Új privát üzeneted érkezett!

Akiren
Én szerintem sem tejci lehet,de valami azzal kapcsolatos dolog,mert elötte nekem sem volt.

Azért kérdezem ezt az elevites témet,mert amikor kiderült,hogy terhes vagyok elmentem a gyógyszertárba és vettem elevitet,mert erról hallottam,az orvos is azt mondta jó,de múltkor be is írta a kiskönyvembe,hogy materna,hogy azt szedjem ,mert van benne jód is.De nekem még volt és van is elevitem,a terhesgondozóba meg azt írták a kiskönyvembe.Most hétfőn megyek a dokihoz és nem tudom mit fog szólni.Meg azt sem tudom érdemes-e váltani,hisz nincs vele semmi bajom.

Borbolya
Őszintén megmondom néha feltudnak idegesíteni az emberek amikor egy kalap alá veszik,mert ha már egy nagy ajándékot kapok,akkor legalább mindkét nap csak egy mondatot mondhatnának,nem úgy hogy egyszer odaadják az ajándékot,aztán kész.Néha eltudok szomorodni,amikor névnapomon megköszöntenek,más nap meg semmi.
Ha kislányunk lesz akkor Maja lesz Képés neki május 1.-én van a névnapja,úgyhogy még ő is így járhat.De én meg fogom neki tartani mind a kettőt,két nap,akárhogy jön ki.És szerintem aki igazán szereti majd,az feltudja fogni mit jelent ez egy kisgyereknek (később érzékeny embernek,már ha érzékeny lesz,mint az anyja).
Sajnálom,hogy lemondták a bulit,minket is hívtak,de nekem nincs kedvem menni sehova,lehet majd megbánom,de most semmi kedvem üldögélni és jópofizni idegen emberekkel.

Én a becsült súlyról eddig csak félrevezetőt hallottam,pl.:megmondták a kismamának,hogy 2,5 kg-os babyre számoljon,mert pindurka,erre rá egy hétre megszületett a 4kg-os baba.KépNekem még egyszer sem mondták hány gramm.4d-én amikor vége lett az orvos szinte elszaladt műteni,én meg az aszisztenstől kérdeztem,hogy a súlya mennyi,milyen hosszú,erre valami kis korongon nézte azt mondta 600 grammm körül van,az elég érdekes,mert ez a 20.héten volt,és a könyvek olyan 400 gramm körül írják ekkora.

Na megyek a konyhába tevékenykedni!Kellemes napot mindenkinek!

Timurr
Vendég

Sziasztok!

A két nappal ezelőtti bundazsák/overál témához szeretném hozzátenni, hogy tegnap néztem a Tescoban (asszem már valaki írt róla) mindkettő 1749 Ft. Nekem a bundazsák jobban tetszett, de ennyi pénzért szerintem akár mindkettőt meg lehet venni.
Mondjuk nekem remélhetőleg márciusi lesz a baba és remélhetőleg nem lesz már túl hideg, úgyhogy én lehet, hogy kihagyom őket. Volt bélelt rugi is, az jobb lett volna, de már csak 68-as mérettől volt Kép.
Vettem viszont kapucnis kis kabátkát 399 Ft-ért, szerintem megéri.
zsana75

Timurr
Ezzel a kérdéssel én is így vagyok. A névnapom és a szülinapom között 3 nap különbség van és mindig összevonják (talán csak a férjem nem, néha :-)), de legalább mindkét napon felköszöntenek szóban. Ami egy kisgyerek számára szerintem is fontos (legalábbis nekem jólesett). Mert ő úgyis tudja mikor vannak ezek a jeles napok és a kis lelkecskéjének jólesik. :-)

Ez a súlybecslés és a méret megadása a heti bontásban számomra is elég képlékeny dolognak tűnik. Ahány könyvet olvastam annyi féle változatott láttam. Így ezek szerintem is csak körülbelüli adatok, tájékoztató jellegűek, hogy fogalma a legyen a kismamának és kispapának, hogy a csöppség mekkora.

Csücsök
csücsök

Csücsök

Üdv itt.KépÉn el határoztam bárhogy esik majd az két nap megkapja (minden értelemben) ami jár neki.A súlyát babónak azért kérdeztem,mert mindig írják itt a csajok,hogy mekkora a baba,nekem meg még nem is mondták egyszer sem,dehát sokra nem mentem vele.
Tudjátok fiú lesz vagy lány?

Timurr
Vendég

Szép napos jóreggelt Mindenkinek!

A súlybecslés tényleg érdekes dolog, mert nekem két hete a 32. héten becsüket már 1870-2030g közé a babót, ami ügye nem túl kicsike. Holnap lesz 3 hete, hogy a praxisban a Györffy is már 1830g-ra saccolta, szóval nem tudom. Ha így halad, akkor jövő péntekre, amikor megyünk a dokihoz már 2,5 kg körül kell lennie minimum! Majd meglátjuk, viszont nekem, az egyik szülésznő azt mondta a kórházi tartózkodás alatt, hogy szerinte nem fogom végig kihúzni a dolgot, akkor viszont ha kicsit hamarabb érkezik, akkor talán nem lesz óriás bébi.

Én cseréltem a védőnővel egy katalógusért egy olyan "csodakorongot" amit a dokik is használnak, na az azt írja, hogy a 34. héten már 2250g körül vannak a babók, 43 cm hosszúak és a fejátmérőjük már 87-89 cm között van. Én ahogy eddig nézegettem, eddig kb megfelet a pöttöm ezeknek a paramétereknek.

