Új privát üzeneted érkezett!

BOLDOG BÉKÉS KARÁCSONYI ÜNNEPEKET ÉS BOLDOG ÚJ ÉVET KIVÁNUNK DIA DOMI TOMI!!!Kép

Kép
Kép
lldicsi

Sziasztok!!!

Fürdetés, mi a Jhonson fürdetjét használjuk, a kórházban azzal mosták át őket, nem lett tőle semmi baja így itthonra is azt vettük.
Nekem a kórházban azt mondták az olajra, hogy csak kis felületen használjam, mert eltömíti a pólusokat és nem ad le ott hőt a bőr, és ha az egész testét bekenem vele akkor az nem tesz jót a babának. Testápolásra a rózsaszin patika krémet használjuk Ung.Hidrophil.Nonionic. a kórházban ezt ajánlották, nekünk bejött.

Anikó, délután aludtam egy kicsit helyette és ma is tovább szunyáltam.
Gigi is 100ml körül eszik.

Barbara, hát reménykedjünk, hogy ilyen nyugodt baba marad Szonja. Mit írt szájpenész ellen fel a doki neked? Sajnos nekünk van és nagyon makacs mindig előtünik valahol.

Eszti,
hát nem mondom nekünk még mindig nem a régi a szexuális életünk, de kellő figyelemmel, előjáték hangsúlyozásával egész jó lehet a dolog.
Szerintem nekem csináltak egy bonusz hüvelyszűkítést is a császár közben.
Eleinte nagyon zavart engem is, hogy nem a régi az alakom, bő 7 hete szültem és már nagyon jól állok, azt hiszem ennél többet nem is akarhatok amíg szoptatok, s persze az most fontosabb mint a külsőm. Páromat nem zavarja, sőt mintha jobban ugrana a nőiesebb hátsomra, más meg ügyes öltözködéssel észre sem veszi.
Amikor babát szerettem volna és bevállaltam akkor ez is benne volt a pakliba tehát ez így normális.
Az éjszakai nem alvást meg kéne szüntetned valahogyan, nincs az anyaságnál ilyen topic esetleg, hátha vannak jó ötletek.
Szerintem baba előtt és után is nehéz az önmegvalósítás, neked az a baj, hogy még sehol sem vagy vele, nekem meg az, hogy mindent felépítettem és nem hagyhatom veszni. Hidd el egyik ezért a másik azért nehéz.
Téli bezárrtság, kezdünk kimenni a sötét időszakból mostmár egyre tovább lesz világos, használd ki az időt addig is pihenésre, mire itt a tavasz egy örökmozgó baba fogja minden idődet lekötni.

Sys köszönjük a jó kívánságot, neked is kellemes ünnepeket kívánunk.

Pár szót magunkról.
Ismét kaksi probléma gyötörte Gigikét, iszonyat volt, végül a cukros kamillatea segített rajta, ki se nyomta a végét már üvöltött is a kajáért. Ilyenkor mindig nagyon kajás lesz, persze kiürül a poci és meg kell gyorsan tölteni.
Nagyon mohón eszik, rengeteg levegőt nyel, tényleg sokszor a büfi miatt tekereg a cicin, olyanokat büfizik ilyenkor, hogy ihajj. Hát velünk ennyi történt.

Kellemes ünnepeket kívánok mindenkinek!!!
Az első karácsonyunk a picikkel. Első babásoknak pedig az első karácsonyunk anyaként!!!!
Biztos nagyon el fogok érzékenyülni, majd én is elkezdem mint Gigi hüp hüp hüp.

Puszi
Márti
márti05

Gigi

Küldtem mailt megkaptad?
Nyugodtan hívhatsz ha bármi van.
Márti
márti05

Megszületett Sasha Kisfia Demeter Dániel 3600g és 60cm.KépNagy gratula nekik!KépKép

Kép
Kép
lldicsi

sziasztok
Mindenkinek nagyon szép Ünnepet kívánok!
bringa
bringa

Sziasztok!

Én is békés,szép Ünnepet kívánok mindenkinek!!!!KépKépKép

Sasha!
Szeretettel gratulálok,egészséget és sok tejcsit kívánok!Nagyon szép Karácsonyi ajándékot kaptatok!

Barbara!
Engem is érdekelne az ecsetelő,amit írtál.Ez megelőzésre szolgál?
Szonja szeme rendbejött?Patriknak is volt ilyen az első héten.
Szépen gyarapodik a kisasszony!Kép
Mi a gyszertári fürdetőt használjuk és nagyon szép Patrik bőre a testén.
Az arcán van probláma,de biztos nem a krémtől.

Eszti!
Hát szex az nálunk még igen lightos,de páromnak nagyon bejön,hogy most egy darabig van mellem.KépKépKép
A téli bezártságot elég nehezen viselem,itt nem túl sok helyre lehet menni amúgy sem.
A ruhák meg majd rádmennek újra,ne félj!Kép

Márti!
Írnál erről a szájpenészről?
Nekem elsőnél nem volt,ezért nem is egyértelmű,hogy az hogy is néz ki.
Gondolom,ha lenne Patriknak,akkor biztos feltűnne.Kép
Volt hüp-hüp?Kép

Egy kis tanácsra lenne szükségem:valamelyik babának van kiütés,vagy más hasomló dolog az arcán???Patriknak van,szerintem tejkiütés lehet.Persze ünnepek alatt jön ki.Kép

A Jézuskától kaptunk hordozókendőt,hát egy katasztrófa,mire rájövünk a kötözgetésre.
Most is rajtam van,kb.40 percig kötözgettem.De még nem a baba van benne,hanem egy plüss maci,így járkálok.Na,majd belejövök és referálok,hogy válik be.Kép

Puszi mindenkinek!

