Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok,
köszi a válaszokat a táppénzzel kapcsolatban. Holnap kell mennem a terhesgondozóba az ellenanyag szu˝rés miatt, majd ott megkérdezem, hogy melyik változattal járok jobban.

Hmmc,
azt még nem tudom, hogy mi lesz a suliban a fiammal, de már most is elég okoska. 3 éves és ismeri a betu˝ket, számol 20-ig és képolvasással olvas. Ez azt jelenti, hogy úgy olvassa el a szavakat, hogy nem kibetu˝zi azokat, hanem ránéz a szóra és megmondja mit jelent. Tulképp az agya lefényképezi az új szavakat és azok jönnek elô. Most kezdi írogatni a betu˝ket, mivel csak nemrég alakult ki a szenzomotoros mozgás. (finom mozdulatok) Az angol nagyon jól megy neki.
Persze ez nem jelenti azt, hogy az iskolában majd megfelel és zseni lesz. Sôt, mivel túl gyorsan tanul, lehet, hogy rendetlenkedni fog, mivel unalmas lesz neki a tempó. (Nálam ugyanez volt a helyzet.) A tanároknál meg lehet, hogy ez úgy fog lejönni, hogy ô egy rossz gyerek és ez mint tudjuk, igen csak befolyásolhatja a jegyeket...

Nikcsi,
a sokk amiatt volt, mert nem számítottunk arra, hogy egy ilyen akaratos és aktív gyerekünk lesz. Ô egy tervezett baba, sôt pontosan így augusztusra terveztük, mert azért nekem annak idején tanévekben telt az életem (akkor még tanítottam ezerrel). Ha lesz találkozó, akkor majd én értesítelek, tudom a mobilodat. De eddig még rajtad kívül senki se reagált a találkozó ötletére...

Meglepi,
nagyon szép arca van ennek a kiscsákónak! Nagyon arányos. Haja is van, vagy az csak árnyék?

Ha nem jelentkeznék karácsonyig, akkor kellemes ünnepeket mindenkinek,

Laga
laga

Hali!
Nikcsi! Hát te voltál az? Basszus! Pont szopi volt, olyankor meg sem tudok moccanni! Meg szokott egy csomó téves hívásunk is lenni, így meg van beszélve az ismerősökkel, hogy megcsörrentik a mobilomat, és ha lenyomom, akkor felhívhatnak a vonalason.
Amúgy jól vagyunk, csak már nagyon unom magam itthon egyedül a négy fal között! Az idő sétára már nem mindig alkalmas, meg egyedül nem is jó sétálni, és itt meg nem ismerek senkit még, de most alakul a kis csapat, a tavaszra tuti lesz társaságom a sátához! :-)

Az internet nagyon jó, de már nem köti le az embert csak a hasonszőrűekkel kapcsolatos dolgok. A másik fórumra, ahol hasonló korúak vagyunk (októberi-novemberi babás), oda szinte minden nap benéztem. Közös volt a terhességünk, és most megosztjuk a tapasztalatokat ki hogy bénázik! :-) Sokkal rosszabb lenne net nélkül, érdemes beköttetni, sokat lehet tanulni!

Cas! Támogatom az új topicot, mert szerintem például a nálunk aktuális koszmó probléma meg az esti hisztik, biztos nem érdekli a friss kismamákat! :-) Érthető módon. Ha meg igen, akkor kibiceljenek be a babásokhoz! Na ki indít új topikot, és melyik témakörben?

Amúgy Matyi nagyon jó baba. Lényegében eszik meg alszik, esténként szokott hisztizni, mivel nappal túl sokat alszik, most próbáljuk ébren tartani nappal. Ma volt a dokinéni, azt tanácsolta levegőzzünk többet, délelőtt és délután is, főleg ha ilyen szép idő van! Azt mondják 3 hónapos körül már kezdenek beállni, és nem lesz velük annyi baj. Addig másfél hét! :-) Már nagyon várom!

Aki szeret olvasni, ajánlom olvassa el kismamaként mág Tracy Hogg, Melinda Blau: A suttogó titkai I. Szerintem ennek szellemében sok kezdeti rossz szokást el lehet kerülni!

Igyekszem sokat jönni, de annyit írtok...

Puszi! Livi
aranyhold

Laga

A találkozó ötlete nekem is tetszik, én benne lennék!
A depitől én is tartok egy kicsit. Ez a baba egyáltalán nem tervezett baba... ez nem azt jelenti, hogy nem várjuk szeretettel, de nehéz volt szembesülni mindazzal a változással amit ez az egész jelent. Most fejeztem be az egyetemet, költöztem haza Magyarországra, és össze a párommal. Egy hónapra rá terhes lettem, fogamzásgátló mellett... két hétig sirattam az addigi terveimet, a munkakeresést, a bulikat, a szabadságot, az édeskettest, stb. Nem voltam felkészülve arra, hogy akarjam ezt a változást. Idővel jobb lett a helyzet, természetesen rájön az ember, hogy mennyire eltörpül mindaz amit sirattam egy baba mellett... Kép Ennek ellenére nem tudom, hogyan élem majd meg a szülés utáni napokat/heteket. Valószínűleg jól be leszek sza##va a felelősségtől - még én is elég gyereknek érzem magam. Nem tudom, hogy egy anyának ilyennek kell-e lennie...
De várom/várjuk ezt a babát, türelmetlenül! Az még nem haj - a párom is ezt kérdezte Kép.

Aranyhold

Mennyi időre viszed ki Matyit a levegőre egyhuzamban? Már 3 hónapos lesz??? Te jó ég, hogy szalad az idő!
meglepibaba

Meglepibaba! Ne stresszeld magad előre! Attól hogy lesz egy gyönyörű kisbabátok még nem kell hogy gyökeresen megváltozzon az életed. Biztos akad segítség, ha más nem akkor az itt szerzett barátok biztos beválalják a manót időnként és akkor elmehettek szórakozni, és el is kell. Nekem a depi nem akkor jött amikor szültem, már ez attól is lehet, hogy Matyi kora-baba volt, így nem volt időm magammal foglalkozni, csak vele. Mostanába kezdek néha bekattanni, mert rossz idő van, még sétálni sem megyünk le, ha lemegyünk is nem ismerek senkit, egész nap egyedül, őrület!
A gyerketeknek te leszel a legjobb anya, még ha sokat bénázol is az elején! Mindenki bénázott, senki nem született úgy, hogy tökéletesen bepelenkázza, hogy ne folyon ki a pisi (én eleinte 3-szor is átöltöztettem egy nap ilyen balesetek miatt), stb.
Én azt mondom, hogy akinek lehet gyereke, és ennek ellenére kihagyja ezt az élményt annak elment az esze! Ez a kismanó a pocidban úgy döntött most akar jönni, és titeket választott szüleinek, hát örüljetek neki, és szeressétek nagyon. Én hiszem, hogy semmi nincs véletlenül!

Na valami prózaibb dolog: Levegőztetni ha jó idő van és lemegyünk sétálni, akkor min. fél órát ellődörgünk, ilyenkor max nincs, de 1 óránál még nem voltunk lent többet. Az erkélyi levegőzés megint hidegfüggő! Van hogy 10-15 perc csak, de volt olyan is hogy hagytam az erkélyen aludni, így majd egy órát kint volt. Kutya baja nem volt még a kölöknek, a levegőtől meg pláne!

Kismamik! Hogy álltok a szoptatáshoz? Nagyon paráztok tőle?
aranyhold

Csináltam még régebben egy albumot Matyiról:
http://www.babaszoba.hu/services/albums?alid=7355
Lassan altuális lenne egy új is, talán még idén rászánom magam. :-)
aranyhold

Rászántam magam! Csináltam új albumot:
http://www.babaszoba.hu/services/albums/?alid=8019
Jó képnézegetést!
Puszi! Lívia
aranyhold

MB!
Már most nagyon szép a kicsi. Fantasztikusan élethűek a 4D-s felvételek. Én is nyaggatom a férjemet, hogy menjük el megint, de most év végén levegőt venni sincs ideje annyit dolgozik.