Csücsök,
Mi is háromszor voltunk 4D-n és szerintem bőven elég ennyit zaklatni, a harmadikon már ígyis bujkált. (mi a 14. 19. 31. héten voltunk)

Málnalevélteát próbáltam venni tegnap a kórházi gyógyszertárban, a nő még nem is hallott róla, kérdezte minek kell az nekem. Viszont néztem Tena hálós bugyit, egész profi, de nem volt csak S-es, szóval majd jövő héten máshol.

Már alig várom, és vasárnap megyünk a Megatoysba, mert lesz egy csomó akciójuk, bár minket leginkább az uh-os párásító érdekel, mert elég száraz a levegő nálunk, és most egy kupon segítségével csak 15.000 lesz 22 helyett. Na meg még pár apróságot szeretnék nézni, már 1 hónapja nem voltunk bababoltban, teljesen ki vagyok már éhezve!!!! Tudom bolond vagyok!!!????

Na megyek kicsit rendet rakni, utána pedig megint elmegyünk sétálni, gyönyörű idő van, na meg főzőcskézni, mert a párom lasagnet rendelt mára.
tamesz+ubulka (33+4)

TamEsz
KépKépKép
tamesz

Timurr
Nem emlékszem pontosan, hogy ti most mennyi idősek vagytok, de szerintem nekünk is csak később kezdték mondogatni a súlyát, nekem konkrétan a múlt héten (29. hét) mondták először. 4D-n szokták valamivel hamarabb is, de nem jellemző.

Babus
A karom nekem nem szokott zsibbadni, a lábaim viszont annál inkább. Mondjuk én azt gondoltam, hogy biztos nyom a baba valami ideget és azért, de kéz esetében ezt nehéz elképzelni.

Tamesz
Ez a hálós bugyi most akkor eldobhatós, vagy nem?
Csak azért, mert én úgy tudtam, hogy az, de valaki írta, hogy csak kettőt vesz, mert úgyis hamar megszárad! Most akkor mi van????
zsana75

Timurr, Tamesz Kép

A férjem mondta, hogy a Szent Imre Kórház-ban (XI. kerület Tétényi út) van egy gyógysztertár vagy egy herbária vagy biobiolt szerűség és ott lehet kapni málnalevélteát. A gyógyszertárban tutira meg tudják mondani, hogy ez a herbária hol van, talán valahol az alagsorban, de ebben nem vagyok biztos. Kép
csücsök

Csücsök,
köszi az infót, majd apjukat ráizzytom a dologra, hogy szerezze beeee!!!

Zsana,
mosható, tiszta háló, de elég puhának tűnt és ha már nem kell, gondolom ki is dobhatod, na most sokat segítettem?:-))

tamesz, most megyünk kicsit gyalogolni a dombon, hogy ne lustuljunk el teljesen!!!

TamEsz
KépKépKép
tamesz

De ezek a hetekre megadott súlyértékeket betöltött hetekre kell értelmezni. pl. amit Tamesz írt, hogy a 34.hétre 2250gr-nak kell kb. lennie, az tulajdonképpen már a 35.hetet jelenti.
Eddig is így gyanítottam, de most kedden a dokimmal, meg a szülésznőmmel is szóba került a hetek kérdése(na nem a baba súlya miatt), és mindketten ezt mondták.
Na mindegy. Kár ennyit filóznom ezen a súlytémán. Így is, úgy is a világ (na jóKép, egyik)leggyönyörűbb kisbabája lesz KristófomKép

A kézzsibbadásom nem javult, sőt romlott. Éjszaka már mindkét kezem el volt zsibbadva, most, hogy felébredtem, maradt a jobb kézfejemben, de nem akárhogy, alig tudok fogni, szinte érzéketlen most az ujjam. Nehezemre esik bármit is csinálni ezzel a kezemmel, egy poharat alig tudok megfogni.
Kezd már aggasztani a dolog. És most már egyre inkább úgy érzem, hogy meg is van dagadva. Tudom, ez így a babavárás végefelé valamilyen szinten normális, de az, hogy csak a jobb kézfejemet, sőt, ott is csak a 4 ujjamat érinti, és hogy ilyen hirtelen alakult ki és hogy ennyire pocsék érzés?! Hát nem tudom. Hétfőn úgyis megyek védőnénihez, majd megtudakolom.

Babus+Kristófka(33+6)

Kép
babus2005

Tamesz
Ha nagyon szépen megkérlek megnéznéd a korongon mennyi a súly,meg hossz 20-21-22 hetesen?Légysszii!
KépKépKép
Zsana
Mi 20 hetesen voltunk 4d-én és azt hittem maguktól mondják a súlyát,mint a többi méretet.

A következő uh-ám március elején lesz 30 hetesen,hogy fogom én azt kibírni??Akkor lenne még jó 4 d-re is menni,de az meg egyszerre nem lesz sok?

Timurr
Vendég

Babus
Sz.r lehet,de én nem tudok mit mondani,csak szorítok,hogy minél hamarabb enyhüljön a dolog.Kép

Egy ismét hülye kérdés,hogy van az a dolog,hogy hány hetes,hónapos valaki.Pl.:én 22 hetes vagyok akkor 5 vagy 6 hónapos vagyok.Mert ügye ha elosztom 5 és fél hónapos,de ha valaki teszem 40. hetében van akkor az 10 hónapos?Kép
Bocs a hülye kérdésért,de inkább ti nézzetek hülyének ,mint az orvos!Kép

Timurr
Vendég

Mtücsök
Épp itt van az orrom előtt a homeopátiás szerek neve, mert kiírtam magamnak, ne kelljen visszakeresni. Azt írta valaki, hogy a 35. héttől javasolta a málnalevéltea. A homeos bogyók közül a Caulophyllum segíti a tágulást, de hogy mikortól kell szedni és mennyit azt nemtom. Felírtam még egy olyan csodaszert is aminek az a neve, hogy Arnica Montana (legalább 200-as!), ez a gátsebre jó, de hogy eszik vagy isszák, gőzöm sincs. Azért kérdezz rá a szülésznőnél vagy dokinál vagy védőnőnél (bár ez utóbbihoz nem sok reményt fűznék).

