Új privát üzeneted érkezett!

A MÁV-ban voltam én is.
csupacsupsz
Budapest

Ann:
Nagyon örülök, hogy jöttél végre! Sajnálom, hogy ilyen rossz passzban vagy.
A magas koleszterinre ajánlom neked az Omega 3-om tablettát. A DM-ben szoktam olcsón megvenni. A mostohaapámnak nemrég volt infarktusa, elkezdte szedni és máris jobban érzi magát. A vérvételen kiderül, hogy lecsökkent-e neki azóta a koleszterin szintje. Egy próbát neked is megér.
Fel a fejjel! Az élet megy tovább. Próbálj ne sokat foglalkozni most a baba üggyel. Itt a tavasz, menjetek bulizni, kirándulni, éttermezni.

Dorkabab:
Jó hogy jöttél te is. Mi újság veled? Donort sikerült szerezni?

Vicky:
Ez a beszéd. Éljenek a spontán babák! Jó lenne, ha lassan abbahagynád a fogigátlót!

MNOO:
Gratulálok a HSG-hez. Ügyes voltál nagyon! Szuper, hogy átjárható vagy.

Rita: drukkolok a szüléshez pénteken. Ne aggódj, biztos nem lesz gond. A császár biztonságosabb, mint a természetes szülés. Arra figyelj, hogy adjanak utána antibiotikumot.

Kép

Kép

Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
andi565
Budaörs

Csupacsupsz:

Gratulálok a laptetőhöz! Majd írj, mi újság. Tudod, mire gondolok.

Kép

Kép

andi565
Budaörs

Nekem még mindig nem jött meg. Olvastam pár dolgot a neten és kiderült, hogy sok embernél a teszt később lesz pozitív. Előbányásztam én is a kukából és ott volt a másik csík. Sok mindenkinél bejött, annak ellenére, hogy a dobozra rá van írva, hogy 10 perc után nem értékelhető.

Másik dolog amit olvastam: nem csak a HSG, de a barátcserje is bekavarhat a ciklusban. Sok mindenkinek a tabletta miatt késett, pedig előtte rendszeres volt a ciklusuk. Ti nem szedtetek barátcserjét?

A hasam változatlanul feszül. Már kezd elegem lenni. Most vagy jöjjön meg, vagy ne jöjjön, de legyen pozitív a tesztem legközelebb. Kész vagyok!

Kép

Kép

andi565
Budaörs

ANDI NAGYON SZORÍTOK NEKED!!!!! :D
csupacsupsz
Budapest

Andi!Jajj,nagyon izgulok érted :) Bárcsak,bárcsak,bárcsak :D
Én még nem tudom,mikor megyek.Ma nem bírtam beszélni a bankos csajjal,a telefonja nem elérhető... :( Pedig nagyon remélem,h a héte el lehet ezt intézni,h a lelkem megnyugodjon,és a házam is megmaradjon...
nicky1983
Nagyút

Nicky: Köszi szépen!

Nem tudsz személyesen bemenni a bankos csajhoz? Semmi értelme ennyit idegeskedni. Csak nem viszik el az egész árát a háznak! Intézd el ezt az ügyet mielőbb!

Kép

Kép

andi565
Budaörs

Andi remekül hangzik egy a titkos kis két csík! :) :)
..........

Én ideges vagyok, holnap mammográfia, és aztán meg a csütörtökön a CSODAMEGBESZÉLÉS. Tűkön ülök.
....
A múltkor a HSG-nél a kezembe nyomták a dossziémat, hogy adjam le a recepción. Belelapoztam, egy csomó eredményt még nem is láttam. Ahogy ott nagy vidáman nézegetem, eszembe jutott, hogy - a most kapott első androidos telómmal - a fontosabb leleteket lefotózom. (Esküszöm lelkiismeret furdalásom volt, de senki sem mutatta meg az eredményeket ...)

Hát így...
MNOO: Stirlic az IVF centrumban (rémes kémtörténet)
mnoo
Budapest

Sziasztok!

Vicky, nagyon jó lenne spontán babásodnod, nagyon szorítok. Kollégád előtt le a kalappal hogy ilyen sokat segített, de sokszor nem tudni hogy mi a jó... a pihenés vagy a munka mert van aki erre, van aki arra esküszik. Van aki 6 sikertelen inszem és 5 sikertelen lombik után spontán lesz terhes és nem pihen hiszen nem is gondolja hogy ő terhes. Dolgozik, emel, cipel és mégis minden flottul működik. Ezért nem mernék megesküdni a pihenésre. Hajrá spontánkodás, nagyon szorítok.

Rita, természetesen szorítunk és nagyon-nagyon várom a fotót. Én ilyenkor már nem kaptam fotót mert nagyon nagy volt. Annyira izgi így a végefelé. Kitartást. Iszonyat hamar eltelt az idő....