Laga!
Nálunk is az volt a gond, hogy nem bír a fenekén ülni egy percig sem. Nem vagyok egy fogadóórára járó pedagógus anyuka, de muszáj volt bemennem. Sírva jött haza a gyerek, hogy négyes lett a magatartása és nem tudja miért. Jól felszívtam magam és bementem. Okos tanítónéni azt mondta, hogy túl hamar készen van a feladattal és ha már nincs munkája nem bír nyugodtan ülni. Pakolászik, rajzol, stb. Megkérdeztem, hogy akkor miért nem lehet adni neki szorgalmi, vagy más feladatot, hogy elfoglalja magát. Még csak harmadikos, nem fogok ragasztót kenni a nadrágjára reggel. Így is 2 hete nyílt órák voltak. Ráértem bementem. Tanítónéni süket nem hallja meg csak a becsengetést. Legalább akkor figyelt volna ezekre a dolgokra, amikor ott vannak a szülők. 4 órát lehetett megnézni. Olyan, hogy szünet, tízórai, stb. ismeretlenek a számára. Eddig a gyerekkel veszekedtem, hogy miért nem eszi meg, amit csomagolok. Mostmár látom, hogy szerencsétlen nem tehet róla. Ott tartunk lassan, hogy a gyerek már nem a dicséretért tanul, hanem azért (9 évesen!!!!), hogy felvegyék 8 osztályos gimibe, hogy megszabadulhasson ettől a nőtől. Fel is húztam magam két perc alatt, amíg ezt leírtam.
Nagyon oda kell figyelni a jobb képességű gyerekekre, mert hamar visszabillentik őket az "átlag"-ba, mivel az átlaggal kevesebb gond van.
hmmc

Sziasztok!
Tegnap este már olvastalak benneteket, de annyira ki voltam készülve az egész napos takarítástól, hogy nem volt erőm írni, csak bedőltem az ágyba. Erre Zsebi 1/2 4-től jó másfél órán át viháncolt, és nem hagyott aludni. Egyébként nagyon helyesen motoszkált fel-alá, csak tudtam volna aludni... Kép

Nikcsi
Te merre tervezed a sétákat? Ha valahol a közelben van vmi jó útvonalad, akkor valszeg csatlakozni fogunk! (Itt nálunk se park se semmi igazán - bár az utcák csendesek.) Én se szeretek itthon ülni, vmit mindig csinálnom kell...
Ja, és a Margitszigetre is mehetünk együtt! Kép (3 ilyen nagyszájú csaj ha összejön! - a gyerekeink már 1 évesen folyékonyan fognak beszélni! Kép)
(A terhesgondozós mérleg meg bekaphatja, most megmértem magam, és nem is 2 hanem 3 kiló pluszt számoltak rám... Azért hogy +6 vagy +9 kilónál tartok, nagyon nem mindegy!)

Laga
A suli nekem majd ősztől jön be talán, ha a picúr jól bírja majd. Nem akarok sok órát vállalni, max. 1-et vagy 2-t, de az éppen elég készülést és időt igényel ahhoz, hogy kizökkentsen a hétköznapokból, de ne vonjon el túlzottan a babától. Persze ha még akkor is 2 óránként fog szopizni (amit azért remélek, hogy nem), akkor storno az egész (kb. 3 órányit lennék távol).
Bár az se rossz ötlet, hogy lemenni a sulihoz, és amikor jó az idő anyu eltologatja a parkban az egyetem mellett - hát nemtom erre rá lehet-e majd venni... Kép
A fiatok nem egyszerű eset! Minden elismerésem, hogy ilyen jól bírjátok! Kép
A találkozó NAGYON jó ötlet!!! Január oké. Hol tartsuk? Valakinél vagy valahol? (Valaholra esetleg egy teázó?)

Hmmc
Mikor voltatok? Mi olyan 9-től 3/4 10-ig voltunk, és főleg ücsörésztünk a folyósón lévő székeken (ami már a másik szakrendelésé tulképp, de csak ott volt hely). Ti merre?

Meglepi
Karácsonyiszony dettó. Kép Pedig nagyon nem erről kellene, hogy szóljon... Tegnap takarítás közben kellemes karácsonyi dalokat hallgattam hangolódás végett - kezdem elhinni, hogy tényleg mindjárt itt van! (Ráadásul a férjem egész 24-ig dolgozik, és a két ünnep között is végig, tehát ez igen kurta karácsony lesz... Kép)
Nagyon aranyos a babátok (kis pisze nózis Kép) a képen!
(Eddig azt hittem, hogy minden baba nagyjából egyforma ezeken a képeken, de ha összehasonlítom Zsebivel tényleg felismerhetőek a vonások, és egyáltalán nem is hasonlítanak!)

Aranyhold
Akár el is indíthatnád a topicot, és add meg az elérhetőségét itt is!
Remélem hogy Zsebi is csak enni és aludni fog az elején! Kép Ha az apjára üt, akkor gond nélkül! Kép
Tervezem, hogy sokat fogom altatni az erkélyen majd, éppen alkalmas rá az erkélyünk (a nyári forró délutánokat leszámítva). Bár unokatesómék "pórul jártak" ezzel, mert a fiuk sehol máshol nem volt hajlandó délután aludni (iszonyat hisztiket rendezett, ha az anyja nem a babakocsiba, a teraszra vitte), csak a teraszon, ahol az elején megszokta. És erről télen, hóban sem tudták lebeszélni (pedig akkor még csak 1/2 éves körül volt). Jól felöltöztették, és nem lett semmi baja (szerencsére).
A könyvet én is láttam (csak a borítóját), pontosabban miről szól?
Szoptatás: néha parázok (pl. amikor olvasom a Szoptatás c. könyvet, és ötleteket ad, hogy milyen problémánál mit próbáljunk meg), amikor meg reggel tejfürdőben ébredek, akkor lazán legyintek, "á, valahogy csak megoldjuk!" . Kép Neked mik a tapasztalataid?
Matyi nagyon helyes a képeken! Az utsókon mennyi idős volt?

Meglepi
Zsebit már igazából évek óta szerettük volna, de mindig volt valami, ami miatt várni akartunk még. (Egyetem, picike albérlet, előbb inkább esküvő, stb.) Aztán tavaly megvolt az esküvő, idén tavasszal nagyobb albérlet (ekkor kezdtünk el komolyan beszélni róla, hogy hamarosan belevágunk), nyáron le is diplomáztunk, így az államvizsgánk estéjén elhatároztuk, hogy akkor MOST abbahagyjuk a védekezést. Na azért az nem volt egyszerű döntés, percről percre bizonytalanodtunk el, de végül tényleg abbahagytuk a védekezést - és gondoltuk majd jön a baba, amikor jönni akar.
Nem is nagyon éltem bele magamat, teljesen arra készültünk, hogy hát jövő nyárig végülis teljesen oké, ha valamikor összejön.
De már elsőre jönni akart! Még viccelődtem is, amikor késett, hogy még a végén kiderül hogy micsoda csődör az embör, és jót röhögtünk. Kép
Aztán vettem egy tesztet, dokinál is voltunk, szülőknek is elújságoltuk, rózsaszín felhőkön úszkáltunk.
De amikor az újdonság öröme tovaszállt, és rádöbbentünk, hogy nekünk TÉNYLEG gyerekünk lesz (!), akkor jött a pánik! Mennyire meg fog változni az életünk, én már állást sem tudtam keresni, kiesünk a baráti körünkből, akikkel eddig szórakozni jártunk, ahol még senki sem családos, már nem mehetünk akkor és oda ahová csak akarunk stb. De végül megbarátkoztunk ezzel is, ráadásul a barátok is velünk várják (az első baba a társaságban). Kép
Szóval szerintem senkinek nem könnyű feldolgozni, hogy egyszercsak már nemcsak saját magáért és esetleg a párjáért felel, hanem jön egy harmadik kis élet, aki eztán MINDIG VELÜNK LESZ.

Kép
Kép
Kép
cas

Hmmc
Modern pedagógiát tanulunk az egyetemen, és a szakemberek már legalább felismerték, hogy a "sorból kilógó" (felfelé v. lefelé) gyerekek kezelését igenis meg kell tanítani a leendő pedagógusoknak, mert ha nem tudják mit kell kezdeni velük, akkor annak nagyon rossz vége lesz - ti vagytok az élő példa, és sajnos nem az egyetlen!
Szóval elvileg megtanuljuk okosan pedagógiai és pszichológiai megközelítésből hogy mit NE csináljunk, arra már sokkal kevesebb az ötlet, hogy mit is kellene csinálni. Marad az adott tanár ötletessége, gyerek-szeretete, elhivatottsága, amivel vagy ki tud hozni ebből a helyzetből vmi jót, de általában túl fásult már ahhoz (főleg az "idősebb" korosztály - nem öreg, csak aki mondjuk már 10 éve van a pályán), hogy legyen türelme és energiája hozzá.
És sajnos a jobb képességű emberekből lesz általában a pályaelhagyó... Kép (És már el is érkeztünk a tanári pálya presztízséhez...)