Zsana
Én vetettem fel ezt az overál/bundazsák témát. Tegnap kimentem megint a Megatoysba, hogy akkor megveszem neki az 56/62-es bundazsákot, ami egy kabátkából áll és arra van rápatentolva a zsák, de meggondoltam magam. Rájöttem, hogy a kabát alja nyomná a kis hátát, meg nem is igazán tetszett. Olyan gagyikat lehet kapni, ami meg tetszene óriási méretű! Barátnőmnek szeptemberi kislánya van, ők már kinőtték a 62-es overált így azt megkapom tőlük, Van egy 68-as bundazsákja is, azt még használják, de ha kinövi, akkor azt is megkapjuk. Úgyhogy nem veszek.
A Tena bugyit mindkét barátnőm használta. Lehet őket mosni, pillanatok alatt megszárad, de ha nem akarsz vele bíbelődni, akkor kuka. Amúgy se használja ezt máskor az ember lánya, úgyhogy mindenképpen kukába kerül majd.

Babus
Nekem is szokott zsibbadni a kézfejem. Főleg hajnalban érzem, amikor megyek wc-re, hogy nehéz behajlítani. Az újjaim hajlatánál szokott fájni és úgy érzem nagyon be van dagadva. Napközben dolgoztatom, mozgatom így annyira nem veszem észre.

Bi-bi! Nekem sincs egy csíkom se, se a pocimon, se a melleimen! Viszont olyan vagyok már mint egy bálna 102-es csípőbőséggel!

Timurr
Nekem is május 3-án van a névnapom, 20-án pedig a szülinapom. Általában egybe kapok rá ajándékot, de mindkét nap felköszöntenek!
Fanninak a naptár szerint március 9-én lesz a névnapja, de az utónévkönyban van egy október 30-is. Február 24-re vagyok kiírva, úgyhogy én tuti, hogy október 30-án tartom majd neki a névnapját. Csak mások meg azt látják majd március 9-én hogy Fanni nap és biztos akkor köszöntik fel.

Jó készülődést mindenkinek a szilveszteri mulatságra. Mi itthon, öregurasan múlatunk négyesben: apa, anya, pocaklakó, macska...
Remélem éjfélig kibírom és nem alszom el!

Timka
timka

Timurr

A hónapokat én úgy számolom, hogy mivel május 9.-én volt az utolsó mensim 1.napja, így minden hónapban 9.-én kezdek egy új hónapotKép És így nagyjából ki is jön a 9 hónapKép A szülés várható idejében így én 9 (betöltött)hónapos + még egy pár napos leszekKép
Ez persze csak az én verziómKép

Ezek szerint mi január 9.-én megkezdjük a 9.hónapotKép

Az előbb az jutott eszembe, hogy tavaly szilveszterkor is ugyanott voltunk bulizni, ahová most megyünk és ugye már akkor is nagyon próbálkoztunk összehozni a babát. És az éjféli koccintáskor apucival megfogadtuk, hogy "jövőre hárman ugyanitt!!!" És ez olyan nagyon jó, hogy sikerült betartanunkKép Pedig akkor még úgy féltem, hogy ez talán sose fog bekövetkezniKép

Babus, aki alig tud írni, mégis írKép

Kép
babus2005

Tamesz, Timka
Végülis hülyén tettem fel a kérdést, mert ugye bármilyen bugyit el lehet dobni (meg egy idő után tuti el is dobja az ember). Akkor úgy kérdezem, hogy mennyibe kerül? Ha nem húzós az ára, én nem fogok ott mosogatni, hanem kuka és kész.
zsana75

Timur
Ezt a hónapos, hetes témát én se értem. Nekem van egy külön számításom. Utolsó mensi első napjától számolom, és így minden 17-én van hóforduló. Január 17-től már a 9. hónapban leszek és mivel február 24-re vagyok kiírva kb. stímmel is, hogy a 9. hó végén szülök. Lehet hülyeség így, de az emberek nem azt kérdezik, hogy hányadik hétnél tartok, hanem hogy hanyadik hónap. Márpedig a köztudatban 9 hó egy terhesség, hülyén néznének, ha a végén azt mondanám, hogy a 10. hónapban vagyok, márpedig 40:4=10!

Timka
timka

Timka
Akkor ugyanúgy számolunkKép

Ha véletlenül már nem járnék erre, akkor:

Kép

MINDENKINEK NAGYON BOLDOG BABÁS ÚJ ÉVET KÍVÁNUNK!!!

Babus+Kristóf

Kép
babus2005

Babus a hős, aki mág fájós kézzel is ír!
Akkor ezek szerint Te is úgy számolsz ahogy én. Kép

Zsana
Azt hiszem 100-110 FT körül van egy bugyi és egy csomagban kettő van. Így 200-220 FT egy csomag.
Én nem fogom mosni mg teregetni a kórházban. Veszek 2-3 csomaggal.

Timka
timka

Timka
Köszi az infót, én is így fogok tenni.
Egyébként 40:4 valóban 10, de februáron kívül melyik hónap pont 4 hét?
zsana75

Én is tervezem, hogy veszek ilyen eldobható bugyit.
Én az eü.-i betéttel vagyok gondban. Biztos hülye vagyok, de én soha életemben nem tudtam megbarátkozni a betétekkel, én mindig tamponpárti voltam, megőrülök attól, ha valami "csomag" van a lábam között. De az még hagyján lenne, ha legalább valamilyen ultravékony betétet kéne használni, bár azt se tudom, hogy bírnám ki 6 hétig??? Hisz 1 napot alig bírtam ki bennük. Na de ezek a marha vastag Tena betétek? Ezek valami szörnyűségesek lehetnek? Én ezekben nem bírok ki másfél hónapot? Na meg még éjszaka is???
Miért ezek kellenek? Miért nem jók azok a kis vékony betétek??