Csupacsupsz, ne add fel. Az AMH jó lesz és küzdhetsz tovább meglátod. Izgatottan várjuk az eredményt.

Andi, bocsi, sokáig nem tudtam olvasni, most vissza olvastam amit jeleztél és gratulálok illetve örülök hogy neked sem lett rossz élményed emiatt. Ezek szerint ha átjárható akkor nem fáj.
Hajrá spontánkodás, szorítok mert sokkal egyszerűbb lenne és sokkal nagyszerűbb. Csodás két csíkos tesztet kívánok legközelebbre, szép kis névnapi ajándék lesz. Boldog névnapot kívánok!

Zsuzsa

Kép
vasikáé
Székesfehérvár

vasikáé: Nem is így értettem a segítséget, csak ugye amikor a bmc-be kellett mennem, akkor sokszor később értem be, vagy aznap be sem mentem és a munkáltatóm nem érzett meg a hiányomból gyakorlatilag semmit. Ezért sem féltettem a helyemet és nem is nézett rám senki ferde szemmel, amiért nem vagyok bent. Szóval ilyen szempontból sokat köszönhetek neki. a pihenés meg? Volt hogy pihentem inszem után, volt hogy nem. Szerintem sincs sok köze hozzá.

andi: Először is BOLDOG NÉVNAPOT! És hajrááá pozi teszt! A fogigátlót még őszig nem szeretném abbahagyni, mert félek, hogy nem lenne meg a két gyerek között a 365 nap. Elméletileg ez akkor is számolódik, mikor táppénzen vagyok (remélem nem kell majd az elejétől otthon lennem, de mi van ha mégis), de nem akarom a véletlenre bízni. Meg kéne a 180 ledolgozott nap, amibe tuti nem számít bele a táppénz és tavaly elég sokat voltam otthon Barbussal. Szóval őszig még pihi. De tegnap megtudtam, hogy P1 lett a rákszűrésem, úgyhogy a méhszájsebem nem okoz gondot. Ha műteni kellett volna az fél év csúszás. Egyébként amikor fogigátlót szedek, akkor nem szokott tele lenni cisztával a petefészkem, szóval amikor abbahagyom, akkor rögtön el kell kezdeni próbálkozni, hátha akkor esélyesebb.
vicky79
Budapest III. kerület

Most néztem meg, hogy az egyik leletemen (fotózva :)) nekem is volt P érték, csak nekem P2. Ahogy vicky79 az a szót leírtad, hogy "méhszájseb" gyorsan utánanéztem, hogy mit is jelent ez az érték, mert persze fogalmam sem volt.

Bemásolom ide, hátha valaki más se tudja:
Hagyomány szerint P0, P1, P2, P3, P4, P5 cytológiai eredmények lehetségesek, de az írott lelet ennél sokkal több részletet tartalmaz.

P0 = alkalmatlan minta, valami hiba történhetett a mintavétel/vizsgálat/stb. során, ezért ismétlést igényel.

P1 = NEGATÍV; normális sejtek (általában a szűzlányoknál lehetséges ez az eredmény)

P2 = NEGATÍV; normális sejtek + kevés fehérvérsejtet jelent.

P3 = GYULLADÁS áll fent. Daganatos megbetegedés nem zárható ki 100%-ban.

P4 = DAGANATRA GYANÚ - kifejezetten altípusos sejteket mutat a vizsgálat.

P5 = DAGANATOS SEJTEK jelenléte mutatható ki.

Forrás:http://www.intima.hu/intim-magazin/betegsegek/rakszures-vizsgalata-eredmenye
mnoo
Budapest

sziasztok csajok!

andi!
nekem ugyanígy volt, kidobtam a kukába a negatív tesztet, mire elővettem + lett :D csinálj egy másodikat, rossmannban van 259 ft-ért, már tuti az is kimutatja. hasfájás terhességnél is lesz. olyan meg akar jönni érzés, tágul a méhed,rendeződnek a szervek a kismedencébe, stb. nyúlik a szalag. azért lenne jó, h kiderülne, mert ha terhes vagy (ami szerintem eléggé valószínű) akkor a görcsökre magnéziumot szoktak javasolni. boldog névnapot és szerintem egy + teszt szép névnapi ajándék lenne.