Kép
Kép
Kép
cas

Cas!
Én ezért nem tanítok és nem is fogok. Nekem van andragógus diplomám is, azt az összehasonlítás miatt csináltam meg. Mindenhol csak a nagy szavak. Én tisztelem és becsülöm a tanítókat, tanárokat, stb, csak az a véleményem, hogy aki nem csinálja szívből az ne is csinálja. Nem egy gyerek sorsa, motivációja, szocializációja van a kezükbe. Kicsit nagyobb felelősséget kellene vállalni. És itt be is fejeztem, mert csak felidegesítem magam.

A terhesgondozóba kb. 1/4 9-re értünk le. Egy alacsony csajjal mentem (együtt cukroskodunk hétfőként). A férjemmel mentem ki kb. 3/4 9 körül. A férjem kb. akkora, mint én "kicsit" - nehogy megsértődjön - duci, szemüveges, öltönyben és bőrkabátban, én farmerban és irhakabátban voltam, szőkés hajjal.
hmmc

Cas! Rendben, elindítok majd egy Margitos babások topikot, esetelg valakinek valami ötletes topicnév? Holnap leutazunk anyuékhoz vidékre karácsonyozni, meg a férjem is itthon lesz, így majd az új évben elindítom a topicot!

A suttogós könyv miről szól? Igazából nehéz megfogalmazni. Mindenről, ami 0-1éves korig a csecsemővel kapcsolatos lehet. A mindnnapokról, hogy alakítsuk ki a napokat, a szokásokat, hogyan szoktassuk rá vagy le valamire/ről, trukkök, tippek, egy csomó hasznos dolog.

Én a szoptatástól nagyon tartottam, és most sem jött el az a fíling hogy milyen önfeledt, gyönyörű az egész. Jó tisztában lenni vele, hogy a legtöbb embernek nem megy elsőre, de még másodikra sem, és igencsak tud fájni az elején egy darabig. De! Minden elmúlik egyszer! Nálunk kb 2 hónapos kora után kezdett élvezhető lenni. Most szenvedek, hogy leszoktassam a komfortcicizésről, mert amior több órán keresztül cicizik, bealszik, leteszem felébred, cicizik, stb megy, akkor szidom magam, hogy minek kellett erre rászoktatnom, a cumi mennyire egyszerűbb és kényelmesebb lenne! Ja és a közhiedelmek ellenére a legtöbb babánál sem a cumisüveg, sem a játszócumi nem okoz zavart. Amelyik akar, az tud szopizni, amelyik meg nem, azt a jóisten sem tanítja meg! Csak szegény kezdő mamikat a sírba tudják vinni a mai nézetekkel, hogy mindenki szoptasson, meg az anyatejnél nincs jobb. Ez spec kétségtelen, de két barátnőm anyatejes babója már is 1 hónapos kora előtt megfázott, egy másik tápisa meg nem! Szóval nem kell ezen idegeskedni! Ha nem lesz tejci, akkor kap tápit. Amikor egy ismerős megemésztette végre, hogy tök jó a táp is és vegyesen etette a babót, szopi, utána meg táp,és megnyugodott, 1-2 hét múlva úgy megszaporodott a teje, hogy ma már egy ciciből jóllakik a kölök, minden táp nélkül! Szóval csodák vannak! Majd megtapasztaljátok!

Na szép kis regény! Remélem senki nem rémült meg semmitől! Ja és ez az én egyéni véleményem, bárki gondolhatja máshogy, attól az még úgyanúgy jó lehet! :-)

Lívia
aranyhold

Sziasztok!

Lívia: azért az ilyen kijelentésekkel én vigyáznék. Nekem a kicsi cumizavaros volt. Meg lehetett tanítani szopizni, de nem volt egyszerű. Én elég sok cumizavaros babát ismerek, bár tény, nekem a nagyobbik nem lett az, bár volt játszócumija az első 3 hónapban. De ez babafüggő.

cory

cory + Liza 2006.03.11. + Zsoma 2003.08.31. + Balu 2001.09.12.
cory
Budapest

Sziasztok,
Újra itt a neten. Zsombi is, Zsófi is alszanak. Majd utánatok olvasgatok, most gondoltam csak bejelentkezem.
Íme szülésem története. Csütörtök reggel felvettek, CTG-n semmi fájás, majd doki megvizsgált, majdnem háromujjnyi voltam. Ezt meg kell indítani, mert lassan elhagyom a babót-mondták.
11-kor repesztettek burkot, egy keményedéskor. Hát vizem alig volt vmi. (Ezért volt pici a hasam is.)Kaptam az oxitocint, kezdzek jönni a fájások, elég gyorsan és elég erősen, de innentől meg tágulni nem akartam igazán. 2-kor kértem epidurált, Magenheim Rita adta be, utána elmúlt minden fájdalom, s mivel 2,50-kor már sírt Zsófi, nem múlt el a hatása a tolófájásokra sem, szinte semmit nem éreztem, emlékezetből szültem. Úgy kapkodták össze a szülőasztalt, hogy a doki keze tartotta vissza a gyerkőcöt.
Gátvédelemmel szültünk, s két tolás közben végig néztem a gyerkőcöt, hogyan bújik ki a feje, szép lassan, hogy ne kelljen vágni. Szóval cérnácskák nélkül megúsztam az egészet. Aztán Zsófit megmérték, visszahozták. Majdnem 1,5 órát voltunk kettesben, "megszoptattam", gyorsan rájött mit is tegyen. Két óra múlva lazán, lábon mentem ki, s rögtön tudtam ücsörögni. Ica nevű, vörös hajú szülésznőnél szültem. Nagyon aranyos, ügyes, ha választani akartok szülésznőt csak ajánlani tudom.
Az utolsó napon viszont sajna kiderült, hogy plasztikára lesz szükségem (4 gyermek átka), mert a hüvelyfalam elődomborodik, s egyszercsak kicsúszik a lukamon. Hülyén hangzik, én sem értem pontosan, de a tartószalagok túlságosan ellazultak, vagy vmi. ilyesmi.
Na puszi, megyek, mert kicsit összekapom magam a következő szopiig.
Sok puszi, pocakosodjatok!!!
Zsuzsa
zsuzsa99

Lívia

Köszönöm a bíztatást, igyekszem pozitívan hozzáállni önmagamhoz anyaság-ügyben. A kezdeti pánikrohamok már elmúltak, és lassanként több és több hely jut a baba számára az életemben. Jól ki van találva ez a 9 hónap... először maximum egy kiságyat voltam hajlandó elképzelni a lakásban, mint babával járó változást... azóta ez kiterjedt egy egész szobára... Kép nem hangzik soknak, tudom, de nekem nagy szó volt a kis egoista szemléletemet átformálni. Valószínűleg nem is az én érdemem az átformálás, hanem a kis rugdosósé...
Szoptatás-kérdésben szerencsém van, hogy a párom nem magyar, és rengeteg francia felkészítő könyv került a kezembe. Sokkal stressz-mentesebben állnak a szoptatás kérdéséhez mint ahogy itthon tapasztalom. Én úgy vélem, hogy aki tud, az szoptassa a babáját, de ha nem megy az nem a világ vége. És van, hogy a "nem megy" oka nem fizikai ok! Kint megkérdezik az anyukákat a kórházban, hogy akarnak-e szoptatni, és a többség (!!!) nemet mond. (Ami azért nem túl jó...) De ha valaki szoptatni akar, és nem sikerül, azt nem kudarcként fogják fel, ezért sokkal lazább az egész. Még csak a 6. hónapban vagyok, de már most nyaggat a védőnőm... hát hogy ne parázzon az ember???

Hmmc

Ti merre voltatok 4d-n? Ha jól emlékszem fél órás felvétel lett + cd képekkel. Nekünk nem volt negyed óra... Kép úgy néztem volna még!!! Azóta a képet elemezgetjük, hogy mije kire hasonlít... egy meg sem született baba orrán vitázunk. No comment. Kép