Babus, aki képtelen abbahagyni az írástKép

De igen, képes ráKép, mert apuci hazaért, mostantól övé a gépKép

Kép
babus2005

Háhá szóval mindenki így számolja kb.,ezek szerint nem csak én gondolkodom ilyeneken.Nem tudom mi jött drága páromra ezerrel hurcolkodik,a kisszoba eddig raktárként funkciónált,az lesz a gyerekszoba és említettem,hogy januárba a szobának neki akarok állni (van mit vele tenni),erre miért is ne most szilveszter napján nekiállt.Kép

Képzeljétek mörcög a macskám.Tiszta hülye.De jókat lehet rajta röhögni.KépIlyen szerelmes.Magába.

Babus
Ha nem járnál erre akkor nagyon jó szórakozást kívánok nektek,és hogy minden kívánságod így teljesüljön.Kép

Timka
Asszem Maja kétszer is van,de a naptárba nincs is bent,végül is még megnézem majd,hátha van nem májusi névnapja is a kis édesemnek.
Nem is drága ez a bugyi,majd én is veszek ilyet.

Timurr
Vendég

Hú micsoda termés lett itt egy kis séta alatt!!!

Timurr,
Most nézem a korongot, a 20 héten a CRL 135mm,a BDP 49mm a teljes hossza pedig kb 25cm, súlya 340g.
21. hét: BDP 52mm, hossza 27,5cm, súlya kb 450g.
22. hét: BDP 55mm, hossza 29 cm, súlya kb 500g.
most szaladok, majd folytatom!
tamesz

TamEsz
KépKépKép
tamesz

Tamesz
Köszönöm szépen.KépHát akkor nekem valamit benéztek 20 héten 600 g-ot mondott a nő.Hm akkor most már fél kilós a kis pocilakóm.

Babus
Nekem azt mondták,hogy nem kell az a nagyon vastag betét,hanem jó a vékonyból a legnagyobbb,extra,szuper,szárnyas meg minden.Legfeljebb többször kell cserélni.

Na lasan végre kész a kaja,megyek enni.

Timurr
Vendég

Zsuzsa
Nagyon aranyos a képeslap!Kép

Timurr
Vendég

Zsuzsa
Nagyon szuper ez az oldalKép

Kristófom már melegít az estéreKép Éppen előszilveszteri bulit tartKép Közben meg állandóan csuklikKép(már másodszor ma), ettől bedühödik, és belémrúg egy pár talpastKép Szóval áll a bál ott bentKép
Remélem az éjszakát is jól fogja viselniKép

Olyan furi, pár óra múlva Kristófka születési évébe lépünkKépKépKép

Babus

Kép
babus2005

Timurr,
18 hetesek vagyunk és a legutóbbi UH-vizsgálatnál (3 napja volt) a dokink azt mondta, hogy fiacskánk neme nagyon szépen látszik. Kép Elvileg ő biztosra mondta, de hallottam már olyan esetekről, amikor több ultrahang után a valóság mégis más lett. Nagyon örülünk a fiúnak, mert elsőre azt szeretnénk, Kép de még nem lehetünk biztosak benne, ezért mindkét névvel készülni fogunk.

Zsuzsa,
Nagyon aranyos a képeslap, ilyen jót még nem is láttam. Kép

Csücsök
csücsök

Babus,
Csak nem, hogy titokban előszilvesztert tartottál, hogy Kristóf már csuklik? Kép
Szerintetek lehet inni egy-két korty pezsgőt koccintásnál, mert a dokink azt mondta, hogy igen, de ezt tuti?

Csücsök
csücsök

Ma már nem vsz., hogy jövök, ezért most gyorsan szeretnénk Mindenkinek Nagyon Boldog, Babás Új Évet Kívánni!!!!
tamesz+ubul

TamEsz
KépKépKép
tamesz

Csücsök
Én tutira nem fogok inni egyetlen korty pezsgőt se. De aki már ismer, az tudja, hogy én micsoda paramami vagyokKép Egyébként szerintem semmi baja se lesz tőle a babánakKép De én biztos, ami biztos alapon működömKép

Na, én se jelentkezem már az idénKép
Jövőre találkozunk!!!Kép

Babus+Kristófka

Kép
babus2005

Sziasztok!

Ha valakit érdekel, az Auchanban 290 ft-ért kapni kombidresszt, (100% pamut), 1500 ft-ért bundazsákot, és amúgy is egy csomó babaruha 50%-os leárazásban van. Én sem tudtam ellenállni, és megvettem Alexandra első saját ruhadarabját, egy gyönyörűséges Disney hálózsákot, 1500 ft-ért! Februárban várható a multikban (Auchan, Tesco, Cora, Interspar) a nagy babaakció, akkor vásároljuk meg a többi hiányzó dolgot, előtte még elő kell venni Ákoska kinőtt cuccait, átnézni, miből mennyi van, mire lesz még szükségünk. A legtöbb dolog szerencsére megvan, (babakocsi, ágy, babahordozó, rengeteg ruha, mellszívó, orrszívó, stb, de van néhány dolog, amiből újak kellenek, na meg azért néhány csajszis dolgot is beszerzünk.

Csajszit váró pockosok! Lehet, hogy hülye a kérdés, de ha a kórházban, ahol szültök, a füllyukasztás + fülbevaló témakör előjön, ti akartok fülbevalót tetetni a kiscsajszi fülébe? Állítólag újszülött korban még egyáltalán nem fáj a lyukasztás, meg sem érzik.
Kíváncsian várom a véleményeket ez ügyben!

