Új privát üzeneted érkezett!

Csajok!Nálunk nagy meló van.Csinálgatjuk a fürdőszobát,mert bojlert cserélünk,így előtte lefestünk.
Vasikáé!Édes a kis manód! :)
Noci!Mi újság?
Etna!Remélem jól vagy!
andi565!Veled mizujs?
Tanita!Gratula a laptetőhöz!

Én holnap hívom is a bankos csajt,bár még nem jogerős a határozat.Mondja meg,tud e segíteni.Ha nem,megkeresem az ügyvédet,h mit lehet tenni...
nicky1983
Nagyút

tanita74

Nem teljesen értettem, de mintha arra utalt volna, hogy azért kell megfontolni a lombikot, mert természetes ciklusban "jobb minőségű" peték érnek meg, mint stimulált szakaszban, és így a spontás teherbeesés esélye nagyobb.

Mondjuk, hogyha az ember lánya - mint én - évente 1-5 esetben és meglehetősen meglepetésszerűen menstruál, akkor egyfolytában kosárra kell dobni, hogy meglegyen a ziccer :). Szóval ez a javaslat az én esetemben meglehetős hülyeség. Nálam mindenképpen cikluskontrollra és valamelyest stimulációra van szükség ahhoz, hogy bármilyen időzítést lehessen tenni.
Ha pedig már stimuláció kell, akkor ugye hol van a természetes ciklus, meg a természetesenszuperfitt peték?!

Mi kb.másfél éve próbálkozunk. Ez alatt szerintem sokat mondok, hogyha ötször menstruáltam. Valszeg azért nem sikerült a teherbeesés, mert lekéstük a nagy találkozót. :)
.......

Vagyis szuperül bediagnosztizáltam magam, és lehet, hogy meg is mondom a dokinak, hogy hogy kezeljen... (meglátjuk csütörtökön)
mnoo
Budapest

Tanita, Niki, köszi a dicséretet, nagyon kedvesek vagytok. Örülök hogy tetszik a manókám. :wink:
Tanita, a lombik utáni inszem is simán össze jöhet. Hiszen számtalan olyan példa van arról hogy több inszem és lombik után spontán összejött a baba. Bízz benne, sikerülni fog és legalább olcsóbb.
Mnoo, szuper ötlet kezelési tanácsot adni neki :lol: biztos díjazni fogja. Néhányan mondták hogy elég jó a humorérzéke.

Zsuzsa

Kép
vasikáé
Székesfehérvár

Mnoo: Cukor- vagy inzulinterhelés volt már nálad? Csak mert a pcos-okra eléggé jellemző, hogy nem menstruálnak. Nekem is alig volt mensim. Kíváncsi leszek majd most hogy fognak alakulni a dolgok, mikor már nem fogom szedni a gyógyszert.
vicky79
Budapest III. kerület

Sziasztok Lányok!

Bocsi, hogy így eltűntem, de nemsokára lesz a 15. évi érettségi találkozónk és nagyon belemerültem egy meglepi videó készítésébe. Régi filmeket digitalizáltam, képeket szedtem le a suli honlapjáról és egy szupi kis videót hoztam össze.

Végig olvastam ám mindent!

Tanita: örülök, hogy inszemmel tudjátok folytatni egy hó után és nem kell 3-mat várni. Mikor is telik le az 1 hónap? Mit memszögéből nézve a doki, az előző lombiknak vagy inszemnek számított a támogatás szemszögéből nézve?
Nem értem az AMH dolgot. Nekem is rendszeresen van peteérésem, mégis meg kellett csináltatni, ugyanis ez a petefészek terhelhetőségét mutatja és a petesejtek minőségét. Attól, hogy van peteérésed, még nem biztos, hogy megfelelő a minőség. A helyedben én megcsináltatnám. Nem kell beutaló hozzá.

Noci: Drukkolok, hogy sikerüljön az inszem! Látom nagyon pozitív vagy. Ez a lényeg!!!

Vensza: Látom nem sok vizsgálatot kell megcsinálnotok. Gyorsan túl lesztek rajta. Eredményt nekem elég nehéz volt kiszednem belőlük. A vv és spermakép után egy héttel személyesen bementem érdeklődni. Csak a normál vv-l papíromat és a férjem vv-lét adták ki. Spermaképet és az én hormon vv eredményeimet nem. Azt mondták, hogy csak a kezelőorvosom mondhatja meg a következő konzin. Ez így is volt, K. nagyon készséges volt. MOst hol tartatok a kivizsgálásban?

MNOO: Örülök, hogy nem Húsvétra esett a vv. Jó gyorsan mennek nálatok a kivizsgálások. Nem semmi ez a tempó! Neked az AMH-t a BMC-be csinálták vagy én értettelek félre? A lányoknak igazuk van, válts dokit! Nem is értem, miért ilyen negatív ez a doki, amikor az AMH-d 2,2.
Holnap lesz a HSG-d? Nagyon drukkolok. Biztos olvastad, hogy nekem nem fájt szinte egyáltalán, tehát ne izgulj. A fájdalomcsillapítót viszont fogadd el, amit ott adnak, vagy vigyél magaddal Cataflamot. Kíváncsi vagyok az eredményedre!