Cas

Na igen a karácsonyi őrület: kinek mit vegyünk? Mennyiért? Nehogy ők sokkal drágábbat vegyenek, mert akkor hülyén érzi magát az ember, stb. Na mindegy, nem én fogom megváltoztatni a mai karácsonyi felfogást.
Nálunk elképzelhetetlen volt, hogy terhes legyek. Szedtem a tablettát, de elkezdtem vérezni. Mint utóbb kiderült ez kicsit felborította a hormonháztartásomat... már több mint egy hetet késett, de ilyen már volt, ezért nem aggódtam. Valami azonban azt súgta, hogy biztos ami biztos, csak hogy zárjuk ki a baba lehetőségét, vegyek tesztet. Vettem is, kettőt! Egy drágát meg egy kevésbé drágát. Gondoltam na jó, legalább tényleg nyugodtak lehetünk... párom épp magyar vizsgát írt, nem volt otthon. Megcsináltam a nem drágát... eszembe jutott az összes alkalom, amikor 10 percet görcsöltem a teszt felett, hogy vajon ott lesz-e a csík. Nem kellett volna annyit görcsölni, mert 5 másodperc se kell hozzá ha az ember terhes... de még így se akartam elhinni, még szidtam is magam, hogy miért vettem meg azt az olcsó sz#rt. Úgyhogy megcsináltam a drágábbikat is. Hát nem két csík lett ott is iziben? Nem tudom szavakba önteni azt az érzést, de meglehetősen tébolyultan szaldgáltam körbe a lakásban. A páromat felhívtam, hogy siessen haza, szegény azt hitte, hogy főztem valami finomat. A levegőbe szagolva jött be az ajtón, de nem kaja volt az asztalon, hanem két pozitív terhességi teszt. Mit mondhatnék? A kezdeti nehéz lelki tusából kijutottam, és elhatároztam, hogy nem vesszük el ettől a babától az esélyt az életre. Úgy gondolkodtam, ahogy Aranyhold: ha ilyen lehetetlen körülmények közt mégis baba lett abból a két sejtből, akkor én nem állok az útjába Kép Na abbahagyom a kisregényt mielőtt elmesélném az egész életem... Kép

MB
meglepibaba

Hmmc
Szerintem akkor elkerültük egymást... Vagy nem figyeltem (amint megérkeztünk rohantam pisilni, szóval szét se néztem... Kép).
Pedagógus ügyben egyetértünk. Mijazaz "andragógus"?

Aranyhold
A könyvbe asszem beleolvasok, ha eljutok megint egy könyvesboltba. Érdekes lehet.
Az új topicot pedig várjuk! (Azért januárig ráér... Kép) Az is jó, hogy legalább ide írtok addig!

Zsuzsa
Mégegyszer gratula a nagylányhoz! Szeretnék én is ilyen gyors és meglehetősen problémamentes szülést. A legutóbbi előadásról a szülésznő lebeszélte az első szülő nőket a gátvédelemről (túl nagy a sérülés kockázata), ő is azt javasolta, hogy legkorábban a 3. babánál - ezek szerint neked a 4. babánál tényleg bevált.
A hüvelyprobléma egyszerűen a 4-szeri szülés eredménye? Mit tudnak vele csinálni?

Zsófi, Zsuzsa
Ha lesz egy kis időtök, meséljetek a bent töltött napokról is! Rooming in-ben voltatok? Mik voltak a tapasztalatok? (Csecsemősnővérek, gyerekorvosok, egyáltalán az egész hogy zajlott?)

Meglepi
5 másodperc dettó! Nálunk azért voltak kettős érzések, mert a párom először pánikba esett (rázuhant a felelősség - pedig ő volt évekkel ezelőtt, aki először szóba hozta, hogy babát szeretne!), én meg tudtam, hogy anyámtól kapni fogom az arcomba, hogy "ELSZÚROD AZ ÉLETEDET, ha most nekiállsz gyerekezni, építs inkább karriert".
De ez a 9 hónap tényleg jól ki van találva, nem máról holnapra lesz az embernek gyereke (szerencsére). Van időnk felnőni a feladathoz.
És tényleg felnövünk.
Én Corynál tapasztaltam meg, akivel gimiben végig egymás mellett ültünk, meg aztán az első egyetemi években is tartottuk a kapcsolatot, hogy az első terhessége során mennyit változott. Azelőtt csak egy lökött csaj volt (mint én), és egy nagyon megfontolt és felelősségteljes anyuka lett belőle 9 hónap alatt. Teljesen le is esett az állam. De erről ő is mesélhetne! Kép

Kép
Kép
Kép
cas

Meglepibaba: mi terveztük az első gyereket is, de hát akárhogy nézzük, nem volt még gyerekünk, környezetünkben sehol nem volt gyerek, szóval mi is első bálozók voltunk. A terhesség alatt nagyon vártuk őt, első pillanattól kezdve. Rengeteget olvastam, hogy legalább némi képem legyen a dolgokról. Aztán 2 hónappal a szülés előtt egy barátnőmnél jártam a kórházban, aki a kezembe nyomta a 2 napos kislányát. Hát én teljesen bepánikoltam, pedig egy dologban voltam csak biztos kezdetektől, hgoy a megfogással nem lesz gond. Aztán jött a szülés, gyerek ellátása, és ment minden ösztönből. Azonnal tudtam, hogy fogjam meg, a mellretételt is megoldottuk (ahol én szültem a csecsemősök nem álltak a helyzet magaslatán). 4-5 hetes volt Balu, mikor rádöbbentem, hogy ez most már mindig így marad, és mi már mindig szülők leszünk. Én ekkor 23 éves voltam. A 9 hónap meg rengeteg mindenre elég Kép Attól nem leszel bezárva a négy fal közé, mert gyereked van. Lehet társaságba is járni... Persze, az első hónapokban nem tudsz éjszakázni gyerek nélkül, de a gyerekkel is szinte mindenhova el lehet menni, csak akarat és szervezés kérdése.

cory

cory
Budapest

Cory! Igen tudom a cumizavar valós jelenség, de én nem tapasztaltam, és másik fórumon úgy kb 20-an lehetünk, közülünk egy cumizavaros baba lett, de az szerintem azért mert az anyukája annyira ragaszkodott hozzá, hogy nehogy kapjon cumit, hogy amikor már 5 hetesen tápot kellett neki adni, és a nagy mennyiség miatt kénytelen volt cumiból adnia, akkor szegény összezavarodott! Bár írtam előbb is ez az egyéni véleményem, lehet, hogy nagyon rosszul gondolom a dolgot, és az egy szerencsés fórum, ahol a babák jól tolerálják a cumit! :-)
aranyhold

Sziasztok!

Akkor egy kicsit a bent töltött napokról...

Én nem mentem rooming-ba, mert annyira, de annyira hikomat lettem szülés után, hogy el sem tudtam volna képzelni, hogy egész nap össze legyek zárva a mütyürrel. Kép Ez most lehet, hogy rosszul hangzik, de én 3 napig fájdalom csillapítón "éltem"...persze csak módjával. Alig bírtam fölkelni (megjegyzem: feküdni sem nagyon), ülni egyáltalán...szóval én így nem voltam alkalmas a baba-mama szobára. De beszéltem egy lánnyal, aki oda átment. Háát megoszlanak a vélemények. Asszem 3-an vannak egy szobában, és el lehet képzelni, hogyha valamelyik kisbaba sír, akkor aztán nincs alvás, és mindenki totál hulla volt bent. Persze mindenkinek más az élménye. Én nem voltam elkeseredve, hogy tudtam sokat aludni...elhihetitek, hogy szükségetek lesz rá, és szerintem ki kell használni minden lehetőséget.
Ja, a csecsemősökkel nem volt különösebb rossz tapasztalatom, bár nem igazán foglalkoztam velük. Egyébként egész segítőkészek, leszámítva 1-2 nőcit. Pl. van egy, akinek a bimbóvédő a mániája. Engem pl. állandóan ezzel egrecíroztatott, hogy ő megmondta már az elején, hogy nem fog tudni szopni a pici a cicimből. Én meg csak röhögtem rajta, mert a mini minden nap cicizett (nagyon ügyesen), csak nem mindig kapta be elsőre, volt, hogy kicsit bohóckodott (gondolom főleg olyankor, amikor valami kis teát döntöttek belé). Ja, és ez a kedves nő azzal próbált hatni rám, hogy mennyit fogyott a baba, így nem is hozza ki a fél 11-es szoptatásra, majd ő megeteti. Én hagytam kibontakozni Kép Kép, de másnap, mikor nem ő volt, utána kérdeztem, hogy mitől is olyan sovány a baba, mikor minden más csecsemős csak dícsérte, hogy milyen ügyesen szopik. Kép Szóval ez a sovány baba 3000g-ról, 2870g-ra fogyott, ami nem is sok, és meg is lett dícsérve, hogy úgy néz ki minden evés alkalmával kb. 40g-ot eszik. Valahogy sejtettem, hogy nem lehet gáz. Kép Szóval járjatok mindennek utána, és kérdezgessetek, mert különben nem mondanak a babádról semmit. De ne vegyétek túl komolyan, amiket 1-2 csecsemős mond, mert láttam én már síró anyukát. Valahogy én ösztönösen tudtam, hogy nincs semmi baj, pedig első baba. Kép Kép Szóval fel a fejjel! Jó pocakosodást mindenkinek!!!!

Nem tudom, hogy kinek van otthon nete, ezért, akinek esetleg nincs, és lassan szabira megy...meg mindenkinek

NAGYON BOLDOG KARÁCSONYI ÜNNEPEKET KÍVÁNOK!!!