Kata

Kép
Kép
ruszlána

Sziasztok!

Már rég nem jelentkeztem de remélem még emlékeztek rám.Annyira lekötött a két gyerek meg a készülődés,hogy nem jutottam géphez.Egy kicsit visszaolvastam de mindre már nincs időm.Remélem mindenki jól van,nálunk minden oké,leszámítva a szopit mert Liliánának úgy megnőtt az igénye,hogy a cici nem győzi,de remélem pár nap és ráérez a cickó,hogy bele kell húzni.

Mindenkinek békés boldog Ünnepeket és sikeres Új Évet kívánunk.Sok szeretettel puszil benneteket Saxi és családja.
saxi

Sziasztok!

Boldog és békés karácsont kívánok mindenkinek!

Dia köszi a híradástKép

Igaz pocakosan se nagyon volt időm ide írni, hiszen a kisfiam lefoglalt, most kettővel mégjobban elleszek, de eddig úgy néz ki, hogy egy földre szállt angyalka a Dani. Sírni szinte sose hallom, inkább nyekereg, mint egy kismacska. Eszik-alszik. A kaki, a böfi és a puki jön magától, nem okoz gondot, tejcsink is van, bár nem görcsölök rajta, mert a Gabival is volt jó sok, most miért ne lenne.
Szóval Danika 19-én született és szépen megkímélt engem. Negyed annyira sem fájt mint az előző szülés és ami a lényeg nem volt gátmetszés. Mégcsak nem is repedtem. A szülésznőnek örök hála. Ég és föld. 2 éve vagy 1 hónapig alig bírtam a fenekemen ülni, most meg már 3 óra elteltével úgy huppantam le mintha mi se történt volna. KépKépKép Elmondani nem lehet a külömbséget.

Dia!
Én az első szülésem után már csak azon rimánkodtam, hogy a 6 hetes kontrollig múljon el a vérzés. 5 és fél hétig véreztem. Hol úgy nézett ki, hogy na most már talán elmúlik, aztán újult erővel jött. A menses kezdetével a tejcsi nem apad el. Olyan előfordulhat viszont, hogy az első 2-3 napban csökken kicsit a mennyisége és sűrűbb szopira lesz szükség és olyan is előfordulhat, hogy a tej mennyisége ugyan nem változik, de az íze igen, ezért nem kell a babának, illetve nem szívesen fogyasztja. Ezek áthidalhatóak kitartással és sok szopival és mivel csak átmeneti dolog tápszer sem kell. Ezeket a szopis topikban olvastam még régebben, nekünk nem volt ilyen gondunk soka, pedig a szülés után 5 hónappal már megjött. 18 hónapig szoptt az elsőszülöttem.

Születéstörténet későbbKép

puszi
sasha

Kép
sasha

http://www.babanet.hu/ujgep/discus4/messages/7486/8471.html?1104005633

Születés történet itt található. Bemásoltam volna, csak fényképekkel van tele a hozzászólás és nincs már kedvem újra szerkeszteni.

üdv
sasha

Kép
sasha

Sziasztok!

DECEMBER 25.-ÉN 23.30.-KOR MEGSZÜLETETT MICA KISFIA ,ZOLTÁN!3980 GR ÉS 54 CM.
KépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKép
Mindketten jól vannak.
Sok szeretettel gratulálok Nekik,egészséget és sok tejcsit kívánok!

Kata

Kép
Kép
ruszlána

Szia Sasha!Kép
Köszi a szüléstörténetet,elolvastam.Kép
Vérzés:
Kb.2-3 napja sok alvatvér?vagy nem tudom mi zúdul ki belőlem a rendes vérrel együtt.KépMÁR UNOM!!!
Szóval 5 hét?KépJaj de soká lesz még!

Tök jó,hogy 18 hónapig tudtál szoptatni!KépÉn is szeretnék addig,bár szerintem nem lesz addig tejem.Most is csak annyi van ami épp elég,de fejni már nem tudok.KépViszont tegnap este először 80-at szopizott!KépOlyan büszke voltam rá.KépKép
Ja!És 31 dekát hízott amióta hazajöttünk a kórházból.Kép

Mica!Kép
SOK SZERETETTEL GRATULÁLOK AZ ÓRIÁS FIADHOZ!!KépKépKép
Na látod ha a Mikulás nem is a Jézuska meghozta picurt.Szép ajándék.KépPuszi.Dia

Kép
Kép
lldicsi

Sziasztok!!!

Sasha, nagy nagy gratula!!!
Mica nagy nagy gratula!!!

Kata,
szájpenész fehér foltok a szájban. A tejkiütés pedig apró pöttyök az arcon és esetleg a nyakon, friss levegőn, alváskor halványan látszódnak amikor erőlködik pl sír akkor pedig piros szinű. Nekünk volt már innen tudom, s a védőnéni is pont látta.