Én is mindenkinek nagyon boldog új évet kívánok!

Zsu
26+2
tothzsuzsi

Sziasztok!

Egészségben, Boldogságban Gazdag, Nagyon Boldog Új Évet Kívánok Babáknak, Kismamáknak, Kispapáknak és a Család többi tagjainak!!!!! KépKépKépKépKép

Csücsök
csücsök

Mindenkinek nagyon boldog,örömmel teli új évet kívánok!

TimurrKép
Vendég

Sziasztok,

Mindenkinek boldog Új Évet kívánok!

Sajna jelenleg kórházi eltávozáson vagyok a szilveszterre. A múlt vasárnap görcsölt vm-nyire a hasam. Olyan érzésem volt mintha amikor megjön. Aztán hétfőn kicsit véres volt a vizeletem. Erre felhívtam a védőnőt, hogy ez mennyire komoly. Ő rendesen megijedt, úgyhogy kedden bementem a kórházba tanácsadásra, mert akkor pont a védőnőm volt bent. Megkérte a dokit vizsgáljon meg, ő meg azt monta, hogy jó lenne a befeküdnék kivizsgálásra, hogy honnát jött a vér. Megjegyzem, hogy a kivizsgálásból semmi nem lett, jelenleg megfigyelnek!. Sajnos a hasam azóta lényegesen többet keményedik. Nem vm jó érzés és nem tudom miért de ma pl legkissebb mozdulatokra is. Sajnos nem tudom, hogy ezt mennyire kell komolyan venni, de pl szintén ilyen (kicsit súlyosabb formában) gonddal van bent egy ismerősöm, és nála már nyílik a méhszáj és felmerült h elviszik Zalaegerszegre, mert ott van koraszülött osztály. "Röviden" ennyi van velünk. Sajnos a felvilágosítás itt nem az igazi, úgyhogy nem tudom mit gondoljak, de próbálok nem aggódni.

Babus,
a betét témához: mintha csak én írtam volna. Ráadásul nálunk VATTÁT (h jobban lássák a vér mennyiségét) kell vinni. Ettől én már rosszul vagyok. Bugyit vizitnél nem lehet viselni. Azt meg egyszerűen undorítónak találom, hogy odamegy az orvos a lábam közé, elveszi a vattát és benéz. Én ettől ki fogok feküdni

Egyenlőre enyyi jut eszembe, szerintem még fogok írni mert én egész este anyuéknál leszek.

Adri
hadri

Sziasztok Kismamik!

Jó sokat írtatok így év végére. Kép

Nekem már a 20 hét óta fájnak a kezeim, ez szerintem nem lehet olyan nagy gond, mert nekem azóta is így van és nem rosszabbodott. A dokim ajánlott rá homeopátiás bogyókat, de elég bonyolult szedni ezeket és karácsony körül már elfelejtettem bevenni, de amíg szedtem jobb volt egy kicsit, de teljesen nem múlt el. Úgy vagyok vele, hogy most már kibírom a végéig.

A hónapokat tényleg nehéz számon tartani, mert ugye alapból egy hónap nem 4 hét (28 nap) hanem több. Így nekem is amikor kérdezik, hogy hányadik hónapban vagyok, ki kell számolni, mert én a heteket számolom az könnyebb. Egyébként a terhesség 10 mensi ideig tart, ami egyébként érdekes, hogy miért így van, de elvileg ugye egy mensi 28 napos, ugyanúgy ahogy egy hold ciklus. És szokták úgy is mondani, hogy a terhesség 10 holdhónapig tart.

Hát Adri nem írigyellek. Kép De biztosan minden rendben lesz. Pihenj sokat! Meg a magnézium is szokott használni keményedés ellen. Ha nem világosítanak fel rendesen akkor követeld ki tőlük, vagy inkább kérd meg a párodat, mert nem biztos, hogy neked jót tesz az idegeskedés, meg a vitázás.

Ez a betét téma engem is idegesít, mondjuk állítólag ahol én fogok szülni, ott nem ennyire régimódiak, azt mondják a vizit annyiból áll, hogy megkérdezik jól érzem-e magam, de anyósom mesélte, hogy amikor ő szült akkor is toporzékoltak ha valakin bugyi volt és vizit előtt mindenki rángatta le magáról a bugyit. De ezen kívül is idegesítő lesz, hogy betétezni kell, mert én is utálom, már most kivagyok ha rá gondolok, de talán kibirom majd valahogy. Kép

Hú már egy óra sincs hátra ebből az évből!

Mindenkinek Nagyon Boldog és Szerencsés Új Évet kívánok! És gyönyörű kisbabákat!

Jövőre ugyanitt! Kép

r
ruzicsky

Ja igen, málnalevél teát én az Auchan (így kell írni?) talán nekem is könnyebben megy ha úgy mondom ahogy Fábry, hogy madaras Tesco. Na szóval a csömöri üzletben van Bio bolt én ott vettem.

r
ruzicsky

Mégegyszer mindenkinek boldog újévet!
Idén én vagyok az első!Kép

Timurr
Vendég

Sziasztok, BUÉK

Megpróbálok egy pocis képet feltenni. Ma vagyunk 28 hetesek

AdriKép
hadri

Sziasztok!

Nagyon boldog Új Évet kívánok minden kismamának, a pocaklakójának és persze a család többi tagjának is!

Hadri
Mielőbbi jobbulást kívánok nektek és ne aggódj sokat, biztos minden rendben lesz. Mit mondtak a kórházban? a babóval minden rendben van?
Szépen növöget a pocakod!