Zsófi és Cuppogó
mzsx

Sziasztok!

cumizavar
szerintem ez olyan téma, amit nem lehet egy oldalúan megítélni, és nem lehet előre tanácsot adni, mert mindenki a saját bőrén (ill. babáján) fogja megtapasztalni. Valamint az sem nagyon működik, hogy ha valaki már előre eldönti, hogy: az Ő gyereke fog, vagy nem fog cumit kapni.
Én ezt a témát mindíg nyitva hagytam, majd lesz valami....
A cumizavar szerintem függ attól is, hogy a babának milyen erős a szopóreflexe. Mert aki alig érezhetően szopikál anya cicijéből, annál érdemes oda figyelni, nehogy egy cumisüveg kiváltsa nála a zavart.

Mint ahogy Lívia is írta, az sokaknak jelent biztonságot, ha van otthon vésztartaléknak tápszer. Így ha nem lakik jól a baba a kevés tej miatt, akkor az anyja nem ront még azzal is a helyzeten, hogy idegeskedik, van mihez nyúlni.

Levegőztetés: én aug. elején szültem, így a babus már az első napoktól kezdve kint volt a levegőn. Nagy melegben csak az esti órákban.
Sokat toltam a babakocsiba, mivel a napi dolgokat is elkellett intéznem. Így nagyon megszerette ez a ringatózósdit, hamar elauldt mindíg. Ez oda vezetett, hogy ha nem aludt el szopi után a kezembe, akkor csak a babakocsiba volt hajlandó aludni és csak kint a levegőn. Kb.4-5 hónapos koráig minden egyes alvásnál beltözés, bundazsák és ki a hidegbe.
Nem kell a levegőtől félteni őket, persze ha nagyon jeges vagy szeles volt, akkor betoltam a hideg garázsba.

Nikcsi
nálunk viszonylag hamar kialakult a napi rend, az étkezései nagyjából azonos időpontokra estek, és ennek megfelelően az alvásai is.
Hagytam, hogy Ő maga alakítsa ezt ki, utánna én csak próbáltam betartani.
Mindkettőnknek ez volt a legjobb, én betudtam osztani a napomat. A babák pedig, ha van egy rendszer az életükben, akkor sokkal nyugodtabbak.

Többiek Ti hogy gondoljátok? Vagy hogy volt ez?

Üdv
mucus

Lilypie - Personal pictureLilypie Pregnancy tickers
mucus
Tm

Szia Mucus! Teljesen igazad van, hogy előre el lehet határozni ezt-azt, de hagyni kell, hogy a baba döntsön végül! Azt szokták mondani, hogy valakinek vagy elvei vannak, vagy gyereke! :-)

A suttogós könyvnek pont az az alapgondolat, hogy rendszer kell a babának, ami persze nem katonás, hanem rugalmasan alkalmazkodik a baba igényeihez!

Teljesen egyet értek a rendszerben is. Azt tapasztaltam viszont, hogy először nem lehet még túl sok támpontot kikötni, nálunk kettő van eddig: az esti fürdés fix időpont (este 7-7,30 között), és az hogy 2 óránál előbb nem kap enni.

Lányok! Ez a teáztatás dologban még mindig nem jutottam napirendre! Miért nem szabad teát adni a babáknak anyatej mellett? Mi panelban lakunk, nagyon meleg van, és piszok száraz a levegő. Én úgy érzem szüksége lenne Matyinak plussz folyadékra de a védőnő is meg a gyerekorvos sem ajánlja. Mi baja lehet egy kis teától?
aranyhold

Aranyhold!

Nálunk is ez a kettő volt amit ez elején megpróbáltam taratni. Mi is ebben az időszakaban füriztünk (most is).
Az igény szerinti szopit soha nem úgy értelmeztem, hogy a normálison (8-10 alkalom)felül akár hányszor, és akár mennyi ideig.
Azért azt két órát kihúztam mindíg.

A teáztatást nekem azért nem ajánlotta egyikőjük sem, mert az egyébként is hasfájós babának lehet, hogy a tea mégjobban kiváltja.
Én forralt vizet adtam neki, ezt jóváhagyták.
Ha valóban szomjas akkor azt is megfogja inni.

mucus
Tm

Cas
Andragógus = felnőttoktató

MB
Mi a Brendonban voltunk. Ott 30 percet vettek fel a kazettára + dvd. Tegnap felhívtam a Praxist és rájöttem, hogy nem fogok odamenni. Ugyanis a Brendonban 12500,-ot fizettünk a 30 percért, a Praxisban pedig 13000,- 15 perc.
Nekem még a 30 perc sem volt elég, nemhogy 15!!!!!
Azt hiszem a két ünnep között el is fogunk menni mert nem bírom tovább.

Tegnapig azt hittem, hogy bogyóka hosszútávfutú lesz, annyit mocorgott. Mára rájöttem, hogy breaktáncos a gyerek, mert már hullámozni is tud végig a hasamon. Ha hamarosan nem fordul meg egy jólirányzott rúgása után be fogok pisilni. Tudja, hogy hova kell rúgni Kép

A munkahelyi internetezőknek Békés Karácsonyt és BÚÉK!!
hmmc

Zsófi
HOgy melyik-fajta szobába mentél, azt a szülés után te dönthetted el? A "sima" szobában hányan voltatok?
Engem a sírba fognak kergetni a csecsemős nővérek, ha ilyenek... Kép Teljes lesz a pánik...
Cuppogó... KépKépKép

Én is boldog és békés karácsonyt kívánok mindenkinek!

Kép
Kép
Kép
cas

Sziasztok!
Na mi a helyzet? Mindenki karácsonyi készülődésbe feledkezett? Kép Na jó, én is, pl. megfőztem ma (anyai felügyelettel Kép) életem első töltött káposztáját! Remélem ehető lett...
A másik nagy sikerélmény, hogy Zsebi elkezdett délután szemmel láthatóan mászkálni! (Püfölés eddig is jól látszott, de mostmár az is, ahogy kotor fel-alá! Kép)

Na mindenkinek további kellemes készülődést és pocakosodást!

Kép
Kép
Kép
cas

Sziasztok!

Én részemről letudtam a karácsonyi előkészületeket. A főzés nem rám vár, mert hogy alig leszünk itthon.

Cas
Zsebi is biztosan érzi az ünnepi hangulatot és fel van dobva.
Félelmetes, hogy miket tudnak azon a pici helyen művelni. Az én fiam elég hamar befordult, és onnan már nem nagyon ugrált el. Viszont a két lábát nem maga alá húzva tartotta, mint kellene, hanem szépen kinyújtotta oldalra, így a jobb vesémet taposta állandóan. Végig így is maradt és amikor megszületett olyan nyíl egyenes lába volt, hogy csuda. Álltalában a babáknak görbe, a benti összekuporodásból adódóan.

Akkor én is Kellemes Karácsonyt kívánok mindekinek!
Kép

mucus
Tm

Sziasztok,
Akkor pár szót a bent töltött napokról.
Én sem mentem roomingba. Egyrészt mert halál fáradt voltam szülés után, kb. három nap kellett a regenerálódáshoz. Másrészt aznap, mikor én szültem hat szülés volt, másnap pedig 12. Szóval hely se nagyon volt szinte sehol.
A secsemős nővérekről megoszlik a véleményem. Volt amelyik nagyon kedves és segítőkész. Minden babához és mamához volt egy-egy kedves szava (sajnos ők voltak kevesebben), és volt amelyik szinte úgy hozta ki a gyermekedet, hogy nesze bazd meg.
Inkább a gyakorló anyukák segítettek a kezdőknek.
Ami számomra furcsa volt, hogy a fejőgéphez az alkatrészeket egyes anyukák eltulajdonították maguknak, így másoknak nem jutott, szóval, ha nem akartok égő, fájó ciciket, vagy vigyétek magatokkal az otthonit, vagy készüljetek fel a kézi fejésre.
Sok puszi mindenkinek, sajna halál fáradt vagyok, a géphez is csak most jutottam el, de már készülök lefeküdni. Ki tudja, meddig hagy Zsófika.
Egyébként imád icizni, ha tehetné reggel rácuppanna, estig rajta lógna. Kép

Zsuzsa
zsuzsa99

Zsuzsa
hogy érted azt hogy eltulajdonították maguknak? Hazavitték?
Vagy csak nem tették le minden fejés után a csecsemő osztályon a fejőgéphez?
Mert azt szabad, csak fel kel írni a nevet-dátumot egy füzetbe, hogy kinél van.
Az egésszel csak az a probléma, hogy elég kicsi az a mennyiség ami a rendelkezésre áll,és ha az összes kint van az anyukáknál, akkor.....
Valóban jobban jár az, aki viszi a sajátját.

