Sziasztok!
Látom, már sokan eltűntök ünnepelni
Én még holnap dolgozom, aztán legközelebb a jövő héten is. Nálunk sajnos ügyeletet kell tartani és ezt felváltva tesszük igazságosan elosztva (a főnököm pl. 23-24-én nem megy szabira és 30-31-én azért cserébe, hogy én bemegyek 27-29-ig
Azt hiszem jó üzletet csináltam ;)
Párom dilisnek néz! Tegnap este, amikor lefeküdtem aludni, mind a három plüsállatomat (egy szürke maci, egy happy box-os párduc és egy nyomi kutya) odatettem a pocimhoz azzal a felkiáltással, hogy "ideteszem az állatkákat, hogy a baba tudjon mivel játszani éjjel". Párom ezt csak annyival méltatta, hogy "úristen.."
De szerintem a baba valójában örült neki, mert most hagyott nyugodtan aludni
Úgy ébredtem fel reggel, ahogy lefeküdtem. És kialudtam magamat. Végre.
Ettől függetlenül én is nagyon érzem, hogy iszonyatosan hamar fáradok. A normális napi 9 óra munka lerövidül nálam picit, 6-7 óra munka után nagyon elfáradok és akkor már csak olyan dolgokkal foglalkozom, amik nem okoznak nagy megerőltetést számomra (pl. nem állok neki számlákat írni délután 2 után, hanem inkább e-maileket írok, vagy munkadolgokról beszélgetek a munkatársaimmal) Észrevettem azt is, hogy sokkal nyugodtabban végzem a munkámat és sokkal kevésbé frusztrál, ha nem végzek valamivel. Ha nem jut valamire idő, egyszerűen otthagyom a fenébe és inkább másnap folytatom ugyanott. Szinte nem is tudatosult bennem, hogy így lelassítottam a munkatempóval, egészen máig, amikor is ezen elgondolkoztam. Az érdekes az, hogy most is ugyanannyira vagyok elmaradva, mint máskor
Én elvileg jövő héten kedden megyek védőnőhöz, ha minden jól megy.. és hétfőn kell majd bejelentkeznem hozzá, azt mondta a néni a telefonban. A legrosszabb dolog, ami ott történhet az az, hogy megmérnek és kiderül, hogy 69 kiló vagyok
69! Értitek? Istenem.. ezért megöltem volna magamat egy éve
Igaz 66-ról híztam meg ilyen hatalmasra, de akkor is.. mondjuk már eleve 66-ra sem kellett volna, de mostmár kár sírni
Beszéltem ma unokatesómmal és mondta, hogy ő az első gyerekkel 18-at, a másodikkal 20 kg-ot hízott és az orvosa nem mondott erre semmi rosszat, mert végig nagyon egészséges volt. De hatalmas volt a pocija is egyébként. És az első gyerek után az egészet le is adta.
Hozzátartozik ehhez az a tény is, hogy unokatesóm 175 cm és 55 kiló volt szülések előtt, igazi "manöken alkat", nagyon vékony csontozatú nő, de sportolt egy csomót és ezért nem sovány, nagyon jól nézett ki. Sosem volt hízékony! Mégis ennyit szedett fel. Ebből is látszik, hogy totálisan alkati. Lehet, hogy ehhez képest én, az örökös hízós-fogyós típus pedig nem fogok felszedni többet, mint 15 kiló.. ki tudja
Minden esetre a sérvem miatt megpróbálok szigorúan odafigyelni erre.
Nektek is kényszerszerű újságvásárlási hajlamotok alakult ki külön a baba-mama újságokra spécizetten?? Mert nekem igen
De tele vannak ezek az újságok rengeteg érdekes dologgal! Pl. most az egyikben találtam egy leírást arról, hogy milyen táplálékokban találhatóak meg a nagyon fontos tápanyagok. A három legfontosabb elemnek a folsavat, kálciumot és vasat tartják. Ezen kívül nagyon fontos a megfelelő mennyiségű fehérje és a C-vitamin.
a következő ételeket nyugodtan ehetik (és szinte kötelező) terhes nők:
alma, banán, kiwi, körte, citrom, szilva, szőlő, őszibarack, narancs, paradicsom (ezekből készült levek), bab, burgonya, cukkini, salátafélék, metélőhagyma, sárgarépa, spárga, spenót, uborka, zeller, zöldpaprika, vöröshagyma, feta sajt, kakó, kockasajt, natúr joghurt, trappista sajt, bárányhús, csirkemellfilé, csirke- vagy pulykamellsonka, sertéshús, tengerihal-filé, salátaöntetek, szójapogácsa, búzacsíra, extrudált kenyér, kuszkusz, müzli, pita, száraztészta, zsemle
Érdekes, hogy a felsorolásból pl. kimaradt a marhahús, pedig szerintem az is egy fontos fehérjeforrás lehet (pl. egy jó kis vadasmarha zsemlegombóccal, ami még zöldséggel is tele van, szóval nagyon egészséges!).
Szintén érdekes szerintem, hogy pl. nem sorolták fel a normál sárga paprikát, vagy a californiai paprikát, pedig mindkettő tele van vitaminnal és fincsi is (én pl. rendszeresen eszek most paprikát).
Ami még számomra érdekes, hogy hiányzik a felsorolásból a rozskenyér és egyéb teljes kiőrlésű gabonafélék, ami szerintem sokkal jobb, mint a zsemle.
A spárgát pl. utálom és ami még feltűnt (bár én azt is utálom) a tök rettentően egészséges és ajánlott terhes és szoptatós mamáknak. Most van szezonja, úgyhogy aki szereti az szerintem egyen sokat, nagyon tápláló állítólag (én a szagától is a wc-t táplálom).
Kihagyták a felsorolásból még a banánt is, ami tele van kalciummal és a túrót. Mivel utálom magában a túrót, vagy csináltatok anyukámmal túróspalacsintát, vagy túrókrémet eszek.. mostmár lehet kapni citromosat és meggyeset is, nagyon fincsi
És amúgy szerintem joghurtból a gyümölcsös éppúgy egészséges és ehető, mint a natúr. Viszont nekem a kaukázusi kefírrel kifogásaim vannak, mert élő sejtkultúra van benne (állítólag).. jobb félni, mint megijedni, ha bifiduszra lenne szükségem, inkább vennék valami probiotikumot asszem.
Tudtátok, hogy a C-vitamin segít megelőzni a koraszülést? Ezt is most olvastam, nem is tudtam.
Szerintetek a kalciumbevitelt lehet pótolni kalcium-tablettával? és ha ellergiás vagyok enyhén a porra és iszok kalciumot az nem baj a babának? (az használni szokott allergia ellen nekem, de nem mertem eddig inni, mert a tápanyagból elég kalciumhoz jutok általában).
Ti hogy szoktatok étkezni? Engem nagyon foglalkoztat ez a kérdés (mint látjátok)
És egy kicsit gusztustalanabb téma (bocsi mindenkitől): ettem paradicsomos káposztát és ettől két napja hasmenésem van. tegnap még ittam rá egy fél litnyi paradicsomlevet.. és szinte piros amit kakilok.. ez vajon normális? Vagy lehet, hogy a sok gyümölcstől van?
Mondjuk ma pl. ebédre hurkát ettem krumplival
Fincsi volt
megismételném
Najó, mára lelövöm magamat, hagyok másokat is szóhoz jutni
És sorry ha túl sok amit irok, de ömlik belőlem a téma..
Mégegy dolog:
www.babazene.hu Nézzétek meg! én meg is rendeltem, tök jó
Pusszancs mindenkinek!
hanee (11+6)