természetesen velem megint történt valami. tegnap este minden előzmény nélkül pisiléskor a wc papírra kibuggyant el tenyérnyi sárgás-barnás véres kocsonyás cucc (bocsánat a részletezésért, de ilyen volt) szívem megállt, rohantam a klinikára, ahol a front miatt naná , h 6 szülés volt egyszerre. 1 óra várakozás után egy megint nem túl idős doktornő megnézett, aki ugyan a petefészkemet nem találta, de a babát jól látta és semmi vérzésre utaló jelet nem talált. valószínűsíthető, h a második baba ürült ki. az a kocsonyás cucc meg a petezsák lehetett. igaz uh-on semmi erre utaló jel nem volt. ez nagyon jó hír, de már csak az a bibi, h én még pesten nem voltam terhesgondozáson, mert nem kapok időpontot a doki magánrendelésére. ilyen helyzetben aztán meg jó nagy szarban vagyok, h mégis ilyenkor hova menjek. most megszereztem a privát mobil számát és egész nap próbálom elérni, h hátha ma megnéz a magánjába mert a hölgy aki időpontot ad, nem túl segítőkész. hétfőre tudna adni, addig azért bármi történhet. tiszta nevetséges, h mindig beválasztom azokat a dokikat, akik annyira kelendőek. már terhesség előtt be kellett volna jelentkezzek, h a 8. héten tudjon fogadni? egyébként ma vagyok 8+1 napos. védőnőhöz is el kell mennem, mert lecsesztek, h nem vagyok terhesgondozásra véve. de hát a 12. hétig kell, én meg babonából nem akartam előbb. de most már mindent elintézek, csak ne legyen semmi gond. egyébként azóta hála istennek semmi bajom, csak ez a cucc távozott belőlem. mi lehetett ez? de legalább hallgattam szívhangot :D

Kép[/url]
Kép[/url]
Kép
etna33

Etna: drága nem tudom mi lehetne. De lényeg jól vagytok és nincs már ne is foglalkozz vele csak magyarokka!!!!Szedsz magnet amugy!?
Boti hogy van!?!

Niki: na beszélsz ma a csajal!?!Felujitas hogy megy!?!

Én meg vagy :wink: Egy hete volt az inszem, szoval halad az idő nem izgat nem mérem a hőm és teszteni sem fogok, ott tudom meg lesz ami lesz ugy is nekem is meg a dokinéninek az lesz az utolsó napja, tudjak ott meg mindent egyszerre!!!!!!!!!
noci85
Budapest XIII. kerület

Mnoo, nekem két vagy három éve volt P1 az eredményem. De ezt annak tudtam be hogy őssejt kapszulát szedtem, és mellette minden csodaszernek számító cuccot mint a barátcserje kapszula, fagyöngy kapszula, de még sorolhatnám hogy mennyi mindent.

Vicky, hát igen, ez a segítség tényleg nagyon jól jött neked. Le a kalappal a kollégád előtt. Nekem sajna sem ilyen kollégáim nincsenek de még megtenni sem tudnám hogy kések egy kicsit mert ugye innen nekem órákra van a bmc.

Etna, hétfői időpont szerintem nagyon jó. Nem kellene ennyit paráznod. Tudom, könnyen mondom mert most nem én vagyok a te cipellődbe, de hidd el minden rendben van. Nálunk volt hogy két hetet is ki kellett várni míg kaptam időpontot mert ugye csak 1x egy héten rendel. Sürgős esetben bármikor mehettem volna, de mindig kivártam és hála Istennek nem történt semmi. Szerintem ne idegeskedj és fogadd el a hétfői időpontot. Nagyon hamar eljő a hétfő, meglátod. Egyébként örülök hogy nem volt semmi komolyabb baj mert nagyon megijedtem.
A gyogyó neve: AGOLUTIN én 10-et kaptam de a 3-ik napon már semmit sem véreztem. Eszméletlen jó cucc.

Zsuzsa

Kép
vasikáé
Székesfehérvár

Noci, nagyon izgulok érted. Mikor mécc tesztelni?

Zsuzsa

Kép
vasikáé
Székesfehérvár

Vasikáé: de édes vagy :wink: 27-én jövő péntek
noci85
Budapest XIII. kerület

Sziasztok!

Elnézést, hogy ide írok, én is BMC-s voltam.
Eladó lenne egy Momert csecsemőmérleg, egy pelenkatároló kuka és egy Brendonban vásárolt kiságy kókuszmatraccal.

Ha valakit érdekel, írjon privit!
Köszi
Tünde
natü

Sziasztok!

Én ma voltam először a BMC-ben konzultáción és kaptunk a kivizsgálás menetét tartalmazó papírt. Kérdések merültek fel bennem:
Ezen lévő összes vizsgálaton mindenkinek részt kell venni? Még ha csak inszeminációt szeretnénk csak?
Méhtükrözést nem szoktak kérni?
A HSG-t azt a hormonvérvételek hónapjában is elvégeztethető?

KépKép
charlott

Noci, jövő pénteken izgulunk érted és várjuk türelmetlenül a jó hírt.

