Sziasztok!
Boldog új évet kívánok! :-)
Nálunk nagy családi szilveszter volt, anyukám, nagymamám, öcsémék és a húgomék mind nálunk aludtak. Mivel Dana nagyot aludt délelőtt és jól bírta este is, minden gyerek szinte egyszerre, fél 9-kor feküdt le aludni, de a felnőttek is csak csendesen buliztak, beszélgettünk, filmet néztünk és 2-kor már mi is bedőltünk az ágyba. Reggel meg persze a gyerekek keltettek 7-kor. Mégis nagyon jó volt!
Erika!
Minden praktikát érdemes kipróbálni, és próbálj minél nyugodtabb lenni, bár tudom ez nem könnyű, nekem is ez a része volt a legnehezebb. De a szoptatási tanácsadó engem meg tudott nyugtatni, bár még így sem volt könnyű. Nálunk az vált be, hogy amíg vissza nem állt a tejcsi folyamatosan csak Danával voltam, semmi mást nem csináltam és sokszor összebújtunk és akkor szopizhatott amikor csak akart, de nem erőltettem, mert akkor annál jobban nem akart, hiába akartam hogy óránként egyen. Inkább csak kínálgattam meg mindig ott voltam, hogy érezze hogy itt a lehetőség.
Én azt a szoptatási tanácsadót hívtam fel aki itt a babaneten a szoptatás topicban is ad tanácsokat, a száma az LLL honlapján megvan.
Az biztos, hogy akármennyi van a cicidben akármikor akarja csak szívja ki! (Ez így nem igaz, nincs a cicidben, mert a tejcsi szoptatás közben termelődik.) Minél többet szoptass, az serkenti a tejtermelést.
Kitartás! Menni fog! Ja, és 3-4 napig ne várj javulást, sajnos pár nap kell hogy fellendülést észlelj.
Tehát a kudarcérzés ellenére folytasd tovább, hosszabb idő kell a helyreállásához!
Tényleg hívj fel egy szoptatási tanácsadót, jót tesz a lelkednek, még ha esetleg nem mond semmi újdonságot sem, bár szerintem fog.
Leone