Sziasztok!
Nemrégiben Yunnanban jártam (D-Kína), és fotóztam nektek egy pár hátonhordott babát. Igazából mindegyik azonos stílusú, mert ott így hordják a gyerekeket, és nem nagy területen utaztunk. A babák valszeg naxi vagy tibeti nemzetiségűek. Érdekes, hogy nem terpeszben ülnek a babák a háton, hanem lógatják a lábukat. De nemcsak a nagyokat kötik így fel, hanem a kicsiket is. Itthon, vagyis otthon meg azt tanultam, hogy ez nem tesz jót a csípőnek. Akkor most ez hogy is van?
Bocsánat, ha ez nektek nem újdonság, de annyira gondoltam erre a topikra, mikor arra jártam, hogy mindenképpen meg akartam osztani a képeket.
Még annyit akartam írni, hogy most Pekingben vagyok, és olyan furi, hogy itt nem nagyon hordozzák a babákat. Vagy babakocsi, de az is sokkal ritkább, mint otthon, vagy viszik kézben egyszerűen. Egy-kétszer láttam kengurut, és 4 hónap alatt eddig egyetlen egyszer láttam egy ergót (mármint magamon kívül, mert én gyakran viszem ergóban a kisebbiket
))).
Szóval a képek:
A távoli képet azért fotóztam, mert az pici baba volt és a feje is meg volt támasztva egy kendővel, csak nem tudom, mennyire látszik...