Sziasztok lányok!
Gemini:
Nekem is volt pár nap fejfájásos napom. Én lefeküdtem aludni egy jót, mivel ugye gyógyszert nem igen szedhetünk. Nekem az időváltozástól is lehetett, de rátehetett egy lapáttal maga a terhesség is, mert nagyon hasogatott. De szerencsére elmúlt hamar. Viszont ha nem múlik, menj dokihoz és kérj tanácsot, mert ő megmondja, hogyha esetleg szedhetsz rá valamit.
Az ultrahanggal kapcsolatban én azt tudom mondani, hogy ne aggódj. Az ultrahang készülék úgy működik, hogy az emberek által már nem hallható frekvencián lévő hangot ad ki (ultrahang), és a visszavert hanghullámokból irja le a képet. Ugyanúgy működik, mint a delfinek tájékozódása. Ezidáig az orvostudomány semmiféle káros hatásáról nem tud, pedig már nagyon régóta használják (30 éve Magyarországon is). Minden szakirodalom azt írja, hogy nem árt a babának! Arról nem beszélve, hogy pl. az én orvosom, aki nagyon jó szakember, orrba-szájba ultrahangra küld engem. Ha ártana, nem tenné, ezt elhiheted. A párodat nyugtasd meg! a baba sem hallja ezeket a frekvenciákat, hiszen ember ő is, még csak a fülét sem tudja zavarni.
Splendida:
A kiütések azért lehetnek, mert a szervezeted kiüríti a méreganyagokat (romlott ételt) ételmérgezés esetén (ételmérgezés a romlott tej ivása is lehet, terhesség alatt még érzékenyebb is vagy rá), tehát teljesen normálisnak mondható szerintem. Csak ne nyomkodd ki (én azt szoktam:D)
Vikó:
Nem akarlak eltántorítani az érzéseiddel kapcsolatban, de bizonyára korábban (és lehet hogy még most is) inkább a méhednek a húzódásait, az izmok húzódását érezted. Én is érzek kaparászást belülről. A doki azt mondta, ez még nem lehet ilyenkor a baba, azt a 16. hét körül kezdik el érezni általában a mamák. Persze ezzel nem azt mondom, hogy tutira tévedsz, csak elképzelhetőnek tartom, hogy azt érzed te is, amit én
Hencsike:
és ez mindenkinek szól igazából..
A súlyod csökkenése a babára nem jelent veszélyt a terhesség elején sem. Történetesen a természet istenien megoldotta ezeket a dolgokat, és ha te alultáplálod magad, a baba akkor is hozzájut minden szükséges dologhoz a szervezetedből! (gondoljatok csak bele, pl. háború idején amikor nincs ennivaló, akkor is születnek egészséges csecsemők). Maximum te nem jutsz hozzá, ha nem eszel és iszol rendesen. Természetesen ez nem jelenti azt, hogy fogyózni kell terhesség alatt, hiszen akkor a baba is egyből többhöz jut és jobbak a túlélési esélyei, ha te is rendesen étkezel és odafigyelsz az egészségedre. De az elején jelentkező hányingerből adódó súlyveszteség miatt nem kell aggódni, hamar be fogjátok hozni (Unokatesóm annyira behozta, hogy 20 kg-ot hizott a terhessége alatt).
És most rólunk egy picit:
Ma voltam védőnéninél és dokibácsinál is.
A védőnénim nagyon aranyos nagyon jófej és nagyon készséges. Párommal együtt mentünk be, felírt minden szükséges dolgot és kikérdezett mindent. Megmért. Az ottani mérlegen egy kilóval több voltam, mint itthon reggel, de itthon nem volt rajtam cipő, ott meg igen.. szóval az pont kb. annyi. Azt mondta, hogy az ideális az lenne, ha kb. 80 kg-ig hiznék a terhességem végére.
Sokmindent kérdeztem tőle.
Megkérdeztem ezt a 13-14. heti vetélés dolgot is. Azt mondta, ő nem tudja ez mitől lehet egyes nőknél, de hogy gondoljak arra, hogy amikor a baba bekerül a szervezetbe, a szervezetünk ki akarja dobni őt, mert idegen "dolog". És sajnos vannak olyan nők, akiknek a szervezete iszonyatosan harcol a baba ellen és ezért elvetélnek. Ezek általában már az elején történnek, de azt mondta, hogy az ilyen 12. hét utáni vetélés rettentően ritka. Szóval megnyugtatott. És most én is titeket! Ne aggódjatok ti sem
A védőnéni azt mondta, hogy minden eredményem nagyon jó, örül is neki, meg annak is, hogy ilyen gondos kismama vagyok, hogy odafigyelek mindenre. Szóval megdicsért
) Ez nagyon jól esett, mert tudom, hogy ezzel tudok tenni a babámért, hogy odafigyelek.
Aztán átrohantunk a dokihoz is, ha már ott vagyunk (éppen akkor rendelt). Amikor bementem, éppen írt valamit.. rámnézett és utána írt tovább, de egyből felkapta a fejét és kikerekedett szemekkel nézett rám..
Mentem be és mondtam neki, hogy jöttem vissza, mostmár picit pocakosan.. erre mondta, hogy "hát igen, én is épp ezt néztem, szépen megpocakosodott" Hihi
Elküldött mégegy ultrahangra! Január 17-ei héten kell mennem. Ha jól számolom a mostanihoz képest, akkor leszek 15 hetes. ő kérdésnek azt írta a papírra, hogy 14, vagy 15 hetes-e? Remélem nem sütik ki, hogy 16
Azt mondta, inkább megcisnáltatja, nehogy az legyen, hogy az AFP-t rossz időpontban csinálják és elszúrnak valamit. Gondos doki, én meg örülök, legalább találkozom megint a babócámmal!!
Szerintetek érdemes esetleg 15.-16. hét körül 4D ultrahangra menni? Lehet, hogy esetleg bejelentkeznék egy ilyenre akkorra.. vagy várjam meg az AFP-s ultrahangot a 16-17. hét között? Mit tanácsoltok? Vagy várjak még a 20-24. hétig vele?
Most nagyon megnyugtattak engem és nagyon elégedett vagyok. Apuci is jól viselkedett bent a védőnéninél
puszi mindenkinek
hanee (13+1)