Nicky: hogy megy a fürdőszoba felújítás? Pároddal tudtál beszélgetni? Drukkolok, hogy találjatok megoldást az Apeh-os ügyre.

Cicmarekdodo: Én már hiányoltalak.Egyszer rá is kérdeztem, hogy mi van veled, de nem tudta senki. Hogy álltok a donor dologgal?

Etna: nagyon örülök, hogy minden rendben veletek. Most már ne parázz, minden szuper lesz!

Évi: nektek is nagyon örülök! Remélem kihasználtad azt a pár napot férjecskéddel! Rossz lehet, hogy most hónapokat kell várnod megint. Kitartás! Most a babák a legfontosabbak!!

Vicky: Barbus egyszerűen gyönyörű! Gratulálok hozzá!

Zsuzsa: Ádám teljesen elkápráztatott! Nagy nőcsábász lesz belőle, már most látszik!

Ann: veled mi van? Mi lesz a következő lépés?

Kép

Kép

Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
andi565
Budaörs

András!

A méhpempős méz nem sokat ér! 1 g pempő van benne, ami a napi adag.
Piacon kell megvenni és napi egy grammot nyomni a feleségednek, neked meg 2-őt. Én legolcsóbban itt szerzem be:

http://www.koosmeheszet.hu/

Több piacon is vannak.

Kép

Kép

andi565
Budaörs

Magamról is írok pár sort:

Tudjátok, ez volt a HSG-s hónapom. Már a 27. napon járok és még nem jött meg:) Eddig a 24. ,25. napon már elkezdtem barnázni, most meg még semmi. Az alhasam viszont folyamatosan feszül.:(
Pattanásom egy deka sincs, pedig már ki kellett volna virágoznom.

Persze, nem élem bele magam, mert 3 tényező is megmagyarázhatja a dolgokat:

1) 1 hónapja szedem a barátcserje kapszulát- elmulasztotta a barnázást.

2) 1 hónapja napi 3 tabletta sörélesztőt szedek_ezért nincs pattanás

3) Késik, mert a peteérésem is valószínűleg késett, vagy elmaradt a HSG miatt, habár remélem Évinek volt igaza, hogy kitágultak a petevezetékeim és nem éreztem.

Na mindegy, le kellett írjam ezt nektek. Olyan jó lenne, ha K.-nak igaza lenne és természetesen jönne össze. Kedden azért tesztelek egyet, hátha addig nem jön meg.

Viszont lelkiismeret furdalásom van, mert tegnap kissé kirúgtam a hámból barátnőm szülinapján. Nagyot káráokiztunk, táncoltunk, olyan jól éreztem magam, hogy csak na. Viszont jó pár whiszki és cigi fogyott el közben. Szegény gyerek, jól kezdi, ha tényleg ott van.

Kép

Kép

andi565
Budaörs

Andi: Ne izgasd magad a buli miatt, jó kedvű lesz a gyerek.
vicky79
Budapest III. kerület

Andi, szerintem se aggódj :) Baj akkor lesz, ha kibújás után pertut iszik a dokival ;)

Képzeljétek mi történt... Még tök titkos és nem mondhatom senkinek... De Ti mások vagytok, szóval eljárhat a szám! Az ember megkért, hogy menjek hozzá feleségül :) Skypon... Szóval én stílusosan a facebookon likeoltam, vagyis igent mondtam neki. A Mi napunk remélhetőleg 07.27-én lesz, amikor sokadjára is betöltöm a 26. évemet. majdnem 31 hetes leszek akkor... Alig várom, hogy hazajöjjön és a családnak is elmondhassuk. :)

Lilypie First Birthday tickers
szaboevi27
Biatorbágy

Azta, Évi, ez szuper, és nagyon virtuális.
Mi 07.28-án esküdtünk. Jó meleg volt. 31 hetesen kánikulában, hát ... lagzit is akartok? Ja, de süket vagyok: Gratulálok! Kicsit szerencsés a 2012-es év Neked?! Még több boldogságot Nektek!

Andi, igen, alig kell vizsgálat. 23-án megyünk (21. cn), akkor megcsinálnak mindent, ami még kell nekik, aztán gondolom, majd kiderül, hogy ki lesz a dokim, mikor csacsoghatok már vele, mert gyanítom a következő ciklust is felejtjük. De legalább Férjjel szabadon garázdálkodhatunk.

Vasikáé, én is csak ismételni tudom az előttem szólókat: szépséges a gyermeketek, és nőjjön nagyra, és minden elismerésem a Tiétek.
vensza
Jakabszállás

Évi!

Nagy-nagy gratula! Akkor nagyon gyorsan intézkedjetek, hogy beférjetek a házasságkötő terembe. Jó előre le szokták foglalni az időpontokat!

Okés, csajok. Akkor nem aggódom.