mucus
Tm

Sziasztok,
Nem viszik haza, csak maguknál tartják a kórházi ottartózkodás alatt. Erről a füzet dologról nem hallottam, egyszerűen közölte a csecsemős nővér, hogy nincs alkatrész a géphez. Aztán szobatársaimmal beszeztünk egyet és ezt haszáltuk.
Képzeljétek,
Zsófika ma egy hetes, és éjszaka 11-kor szopizott, utána kettőkor. Majd aludt öt órán át, s csak reggel hétkor kelt.
Szóval tudtam pihenni, igaz cicijeim kicsit bedurrantak Kép
Nagyon jó kisbaba (egyenlőre), mindenkinek ilyet kívánok, alig sír, ha fentvan, csak nézgelődik, igaz nagyobb tesói kényeztetik, szóval sokat van náluk.
Olyan ügyesen fogják, pelenkázzák, hogy mire majd jönnek az unokáim, nem esnek majd pánikba.
Na sok puszi, mert felébredt Zsombika, a két éves tesó.
Zsuzsa
zsuzsa99

Mucus
Szegény Zsebi nem nagyon értette szerintem, hogy mi ez a nagy pörgés (4-5 napig meg nem álltam reggeltől estig). Nem is volt időm figyelni szegénykémre... Kép
Majd most az elkövetkezendő napokban bepótoljuk. Kép
Elvileg már befordult ő is, bár az utóbbi napok "mozgáskultúráját" figyelve szerintem megint keresztben van (de így legalább békén hagyja kicsit a gyomromat...). Kép

Zsuzsa
Zsófi aranyos lehet! (Esetleg egy fotó valahova?)
AMit a fejő alkatészeivel csinálnak az elég "vicces". Mostmár tuti viszek magamnak saját fejőt...
Tőled is megkérdem: milyen volt a hagyományos szoba? (Hány ágy, milyen szobatársak, mennyire tudtatok pihenni?)

Sajnos ma szétkapjuk a gépet, hogy elférjen a karácsonyfa, és nemtom mikor fogjuk tudni újra úgy összerakni, hogy net is legyen.
Úgyhogy mindenkinek nagyon boldog karácsonyt kívánok, jó babázást (akinek már van kivel Kép), a többieknek pedig kellemes gömbölyödést! Kép

Kép
Kép
Kép
cas

Sziasztok!

A nagy karácsonyi hajrában (takarítás, bevásárlás, sütés-főzés) nem is volt időm erre felé nézni.
Azért mindenkinek Boldog Békés Ünnepeket, és Álmokat Valóra Váltó Új Évet Kívánok!!!
myra

Kedves Mindenki!Kép

Kívánok tiszta szívből áldott békés karácsonyi ünnepeket minden kismamának, pocaklakónak.

Itt ezen a főrumon is szeretném megköszöni szülészorvosomnak dr. Béres Lászlónak és szülésznőmnek Gócza Józsefné Anikónak azt, hogy ezen a karácsonyon már hárman lehetünk. Hálás szívvel gondolok rájuk és soha nem felejtem el azt amit velünk és értünk tettek.
Kívánok Nekik és a Szent Margit kórház szülészeti osztály valamennyi dolgozójának és Koraszülött-Csecsemőosztály dolgozóinak áldott békés karácsonyi ünnepeket és nagyon boldog, sikeres új esztendőt sok szeretettel:

Kika ( dr. B. Kriszta) és családja
kika

Nagyon Boldog, Békés Ünnepeket kívánok minden kismamának és pocaklakónak! (És persze ex-pocaklakónak...)

MB
meglepibaba

Sziasztok,
Először is mindenkinek nagyon boldog és békés karácsonyt kívánnék.
Szeretnék írni nektek a bennt töltött napokról még, főleg, hogy érdeklődtök.
Mint már írtam, osztályos kórteremben voltam. Szerintem, valahogy a nővérkék már a bekerülés pillanatában szelektálnak, ki milyen szobába menjen. Én egy hatágyas szobába kerültem. Nagyon jó volt a csapat, folyton viccelődtünk, nevetgéltünk. Mondjuk egy lánnyal mindenkinek volt némi összetűzése. Az esti fürdés után, szopi előtt ránknyitotta az ablakot. Így az egyik csajszi nagyon megbetegedett, sajna a gyerkőce is, napokat töltött az intenzíven.

Hát a másik hatágyas szobában pedig sok romát és dohányos anyukát helyeztek el. Sajnos vannak olyan muttik, akik az osztályos budiban cigiztek, néha az egész folyosón lehetett érezni a dohányfüstöt. Amikor pedig lebuktattuk őket, hát úgy néztek ránk, mint a véres hányásra. Nem tudom, miért nem lehet lesétálni a bejárathoz, és ott pöfékelni. Már csak azért sem értem őket, mert terhesség előtt jómagam is cigiztem, nem is keveset, de mindig odafigyeltem, hogy ezzel másokat ne zavarjak.
Ezen kívül asszem még három db. -ágyas szoba volt, de igazán nem ismertem ezekből a szobákból senkit.
De mivel szobatársaimmal nagyon jól megvoltunk, nem is ígényeltem a társaságukat.
Na sok puszi mindenkinek.
Majd ha megtalálom a digitális fényképezőgép és a számítógép közötti átjátszó zsinórt (költözés óta még mindig nem került elő), teszek fel képet Zsófiról.

Zsuzsa
zsuzsa99

Zsuzsa

Hihetelen, hogy az embereknek nincs annyi eszük, hogy legalább a szülészeten visszafogják magukat a cigivel!!! Egyébként én is dohányoztam a terhesség előtt (sőt, mivel sajnos nem tudtam róla és nem is számítottam rá, így a terhesség első hónapjában is Kép ), de abban a percben ahogy megtudtam, hogy babát várok, repült az összes cigi itthonról, a párom is abbahagyta. Azóta értem meg igazán a nem dohányzókat! Hogy milyen zavaró tud lenni a füst egy étteremben vagy bármilyen zárt helyen! De hogy a kórházban???!!! 23.-án bent voltam, és egy apuka érkezett még 38 családtaggal, alkoholgőzben, odébblökte a takarítót, és rágyújtott ő is. Csak néztem, de senki sem mert szólni... egy részeg emberrel pedig én sem állok le vitázni.

A képet Zsófiról nagyon várom!

Cas

Lahet, hogy a párom elkezdett hajlani, hogy engedjen nekem a névválasztásban, és akkor Sébastien lesz a baba! Tetszik, ahogy becézik: Seb (Szeb). Úgy örültem a felcsillanó reménysugaracskának, hogy muszáj volt írnom Kép !

MB
meglepibaba

Sziasztok!

Így Karácsony másnapján is nagyon boldog békés ünnepeket kívánok mindenkinek!!
hmmc

Sziasztok!
Tegnap jöttünk haza anyukáméktól! Nagyon jól sikerült a szenteste, Matyi is élvezte a lentlétet!
Én is szeretnék boldog, békés ünnepeket kívánni!
aranyhold

Amit a mamák viselkedéséről írtok, az elég megdöbbentő!!! Kép Kicsit el is rettentem... (Eddig is utáltam már előre a bent töltendő napokat, sosem voltam még kórházban, de most még jobban tartok tőle... Nem vagyok egy kényes p.csa, de azért ez mégis...)

Meglepi
Örülök, hogy sikerül puhítani a párodat! Kép A Szeb aranyos! Nálunk a Sebi senkinek nem tetszik rajtunk kívül, de ezen kívül a Sebőt tudjuk elképzelni még becenévnek, de majd csak ha nagyobb lesz.
Bár a párom családja elég kreatív becenév gyártásban... Kép
Dohányzás: én is dohányoztam amíg ki nem derült, hogy terhes vagyok (azaz kb. a 6. hét végén), bár már jó fél éve csak keveset és 0,1-es cigit. Mégis iszonyú ideig rettentő lelkiismeretfurdalásom volt még ezért is! Ráadásul éppen akkortájt bulizni is sokat voltunk(államvizsga, stb.), ami kicsit több cigit is jelentett, viszont egy csepp alkoholt se szerencsére... Az lett volna a másik nagy önmarcangolási tényező. Kép (Na jó, ez utóbbi könnyű volt, mert én akkor sem iszom, ha nem vagyok terhes... Kép)

További jó pihenést és boldog gömbölyödést mindenkinek!
Tényleg, Ti hol szilvesztereztek?

Kép
Kép
Kép
cas

Sziasztok!