Charlott, azokat a vizsgálatokat kell egyenlőre megcsinálni amire kaptál papírt. Menet közben a recepción segíteni fognak. És igen, minden vizsgálatot meg kell csináltatni az inszeminációhoz is. Méhtükrözést vagy bármilyen más plusz vizsgálatot csak a következő konzultáció után kérhetnek. Elsőre megnézik a leleteket és utána majd eldöntik kell-e még valami. Sok sikert kívánok neked is.

Zsuzsa

Kép
vasikáé
Székesfehérvár

Mnoo: A méhszájsebnek annyi köze van a rákszűréshez, hogyha megint 3-as lett volna, akkor műtéttel kell vele valamit csinálni meg mintát venni szövettanhoz. Szerencsére az után az egy P3-as után mind a kétszer P1-es volt (bár tudtommal már nem vagyok szűz :)). Így szerencsére nincs gond.

Vasikáé: Most már én is elég messze lennék a bmc-től, bár most már van kocsi, így gyorsabban beérnék. Jó munkahely ez, igazából nem lehet rá panaszom.
vicky79
Budapest III. kerület

Charlott: Nem beszélgettünk mi valamelyik másik fórumon? Ismerős a neved. És ráadásul ugyanabban a kerületben lakunk. Hajrá! Méhtükrözést nem tudom, hogy lehet kérni. Azt nem csinálják alapból.
vicky79
Budapest III. kerület

Hát csajok nemtom innen lehet-e még lejjebb. Ma voltam egy ún. cpt összeférhetetlenségi vizsgálaton, ahol a spermát engedik össze a vérsavóval, itt kiderül állítólag, hogy hogyan reagál a szervezetem az embrióra, aminek a fele ugye az apából van. Háát sajna nem lett eredménye, mert a spermák egyáltalán nem mozogtak. Illetve a 2. mintában látott egyetlen egy db vergődő spermát. Mutatott egy korábbi reggeli mintát is a nő, na hát ott izegtek mozogtak a katonák. Szóval ezt nem igazán értem. Igaz, sosem láttam a bmc-s spermatogram leletet, de mindig azt mondták, hogy nincs vele gond.
Ja igen, és a napunk úgy kezdődött, hogy arra keltünk a fürdőben leszakadt 1 nm-en a plafon vakolata, kb. 20 kg sittet szedtem reggel össze...szóval ennyit a mai napról
ann74

Vasikáé: köszi az infót. HSG-re van beutalom, de azt nem mondták, hogy azt mikor érdemes megcsináltatni.

Vicky: igen, sok fórumon már "találkoztunk". Őszintén meglepett engem, hogy egy spontán baba érkezése után is újra végig kell mennem az alapvizsgálatokon, sőt műtéteken mikor ezeken egyszer már keresztül mentem?! És akkor mindent jónak találtak. :? Ti készültök újabb beavatkozásra?

Ja, és tényleg kötelező részt venni a keddi lombikos tájékoztatón ????

KépKép
charlott

Visszatérve a tegnapi hsz-emhez, a korábbi minta az természetesen másé volt, csak összehasonlításképpen mutatta meg nekem a hölgy...
ann74

Sziasztok!

BMC-be mennyi idő múlva adnak időpontot szerintetek?

Köszi előre is!
plonsk
Budapest

Sziasztok lányok!

0.2 lett az AMH eredményem. :(
csupacsupsz
Budapest

plonsk: Én csak azt tudom, hogy nekem - lehet, mert szerencsém volt - másfél hétre adtak időpontot. (Most márciusban)

charlott: szerintem a fejtágítón kötelező a részvétel (ahogy az összes vizsgálat is). Hogy miért? Fontos a tájékoztatás is, de a legfontosabb az, hogy mindenképpen igazolni tudják, hogy részt vettél ilyen tájékoztatáson, megtudtad, hogy a beavatkozások milyen kockázatokkal és mellékhatásokkal járnak, és ennek ellenére vállalod az egészet.

Vagyis szerintem azért ragaszkodnak hozzá, hogy esetleges problémák esetén védve legyenek. Innen pedig nehéz nyerni és kihagyni...

A vizsgálatoknál pedig az egészségügyi minisztérium protokollja szerint kell eljárniuk, és ebben nincs szabadságuk. Ezért az ott előírt vizsgálatok kötelezőek. A régi vizsgálatok elfogadására is van szabály, és ha már régiek, akkor meg kell ismételni, és kész.
.....

Egyébként pedig észen kell lenni, mert én mondtam az orvosnak, hogy még nincs meg a harmadik napi hormoneredményem. "Nem kellene ezt megcsinálni?" Ja, de...