Kép

Kép

andi565
Budaörs

Évi: Gratula! Ikres kismamaként azért nászútra már a gyerekekkel idekint menjetek. Mármint nehogy a nászúton pottyanjanak ki. :)
vicky79
Budapest III. kerület

Csajok, köszönöm szépen a dicséreteket, nagyon jól esik :oops:

Évi, hatalmas gratula a leánykéréshez. Ez mindig nagyon megható pillanat. Nagyon jó volt olvasni.

Andi, szerintem is bármi is előfordulhat. A cigi+pia ügyben csak azt tudom mondani hogy a pia kissé megpezsdítette a vérkeringésed így biztosabb a tapadás :wink: a cigi miatt pedig ne aggódj még nem káros szerintem. A lányaimmal is szívtam, csak akkor hagytam abba amikor megtudtam hogy terhes vagyok és nem lett semmi bajuk. Hajrá spontánkodás.

Zsuzsa

Kép
vasikáé
Székesfehérvár

Sziasztok!!!!

Először is, Évi hatalmas gratuláció, nagyon jó volt olvasni :lol: :lol:
Face-n like!?!de jooooo akkor skypeon még nem mondtál neki semmit!?!? :lol: De akkor face-n like azt a család is latja akkor nem!?!?vagy pontosan mit like-tál!?!?
Időpont már biztos!?Hol lesz!?Mielőbb kérjenek időpontot!!!Mikor jönn haza!?!
Jajjjjjj de örülök!!!!!!!!! :lol: :lol: :lol:

Vasiék : akkor én is szeretném mondani, hogy a fiadnak gyönyörű kék szeme van, lehet majd azzal hódítani :wink:

Niki: gyere amit beszéltél a csajjjal!!!Hajrá fürdőszoba!!!!

Tantina: akkor most mikor kezdek inszemmel!!!?
noci85
Budapest XIII. kerület

Andi: köszi :wink: Jó, Hogy jöttél már!!!!Nagyon drukk hogy meglepjen egy zebra :wink:

Én jól vagyok bàr rengeteg a munka most minden másnap itt vagyok...és azért ez húzós...14-15 órát lenyomni...de legalább telnek a napok :wink:
noci85
Budapest XIII. kerület

Nem bírtam keddig várni. Ma csináltam egy csont negatív tesztet. Tuti az eredmény, mivel nagyon érzékeny volt a teszt. Hát, az van.

Kép

Kép

andi565
Budaörs

sziasztok lányok!

évi lájkolom a lájkodat és szívből gratula!! szerintem a gyerekek születése után jelentkezzetek be a házasságkötőbe, mert 32. hétben lévő ikres kismamákat elnézve, nem fogsz tudni, csak 2 székre ülni :D egyiken te, másikon a hasad :D

andi!
sajnálom a nega tesztet, remélhetőleg minden jól fog alakulni és a teszt volt car.

vasi!
az a kua kölök olyan szép, h szét tudnám rágni a husát. a szeme, nem ígér semmi nyugodt napokat :D hála istennek. de jó mindig leírni, h a fagyi visszanyal :D imádom ezt a kölköt, méltó utódja botinak :D de lehet, h túl is tesz rajta.

gyerekek, h legyen egy kis üröm is az örömben, ráadásul nem is kicsi, közöltem a munkahelyemen a nagy hírt, mert jövő héttől kellett volna mennem és boga dr táppénzt javasolt az előéletem miatt (5 vetélés) hát isteni szerencse, h lombikos vagyok!!!!! sima terhességnél csak a 12. hét után véd a tv, addig elküldhetnek, én meg még csak 8. ban vagyok, így írásban kellett nyilatkoznom, h lombikos vagyok és csatolnom kellett a győri papírt is, miszerint tp javasolt. így kezelés kezdetétől fél évig védett vagyok és ugye a 12. hét után már mindenhogy. szóval aki nem akarja megmondani a melóhelyén, h lombikos az óvatosan menjen tp-re, mert pik-pak utcán találhatja magát. ez csak az egyik része a dolognak, a másik az, h mivel boti dec 27-én lett 3 éves és azóta én a szabadságomat töltöm (83 nap) így nincs meg a folyamatos 180 nap munkaviszonyom. eddig ez nem csak arra vonatkozik, aki pályakezdő volt? táppénzem 58800 bruttó!!! még jó, h a családi adókedvezmény jár nekem , így a nettóm is ennyi lesz. hát mi a francra lesz az elég, ha a crinone és az utrom maga 25 ezer és persze magán doki meg még 8 kéthetente??? én miért is tehetek róla, h ahogy a kedves kaális szomszéd nevezett selejtes vagyok??? 18 évig folyamatosan dolgoztam közszférában, soha nem voltam munkanélküli és mint közalkalmazott, majd később köztisztviselő állandóan szarul kerestem és a belemet kidolgoztam nekik. ennyit ér az, amit az ember letesz az asztalra, h ugyanannyi pénzt kap, mint az aki soha az életben nem dolgozott. még jó, a kicsinek semmit nem kell venni, mert botitól mindent elraktam.
azt hiszem, ha betöltöm a 12. hetet megyek és beiratom a gyereket bölcsibe, mert nálunk a kerületben ez így megy és azt hiszem 1 éves kora után kénytelen leszek bölcsibe adni, hiába szakad meg a szívem.
és még van pofájuk azt mondani, h kevés a gyerek!!! hát ki az a marha (rajtunk kívül :D) aki ilyen feltételek mellett bevállalja a másodikat. csak az akinek jól keres a férje.
na most jól kipanaszkodtam magam, indulok a következő választásokon és majd én rendet teszek itt az országban :D majd szavazzatok rám, ingyen lesz a lombik mindenkinek, kivéve annak , akinek én nem akarom ;)