Zsu
Nálunk kislány lesz, de én nem fogok a kórházban fülbevalót rakatni a fülébe. LÁttam egy-két olyan képet a Kismama magazinba, ahol van egy aprócska gyerkőc és már ott lóg az iszonyatos ronda, brutális aranyfülbevaló szegényke fülébe.
Barátnőm is mesélte, hogy voltak akik már újszülöttnek berakták a kórházban és szegényeknek a fülük mögött jól besebesedett, ahogy az oldalukon feküdtek.
Biztos lesz majd füldebvalója, de hogy mikor még nem tudom. Úgy hallottam, hoigy 1 éves kor előtt sokkal hamarabban gyógyul mint később.

LÁnyok, majd írjatok beszámolót, hogy milyen volt a szilveszteri buli!
Mi itthon voltunk, délután jó sokat főzőcskéztünk közösen Apával, aztán pihentünk, tévéztünk. Este felé elsétáltunk a Nyugati Pu-ig (hozzánk nem nagy távolság) de rémes volt. Állandóan azt lestük, hogy mikor merre robban egy petárda. Rengetegen voltak az utcán, sokan kisgyerekkel. Azt nem értem, hogy hagyhatja egy-két szülő, hogy az 6-7 éves gyereke petárdákat gyújtogasson. Az egyik gyerkőcöt a férjem majdnem felpofozta, mert pont elénk dobta a petárdát, aztán persze az Apukának állt feljebb. (volt egy kis félvér beütésük)
Mennyivel másabb volt régen, fújtuk a trombitákat, hajókürtöket, dudákat... bele se merek gondolni mi lesz majd pár év múlva.
Gyorsan hazavillamosoztunk, és itthon csendben, nyugiban, öregesen múlattunk.

Szép napot mindenkinek, egyetek sok lencsét, hogy legyen sok pénztek, amit a babókra költhettek!

Timka
timka

Helló, Buék!

Mi is itthon voltunk a férjecskémmel. Tévézgettünk meg nosztalgiáztunk, hogy mik történtek velünk ebben az évben. Jó sok minden. Kép Éjfélkor én ittam egy pohár pezsgőt, remélem Bendegúznak is olyan jól esett, mint nekem! Kép

Hát igen, én már lassan nem merek az utcára menni szilveszterkor, mert borzasztó, mindenki részeg és direkt azt élvezi, ha jól megijeszthet a petárdájával, és eszébe sem jut, hogy milyen veszélyes dolog is az. Kép
Mi még elég jól is jártunk mert mi családi házas környéken lakunk és itt tényleg csak éjfél előtt és után egy-két óráig ment a petárdázás, szegény sógoromék viszont lakótelepen laknak, ott már két napja olyan volt, mintha háború lenne. Kép

Nálunk csak a macska bújt az ágy alá éjfélkor, szegény nem értette mi van.

De a lényeg, hogy már 2005 van és ebben az évben is elég izgalmas dolgok fognak történni, nem igaz? Kép

r
ruzicsky

Timka,

A babával minden rendben van. Megnézték uh-is. Egyébként különösebben nem vizsgálatk ki. Ki is vagyok akadva rendesen. az mondták, hogy megfigyelnek. Nem nagyon értem, hogy miért kell bent lennem, mert otthon is tudok feküdni, meg magnéziumot szedni.
Du. jelenésem van. Remélem hétfőn végleg elengednek.

Adri
hadri

Sziasztok pocisok!

Mindenkinek Boldog Uj Evet kivanok! Kép

Adri
Korhaz Kép Sok pihi, magnezium szerintem is. Dokid egyebkent mit mond erre a sok kemenyedesre?? Pocid csini Kép

Zsu
A pici meg nem tudja koordinalni a mozgasat es egy ovatlan mozdulattal siman kitepheti a fulbevalot.Ugy tudom az elejen nem nagyon tanacsoljak a belovest.

Betet tema: Az a helyzet,hogy en is utalom a betetet,de gatmetszes utan meg sem fordul az ember fejeben,hogy tampont is fog meg valaha hasznalni Kép Tudom, eleve tilos, de kedvetek sem lesz hozza, meglatjatok!
Ver mennyiseg: nalunk is annyibol allt a vizit,hogy erdeklodtek hogyletunk felol, de neha azert jo ha figyelnek a ver mennyisegre, baratnom nem igazan tudta mennyi a normalis, majdnem elverzett mire eszrevettek,hogy mehlepenydarab maradt bent, ezert verzik ezerrel Kép (bocs, senkit nem akartam remisztgetni,csak irom,hogy sztem ez nem regimodisag vagy ilyesmi, hanem oka van,ha allati kenyelmetlenul is erezzuk ott magunkat egy szal semmiben...)

Lanyok
Kinek mennyit moorog/mocorgott a babaja 20 hetesen? Enyem pocilako nem valami aktiv mostanaban...ezert erdeklodom! Nem emlexem,hogy elozo terhessegnel,hogy volt...irjatok meg legyszi!

Szep napot mindenkinek.
Norka
norkini

Helló Norka!

Nekem sem volt nagyon aktív, én 20 hetesen szinte alig éreztem még. Inkább mostanában 29 hetesen kezd igazi kis duracell nyuszi lenni. Kép Azért néha én is aggódom, hogy mások olyanokat írnak, hogy majd kiugrik a hasukból a baba úgy mozgolódik, nekem meg végül is ha mozog, akkor sem ilyen drasztikusan.. de hát arra gondolok, hogy azért méregetik a csontokat az UH-n meg ilyenek, hogy ha valami nem stimmelne csak észrevennék. Legalábbis remélem.

r
ruzicsky

Sziasztok csajok!