A recepción NAGYON RENDESEK! Mindenben segítenek, és nagyon képben vannak. Szerintem velük fontos a jó kapcsolat, mert valóban sokat számít a munkájuk.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára mnoo 2012.04.19 09:13-kor.
mnoo
Budapest

csupacsupsz: ilyenkor mi van?! A doktor mit mond, mit lehet csinálni?
....

A spermahelyzet után ICSI lesz, vagy ez már volt nektek?
mnoo
Budapest

Plonsk szerintem 1-2 hónap. De hívd fel nyugodtan a recit, 12-1 között, készségesen fognak segíteni.
ann74

Sziasztok!

Ann, ledöbbentem. Azt hinné az ember hogy ez a vizsgálat sokkal fontosabb mint a hormonok.... erre meg mit kell megtudnod. És akkor most mit csinálsz? Gondolom szólsz a dokinak hogy ezt meg próbáltátok megcsináltatni és hogy nem jutottatok el az eredményig.... Elképesztő, komolyan. Nagyon bízom benne hogy ezt tudva most már tudtok valamit csináltatni. Én írtam neked már többször is azt az esetet amikor a petefészek valami mérgező anyagot bocsájtott ki és állandóan elvetélt a csaj. Majd a 11-ik vagy a 13-ik lombik programja sikerült mert a K doki a győri K-ba elküldte petevezető elzáró műtétre. Nagyon izgulok érted. Azóta sem volt időm megkeresni a cikket, de lehet a neten is megvan, majd még keresem.

Charlott, szerintem ilyenkor nyugodtan telefonálj a bmc-be, 10 után érdemes, akkor nagyobb az esély hogy felveszik. Kérdezd meg hogy mikor mehetsz, szerintem időpontot is kell hozzá kérni, mármint a hsg-re.

Csupacsupsz, nekem 0,1 lett az eredményem, ezért nem is akartak többet stimulálni. Borzasztóan sajnállak. Én még emlékszem mit éreztem amikor megkaptam az eredményt.
Most szülés után a klimax is jelentkezett nálam, úgyhogy ezek az értékek tényleg nagyon tudják mutatni a valós petefészek működést.

Zsuzsa

Kép
vasikáé
Székesfehérvár

csupacsupsz!
nagyon sajnálom, nem tudom sajnos az értékhatárokat, de a lányok biztos tudnak mondani valamit.

vasi!
én már felraktam kb 3-4 hónapja a cikket, megtaláltam.

tudtok segíteni? az egyik barátnőm is bmc-s 37 éves és ő az akinek 1 évig csináltak kb 3 inszemet és most már ott tart, h 5,2-ről, 17-re emelkedett az fsh-ja. ő is meg akarná csinálni az antimüllert, de z doki nem tartja fontosnak. most lesz a 2. lombikja az elsőnél 14 sejtből összesen 1 termékenyült meg. nem sikerült neki. ilyenkor ha a kezelő orvos nem írja ki, csak fizetősen lehet megcsináltatni? vagy hogy működik?

Kép[/url]
Kép[/url]
Kép
etna33

Vasika, anno olvastam a cikket, ismerem a történetet. Amikor a laparom volt rákérdeztem a dokinál erre a dologra is aki a műtétet csinálta és ezen a téren rendben volt minden. Nincs semmi hennyes folyadék ami ürülne.
Most egyelőre még van 2 fagyisunk. Ha minden egyéb lelet jó, akkor ők kerülnének vissza. Ehhez még ugye nem kell spermium. Ha nadja ég esetleg mégis kellene újabb stimu akkor lenne ez nagyon érdekes, és kéne odafigyelni rá. De köv. találkozónál mindenképpen meg fogom kérdezni a régebbi eredményeket. Azt nem tudom, hogy nem mozgó spermát szoktak e icsizni, de én logikusan azt gondolnám, hogy az lehet a kifogástalan minőségű amelyik mozog is... 2 hét múlva lesz egy kontroll, azért még abban nagyon bízom. Persze az is lehet hogy 1-2 év alatt ennyire romlott a minőség, bármi lehet. Mindenesetre van rá gyógyszer ha úgy alakul+ vitaminok, eddig semmi ilyet nem szedett a párom, merthogy nem mondtak bmc-ben semmit hogy bármi gond lehet. És azt gondoltuk, ha megtermékenyültek a petesejtek tuti nincs is gond. De most megkérdőjeleződött bennem, hogy nem-e esetleg amiatt van a leállás a korai fázisban a beülti után, mert az embrió egyik fele esetleg nem 100%os..passz 2 hét múlva többet tudunk.
ann74

Etna, mindenki fizet az amh vizsgálatért. Csak ha a bmc kéri akkor ott leveszik a vért, centrizik és a vérsavót kell átvinni a máv-ba. Nekem 5 ezresbe került, lehet ha ott veszik le akkor kicsit több, azt nem tudom.