Mi megvagyunk csak még mindig a kaksival kinlódunk. Egy tündér kiegyensúlyozott baba életét mennyire megtudja keseríteni egy kis kaki.
Nagyon ügyes, eljátszik a szines mintás bohocaival, már nem csak oldalt tartja a feját hanyatt fekve hanem rendesen fekszik sokszor. Egyre többet gögicsél és mosolyog. Szóval egy angyal!!!

Gigi,
hová tüntél?

Puszi mindenkinek
Márti
márti05

Márti:Kép

Nem tüntem el, csak 5 percem sincs a törpétől. Egész nap nyűgös és a kezemben van. Ráadásúl tök beteg vagyok, most már a férjem is. Úgyhogy a szopis topikot sem tudtam elolvasni. A számod megkaptam, kösziKép De csak tegnap este kapcsoltam be elöször a gépet.
Olivér is ha épp nincs valami baja, akkor állandóan röhög, néha már sikongat is. A játékok nem nagyon kötik le, ő az embereket imádja nézni. Bohockodni szoktam neki, és jókat röhög.
Tejkiütés nekünk is van.

Sashának és Micának nagyon grtaulálok!!!!!!!!!!Kép

EszterKép

A ruháim rám se jók és néha én is kiszaladnék a világból. Asszem az lehet a gond, hogy az ember elképzel valamit aztán semmi sincs úgy. Amíg nem volt gyerekem olyan okosan osztottam az észt, hogy csak na... Meg olvastam a hülye könyveket és eldöntöttem, hogy ahhoz tartom magam. Csak épp azt nem gondoltam át, hogy ő egy külön személyiség, aki nem olvasta a sok hülye könyvetKép Sokszor így is ideges leszek, de akkor mondogatom magamnak, hogy ő tőlem várja a megnyugvást. Van, hogy ez sem segít, de arra gondolok, hogyha majd kicsit nagyobb lesz, akkor könnyebb lesz. Vagy nemKép

Puszi

KépKép
gigi28

Gigi

De jó, hogy előkerültél!!!!!
Ajánlom neked a Tracy Hogg: A suttogó titkai I. könyvet, én még pocakosan olvastam. A babára hangol teljesen csomó jó tanáccsal. Szerintem megéri megvenni és elolvasni. Olivér a karban könyv egy asztalon előtted, olvashatsz is neki belőle.
Mi bajotok van? Gyors gyógyulást kívánok nektek.
És sok sok türelmet Olivérhez. Próbálj pihizni, mert ha te ideges és fáradt vagy akkor Olivér is megérzi ő is nyűgi lesz és ez egy ördögi kör lesz. Nagyon zizi vagy számolj el 10 ig és gondolj Olivér mosolyára, s arra, hogy nem bosszantani akar ilyenkor, s megnyugodva vedd föl. Tudom nehéz, nálunk ilyenkor ált apuka veszi föl amíg én lehiggadok.

Puszi
Márti
márti05

Sziasztok!

Először is BOLDOG KARÁCSONYT KÍVÁNOK MINDENKINEK!

Nálunk egy kicsit kezd nyűgösködni a kisasszony. Tegnap egész nap nem aludt csak 20-30 perceket, persze éjszaka ezért rendesen durmolt!

A szájpenész megelőzésére Borax Glicerint írt fel a doki. Ezzel minden etetés előtt kitörölgetem a száját. Elég jól viseli!

Nálam a vérzés már szinte semmi. Van, hogy pár napig semmi, aztán jön egy kicsi. A formám majdnem a régi, már rám jönnek a régi gatyáim! Kép
Összesen 2 kiló maradt rajtam + a karácsonyi sütizés! Kép

Na nyekereg a manó!
Puszi mindenkinek!

Barbara
babar

Barbara

mi si a Boraxot használjuk, eleinte szerette, most már összegyűjtögeti és kifújja. Nagyon édi olyankor.
Nem szép tőled, hogy a többieket sokkolod a +2 kilóval, én nem mertem megírni, hogy én is milyen jól állok a kilókkal. Persze mindenki más.
18kg híztam a babával, s mindenki csodálkozott, hogy mindjárt szülök, nem tartották elég nagynak a pocakom, szóval ez alkat kérdése is.

Szia
Márti
márti05

Márti

Én is megvettem a Suttogó titkait. Terhesen olvastam. Épp egyik nap gondoltam rá, hogy újra előveszem.
Ma nem akar enniKép Reggel hammolt én meg örültem, erre egy csomót visszaköpött. A védőnő azt mondta, hogy ha beesett a kutacsa akkor azt jelenti, hogy kiszárad. De neki nagyon pici kutacsa van..... Na megint sokkolhatom magam valamivelKépKép

Gigi

KépKép
gigi28

Sziasztok!

Gigi!
Patrik is kevesebbet eszik ma,de azért eszik,szerintem ettől még nem száradnak ki.
Tényleg mi bajotok van?Jobbulást!

Márti!
Mennyi ideig kell használnotok a Bóraxot?
Csak holnapután lesz a doktornéni,mert szabin van,de én is tejkiütésre gondolok.Legalábbis remélem,hogy az,elég sok pötty van a kis arcán.
Magától múlik?

Barbara!
Irigy vagyok,hogy ilyen hamar visszanyreted a formád!
Én nem szeretnék túlságosan visszafogyni(most lehet szidni!Kép ) ,mert nagyon sovány voltam,viszont a hasamtól szabadulnék!
Nem tudom a torna mennyire segíthet.Lehet,hogy marad a plasztikai sebész.Kép

Dia!
A 80 gr szopi már embörös mennyiség!!!Kép
Ügyesek vagytok és szépen gyarapodik a legényke!Kép
Az az alvadt vér még előfordul?Nekem olyan nem volt,bár ugye én császárral szültem.
Hogy vagytok?