B.U.É.K. Mindenkinek! A mi Szilveszterünk is szolidan telt, eszegettünk, beszélgettünk baráti társaságban.
Szerintetek mikor lesz legközelebb ilyen nyugodt Szilveszterünk? KépKép

Csücsök
csücsök

Adri
Pihenj sokat, és akkor biztos nem lesz semmi gondKép
A felvilágosítást meg követeld ki magadnak! Igenis jogod van tudni, hogy mi van veled és hogy mit miért csinálnak vagy éppen nem csinálnak veledKép
A pocid pedig szépen alakulKép

Norka
Én 20 hetesen még abban sem voltam biztos, hogy azok a pici kis pukkanások (amiket estleg 1-2-szer éreztem egy nap, aztán napokig se) a babától lehetnekKép

Ruzicsky
Ne izgulj, az én Kristófom is viszonylag passzívnak számít, mások babáihoz képestKép Ez a pocihullámoztatás, meg pociból való majdnem kiugrálás nálunk csak a 32-33.hét körül kezdődött elKép

Petárda-ügyben egyetértek mindenkivelKép Én egyenesen rettegek tőlükKép Tavaly 2-szer majdnem a fejemre dobták egy erkélyről. A kutyusomról meg ne is beszéljünk, napok óta alig lehet kivinni sétálni. Kiléptünk a lépcsőházból, ledobták a petárdát és már szaladtunk is hazaKép Ma volt az első nap, hogy tudtunk egy kicsit sétálniKép

Betét-téma: nem is gondoltam, hogy a kórházakban esetleg megszabják, hogy vatta vagy mi egyéb kell, azt meg pláne nem, hogy mutogatni kell majd a tartalmát. Na majd utána is érdeklődöm, hogy van-e ilyen a mi kórházunkban, én azt hiszem nincs. Ennél azért "anyabarátabb" ez a kórházKép Legalábbis remélemKép

Képzeljétek, milyen jól bírtam a szilvesztertKép
Este fél 8-tól hajnali fél 5-ig voltunk ott. Táncolni csak keveset táncoltam, az azért megterhelő volt.
Viszont ötünk közül ketten már 3 órakor hazamentek, mert nem bírták, na de énKép Még mikor hajnali 5-kor hazaértünk, akkor is olyan fitt voltam, legszívesebben nekiálltam volna összepakolni azt a nagy rumlit a lakásban, amit előtte itt hagytunk De kristófka érdekében inkább nekifeküdtem aludniKép

Kristófka is igazán példamutatóan viselkedettKép Végigszundította az éjszakát, hát nem az anyjára ütött alvás-ügyileg, az biztos, mert őt aztán nem zavarta a hangos zeneKép Egyszer-kétszer felébredt és odasimult anyuci kezéhez, hogy érezze, biztonságban van, aztán durmolt tovább a kis drágaKép

Meg olyan vicces volt, odajött hozzám egy nő a bulin, hogy hadd kérdezze már meg, mikor fog jönni a baba, mert már akkora a pocim, hogy azt hitték a barátnőivel, hogy még az éjjel megszülök ottKép Megnyugtattam, hogy erre még 1 - másfél hónapot várnia kellKép

Ja, és ismét szerencsét hozott nekem május 9.-e (az utolsó mensim időpontjaKép)
Vettünk tombolát. Volt ugye mindenféle színben, 1-200-ig sorszámozva, de én ragaszkodtam a piros 9-eshez, mivel ugye május 9.-én jött meg utoljára, és ez ugye elég piros nap voltKép Meg is vettük, egész este azon viccelődtem, hogy majd meglátják, hogy én ezzel fogok nyerniKép Aztán eljött a sorsolás, én folyton ott lebegtettem a piros 9-est, holott ezen kívül még egy csomó sorsjegyünk volt, de éreztem, hogy ez a nyerőKép Erre megtörténtKép A piros 9-es egy képkeretet nyertKép Nem nagy nyeremény, de ez azért jelent valamitKép Tudtam, hogy ezzel a számmal nyernünk kellKép Egyszer már nyertünk vele egy Kristófot, most meg egy képkeretetKép Szép nap is ez a május 9.Kép Kár, hogy ezt akkor, amikor megjött, nem így gondoltam.

Visszatérve a mai naphoz pedig, folytatódott a fitt BabusKép 5-kor lefeküdtem aludni 10-kor felébredtem, pedig pocsékul aludtam, óránként felvoltam. Úgy zsibbadtak a kezeim, hogy majd megőrültem tőle.
Levittem a Dolfi kutyust sétálni, és nekiálltam porszívózni, rendet rakni, meg hasonlók (bár ezt az utóbbi másfél hónapban már átvállalta apuci, de még mindig alszik, így most rámmaradt), abban a hiszemben, hogy egy barátnőmék majd az este folyamán felugranak hozzánk, éshát hadd legyen már szép rend és tisztaság. Erre mikor kész lettem az egész lakással, telefonált, hogy ma mégsem tudnak jönniKép Hát így jártam.

De legalább büszke vagyok magamraKép
1 nap híján 35 hetes babásan hajnali 5-ig szilvesztereztem, táncoltam is egy kicsit, utána még hazáig gyalogoltam, pár órát aludtam, kitakarítottam a lakást, most meg fitten és kipihenten itt netezekKépKépKép

Na most már befogomKép Kicsit hosszúra sikeredtemKép

Babus+Kristófka

Kép
babus2005

Hadri
Van egy tippem, hogy miért tartanak bent a kórházban. Amiért annak idején Babust is... TB miatt.
Bár jobb lenne, ha az alapos kivázsgálás miatt lennél bent, de akkor ezek szerint ez nem igazán történt meg. Mielőbbi hazatérést kívánok!