A bent töltött napokhoz még egy kis adalék. Kép
Én 3 ágyas szobába kerültem. Első két nap egy cigány csajjal voltam, de tök rendes volt...szóval mázlim volt. Ha ő nem segített volna, akkor az első két nap nem tudom, hogy váltogattam volna a két cici közötti szopit. Ui. szóltak a csecsemősök, hogy 10-10 pecig hagyjam csak rajta a cicin a babát, különben nagyon fölázik a bimbó. Ez OK is lett volna, csak az volt a baj, hogy mozogni is alig bírtam, így nem mertem a babócát rakosgatni. Amikor szóltam a csecsemősnek, hogy, ha kivitte az összes babát az anyukákhoz, akkor segítsen...az volt a válasz, hogy neki nem ez a dolga, ő csak a babákat hozza. Köszi! Ekkor kértem meg a szobatársam. A 3. napon ő átment roomiba, én meg kaptam két kismama társat. Egyébként tőlem többször is kérdezték, hogy akarok-e roomiba menni, de én nem akartam...néztek is rám, mint egy véres rongyra. Kép De nem igen érdekelt.
Egyébként képzeljétek, sajnos Bence baba hasfájós lett, pedig olyan kis tündér volt a kórházba...most is az persze. Kép De tegnap reggel 9-től, este 7-ig egy szemet sem aludt Kép Kép. Már nagyon ki voltam. A végén már én is elpityeredtem. Úgy féltem, hogy valami baja lesz ennyi nem alvástól. Már az ügyeletes kórházat is hívtam, hogy mit csináljunk...de szerencsére csak elaludt. Aztán aludt vagy 8 órát, de aztán felkeltettük enni, hogy egy kis tejcsihez jusson. Utána pedig folytatta az alvást. Úgy sajnáltam. Egyébként naponta min. 3 óra megy el délelőtt, hogy nem tud szegény aludni, pedig büfiztettjük, tornáztatjuk,...meg minden.
Zsuzsa, neked nem volt ilyen problémád? Nincs valami jó ötleted, hogy mit lehetne vele még kipróbálni, hogy lerövidítsük a szenvedését ilyenkor?

Zsófi
mzsx

Szisztok

Zsuzsa!
Neked volt választott szülésznőd?

A szelektálás miatt kérdezem, amit írtál!
Mert én azt tapasztaltam, hogy akinek van, azok a 3 ágyas kórtermekbe kerülnek. Ebből egyébként 4 van. És azok kerülnek a 6-osba, akinek nem volt fogadott szülésznőjük.
Terhesen bent voltam pár napot, és akkor is ezt vettem észre, meg utánna is amikor már szültem.
Persze biztosan vannak eltérő esetek, amikor teltház van stb.
Terhességem alatti bentartózkodásom alatt én is a 6-osba voltam és oda csak olyanok jöttek, akik szintén még terhesek voltak vagy akinek nem volt szülésznőjük.
Ha így van, akkor ezért is érdemes a saját szülésznő, bár nem tisztességes azokkal szemben akik nem tehetik meg, hogy külön fizessenek ezért is.

SZilveszter!
Azt hiszem akiknek még odabent van a babó azoknak egy kicsit könnyebb dolguk van. Úgyhogy élvezzétek még ki ezt a szabad szilveszterezési lehetőséget.
Mi valószínű, ugyanúgy mint tavaly itthon leszünk, és jönnek hozzánk más babások is.

mucus

mucus
Tm

Sziasztok,
Zsófi,
Most szerencsére nem gond a hasfájás, de Zsombi nagyon hasfájós volt. Bence nagyon mohön szopik? Mert ilyenkor megoldás, ha a szoptatás elején szinte rögtön (hallani, ahogy nagyon mohón nyeldesi a szájába ömlő tejet), beiktatsz egy büfiztetést, és csak utána kapja vissza a cicit. Ha a tornáztatás sem segít, lehet kapni mindenféle hasfájás elleni cseppeket a gyógyszertárban. Két éve én az Espumisan-t használtam, de lehet, hogy azóta van újabb, jobb.
Mucus,
Nekem nem volt választott szülésznőm, lehet, hogy ezért kerültem a hatágyasba...
De szerencsére nem volt gond, jó volt a társaság.
Sok puszi,
Zsuzsa
zsuzsa99

Szia Zsuzsa!

De, tényleg nagyon mohón szopik a mütyi. Gondolhatod, ha egy szopi 8-15 percig tart. De a 15 perc az nagyon ritka, és így is heti 20 dkg-ot hízik. Kép Kép Szóval vedel rendesen. Kép
Most avval próbálkozom, hogy 5 percenként (tehát egy etetés alatt 2-3 alkalommal), ha szopik, ha nem, leveszem a ciciről, és próbálunk büfizni. Többé kevésbé össze is jön. Remélem több ilyen maratoni sírás nem lesz. Ma volt itt a védőnő, és azt mondta, lehet, hogy a front miatt volt. Hááát, az is lehet.
Egyébként nektek, hogy telnek a napjaitok otthon? Én egy kicsit tartok a szilvesztertől, mert már most durrongatnak. Szerencsére még nem ébredt rá föl, de erre nincs garancia, hogy 31-én sem fog. Ráadásul itt a lakótelepen jól visszhangzik is minden.
Puszi,
Zsófi
mzsx

Zsófi! A hasfájással nem nagyon lehet mit kezdeni, várni kell hogy kinője. Lehet viszont próbálkozni, hátha nem is hasfájós, csak az bántja amit te ettél, vagy csak a szelek kínozzák. Nekünk a gyerekorvos azt javasolta, hogy minden tejterméket illetve amiben az van iktassak ki egy időre. Matyit tényleg bántotta, ha én ilyet ettem. Meg azt is tanácsolták többen, hogy 2 óránál előbb semmi esetre se adjan neki enni, mert attól is fájhat a hasa.
Nekünk az Infacolt ajánlották, de az Espumisannak is ugyanaz a hatóanyaga, és kb azonos az áruk is. Az ízük más. Van aki a kandiscukros vízre esküszik, és ma hallottam egy másik fórumon, hogy egy csepp almalé csodákat tesz.
Amúgy örülj neki, ha délelőttre tartalékolja a hasfájós sírását, mert Matyi este 9/10-től 11/12/1-ig is bír nyűglődni a szelekkel. Persze ilyenkor mi már hulla fáradtak vagyunk, és a türelmünk is fogytán.

Mucus! Nekem nem volt választott szülésznőm, mégis 3-ágyasba kerültem. Sőt egy csajnak még dokija sem volt, és ő is a 3 ágyasba került. Szerintem ilyen dolgok nem befolyásolják, és ha valaki akar még át is költözhet másik szobába, erre is láttam példát!
aranyhold

Aranyhold!
Igen, ezért írtam, hogy biztosan vannak eltérő esetek, mint pl. a tiéd.
Lehet, hogy rosszul fogalmaztam. Nem azt akartam írni, hogy akinek nincs az biztosan 6-osba kerül, hanem azt, hogy akinek van, az tuti nem kerül oda. Hacsak nincsen hely hiány.
Erről viszont a válaztott szülésznőm már jóval előtte biztosított.
De igazad van, nem lehet általánosítani. Én ezt tapasztaltam, valaki meg mást.

Mintahogy nálunk sajnos egyik hasfájós gyógyszer sem jött be.(Espumisan, Infacol, Sab Simplex)
A kisemeberemmel is az volt a baj, -ami egyrészról jó is volt,-hogy hamar bekajált, és hirtelen megülte a pociját.
Sajnos a kajcsi közbeni büfi sem jött be, mert ha elvettem tőle a cicit üvöltött mint akit nyúznak.
Végül kinőtte, mint ahogy Aranyhold is írta.

mucus
Tm

Sziasztok!

Dec. 22-én bent voltam melózni, de az addigi termést még elolvasni sem volt időm, nemhogy válaszolni... Kép De kinyomtattam és otthon olvastalak titeket - furcsa volt!

Cas
Séta: úti terv? Hát nemistom, majd felfedezzük a jó helyeket! Gondolod majd folyékonyan fognak beszélni 1 évesen? Én csak 3 évesen kezdtem el szövegelni, de azóta is dől belőlem. Kép
"..bár már jó fél éve csak keveset és 0,1-es cigit." Te még most is dohányzol?

Terhesgondozó mérleg: szerdán megint megyek és már csak a súlyos hegymászó baki jön rám. Ill. edző cipő is, de az nem illik a gatyához, de lehet, hogy evvel nem kéne foglalkoznom?!
Kíváncsi vagyok én is, hogy kire fog hasonlítani a baby? Érdekel a külső és a belső is. Na ha a férjem "temperamentumát" örökli, akkor nagyon nyugis lesz (dettó Te emböröd).
Nagy mázli, hogy ilyen "csödör az embör". (Erről bővebben MB-nél írok!)

Találkozó: hol, hányan, mikor stb.... Én nagyon benne lennék!

