mégis sikerül,akkor kapunk egy kényszerzubbonyt,mert nem megy tovább. Minden rokon itt vásárol Vencelnek. egy idő után szóltunk,hogy inkább ne vegyenek ruhát neki,mert sajnos tényleg használhatatlanok /amúgy csúnyák is/. Hogy mi változott? Ugyanúgy kapjuk a ruhákat,csak elhangzik a mondat :"reméltük,hogy most mégis jó lesz...".
Intimtorna: biztos tényleg serkenti a vágyat,elvégre csak "arrafelé" mozgat meg
.
Noresz!
De jó,hogy mégsem tűntél el
! Örülök,hogy jól teltek az ünnepek! Mi a társasjáték neve?
Ini!
Ügyesen kiszámoltam,hogy akkor Hanna kétéves volt,amikor Oli született
. Szívesen meghallgatnám,hogy ilyen korkülönbséget hogy éltetek meg úgy gyakorlati mint érzelmi oldalról! A könyvet nem ismerem,jó?
Katianyu!
Ez a Szilveszter jól hangzik, Ákos is nagyon élvezhette! Ami a kispapikat illeti,szerintem nem kellenek hosszú évek ahhoz,hogy akarjanak maguknak egy kis külön figyelmet
Manóka!
Köszi a felhomályosítást! ja! Már akartam írni,hogy a dokinénink volt "osztálykiránduláson" a DOTE Pic-en és valóságos ódákat zengett róla! Egy-két nagyon jó és nem anyagiakon múló ötletet már át is vettek és nagyon jól működik,és jó a babáknak. Most ,hogy leírtam,átfutott az agyamon,hogy nem is biztos,hogy Te a DOTE-n dolgoztál,ha meg mégis,már nem is az a neve
.
Tünde!
Egy kalappal!
Kistesó: olyan jó,hoyg leírtátok a tapasztalataitokat,bár mi azért nem szeretnénk 5-8 év különbséget. Amit szeretnék a teljesség igénye nélkül
: hogy Vencel már önállóbb legyen mindne tekintetben, pl. elaludjon apával /azaz cici nélkül/,stabilan menjen, mondjuk el tudjunk jutni a közeli játszótérig meg vissza és fel a lépcsőn gyalog. Hogy a maga szintjén megértse,hogy baba van a pocakban,ezért nem ugrálunk annyit anyára,vigyázunk rá,ha lepihenek egy félórára,akkor jól el tudjunk játszani egy helyben /na ez már megvan
/,és ha nem is várom el,hogy elfogadja,de értse meg,hogy elmegyek pár éjszakára "kivetetni" a kistesót. Azt nem gondolom,hogy könynű lesz neki,vagy feltétlenül örülnie kell egyből,de azt fontosnak gondolom,hogy megértse. Meg még azt sem érzem, hogy nekem beleférne egyenlőre,hogy Vencel mellett egy másik babára is tudjak figyelni.Most még mindketten 100%-osan igényeljük egymás szeretetét,figyelmét. Én most úgy látom,hogy a korkülönbséget meg mindent figyelembe véve olyan 2,5-3 éves korában szeretném a kistesót. Akiket ismerek bölcsis korú gyerekeket kistesóval,valahogy úgy látom, jól értik,mi a helyzet,és megfelelő kommunikációval,odafigyeléssel jól tudják kezelni az új helyzetet. Persze minden gyerek,terhesség,kistesó,helyzet más, ezért tudom,hogy csak tapasztalatot,véleményt cserélhetünk ,nincs pontos recept. Azért érdekelne,mit gondoltok Többiek
!
Szilvi!
Ó,nagyon jó lehetett ez a másikbabáscsaládos Szilveszter! Mi is így terveztük,csak vencel még nem gyógyult meg teljesen,így inkább nem kockáztattunk . Azért a Gergő kispajtás nem semmi,hogy csak fogják és hazaviszik álmában
Nálunk nem tudok elképzelni ilyesmit.
Tali: ha tervezünk ilyesmit a héten,akkor szerdán legyen már lécci-lécci,mert akkor még mi is el tudunk menni! Szilvi! ha esetleg nem lesz tali,akkro nincs kedvetek vmikor átnézni a csepeli Mikkamakkába?Szerintem elég jó. Vagy ezt bárkitől kérdezem,akinek nincs a világ végén...
Most már az eltűnteket sms-ben fogom zaklatni,és ez szigorú fenyegetés
!
Puszi:
Buksi