Ajjaj!
Akkor lehet, hogy nekem is be kell mennem az eredményért?!
Multi, köszi, hogy írtad. Akkor felkészülök lelkileg a telefonos visszautasításra
Ami a jogot illeti...
A magyar jog - az én meglátásom szerint - a sunyiskodást, aljaskodást, jogtalan előnyhöz jutást támogatja. Egyszerűen megéri, mert úgysem szankcionálják.
Pl. emlékszem, évekkel ezelőtt volt egy fura eset:
Biatorbágyon vagy hol áll egy víkendház, melynek tulajdonosa kutyát tartott a kertben, védendő a tulajdont. Ő persze nem volt mindig ott. (Vajon hogy oldotta meg az etetést?)
Valaki kinézte magának a házikót és gondolta, kifosztja, ha már úgyis üresen áll.
Csakhogy a házőrző úgy berágott a birtokháborításon, hogy maradandó károsodást okozott a palin. Az is lehet, hogy kinyiffantotta, erre már nem emlékszem. (Lehet, hogy mégsem volt teljesen megoldva az etetés?!)
És kapaszkodjatok meg!
Leültették a tulajt!!!
Senki nem kérdezte, hogy vajon az "áldozat" mit keresett magánterületen...
Vagy pl. (ha jól tudom):
ha valaki éjjel rádtöri az ajtót és te önvédelemből kinyírod, akkor lecsukhatnak érte. Ugyanis vizsgálják azt, hogy a te védekezésed összhangban volt-e a támadással pl. eszközhasználat szempontjából.
Mert ha a faszi konyhakéssel jött, te pedig stukkert rántasz, akkor bizony ráfaraghatsz, hiszen szegénynek esélye sem volt ellened.
Vagyis, neked, mint megtámadottnak, a saját otthonodban, első álmodból arra riadva, hogy valaki az ágyad felett áll, képesnek kell lenned arra, hogy mérlegeld az eszközhasználat kérdését.
Eszméletlen, nem?
Vajon valaha valaki végiggondolta ezt?
Hát ilyen helyzetben az ember védekezik azzal, ami a kezébe akad. És ha úgy érzi, meg akarják ölni, akkor aztán pláne nem mérlegel.
Nem?
Vagy én látom rosszul?
Vagy rosszul tudom? Az is lehet.
Akkor viszont nyugtasson meg valaki, hogy nyugodtan önvédelmezhetek, nem kell a dutyitól tartanom
Mackoo