csupacsupsz!
12. hétig kell szednem a folsavat és az aspirint is.

amúgy nálam minden ok, egy héten 1x van olyan nap, amikor a szívem megáll mert produkál valamit a gyermek, de 6 napot jó. mindenki lányt jósol (titkon fiút remélek, de ez titok) remélem születése után is ilyen jó gyerek marad. botival már ilyenkor 2x voltam dokinál barnázás és vérzés miatt, szavam nem lehet. jövőhéten megyek dokihoz, uh-ra, aztán azt hiszem, h bejelentkezem a védőnőhöz. jobb minél később, h ne kelljen súlyt mérnem
:D

megyek csajok, mert leég a hajam a festék alatt annyit írtam, szép lennék kopaszon és kövéren, ja és én viszont tele vagyok pattanással mindenki helyett, szóval ne aggódjatok a patik miatt, nálam vannak.

pusza mindenkinek akinek nem volt időm írni.

nóci, olyan babaragacsot küldtem, h még szülésig is hatni fog!!!

Kép[/url]
Kép[/url]
Kép
etna33

Etna: de imádlak :lol: :wink: Köszönöm!!!

Nem értem most akkor tisztázzuk!!!ha én 6-7 hetes közlöm, hogy terhes vagyok akkor ki rúghatnak!?!? :roll: :oops:
noci85
Budapest XIII. kerület

nóci!
ha nem közlöd, h inszemes vagy, akkor igen. de ha közlöd, te is védve vagy!a kezelés kezdetétől 6 hónapig, tehát, ha nem mész táppénzre, akkor meg úgyis kötelesek elengedni uh-ra, de ezt ugye minden kismamánál így kell csinálni, nem kötelezhetnek túlórára meg nem tom még milyen jogok illetik meg a várandósan dolgozókat. én sajnos soha nem dolgozhattam :( szóval, a + vv után azonnal közöld írásban és akkor nem csinálhatnak veled semmit.

ja és lányok ne felejtsétek el azt sem, h a terhesség 12. betöltött hetétől jár a kölök utána a családi adókedvezmény is. a doki ad igazolást és azzal kell menni a humánpolitikára vagy kinél hogy hívják őket. azért az a havi 10 is sokat számít (évinél 20 :D)

ha valaki tud még okosat ezzel kapcsolatban ,akkor ossza meg nyugodtam, mert én ehhez totál csont hülye vagyok, ezeket az infókat a humánpolitikáról tudom.

Kép[/url]
Kép[/url]
Kép
etna33

Deetna nem ugy van, hogy onnantól vagy védve, ahogy amint a kezében van a kis könyv!?!?!?!? :?
noci85
Budapest XIII. kerület

nekem nem ezt mondták a humánon, hanem azt, h a 12. héttől a sima terhes, mi akik preembrionális vagy milyen kezelés alatt állunk mi a kezelés kezdetétől vagyis a szurik adásától. azt, h kinek mikor van kezében a kiskönyv meg totál eltérő, amikor elmész a védőnőhöz, aki kiállítja. 12. hétig kell nála jelentkezni, de a szívhang előtt nem érdemes. én a 10. hét környékén megyek, addig megvan az első vv és vizelet eredménye, amit szoktak kérni a 8-9. hét környékén. amúgy szerintem a nagyátlag első terhességnél már kb 8. héten jelentkezik, de nálunk olyan osti védőnő van, h ráérek majd hallgatni a jótanácsait később is. a kiskönyv a kórházban kell majd szülésnél, h megnézzék, h minden kötelező vizsgálaton részt vettél-e, mert csak akkor jár a tgyás. ez azt hiszem 5 doki és 5 védőnői látogatást takar. én önszorgalomból elmentem a kötelezőnek mondott fogászati szűrésre is, de ezt mint később kiderült csomó mindenki kihagyta. meg abban lesznek a súly adataid, afp eredményed, stb szerintem az hivatalos papírnak nem minősül, h hány kg vagy, legalább is remélem, mert akkor fel kell robbantanom minden olyan intézményt, aki tudomást szerez a súlyomról, mivel az extra titkos adat :D

Kép[/url]
Kép[/url]
Kép
etna33

Zsuzsa nagyon szép a fiad! :D

Etna köszi a választ.