Puszi mindenkinek!

Kata

Kép
Kép
ruszlána

KataKép

Náthás vagyok. Lázam nincs, de elég érdekes volt úgy szoptatni, hogy közben állandóan folyt az orrom. Ma már jobb egy fokkal. A férjemnek láza is volt, úgyhogy teljesen elalélt és várta a haláltKép
Törpe ma meg egész nap alszik és nem evett szinte semmit.Kép

Gigi

KépKép
gigi28

Szia Kata!Kép
Jól vagyunk köszi.az utolsó levelem óta már 90-es szopink is volt.Kép
Rajtam +1 kiló maradt,igaz a karácsonyi zaba után még nem mértem magam.KépNa és azt se felejtsük el,hogy én alapjáraton is kövér vagyokKéptehát nem lettem manöken.Ti,hogy vagytok?
A vérzésem gyengül de még tart.Kép

Gigi!Kép
Jobbulást!KépPuszi Olinak.

Sasha!Kép
Én is azon a labdán vajúdtam végig.Nekem nagyon bejött.És neked?

Puszi mindenkinek.Dia&Domi

Kép
Kép
lldicsi

Helló!

Gigi!

Jobbulást! Orrfolyással se lehet jó szoptatni. Én köhögök, mint egy tüdőbajos, szegény aprócska meg riadozikKép
Egyébként hány db kakis-pisis pelusa van a törpédnek?

Dia!

Nekem is bejött a labda, bár fájásszünetben sokkal jobban esett a rugózásKépKépKép

puszi mindenkinek

Kép
sasha

lányok, tudom ,hogy nagyon elvetendő amit felvetek!De!
azon gondoloztam, hogy mi lenne, ha a babucim tápszerre állítanám át,..és a tejci pedig szép lassan elapadna...nem tudom ti hogy vagytok vele, de nekem annyira nehezek állandóan és a szoptatás se túl kellemes...pedig tejci van bőven..120akat eszik háromhetesen...szóval nem eza gáz, inkább, hogy én szívesebben viselném már a régi énem ott...azaz, hogy ne érezzem nehéznek és húzódónak..és ez tuti tök zavaró lesz majd az ágyban együttlétkor is...KépKép
tudom nagyon borzasztó vagyok, mégis így érzem...
esztyx

Sziasztok!!

Gigi,
Oli alszik talán jó jel, lehet, hogy épp az immun rendszere küzd a nátha ellen, s kialussza a betegséget így nem jön majd ki rajta. Ő tudja mikor éhes és akkor tuti felébred és kiköveteli magának a hamit. Kutacs ügyileg semmi okosat nem tudok, hülyeséget meg nem írok.

Kata,
tejkiütés magától el múlik. A boraxot nekünk addig kell míg el nem múlik a hegg a pöttyök után.

Dia
csak ámulok a szopitoktól nagyon szép mennyiséget termel be a pici.

Eszti
én foggal körömmel küzdök, hogy minnél tovább szoptathassak, pedig nekem még nem is elég a tejcsim. Nagyon macerás, néha legszivesebben hagynám a francba a nyüglődést, hogy egész napokat szinte cicin lóg és hisztizik, de ezek csak pár pillanatig tartanak nálam, mert szoptatás párti vagyok.
Nem kell fözöcskézni, mosogatni, melegíteni, mindig kéznél van...
Persze neked jogodban áll eldönteni, hogy mit szeretnél szoptatni vagy tápszert adni, s attól nem leszel rossz anya, hogy a tépszer mellett döntesz, de jól gondold meg a dolgot mert ha befejezed a szoptatást akkor nem igazán fogod tudni visszacsinálni, vagy ha igen akkor az nehéz lesz. S persze az anyatej a legegészségesebb dolog a piciknek.

Tegnap nagyon zizi napunk volt, Gigi szinte semmit sem aludt napközben, még babakocsikázás közben sem aludt többet félóránál.
Reggel nem evett eleget, megfenyegettem, hogy akárhogy sztrájkol 10 előtt nem kap kaját, s most elkezdett sztrájkolni, elvégre 10 óra van.
Megyek is hozzá

Puszi mindnekinek
Márti
márti05

Eszti!
Nem is tudom mit lehetne írni.
Ha nem muszály akkor miért kell lecserélni a baba számára tökéletes és könnyen emészthető, - tele élő immunanyaggal, ami védi az anya szervezete által ismert kórokozókkal szemben a babát - anyatejet egy értéktelenebb táplálékért? HA nincs anyatej akkor nincs más választás se, de miért akarod a "rosszabbat" a gyerekednek?
A mellfeszülés sem tart addig amíg szoptat valaki. 2-3 hónapon belül alkalmazkodik a mell a kereslet-kínálathoz, vagyis annyit termel amennyire szükség van. Ezáltal a mell sem fog feszülni, olyan érzése lesz tőle az embernek, mintha elapadt volna a tej. Ugyanolyan lesz mint szoptatás (terhesség) előtt. Ezért a pár hétért tápszerre áttérni butaság és az önzőség felsőfoka!!! Tudom, hogy csúnya amit írtam, de remélem nem megsértődsz rajta, hanem felnyílik a szemed!