Zsuzsa

Kép
vasikáé
Székesfehérvár

Etnam AMH minden esetben fizetős úgy tudom. 5000.-
MÁV KH laborjában csinálják http://www.laboratoriumkft.hu/
1/2 8-1/2 2 között minden nap
ann74

Ann, borzasztó lehet ez a bizonytalanság. Én nem tudom hogy miért mondták volna hogy jó ha végül is nem jó. Lehet hogy csak valami átmeneti fertőződés, vagy mittudom én.... Nagyon remélem hogy tényleg csak valami átmeneti lehetett.
Egyébként keresgélés közben jutott eszembe hogy még a savasság is lehet gond. Etna tudja, van egy közös ismerősünk akinél ez volt a gond és kezelés után spontán terhessége lett. Volt a kezelés, majd a hsg és épp mentek volna inszemre amikor kiderült hogy kismama. Most már izeg-mozog a kislány a pocakjában.

Zsuzsa

Kép
vasikáé
Székesfehérvár

Vasika, ez már megszűnt, nincs vv és centrizés bmc-ben, közvetlen MÁV-ba kell már menni.
ann74

Akkor nem drágább. Nekem is 5-ért csinálták két éve.

Zsuzsa

Kép
vasikáé
Székesfehérvár

ann!
nálunk győrben ezt halosperm assai vizsgálatnak hívták. annyira elkeseredtem én is, nálunk 2% lett a termékenyítő képesség, ami szintén nem egy hatalmas érték. megfestették a kromoszóma állományt, alig volt olyan sperma, amiben nem lett volna kromoszóma törés. szóval nálunk is siralmas lett az érték, miközben zeke a vállát veregette nyáron,h tökéletes eredményei voltak. mi ekkor lettünk 3 hónap szüneteltetésre ítélve. a következő kúra kellett norbinak: (ha nem gond leírom)

-fer 14 netről rendelve a legolcsóbb
- bio szelénium zink (aranymozsaras)
- 1000 mg c és e vitamin
- nan bao (természetes cucc)

3 hónap után kontroll vizsgálat, 20% lett a 2 %-os értékből. esetleg beszéljetek egy andrológussal, h mit javasol még. kopa zsolt, aki a bmcben van az egyik legjobb szaktekintély.

csak azt nem értem, h ilyen vizsgálatok miért is nincsenek benne a kötelező vizsgálatok között? mondjuk nem rögtön a méh tükrözéssel kéne kezdeni, meg a hsg-vel, ha mondjuk úgyis lombik lesz, hanem egy ilyen összeférhetetlenségi vizsgálattal. olyan kua dühös tudod lenni.

Kép[/url]
Kép[/url]
Kép
etna33

Etna, egyelőre még nem akarok fújolni, mert ezek után tényleg baromira kiváncsi vagyok milyen volt az 1 és 2 ével ezelőtti eredménye. De fogalmam sincs bmc-ben végülis mit néznek. Gondolom a mozgás az alap. Andrológusnál, genetikusnál voltunk, és hozzá is megyünk vissza, Kopát ismerem. Igazából nem is akartunk mi spermavizsgálatot csinálni csak ezt az összeférhetetlenségit, de itt ugye rögtön látszódott hogy vmi nagyon nem okés. De azt továbbra sem értem, mi a francnak nem tudják velünk közölni az eredményeket és miért kell állandóan titkolózni...
Köszi a vitamin ill. étrendkiegészítő tippeket!

Mondjuk nekem a lapar annak idején agyon kellett, mert akkor derült ki az endom ami akkorra már nagyon fájdalmas volt, tehát nekem az a műtét egy megváltás volt.
ann74

ann!
szerintem nem rossz, h találtak hibát, mert az orvosolható. sajnos igazad lehet abban, h lehet, h az embriék ettől gyengék. nem szedett a párod vitamint? e vitamint sem mondták és c sem??? baszki, ez az amikor nincs idő rendesen egy párra. de azért az isten áldja meg őket, már túl vagytok pár lombikon, nem kéne odabökni egy kérdés erejéig. vasikám úgy lehet, h bmc-ben nem ilyen fajta vizsgálatot csinálnak, ott csak kiválasztják a jókat és a rosszakat úgy leegyszerűsítve. mivel ez a vizsgálat nem igazán tb támogatott. mi legalábbis 20 ezret fizettünk érte, 2x!!!! de van eredménye!!!!
3 hónapnyi idő kell a fiúknak, h ez a rengeteg vitamin regenerálja a kiskatonákat. szóval mindenképp szedesd vele, bár iszonyat ára van, de most, h már lehet tudni mi a fő gond, tuti siker lesz, meglátod. elfejeted az eddigi rosszakat, mert végül is nem nálad van a hiba :D hol csinálták nektek? fizetős volt???
úgy nem lehet csinálni, h a fagyik mellé még megstimulálnak egy kicsit és még 2-3 sejtet mellé érlelnek és azokat együtt rakják vissza? győrben van ilyen 100 ezer ft-os fagyi visszarakásban ilyen protokoll is van.