Ki tudja megmondani, hogy az AMH vizsgálat eredményére hány napot kell várni?

:
csupacsupsz
Budapest

csupacsupsz: nekem hétfőn csinálták meg az AMH-t és két hetet mondtak az eredményre, de már azon a héten pénteken elküldték. Vagyis négy napot vártam.

Megkérdeztem az asszisztenst, azt mondta, hogy attól függ, hogy hány vizsgálatot kérnek, mert valamiért nagyon drága az értékelés és több jelentkezőt "összevárnak". Vagyis ha többen jelentkeznek, hamarabb van eredmény.
mnoo
Budapest

Kedves Évi! Nagyon sok boldogságot és napsütést a házassághoz!
andi565: együttérzek veled :(
.............

A munkahelyi témákhoz: én már az elején - írásban - bemondtam, hogy kezelésen veszek részt, mert nálunk nem nagyon adnak ki szabadságot úgy, hogy nem kérdik meg, hogy "miért is?"
Szóval egyből tájékoztattam a főnököket. Faarccal fogadták, mintha semmit sem mondtam volna.
mnoo
Budapest

Sziasztok!

Csajok, ismét csak köszönni tudom a dicséreteket, hízik ám a májam rendesen... 8)
Munkahelyi téma, én szerencsés helyzetben voltam mert ugyan már megelégelték 3,5 év sürgős szabadságkéréseimet de aránylag békén hagytak és támogattak, szorítottak. Viszont.. ha jól tudom, márpedig jól... a kezelést írásban kell velük közölni (ahogy mnoo is tette)és aláíratni hogy tudomásul vették. Csak ebben az esetben vagytok megvédve. Illetve ilyen esetben lehet perelni ha nem engednek el, vagy kirúgnak vagy bármilyen más hátrányban részesítenek. Én csupán annyi hátrányban részesültem hogy nem kaptam B-nél nagyobb éves értékelést mert hogy babaprojekt miatt sokat voltam távol. Ez annyit jelent hogy pár napig nem dolgoztam mert laparoszkópos vizsgálatom volt és hogy sokszor úgy kértem szabit hogy holnap nem jövök. Ennyi. De az utóbbiak saját éves kiadható szabadságok voltak, ebbe annyira nem köthetnek bele.
Etna, nagyon sajnálom a "magas" jövedelmed. Én ennél többet kaptam de a fele ment a bankba és most is így vagyok ezzel, a legmagasabbat kapom de törölhetem ki vele a popómat.... hiszen hitelt hitelre vettem fel a babaprojekt miatt. Van egy Drága gyermekem ami ezt a hiányt enyhíti csak akkor vagyok kakiban amikor tápszert vagy pelenkát kell neki venni és nincs miből. Nem panaszkodom mert már nem foglalkozom ezzel csak leírom hogy vigyázzatok mennyi hitelt vesztek fel mert változik a törvény, mindent támogatást és jövedelmet csökkentenek, árakat növelnek és utána meg lesz szopás. :roll:
Az AMH vizsgálat eredménye nekem is pár nap múlva érkezett pedig két hetet mondtak.

Zsuzsa

Kép
vasikáé
Székesfehérvár

De ha én nem vagyok hajlandó...mert nem tudja a főnök, hogy "kezelés" alatt állok...akkor sem ugy van, hogy miután meg van a kis könyv onnantól vagy védve!?!!?! :oops: Én úgy tudtam, Higy ha a kis könyv a kezében onnantól. Nem rúghat ki!?Akkor mégsem!?
noci85
Budapest XIII. kerület

Mnoo, Zsuzsa köszönöm a választ. :D
csupacsupsz
Budapest

Csajok!!!Öröm benneteket olvasni.
Évi!Hatalmas gratula!!!!Sok boldogságot nektek!
Noci!Remélem tényleg összejön az inszem.Még nem beszéltem a csajjal,majd holnap.Ma kiderült,h a szobánk,a háló baromira fel van ázva,5-6 éve lett lamináltazva,ami most kuka....Szóval nem tudom,mikor megyek lombikozni.Mondjuk,ha meg tudok egyezni a bankkal,és marad pénzem,akkor jövő hónapban :)
Ma megjött :( De nagyon :(
nicky1983
Nagyút