A tápszeres kisbabák mamáitól elnézést, remélem nem értettek félre semmit, ha meg igen akkor nincs mit tenni, mert magyarázkodni nics erőm.

pusziKép

Kép
sasha

Eszter, nem marad az úgy, csak az első időben olyan duzzadt, meg nehéz meg hogyismondjam. És az ágyban sem zavar. Legfeljebb a hasonfekvésben. Kép

Itthon vagyunk, jól vagyunk, igyekszünk kiheverni mindazt ami velünk történt. És azt reméljük, nincs folytatás.
sofka

Sofka!

Örülök,hogy végre hazajöhetett a kisfiad!!!KépKépKép
Leírod,hogy mi volt pontosan Vele?

Gigi!
Jobban vagytok már?Olivér többet evett ma?

Dia!
Köszi,megvagyunk,bár Patrik ma elég nyűgös.Kép
Ruszlán dolgozik,így egyedül vagyok a fiúkkal,nem egyszerű.Kép
Anyu nemrég telefonált,hogy Nagypapám kórházban van és nagyon rossz az állapota.Meg sem tudom látogatni...KépKépKép
Szóval,ez nem az én napom!

Eszti!
Nem ítéllek el,de nem értek Veled egyet.Attól,hogy áttérsz tápszerre,az életed nem könnyebb,hanem sokkal nehezebb lesz.
Hamarosan valóban beáll a kereslet-kínálat és megszűnik a (valóban)kellemetlen mellfeszülés.
Gondold el,hogy milyen sokan szoptatnak akár két évig is és gondolom nem lesznek aszkéták és szeretkeznek,nőnek érzik magukat.
A szoptatás és a szex egyáltalán nem zárják ki egymást.
Majd írj,hogyan döntöttél.Remélem nem bántottalak meg!Kép

Anikó,Saxi és a többiek!
Jól vagytok?Kép

Puszi.
Kata

Kép
Kép
ruszlána

Kata!Kép
Ma Domi is elég nyűgös volt.KépFogalmam sincs mi baja,talán front van.?
Egyedül vagy a lurkókkal?BRRR!Kép
Nálunk szerencsére még Tamás 3.-áig itthon van,aztán jön édesanya"a jó tanácsaival együttKép"még egy hétre.Azután már én is kettecskén leszek a királyfival.Kép
Nagypapádnak jobbulást kivánok!

Márti!Kép
Én is azt hittem,hogy 3 hetes gyerkőcnél a 90 jó eredmény,de Eszti 120-át olvasva elbizonytalanodtam.Kép

Drága Eszter!
Most NAGYON DÜHÖS VAGYOK!!!
Ha a depid miatt írtad amit írtál,akkor elnézem mert nem tehetsz róla.De ha csak kényelmi szempontok miatt írtad,akkor ÚÚGY MEG RÁZNÁLAK!!!!!!!!
Noormális vagy?Én mit meg nem adnék ha 120-at tudnék szoptatni..Te pedig elakarod apasztani??Inkább akkor add le,még keresel is vele,ha már végképp nem akarod odaadni a gyerekednek.Kép
Szerinted miért kényelmesebb a tápszer?Mert folyton sterilizálni,mérni,forralni,hűteni kell?Vagy azért gondolod mert más is megtudja etetni a gyereket?Könyörgöm ne tedd!Annyira vártad már te is a babát.Mi lett veled??Tudod hány nő van aki mindenét odaadná,hogy édesanya lehessen??Na inkább befejezem a papolást,mert nagyon dühös vagyok!KépBocsi nem akartalak megbántani,de szeretném ha elgondolkodnál ezeken!Puszi.Dia

Kép
Kép
lldicsi

Sziasztok!
Nem válaszolok senkinek, csak Esztinek, és leírom, mitörtént velünk az elmúlt napokban. Eszti, nem irigyelem a problémád. Én szoptatnék, de sajnos nekem nem fogadja el többet a cicim. Pótoltam neki vagy 3-4x saját tejemet este, és mostanra oda jutottunk, hogy nem tudja a cicit bekapni, most is 1 órán keresztül szenvedtünk, és a végén muszáj volt a saját tejemet tápszerrel kiegészítve adni neki.
Lányok, egyszerűen a kisbabám csak a cumisüveget hajlandó elfogadni, még kanálból sem hajlandó enni. Mit csináljak? Segítsetek, teljesen magam alatt vagyok. Én vagyok tudom a hibás, de rengeteg tejem van. Fejje, és adjam neki cumisüvegből? Vagy mi a megoldás? Az lll.hu-n azt írják, addig amíg visszaszokik, kanállal etessük. Hát nálam az sem megy, mert azt is kiköpi.
Na megyek, fejek egyet és megpróbálok aludni. Közben úgy érzem, a kislányom elvesztette a bizalmát irántam, félek ettől a helyzettől.

Anikó
pancsa2

Anikó

Ne csüggedj! Nem tudom, hogy mi lehet a gond. De az butaság, hogy a kislányod nem bízik benned.
A kanállal való etetés szerintem elég gáz. Olivér ha kapja a k vitamint, fecskendőben tejcivel, kiköpi. Nem tudom, hogyan lehetne akkor 100-200 ml-ek igy beadni neki?????
A barátnőmnél ugyanez volt a helyzet. Egy darabig fejt, aztán nappal tápszert kapott. Éjszaka meg hajlandó volt szopni.