Aranyhold
Végre itt köztünk, és ahogy látom egyre sűrűbben! Kép Tényleg nagyon édi Matyi! KépKép
Topiknév: Margitos babások-ra szavazok.

Cory, Aranyhold
Mi az a cumizavar?

Zsuzsa
Ezek szerint még haza mentetek kari előtt (nem maradtál anyudéknál). Na és hogy viselkedik Zsombi? A két lány már nagyobb, de Zsombi nem féltékeny?
Neked is M. Rita adta be a EDA-t (Zsófinak is)? Épp mondtam a férjemnek, hogy Rita tuti nem akkor lesz ügyeletes, amikor én szülök... Kép Irigyellek titeket!

Meglepibaba
Kicsit meglepő a történeted (na ne gondold, hogy elitéllek), főleg azért, mert mi meg már szerettük volna és fél év "várakozás" után jött össze. Tudom ez nem sok idő, csak egyszer késett és átvertem magam. Annyira beleéltem magam, hogy na most már baba van a dologban... Nem kívánom ezt senkinek! Kép Életemben először és talán utoljára (vertem át magam). Nem lehet az se jó, ha váratlanul jön a baby meg az sem, ha várat magára! Barátnőmmel egyszerre hagytuk abba a gyógyszert (szept.-ben) és januártól volt gyerek project, nekik azóta sem jött össze... Már nagyon ki van a lány, amit nem is csodálok, mert a környezetében már mindenkinek összejött. Iszonyatos lehet! Először nem is tudtam, hogy kezeljem a dolgot, nem mertem áradozni az élményről. Múltkor már annyira kiborult (fájt a foga, elküldték röntgenre és mondta, hogy lehet, hogy terhes. Utána mondták, hogy akkor nem is szabadott volna, hogy röntgenezzék - kiborult és bőgött), de azért kicsit sikerült megnyugtatnom. Na be is fejeztem!

Cas, Meglepi
Mi vártuk, de mostanság belegondolok és félek! Mindenki azt kérdezi, már várom, hogy megszülessen? Határozott NEM a válaszom! Pedig én már évek óta szerettem volna a kicsit, de a párom nem (majd akkor, ha lesz hol felnevelni stb.). Igaza volt, meg annak nincs értelme, hogy én akarnám, de ő nem.
De ez normális? Már csak 2 hónap van a szülésig és mégsem várom azt a pillanatot. Most olvastam Cory mit írt. Lehet, hogy én is most kezdek becsinálni? 3 (fiú) gyerek mellett voltam bébicsősz születésüktől kezdve, de ez már mikor volt??? 8-9 éve! Kép

Mucus
De ki alakította ki a rendszert? Ő is és Te/Ti is? Azt nagyon szeretném, hogy az éjszaka "jól" teljen. Talán ettől félek a legjobban! (Nem alszok 8 órát és használhatatlan vagyok... Kép)
Most hogy írod, tényleg olyan, mintha akinek van választott szülésznője kerül a 3 ágyasba... (Zsófinak is volt, és ő is 3 ágyasba volt....)

Mucus, Aranyhold
Mit alakít ki a baba? Az hogy nem 3-4 óránként éhes okés, de mi más van még? A fürdetés jobb, hogy fix időpontban van minden nap, nem?

Hmmc
Nem értek egyet! Mi a Praxisba voltunk és 30 perc mozizás volt! De Szántónénál voltunk, aki a Margitban szonográfus. Kérdezte hol szülök (Margitba), ezért lett volna 30 perc a felvétel?

Zsófi
Te szegény! Annyit gondolok rátok és beszélünk rólatok... Kép
Az én főnököm gyereke is hasfájos volt, köménymag teát ajánlottak. Viszont a pici nem itta meg, ezután az anya itta és javult a helyzet...

Kika
Mikor szültél? És mennyi időre?

Na befejeztem a regényt! Puszi mindenkinek és BÚÉK!
Nikcsi 32+0
nikcsi

Ja amit kifelejtettem.
Beszéltetek MB a névről. Hát ez a kárácsony egy kicsit kiakasztott. Keresztszüleim, unokatesómék és nagynénim társaságában voltunk, amikor ismét rákérdeztek a névre. A vége az volt, hogy mindegy mi lesz a neve, mert keresztszüleim Boglárkának, unokatesómék Tamarának fogják hívni a mi gyerekünket... Jó mi? Annyira idegesít.
Amúgy most már csak 3 név van Kép: Alexandra, Korina és Vanessza.
nikcsi

Kép
nikcsi

Sziasztok!

Tudom most nem nagyon látogatjátok a fórumot, de azért örömmel tudatom, Lilla december 26-án fénysebességgel, 3000 grammal, és 49 cm-el megszületett. Ma jöttünk haza, és már a saját kiságyában szuszog. Kép

Boldog Új Évet Mindenkinek!

Myra
myra

Sziasztok!

Először is Myra!
Gratulálok a babihoz, és nagyon sok boldogságot Nektek. Ilyen méretekkel formás kis picurka lehet.
Ha lesz egy kis időd, írj majd a szülésről is, azt hiszem mindenki nevében írhatom, hogy kíváncsiak vagyunk rá!
Kinél szültél, doki, szülésznő, mennyi ideig, - és + tapasztalatok, stb...!

Nikcsi
Tulajdonképpen sok dolog nincs amit a baba rendszerez magának, csak az alvási és evési ritmusa. Ez vonatkozik a nappali és az éjszakaira is. A többi végül is már a Te dolgod lesz, mint pl. a fürdetési idő és az esti lefekvési idő kialakítása.
Sajnos az éjszakai evéseket is Ő fogja megszabi, ha igényli akkor menetrendszerűen fel fog ébredni. Nálunk ez is 3 óránként történt.
Állítólag le lehet szoktatni róla úgy, hogy hagyod bömbizni, vagy csak teát, vizet adsz neki, de én nem tudtam ezt megtenni.
Ha felébred enni, akkor nyilván éhes! Úgy gondoltam, hogy Ő még egy pici kis életke, aki rám van utalva, nem volt hozzá szívem, hogy hagyjam az éhség miatt sírni.
Nekem nagy biztonságot jelentett, amikor a harmadik napon kikölcsönöztünk egy mérleget.
Addig minden egyes evés után azon idegeskedtem, hogy vajon eleget evett-e, adjak-e még neki, ha nem akkor sűrűbben kellene-e stb..
Utánna az első hetekben minden evés előtt és után megmértem. Az időponttal együtt felírtam egy naplóba, és így hamar megtudtam állapítani, hogy mennyi az Ő adagja, és hány óránként van erre szüksége.
Nálam ez bevállt. A mérleggel viszont vigyázni kell, mert valakinél pont azt válltja, ki hogy idegeskedik, mert számokkal látja, hogy keveset evett stb.
Sajonos ezt is mindenkinek a saját bőrén, és a babáján kell ki tapasztalni.

Új topik: a Margitos babák szerintem is jó.
Vagy esetleg: Margit babái!?

Kép Mindenkinek Boldog Új Évek kívánok

mucus
Tm

Sziasztok!

Aranyhold

Egyre inkább úgy tűnik, hogy Bence baba nem hasfájós (azt a 8 órás maratont leszámítva, vagy hat az infacol), hanem egyszerűen szeret fent lenni. Nem is különösebben sír...feltéve, ha foglalkozunk vele. Így minden délelőtt babázunk. Kép De egyre jobban élvezem. Nekem a tejről mindenki azt mondja, hogy igyam, mert az kell a babának...sőt azt mondják, hogy lehetőleg napi 3-6 decit igyak. Mindegy, mindenki mást mond. Kép Egyébként egy olyan édes baba, nagyon imádjuk őt. Férjem tisztára oda meg vissza van tőle. Annyit foglalkozik vele. Ő fürdeti, rengeteget öltözteti, dajkálja...nagyon élvezkedik. Olyan aranyosak együtt.

Puszi mindenkinek!

BUÉK!!!!

Kép
mzsx

Sziasztok!

Nikcsi: a cumit és a mellet másképp kell szívni. Mármint más technikával. És hát a cumiból könnyebben jön a kaja, ezért a baba hamar hozzászokik, és utána nem tud szopizni. Újra meg kell tanítani.

Myra: gratulálok Kép

Mzsx: én soha nem ittam tejet, és nem tűnik úgy, hogy bármelyik fiúnak is hiányzott volna Kép Én annyit tudok a tejről, hogy egyes érzékeny babák az anyatejen keresztül megkapva is érzékenyek lehetnek rá (hasfájás, hasmenés...), és ez alapja lehet egy későbbi allergiának. Ezért szokták azt mondani, hogy napi max fél litert igyon az anya.

cory

cory
Budapest

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?