Sziasztok, vagyok én is. Csak úgy gondoltam vagy jót vagy semmit...
Elég depis hangulatban telt az utóbbi 2 hét, megmondom őszintén így még sosem éreztem magam.
Voltam vérvételeken, várom az inzulin, immunológia és egyéb fontosabb eredményt. Privátba megnézettem a koleszterinemet, mert már múltkor is magas volt, hát hála a jó égnek az is rosszabbodott. Ez mondjuk az inzulinos témával sajna összefügg, az erek elmeszesedésével. Pedig basszus, én mindig megyek sportolni, csinálom a diétát már lassan 2 éve, szóval nem tudom mi lenne ha nem ilyen lenne az életmódom. A legújabb, hogy magamat is útálom, mióta megvolt pénteken az inzulinos vérvételem, 7pofára eszem az édességet, a kekszet, most pl. megettem egy zacskó mini pilóta kekszet. Idejét nem tudom, mikor ettem. Szóval lehet most jól elrontom amit eddig szépen felépítettem. És mégsem tudom megállni hogy ne egyek. Vagy pl. Ritter csokit faltam 7végén meg a maradék húsvéti sütiket. Szóval nagyon durva amit művelek, és nemhogy jó érzéssel tölt el, hogy na most aztán jól kiélem magam, hanem még lelkiismeretfurdalásom is van keményen és utálom magam.
SzabóÉvi gratula az eljegyzéshez!!
Nicky, csak kijöttök a gödörből!! Ügyes légy!
Nóci, szroítok, hogy ez az inszem végre sikeres legyen.
Etna, szuper hír!!! Mikor lesz kövi uh?
Andi565, azért ne add fel. A tesztek rendesen csak elmaradt mensi után jó néhány nappal mutatják a babát.
Vasika, jó hogy jöttél, gyönyörű a picurkás és igen, tényleg jó lenne már olyat írnom amin együtt nevethetünk és nem csak sírhatunk.
ann74

Sziasztok, a kirúgással kapcsolatos dolgokat kicsit összekutyultátok, bár nem csodálom, ha HR-es is kutyulja, mert annyit változnak a dolgok. Júliusig amíg életbe nem lép az új Munkatörvénykönyv addig lombikos/inszemes csak a kezelés ideje alatt élvez védettséget és jogilag nem tisztázott hogy mi számít kezelésnek. Kismami első perctől kezdve védett ott az változott, hogy a védettség lejárta után meddig-hogy kell alkalmazni, illetve mikor lehet bejelenteni, hogy felmondanak neki, de a védettség attól még jár. Jelenleg ezeket nem kell előre bejelenteni, ha főnök közli veled, hogy ki vagy rúgva, te meg, hogy bocsi, de terhes vagyok, vagy épp lombikozok és erről viszel neki papírt, akkor nem rúghat ki. Júliustól viszont ez valóban úgy változik, hogy ha nem jelented be előre, akkor kirúgható vagy. Továbbá lombiknál/inszemnél az új törvény alapján az első alkalomtó kezdve jár fél év védettség, az előbbiek értelmében persze csak akkor ha bejelented
dorkabab

nóci!
ezt találtam
Jogszabály ide vonatkozó része:
90. § (1) A munkáltató nem szüntetheti meg rendes felmondással a munkaviszonyt az alábbiakban meghatározott időtartam alatt:
d) a külön törvény szerinti emberi reprodukciós eljárással összefüggő kezelés, a terhesség, a szülést követő három hónap, illetve a szülési szabadság [138. § (1) bekezdés],
e) a gyermek ápolása, illetve gondozása céljára kapott fizetés nélküli szabadságnak [138. § (5) bekezdés], illetve a gyermek hároméves koráig - fizetés nélküli szabadság igénybevétele nélkül is - a gyermekgondozási segély folyósításának,

az én értelmezésem szerint a 12. hét után, lombiknál kezelésnél és szülés után gyed, gyes alatt vagy védett. itt nem látok kiskönyvet, de lehet, h rád nem a munka törvénykönyve érvényes, hanem saját szerződése van a cégnek? bár a munka törvénykönyve mindenhol kötelező elvileg.

ann!
ha kekszet akarsz enni, egyél, ha csokit ,akkor meg azt. iszonyú nagy a stressz rajtad, valahogy le kell vezetni. a koleszterin meg sajnos a hormonoktól és a magnéziumttól is emelkedik. én pl bevallom hősiesen, h nem igazán tartom a diétát, mivel kölök mindig éhes, mégsem hízom, mert egyszerűen hallgatok a testemre. ne legyél nagyon szigorú magadhoz, kicsit lazulj és talán akkor nem lesz lelkifurid. totál csini, egészséges csaj vagy, egy kis + problémával, nem vész, ha néha kihágsz. amúgy akartam írni, dhea tabletta, nézz utána, rendbeteszi az fsh-t anitmüllert és minden egyebet. 100 db 3-5 ezer ft között van. 4. sikertelen lombik után mindenkinek adják. 25 mg-osból 2x1. érdeklődd meg a dokit. austriában minden lombik előtt adják. amúgy egy kevés van a femibionban is.

Kép[/url]
Kép[/url]
Kép
etna33

Kedves ann74! Én is ugyanígy vagyok. Eddig simán csak falánknak gondoltam magam, de most elgondolkodtam vicky79 kérdésén, hogy lehet, hogy IR áll a háttérben (rosszabbra nem is merek gondolni...)

Az biztos, hogy akkor éreztem magam a legjobban - és ez itt most a reklám helye - amikor a zsírégetőklub (www.zsiregetoklub.hu) egész napos menüit ettem.