Eszter

Hát tényleg gáz amit írtál!!! A tápszerezés sokkal nehezebb. Volt már nekem is olyan (és még lesz isz)hogy fel akartam adni. De nem olyan okokkal mint te. De akkor arra gondolok, hogy a babának a tejci a legjobb. És nekem is!!!!! Pl ha fáj éjszaka a poci, csak eszik egy picit és már meg is nyugodott. Ha nem vagyok benne biztos, hogy éhes e vagy csak nyügi, akkor is elő lehet kapni a mellet. Ilyenkor te sterilizálsz, méricskélsz???? És ha nagyon akarok akkor el tudok menni, üvegből eszik.
Ha végképp idegesít ez az állapot és megnyugszol akkor térj át, mert az a babának is rossz ha utálattal eteted.

G

KépKép
gigi28

Eszti!

Azon gondolkoztam, hogy nem-e gyermekágyi depresszió kezdődik nálad? Ez általában a gyermekágyas időszak els 3 hetében kialakul. Általában magától elmúlik, csak azt az időtk éne átvészelni valahogy. Próbálj utánanézni, akár itt a Babaneten, hogy mik a tünetek és jó lenne, ha a párod (esetleg anyukád-apukád, vagy, ha jó az anyósod) bevonni ebbe és kérj segítséget. Oszd meg a pároddal az aggodalmaidat, mert néma gyereknek annyja se érti a szavát! De ezt az elapasztom a tejemet gyorsan verd kia fejedből, mert Te fogod a legjobban megbánni!

puszi
sasha

Kép
sasha

Sziasztok!

Bocs, hogy idepofátlankodok, de Anikónak próbálnék segíteni.
Anikó: tapasztalatból tudom neked javasolni, hogy próbáld meg félálomba megszoptatni. Cumizik a babád? Mennyi idős? Nekem is volt, hogy a fiam nem akarta elfogadni a cicit, akkor azt csináltam, hogy üvegből adtam neki egy nagyon picit, hogy ne legyen olyan éhes, utánna meg megpróbáltam elaltattni. és mikor félálomban volt melre tettem, és igy mindig sikerült. Néhány nap alatt minden rendeződöttKép Remélem tudtam segíteni. Majd írd meg mi történt.
Esztinek is akartam írni, de inkább nem teszem. Az előttem szólók már úgyis megtették.

Vigyázzatok magatokra és a babákra.

Brigi
bombomanyu

DiaKép

Ma végre feladta a férjem a csomagot, úgyhogy ha csöngetnek, nyiss ajtót!!Kép A postás mindig kétszer csengetKép

Puszi, Gigi

KépKép
gigi28

Anikó!
Sajnálom,hogy nem fogadja el a cicid picur.Szerintem a te tejed add oda neki cumisüvegből,"inkább mint tápszert".

Gigi!
Hurrá!KépKöszi szépen a csomagot,"igaz még nem kaptam meg".Majd meghálálom!Kép

Te izgulsz Szaniért?Én nagyon.Remélem nincs semmi bajuk.

Lányok!
Rettenetes hajnalunk volt.KépDomi 2 óta fel van/éjjel/,igaz most alszik Tamás vállán.Én éjjel 3-kor mondtam Tamásnak,hogy olyan mintha Szibériában lennék annyira fáztam és fájt a fejem.Na,gondoltam megnézem a lázam.És jé:39 volt.KépBegyúladt az egyik mellem és maszírozás közben arra gondoltam,hogy a vajúdás fájt jobban vagy a mellgyúladás.?Talán az utóbbi.Azt hittem megpusztulok mire szétmaszíroztam a csomót.KépMa volt itt a gyerekorvos és azt mondta,hogy nyugottan szoptassak lázasan is/mert ugye nem tudtam mit csináljak/.Most már csak 38 a lázzam,remélem estére elmúlik.Puszi.Dia

Kép
Kép
lldicsi

Dia!
Úgy tudom lázasan nyugodtan szoptathatsz!!!Jót tesz a mellednek is,ha a baba kiüríti.
Egyedül akkor ellenjavalt a szoptatás,ha gennyes tej ürül,de gondolom Nálad erről szó sincs.
Remélem hamarosan jobban leszel.
Domi azóta hogy viselkedik?

Anikó!
Hívj fel egy szoptatási tanácsadónőt!!!!Ki is megy és megnézi a szoptatást,személyesen többet tud segíteni.
Szerintem még ne add fel!!!!!
Írj majd,hogy alakul a dolog!

Puszi mindenkinek!

Kata

Kép
Kép
ruszlána

Sziasztok!
Na mesélem a fejleményeket. Végül hajnalban megetettem szegény Krisztikémet cumisüvegből. Reggel szerencsére elfogadta a cicimet, és miután lefejtem az elejét, a rossz cicimet is elfogadta. Most újabb probléma, hogy az éjszaka után a stressz meg a fáradtság miatt sajnos szinte alig van tejem, két ciciből csak 80-at tudott megenni, míg tegnap egyből ment 140. Most pihenés alatt vagyok, csak alszok, eszek, szoptatok meg babázok, és remélem, helyreáll a tejtermelésem is.
Felhívtam egy doktornőt, aki szoptatási tanácsadó, kaptam a telefonszámát, és ő azt mondta, hogy szerinte az lehetett, hogy nagyon éhes volt, a cicim tele volt, és az első tejbelövellés megijesztette, és ahogy megijedt, nem akarta elfogadni a cicit. Úgyhogy legközelebb próbáljam meg, ha ilyen tele van, először lefejni az elejét. Plusz a cumisüveg is bekavarhatott, úgy érezte, hogy inkább nem szenved a tejcsiért, ha úgyis kaphat könnyebb módon. Úgyhogy most a pótláshoz beszereztem egy úgynevezett babaitató poharat, és abból kell majd adnom, mert kanállal ugye érdekes lenne 50 gram vagy még több pótlást adni, ha szükséges.