Kép[/url]
Kép[/url]
Kép
etna33

ann!
persze kell a műtét, de sok esetben a hsg mindenkinél jó és nem valami csúcs érzés. arra gondoltam eredetileg, csak rosszul fogalmaztam, h kezdetnek a fiúkat kéne szétszedni jobban és utána minket keresztre feszíteni :D
egy ilyen kis vizsgálatból mennyi minden kiderült, talán 2 lombikkal előbb már szülők lennétek. de én úgy érzem, h most tuti jó lesz. nagy lépés, h ezt megtalálták!!!
meg az is fura, h önszorgalomból mennek a párok genetikára :roll: nem ennek is alapnak kéne lennie??? én úgy tudom, h a 60 as években talán nem akarok hülyeséget írni házasság előtt megnézték a párokat, h lehet-e gyerekük. valami vérvétel volt a házasság előtt. de lehet régebben, mertnekem a nagyim mesélte. akkor tudták, amit most nem???
egyébként én örülök, h ez kiderült, mert szerintem nálatok ez okozott gondot, mivel te tényleg mindent megtettél a saját részedről, most jön az ember :D dőlj hátra és várd a bébit :D

NAGYON GRATULÁLOK, H ÖNSZORGALOMBÓL KIDERÍTED LASSAN, H MI A BAJ NÁLATOK!!!!ÜGYES VAGY!!!!! TÉNYLEG!!!!

Kép[/url]
Kép[/url]
Kép
etna33

nálunk a helyzet:
tök szép kölök formájú gyerekünk van, elég jól láttam már tegnap. frankón szép kövér :D és a kis orra szerintem rám hasonlít. a gázt az okozta, h kicsit közel van a lepény a méhszájhoz és valszeg ahogy nőtt és távolodott onnan, az nem múlt el nyomtalanul. de nincs a lepény semennyi része sem a méhszájon, csak közel van. pihennem kell, gyerkőc 19,5 mm majd egy héttel nagyobb a koránál. ma potom 17 ezret hagytam a gysz-tárban, mindenem elfogyott. cinone, utro, femibion, magnerot, aspirin. jó olcsó az ingyenes lombik. de már csak 3,5 fél hét van hátra a nehezéig!!!!
dr kósa zsoltot választottam, ő is meddőségi specialista és régen a söfiben volt főorvos, aztán meg átment a kaáliba, majd a cirisbe, most meg a versysben van, de nem oda járok, hanem a másik magánjába. 10 ezer a terhesgondozás, de tegnap kb 3/4 órát voltam bent nála. kedves volt, türelmes és ami szép dolog volt tőle, az az, h megdicsérte a győri kollégát, h szép protokollt csinált, ügyes. pedig ugye konkurencia :D
még azon is tanakodott, h mit tud segíteni, h a 180 napom meglegyen, de sajnos emiatt muszáj betegállományba menni, mert veszélyes a lepény helyzete. napi 9 óra számítőgép mellett ülés nem fizikai munka, de nem tesz jót a keringésnek sem. és sajnos nekem olyan a melóm, h annyi van minden nap, h még kajálni is a gép mellett tudtam. vagy fél 4-kor jöttem rá, h azért szédülök mert még nem ettem semmit.
elmentette a számomat és azt mondta, h elég egyszer hívnom, majd ő visszahív, ha nem tudja felvenni. kapunk gyerekről dvd-t minden alkalommal :D meg képet is. egy hónap múlva kell mennem, megcsinálják ott a kombinált tesztet 15 ezerért, vért is ott veszik le, nem kell külön az istenhegyire mennem. de amit lehet tb-re csináltat, nem fizetősre. és nincs szülési tarifája. amennyit tudunk adni, annyit adunk. azért megnézném, ha kapna 2 ezret mit szólna :D