Finom, teljes napra szól, nem kell gondolkodni hogy mi legyen a menű, és az ember tényleg fogy tőle.
Egyetlen BAZI NAGY HÁTRÁNYA van csak: hogy borzalom drága...
mnoo
Budapest

Ann: Sajnálom, hogy nem tudunk most összefutni, sok a meló. Pedig egy kis lelket akartam beléd tölteni. Tudm milyen ez a zabálás, nekem is volt ilyen mélypontom. És én még annyira sem bírtam a diétét és a mozgást, mint te. Felére sem. Sajnálom, hogy ennyire megkínoz ez a babaprojekt. Remélem legközelebb tényleg sikerülni fog.

Én már a kivizsgáláskor bejelentettem a főnökömnek a baba dolgot. Örült neki és támogatott. Szerencsém volt és remélem a mostani főnökömmel is az lesz, ha mégis bmc lenne a tesónál a vége.
vicky79
Budapest III. kerület

Szerintem a női munkahelyi karrier így néz ki szép sorban az állásinterjúkon:

- Ugye, Ön is látja, hogy nincs tapasztalata? (csitri)
- Mikor akar gyereket? (csitri, mindjárt elmegy szülni, minket meg itthagy a pácban)
- Ki vigyáz majd a beteg gyerekre? (még a végén nem túlórázik)
- Ugye, nem tervez testvért?! (még a végén nem túlórázik, és elmegy szülni)
- Meddig tudna túlórázni? (még a végén nem túlórázik)
- Maga már túl öreg. (vén szar)
mnoo
Budapest

Mnoo: A túl öreg még a végén elalszik túlórában. :) A helyzet egyébként tényleg ez. Mondjuk nekem egy szavam sem lehet, 8 éve dolgozom ugyanott. Azért kíváncsi leszek hogy állnak majd a tesóhoz, de egy pár embernek már elhintettem a dolgot. Remélem nem küld el, bár most ugye helyettesítek. És sajnos szerintem jár nem is megyek vissza. Na nem mntha bánnám, csak ez azt jelenti, hogy a kollégám nem jött vissza. Az meg elég szomorú lenne. Bár a tüdőrák sajnos nem túl jól gyógyítható, pláne az ő stádiumában.
vicky79
Budapest III. kerület

Ma voltam HSG-n. Leírom mi történt, hátha valakit érdekel, aki még nincs túl ezen a remek beavatkozáson.

9-re kellett menni. A recepciós tájékoztatott, hogy beavatkozásnál nem kell sorbanállni (ezt egyébként én még nem tudtam).

Három delikvens volt összesen velem együtt. Hátramentünk a nővérszobába és ott bejelentkeztünk. Ott egy nagyon kedves, fiatal, szimpatikus Eszter nevű nővér fogadott minket. Mindenki kapott egy fájdalomcsillapítót, és teát is, hogy be tudjuk venni.
Ezt követően kiültünk a váróba, hogy hasson a gyógyszer, és kb. 10 perc múlva szólt a nővér, hogy menjünk át a röngenbe, ami kb. 100 méterre van. Útközben mindenkit nyugtatgatott, és mindent részletesen elmondott.

A vizsgálatra egyenként mentünk be. Vetkőzés. Fel kellett feküdni a röntgengép alá (kissé nehéz, mert nem lehet felemelni a szerkezetet, be kell bújni alá). A vizsgálatot Ú. dr. végezte. Itt jött a lényeg: lapoc, és aztán valami méhszájfogás (égető és csípő érzés). Megjött a röntgenes, és elvégezték az átjárhatósági vizsgálatot. Itt nem éreztem semmit, csak az eddigi tompa sajgást a fogótól. Nálam mindent rendben találtak, és valószínűleg ez is okozta, hogy nem fájt a kontrasztanyag feltöltése. A legrosszabb a méhszáj megfogása volt (mint egy fogfúrás, kb. olyan kellemetlen, de kibírható.)

Hát ennyi.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára mnoo 2012.04.17 07:11-kor.
mnoo
Budapest

Vicky, és mégis vissza mennétek bmc-be? Én szorítok hogy ne kelljen mert összejön spontán. Én azért sajnálom szegény munkatársadat, borzalmas lehet, szerintem ez a legrosszabb, a tüdő.

Mnoo, nem semmi egy nő vagy, hallod. Ezek a párbeszédek.... :lol: :lol: :lol: :lol: Jól elvagy. De igen, így történik. Engem is vettek már így fel pedig akkor már 14 éves volt a kisebbik lányom. Megkérdezték hogy éjszaka mit csinálok velük? mondom hogy elvannak már magukban hiszen már nagyok..... :shock: És mit csinálok velük ha betegek??? - hát mit csinálnák? amit minden más anya, meg gyógyítom, de mellette tudok dolgozni hiszen már nem jár tp. És így tovább. Nem értettem mi a francot akarnak, nem értik hogy már nagyok??? :roll:

Ann, én is Etnánk tanácsát tudom leírni mert ugyanarra gondoltam míg olvastam amit írtál. Borzasztóan sajnálom a lelki állapotod. Én elképzelni nem tudom hogyan lehet ennyi kudarcot elviselni. Az első annyira összetört engem is hogy azt nem lehet szavakba önteni. Én a helyedben azt csinálnám hogy a sütivel vagy csokival, keksszel, bármivel ami jól esik ülj le egy kényelmes fotelbe, ne nézz tv-t, csak hallgass valami kellemes zenét amit nagyon szeretsz és egyél lelkiismeret furdalás nélkül. Közben élvezd. Lassan egyed és élvezd. Semmi másra ne gondolj csak arra hogy milyen finom. És ne sajnáld magadtól. Meglátod nem sokáig fogod csinálni mert ez tuti rendbe teszi a kis lelkedet.
Aztán majd gyere és meséld el hogy sikerült.