Most hogy jobban belegondoltam, hogy 2005 van, és január olyan hihetetlenül közelinek tűnik a szülés, hiszen már a KÖVETKEZŐ hónapban itt a baba!!!
És egyre jobban kezdek parázni, no nem a szülés miatt, hanem ami azután következik. Biztos jó lesz-e az amit teszek, jól fogom a babát, jól fürdetem-e, jól szoptatom-e, nincs-e túl hideg vagy túl meleg a lakásban. Nagyon furcsa, hogy teljes egészében felelős leszek egy kis magatehetlen emberkéért és nem tehetem meg, hogy ha nincs kedvem semmihez, akkor lefekszem aludni.
Apa is most kezd ebbe igazán belegondolni, és csak vigyorgunk, hogy bizony gyökeresen meg fog változni az életünk. De ettől szép az egész!
Bocs, ha untattalak benneteket ezzel, de érdekelne, hogy azok akik az első babaájukat várják hogy vannak ezzel.

Timka
timka

Babus a fitt kismama! Nincs kedved elugrani Bp-re és elmosogatni nálunk, mert nekem nagyon nics hozzá kedvem...
Inkább elmegyünk sétálni egy kicsit, most biztos nyugisabb lesz mint tegnap!

Timka
timka

Timka
Én úgy vagyok vele, hogy ez ösztönösen jönni fog majdKép
Pillanatok alatt ráérzel majd, hogyan fogd a babát, hogy az jó legyen, hogyan és mikor etesd, miért sír éppen. Nekem a munkahelyen 10-15 baba volt a gondjaimra bízva, és mindig tudtam, hogy ez éhes, a másiknak melege van, a harmadik egyszerűen csak szeretgetésre vágyik. Egy 1800gr-os babát ugyanúgy meg tudtam fogni, mint egy 5 kilósat, egyszerűen ráérez erre az ember. Holott ők ugye nem a saját babáim voltak. A sajátomnál ez bizonyára még könnyebben fog menniKép

A mosagatást most kihagynámKép, még hátravan a miénk isKép

Babus

Kép
babus2005

B.U.É.K.!

Zsu
Bár úgy néz ki, nekünk nem lány lesz, de azért írok én is fülbevaló témában.
Nekem még a kórházban tették be az első fülbevalómat, és állítólag semmi gond nem volt vele. Persze nem nagy köves volt, hanem kő nélküli pici lencse. Állítólag a lövéses módszerrel később sem fáj, de esetleg nehezebben szokik hozzá, hogy van ott valami, eddig meg nem volt. Tehát a többiekkel ellentétben én azt mondom, ha szeretnél neki fülbevalót, jobb minél előbb, persze érdemes olyat választani, ami pici és nincsenek rajta éles részek (még ha nem is az lesz a végleges).

Hadri
Nem túl jó hír, amit írtál, de reméljük, hogy olyan nagy baj nincsen talán. Lehet, hogy "csak" vesekő, vagy ilyesmi okozta a problémát. Mindenesetre a pihenés nem árthat!
A pocid viszont szépen gömbölyödik!

Norka
A 20. hét környékén nekem még csak alig mozgott, ha jól emlékszem, nem is éreztem minden nap.

Mi is itthon szilvesztereztünk, és sajnos nekünk is kijutott a petárdázó szomszédokból Kép. Ami ennél is szomorúbb, hogy karácsonykor is ezt csinálták Kép
Ma én is lencsét főztem, úgyhogy rajtam már nem múlik a gazdagság Kép
Sajnos az utóbbi két hétben én is sokat keményedek, legalábbis ahhoz képest, hogy addig nem is tudtam, mi az a keményedés. Lehet, hogy visszatérek a napi 3 magneB6-hoz. Arra is gondoltam, hogy tényleg igaz lehet, hogy a harmadik harmad már nehezebb. Eddig semmi bajom nem volt, most meg szenvedek rendesen. Legrosszabb, ha ülök, de feküdni nem szeretek (meg munkahelyen nem is tudok Kép).
Nekem sokat mocorog a baba, de annyira nem örülök neki, mert mindig arra gondolok, hogy nem érzi jól magát, azért feszeng állandóan.

Csücsök
Reméljük a következő szilveszter is ilyen nyugodt lesz, én legalábbis úgy tervezem, hogy a gyermek jövő ilyenkor éjszaka csak eszik és alszik Kép! És ezt már neki is mondtam, remélem szótfogad! KépKépKép

Zsana (29+6)
zsana75

Mindenkinek Boldog Uj Evet kivanok!

Angéla
angéla

Na, ez vagyok én! Mire megírok egy hozzászólást, másoknak kettőt is sikerül Kép.

Babus
Azért csak óvatosan! Szerintem ez épp elég volt az elmúlt napra, most kéretik kicsit pihenni!
Egyébként tényleg tök jó, hogy ilyen jól bírod!
Irigyellek, hogy ennyi tapasztalatod van babázás terén.

Timka
Én mindig is ettől paráztam, hogy mi lesz szülés után. Úgy gondolom, most még könnyű vigyázni rá, amíg bent van a pociban, de mi lesz utána?
Eszembe sem jutnak olyan dolgok, hogy kinyílhat a méhszáj idő előtt, vagy összeszedhetek fertőzést, meg hogy milyen lesz a szülés. Engem elejétől kezdve az foglalkoztat, hogy vajon mennyi idő alatt fogunk összeszokni, jó anya leszek-e, fogom-e érteni a jelzéseit és persze túlaggódni sem szeretném a dolgokat, de hogy fogom megtalálni a középutat?
Na ez jó zavaros lett, de ez a fejemben is így van. Másrészt azt gondolom, elég érettek vagyunk már ahhoz, hogy megbírkózzunk ezekkel a feladatokkal. Az eleje biztos nehéz lesz, de majd próbálunk segíteni egymásnak (már ha lesz időnk és energiánk gép elé ülni Kép).
zsana75

Valaki tudja, hogy mit jelent "placenta I-II. érettségű"?

Angéla
angéla

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?