Kép[/url]
Kép[/url]
Kép
etna33

Etna, annyira örülök hogy ilyen jó híreket olvasok rólad. Tegnapit olvastam de nem volt ennyire alapos. A doki tarifáján jót röhögtem, mármint a szülésnél a 2 ezren. Én Z-től sem kérdeztem meg mi a tarifája szülésnél. Ő nem mondta külön, én meg nem kérdeztem. Szerintem nem is kéne senkinek sem kérdezni soha és akkor nem lenne tarifa. Mindenkinek annyit kéne adni amennyit gondol vagy tud, oszt kész.
A '60-as évekre visszamenve, szerintem a vérvétel teljesen mást takart és nem az összeférhetőséget. Vagy a rokoni szálakat keresték vagy csak egyszerűen megnézték hogy nem-e valamelyik éces vagy valami komolyabb betegsége van-e. Nekem pl még tüdőszűrőm is volt, vagyis lett volna ha nem mondom hogy terhes vagyok. És ez nem a '60-as években volt hanem kicsit később, a '80-as években. :wink:
Én még mindig remegek az örömtől hogy neked milyen flottul sikerült a K-ban. Igaz, sokszor megjárattak benneteket a Norbi eredménye miatt.

Zsuzsa

Kép
vasikáé
Székesfehérvár

Sziasztok!

Köszi mindenkinek, aki drukkolt.

Tegnap megjött.

Na mindegy. Nem vagyok elkeseredve. Majd ebben a hónapban összejön.

Szóval, a barátcserje kifejtette hatását rendesen. Jól átvert, de legalább tudom, hogy megszünteti a barnázást.

Kép

Kép

andi565
Budaörs

Köszönöm mindenkinek a névnapi köszöntőket.

Később írok még. Egyelőre csak annyi, hogy nagyon sajnálom Csupacsupsz és Ann eredményeit, illetve Etna egyik babóját.

Úgy látom "Fekete nap" van nálunk.

Kép

Kép

andi565
Budaörs

Lányok!!!!

Alig győzlek benneteket olvasni.
Andi!Azért sajnálom,h megjött :(
Még mindig nem tudtam beszélni a csajjal,de beszéltem a másikkal,aki adta a tel.számot,és azt mondta,Abonyban is el tudom intézni.Úgyhogy vagy holnap,vagy hétfőn megyek be,és megpróbálok pár dolgot intézni,de ezzel kezdem.
Noci!Nagyon szorítok,Baby!
Etna!Örömmel olvasom a híreidet!
Átjár a szomszéd csaj a kislányával.A szívem szakad bele,h nekem még nincs....Lelkileg a padlót nyomom.Szerintem nem megyünk addig,amíg a páromnak nincs munkahely.Pedig belehalok.... :( De tanulja meg,h a családért tenni kell.Ha nem,elválok... :cry:
nicky1983
Nagyút

Az AMH-t tényleg a MÁV-ban csinálják. Mindenkinek fizetni kell érte, mert TB nem támogatja. Nekem a múlt hónapban 6.000 forintba került.
.............

Na, ma megvolt a CSODAMEGBESZÉLÉS a továbbiakról. A lényeg: Sz. doktor kedves volt, elmondta az értékeket: minden jó, csak a prolaktin nagyon magas 79 milimol (vagy valami). Sella MR kell. Ha az kész, akkor a prolaktint rendberakja , és "ha nagyon akarják megpróbálhatunk egy lombikot"

Az ezt követő vad bólogatás után végül is bent vagyunk (a csőben).
................

Hogy haladjak, megérdeklődtem az MR-t. B@sszus... szeptember végére adnak időpontot, hogyha TB-re megyek. Addig mi nem tudunk várni. (Júniusban leszek 45)
Ha nem tb-re megyek, hanem 58 ezer forintot fizetek - akkor hogy-hogynem-elvtársak - jövő hét csütörtökére van időpont.

A férjem meghallotta az 58-at, és majdnem elájult. Abban maradtunk, hogy felhívom a doktort, hogy nem tudjuk megcsináltatni ezt az MR-t, hanem - az én felelősségemre - kezdjük a prolaktinos kezelést, és a lombikot.
mnoo
Budapest

Minden babásnak nagy hasat, és sok boldogságot!
mnoo
Budapest

Charlott: Mi most pihizünk, ősszel kezdünk meki a spontán próbálkozásnak. Egyébként azt másodlagos meddőségnek hívják, ami neked van most. Ki kell vizsgálni mindent, mert változhatott bármi a terhességed óta. Elzáródhat egy petevezeték bármilyen gyulladástól. Vagy változhatnak apa eredményei.
vicky79
Budapest III. kerület

Mnoo, mi az MR?

Andi, nagyon sajnálom hogy megjött. Pedig olyan jó lett volna jó hírt olvasni.

Nicky, nem csodálom hogy lelkileg padlón vagy. Én már olyan állapotban voltam hogy sokszor nem mertem kimenni az utcára hiszen rengeteg babakocsist láttam és már nem bírtam nézni. Ez borzasztó. Nagyon sajnálom hogy nem tudtok kezdeni. Bízom benne hogy férjed talál munkát.

Zsuzsa

Kép
vasikáé
Székesfehérvár

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?