Zsuzsa

Kép
vasikáé
Székesfehérvár

Mnoo, én még nem olvastam ilyen élménybeszámolót a hsg-ről. Örülök hogy átjárható. Ezek szerint lehet még inszem is nálatok, nem? Vagy azt nem szeretnél?
Tök jó hogy nem fájt. Eddig inkább nagyon kellemetlen élményekkel jöttek a lányok, lehet hogy ezért nem írták le ilyen részletesen. Nekem nem volt ilyenem mert nekem egyik petevezetőmet kivették és a másikat pedig lekötötték még 24 éves koromban, ugyanis volt egy csúnya méhenkívülim.

Zsuzsa

Kép
vasikáé
Székesfehérvár

Vasikáé: Nem tudom, hogy visszamennék-e. Alapvetően azt beszéltük itthon, hogy nem. Megpróbálok mindent megtenni majd, hogy sikerüljön spontán. De még maradt 2 inszemünk, arra talán vállalkoznék. Csak hát legutóbb a kollégám rengeteget segített és az nagyon sokat számított. Mindent megcsinált még helyettem is. Most meg alapvetően egyedül vagyok rá, bár van aki engem is helyettesítsen. Majd meglátjuk.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára vicky79 2012.04.17 09:43-kor.
vicky79
Budapest III. kerület

A HSG-hez utóiratként: Mivel én is olvastam rossz élményeket a neten, mikor elindultam otthonról bebombáztam egy algoflex-et előre, majd mikor vége volt utána is (biztos, ami biztos...):)
Ja! és vizeletet vinni kellett, ezt majdnem elfelejtettem (akkor is meg most is).

vicky79 a kollégádnak a legjobbakat kívánom!
Egyébként szerintem akár meggyógyul, akár nem, úgy kell számítani, hogy gyerek után nem nagyon lehet visszamenni a régi munkahelyre (legfeljebb mégis, de az inkább meglepetés).
mnoo
Budapest

Lányok!
Péntek lesz a nagy nap,mikor meglátjuk Maját!
Ez már biztos!
Nagyon félek!Kérek tőletek nagy-nagy drukkokat!Majd hozok képet Ha ti is szeretnétek!

Kép
Kép
ritabmc

Mnoo: Most is visszavettek, annyira nem volt gond. Előre megmondtam meddig maradok és lett helyem. Csak nem ugyanoda mentem vissza, ahonnan eljöttem. De most a kollégám betegsége miatt ugyanott vagyok, mint régen és sajnos azt hiszem maradok is. Szerencsére elég sok mindenhez értek a területemen belül.

Rita: Hát már hogyne drukkolnánk és lennénk kíváncsiak a kisasszonyra! Húúú kitartás és ne izgulj. Hamar túl leszel rajta. Ezek szerint csaszi lesz, vagy indítjátok? Fiad várja már a hugit?
vicky79
Budapest III. kerület

Rita: Drukkolok, hogy minden simán menjen!! Gyere Majácska,már várnak idekint! :) És persze a fotót is várjuk... :D :D
nyulacs82
Szolnok

Ma adtam egy kis vért, kíváncsi vagyok az AMH-re.
Ha pocsék lesz az eredmény beletörődök, ha nem akkor tovább küzdök.

Andi ma 13:30 után nem sokkal utaztál a 3-as metrón?
csupacsupsz
Budapest

Ritabmc!Megy a drukk Tőlem :)))
nicky1983
Nagyút

Igen császár lesz,mert III.a méhlepény,és rossz helyen,meg az előzmények.No meg a korom. :wink: :wink:

Kép
Kép
ritabmc

Rita melyik kórházat választottad?
csupacsupsz
Budapest

Csupacsupsz:

Én múlt hét óta kocsival járok dolgozni. Nincs kedvem BKV-zni. Ezek szerint hasonlít valaki rám?

Az AMH nekem 2 héttel a vizsgálat után érkezett meg email-en. A MÁV-ban csináltattam március elején. Gondolom te is.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára andi565 2012.04.17 17:01-kor.

Kép

Kép

andi565
Budaörs

Zsuzsa!

Tévedsz! Olvasd el az én HSG-s élménybeszámolómat is( március 29). Hasonló volt. Nekem sem fájt és nagyon boldog voltam aznap!

Kép

Kép

andi565
Budaörs

Hasonlított rád.
csupacsupsz
Budapest

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?