Brigi!
Köszi a tanácsot, szerintem hasznos lehet, mert tényleg gond volt az is, hogy nagyon éhes volt, és emiatt nem igazán volt türelmes, ami utána kiváltotta ezt az egészet. Mindenesetre a cumisüvegből etetést azt hiszem, hogy mától hanyagolom.

Többieknek is kösz ia bíztatást, nem is akarom feladni, a férjem azt is mondja rám, hogy egy tyúkanyó vagyok, és maximalista. Véleménye szerint nem gond, ha kap még tápszert is a baba, vagy ha a lefejt tejet kapja, és nem szopik. De én imádom szoptatni, és hatalmas lelki trauma volt, mikor elutasított. És persze az anyatej híve vagyok, szerintem ez tesz a legjobbat a gyereknek, és ha nem muszáj, nem pótolnék neki. Persze ha valakinek muszáj, azt nem ítélem el, sajnos az én példám is mutatja, hogy néha sajnos muszáj. De kitartok, és úgyis 1-2 nap alatt rendeződik az egész.

Dia!
Kitartás, tényleg szörnyű, amikor a begyulladt mellet masszírozni kell. De muszáj. Egyébként meleg vizes borogatást is tegyél rá, mielőtt masszírozod, az sokat segített nekem is. És minden szopi után fejd is ki teljesen, nehogy maradjon eltömődött tejcsatorna. Kitartás, meglátod, nemsokára helyrejössz.

Puszi mindenkinek
Anikó
pancsa2

Ja, még egy kérdés, jobban mondva kettő. Elvileg Krisztike most lesz még csak 4 kg (kicsi súllyal született nagyon), és a doktornéni azt mondja, hogy testsúlykg-onként kell 150-et megenni. Az, mivel ő napi 6x eszik, 100 gram lenne. De ha ennyit adok neki, akkor még sír, hogy éhes. Szerintetek gond, ha többet eszik. Tegnap összeszámoltam, 710 gramot puszilt be.
És a másik kérdésem, hogy nekünk is kijött tejkiütés, szegénykémnek tele van az arca. Lehet vele valamit csinálni? Vagy magától rendeződik a dolog. És ez viszket neki, vagy kellemetlen? Mert mondjuk nem látom, hogy az arcához kapkodna, de azért aggódom.
Puszi mégegyszer
Anikó
pancsa2

Dia

Nem jó ilyeneket hallani rólad! Ügyes légy!

Anikó
Remélem helyrebillent a lelki békéd!Kép

Puszi

KépKép
gigi28

Gigi!
Mondjuk rá, de még nem az igazi. De igyekszem összeszedni magam, mert ez a legjobb a kiscsajszimnak is Kép Így lesz jó sok fincsi tejcsi neki, és így fog szép nagyra nőni Kép
Pussz
pancsa2

Dia

Szaniék hová mentek? Te tudod? Remélem nem a cunami útjába....Kép

Györesz nemsokára visszatér!!!!!!!!!Kép

KépKép
gigi28

Lányok!
Már megint 39 a lázam.KépSzétmaszírozom a csomót és visszajön egy idő múlva.KépDomi szegénykém érzi,hogy anya beteg ezért mindig ölben akar lenni.Tamás le a kalappal:Hol engem csavargat vizes lepedőbe,hol Domival foglalkozik.Szegény ő se aludt 2 óra óta.Na és még most hozzáfogtam francia salit csinálni+sonkatekercset+kaszinótojást,hogy holnap tudjunk mit enni.

Gigi!Kép
Szaniék /nem tudom,hogy kell leírni/a Szesöl-szigetekre mentek.Hétfőn oda is elért a szökőár és ők pont akkor mentek.Kép

Mindenkinek BOLDOG ÚJ ÉVET KIVÁNOK!!!KépKépKépDia

Kép
Kép
lldicsi

Dia, próbáld más helyzetben szoptatni Domit. Nekem az mindig segített. A babaneten van egy topik, szoptatási pozíciók, vagy hasonló címmel. És mielőtt szoptatzs/masszírozol, vegyél meleg zuhanyt.

Pancsa, Neked is kitartás. Végül mi is megúsztuk a cumisüveget, pedig a Klinikán mindent elkövettek, hogy rászokjon Tomi.

A történteket elmesélem. MAjd. Majd ha már tudok róluk beszélni. Egyelőre túl friss, és túl fájdalmas. De a lényge, hogy végre itthon, végre jól. Kép
sofka

Sofka!Kép
Köszi,már minden rendben lázam sincs már.
Szoptatni fekve szoktam/tudok/de eddig ez jó pozíció volt/van/azzal nincs gond.

Lemaradtam valamiről??Volt valami gond veletek a kórházban?

Lányok!
Domi elég hasfájósKépde nem sír csak csavargatja magát és morog.Kép
Tegnap azt mondta a doktornő,hogy adjak neki Gripe Water gyógyvizet.Meg is vettem,de az van ráírva,hogy egy hónapos kortól ő pedig még csak 3 hetes.Mit csináljak?Adjak neki vagy ne??SOS!!!
Puszi.Dia

Kép
Kép
lldicsi

Sziasztok,

Most gyorsan bemasolom, amit a cegledi topikba is irtam a csajoknak, mert lassan mennem kell, ebredezik a nagyfiam:

"Most csak roviden, vegre van net, nem volt ma reggelig:-( Kiderult a vonalhiba, talan mar nem lesz kimaradas:-)

Koszonjuk a gratulaciokat, nagyon jol vagyunk:-)
Zolis jo baba, jol eszik, edeseket alszik, naponta 1x van egy nezelodosebb idoszaka, aztan picit raszopizik es alszik is:-) Nekem ez furcsa, Gyuszkoval volt gond boven.. Remeljuk, hogy ilyen baboca marad.
Az ejszakak is jol mentek eddig, most ejszaka is este 8tol ejfelig aludt, ott volt egy nagy szopi, aztan 4kor ebredt, majd reggel 7kor:-) Reggel nezelodott, csuklott, aztan 8 korul befejezo szopi es most is alszik, bar lassan ebredezik, ahogy latom:-) Sirni pelusozaskor es furdeskor szokott jobban, amugy csak aprokat reklamal, es gyuri a szajaba a kezet es a ruhajat es letamadja barki arcat:-)"

Puszi,
Mica
mica

ia, ha ac doki mondta, adhatod. alami természetes dolog, amennyire tudom.

Tomibaba megjárta a Tűzoltó utcát. Majd egyszer elmesélem. Már jól vagyunk.
sofka

Dia
Allergizalhat sztem elotte a GW. Szerintem vard ki a 4 hetet! Kiscsajszim is sokaig itta, nalunk nagyon bevalt! Tenyleg csak gyogynovenyek vannak benne.

Norka
norkini

Norka!
Köszi a segítséget,de bevallom tegnap adtam neki egy kicsit a vízből.Lett tőle eredmény.Kép Dia

Barbi!
Feltennéd a táblázatot?Köszike.KépHogy vagytok?Hogy teltek az ünnepek?Puszi.Dia

Kép
Kép
lldicsi

Küldök 2 képet a tegnapi "bulinkról".Kép
Kép
Kép

Kép
Kép
lldicsi

Sziasztok!

Dia
Nekem is elég hasfájós volt Bence...volt, hogy 8 órán keresztül nem aludt, csak sírt. Kép Kép Most infacolt adunk neki, és úgy néz ki, hogy használ. Ja, és a szopit több részre osztottam. 5 perc evés, le a ciciről, büfi. Aztán kezdjük elölről. Nekem ez bevált. Az infacolt meg minden szopi előtt adom neki. Áll. nem gyógyszer, hanem valami természetes anyagokat tartalmazó szer. Narancsos íze van, és cseppentővel kell neki beadni. Ez egyébként elég könnyű, mert evés előtt mindig kiabál...így csak bele kell nyomni a szájába. Remélem segítettem. De addig is próbáld meg a többszöri büfizést...szerintem használ.
Ja, és nagyon édi a picúr! Látom nagyot buliztatok! Kép

Puszi,
Bence, Zsófi
mzsx

Sziasztok!

Boldog Új Évet!!!!!!!!!KépKépKép

Dia!
De jók a képek!Kép
Nálunk nem túl sok ünnepi hangulat volt...
Örülök,hogy jobban vagy!
Hasfájósság nálunk még elviselhető,eddig nem adtam semmit,de a meleg vizes tömlő csodákat tud művelni Patrik-pocival.Kép

Gigi!
Olivérnek megjött már az étvágya?
Györeszt nagyon várom vissza!Kép

Anikó!
Nem hiszem,hogy baj lenne,ha Kriszti többet eszik az előírtnál.KépJó étvágya van!Kép
Tejkiütés magától gyógyul,nekem úgy tűnik,hogy semmilyen kellemetlenséget nem okoz a babának.
Remélem jól vagytok.

Puszi mindenkinek!

Kata

Kép
Kép
ruszlána

Kata!Kép
Nekünk nincs tömlő,de majd tetrapelust bevizezek és megpróbálom azt a hasára.Köszi.
Miért nem volt ünnepi hangulatotok?Igaz,mi is nagyon álmosak voltunk Apával.De mikor nem?Kép
Te,hogy fekteted Patrikot?
Én hanyatt,de ma aludt 3 órát hason is.Csak így féltem altatni/éjjel nem is merném így/.Tudod a csecsemőhalál miatt.KépSajnos pont rizikó faktoros mert fiú,kis súlyú,téli baba és 24-25 fok is van a hálóban.KépPersze van légzésfigyelőnk,de szerintem ha riasztana fogalmam se lenne,hogy mit csináljak.KépAJAJ! Nem is gondolok ilyesmire többet!Inkább írok valami jót!Szóval,a héten megint híztunk 14,5dekát.Tehát amióta itthon vagyunk már 45,5 dekát híztunk!KépHURRÁ!
Puszi.Dia

Kép
Kép
lldicsi

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?