Új privát üzeneted érkezett!

Moose, kérdezz bátran hozzátáplálásról is! Bár Ábel 6 hónapos koráig csak szopott, de gondolom az 5 hó sem túl korai. Én persze gyümölccsel kezdtem, ôszibarackkal, mert nyár volt, aztán alma, banán, répa, stb. Eléggé szerette. Lassan a gyümölcsök felváltották a tízórait, uzsonnát. Amúgy a Kismama magazinban elég okos dolgokat írnak errôl (is). Bori (23)
lakibori

Sziasztok lányok!

Köszi az infókat!
Valamit elszámolhattam tegnap, nem is 3 hete késik a mesim, még csak egy, de olyan hosszúnak tűnt Kép
Katsi
katsi

Neet, nagyjából ugyanez a menetrend, csak kicsit sűrűbben vannak az étkezések Kép ha nagyobb a szünet, Isti majd' lerágja a cicimet Kép

megvolt az első "gyereknevelési konfliktus" itthon
régebben írtam, hogy messze a gyerekszoba
így amióta hazajöttünk a H-ból, Isti velünk (velem) alszik a nagyágyban
ez most jó, mert nem kell mindig felkelnem és elkúsznom a lakás túlvégébe
és éjjel is könnyedén szoptathatok
a gyerekszobában le se tudnék ülni, nemhogy fekve szoptassak
na a párom ma már megpendítette, mikor rakjuk ki a kölyköt
erre én elkezdtem bőgni - ez már az anyai szív...
most próbálunk vmi kompromisszumot kötni vagy vhová áthelyezni a gyerekágyat Kép

votiv 8)
votiv

Moosejaw!

Valamiért nem sikerült választ küldenem az emil címedre! Köszi a fogorvos számát és a címét!Kép
ildi76

Segítsetek! Sehol nem kapok a városban orbáncfű olajat, még a Herbaházban sincs!!! Tud valaki valami helyet, ahol lehet kapni? A búzacsíra olajat már megvettem, úgyhogy a gyári gátmasszázs olaj nem jó, nem akarok már annyit költeni rá! Már lassan kezdhetném a masszírozgatást, de így semmi nem lesz belőle!
ildi76

nalunk igertek, de azota sem mentem erdeklodni, holnap megkerdezem
nem rendelik azt is meg?
a homeos szereket megkaptad?

Kép
babarozsa

Köszi az aggódást a röntgen miatt, de ez csak a kényszerhelyzetben adódott az SZTK ügyeleten, a saját dokimnak eszébe se jutna odaküldeni, ezért is halogatódik egy korona. Szerencsére most nem fáj a fogam, és holnap de. fogad a doktornőm, aki egyébként egy nagyon kedves és fiatal nőci, aki a Dombovári utcában rendel (az FMH-nál). Nem tudom, hogy drágának számít-e, én eddig SZTK-ba jártam. Egy tömés (az a kékfényes esztétikus) 6000Ft, egy gyökérkezelés+gyökértömés és fedőtömés 14000. Viszont úgy hallottam, hogy részletre is lehet fizetni, pl. egy koronánál, és egyszer, amikor nem tudott visszaadni, olyat is mondott, hogy majd legközelebb megadom.

Babarózsa, ha tudtam volna, hogy a filóval szenvedsz, lelket öntöttem volna beléd, elvégre magyar-filó szakos vagyok, úgyhogy nekem még Heidegger is bejönKép. Ha tudok, segítek, bár gondolom, többé már nem kell ilyesmivel foglalkoznod.

Én szívesen leírom, hány hetes vagyok, csak sose tudom, melyik szám az igazán érvényes. Az ultrahangok alapján a babó 30 hetes, az utolsó mensihez képest kettővel több. Nyilván itt logikusabb a szülés várható időpontja felől közelíteni, úgyhogy:

Orsolka (32)
orsolka

Votiv: nem fer be a haloba a gyerekagy?
az nem baj, ha egy szobaban alszotok

es az elso par heten nem lehet elkenyeztetni, azt mondjak

mondd meg a parodnak, hogy majd 6 het utan, addig ugysem kezdhet veled semmitKép

Kép
babarozsa

Babarózsa!

Megrendelésre sem kaptak két helyen sem!
A homeos szerekért lehet, hogy jövőhéten megyek! Nem sikerült felhívnom a patikát, hogy kaptak-e, potyára meg nem akarok menni!

Ildi(35)
ildi76

Ja, még valami.
A terhesség alatt eddig is baromságokat álmodtam, de most kezdődtek a babás-kórházas álmok. A múltkor azt álmodtam, hogy a kisbabám (aki az álmomban lány volt, a hasamban viszont fiú) szopizott, de nem ízlett neki, és kiköpte.

Ma meg álmomban a csecsemőosztályon voltam egy nagy hodályban, ahol több száz csecsemő volt kis helyrajzi számmal ellátott kis kasztnikban. Ott volt az összes kolléganőm gyereket nézni, böngészgettek, de az enyén nem volt a helyén (asszem 12/A szám alatt). Elég sz@r érzés volt...
orsolka

Orsolka, aranyos vagyKép
Descartes-t kaptam
az volt a baj, hogy sok szoveget el kellett olvasni, es visszaadni, minden nap azt olvastam, mar beleorultem, nem is ertettem, szoval sok(k) volt
de mar nem kell tobbet foglalkoznom vele, nekem a keleti filozofia jobban bejonKép

Kép
babarozsa

Ildi, nem tudom, holnap megnezem, ha van vegyek neked is?
nekem van orbancvirag helyette, elvileg az is jo

Kép
babarozsa

Babarózsa!
Hol rendeltél? Köszi, inkább csak mondd meg, hogy hol kaptál és én elmegyek érte, ha van!
ildi76

Ildi, próbáltad a Böszörményi úton az Életházban? Teából is mindenük volt eddig, amit csak kerestem. Meg is lepôdtem. Sajna a tel. számukat nem tudom, de a tudakozó biztos tudja. XII. ker.
Votiv, szerintem is a legjobb, ha a kiságyat bepasszírozzátok a hálószobába, nekünk 6 hónapig m?ködött. A párod meg majd megszokja. Az enyém az elsô pár hét után már olyan édesen aludt, hogy ihaj! Amúgy lehet, hogy mákotok lesz, és Isti hathetesen átalussza az éjszakát. Kép Bori, 23
lakibori

Ildi, nem rendeltem, csak bementem, hogy van-e, de ez jo par hete volt...akkor azt mondta, hogy hoz, de hogy azota van-e??? nem tudom
itt a Deak ternel egy herbaria

Kép
babarozsa

Lakibori!

Köszi a tippet! Felhívom és megkérdezem Őket olaj ügyben!

Clau!

Akkor ez az NST alapján való előrejelzés most nem igazán működött! De még van időd, ugye? 1 vagy 2 hét!?
ildi76

Szimo!

A barátosnémnak ilyenje volt(csúnya nevű és most a 2.babáját várja!Azt hiszem volt evvel kapcsolatban valami kis műtétje is.Ha bővebben érdekel ,megkérdedez vagy megadom az emilcímét!

Jucus
20170114224602

Ildi,
Nem igazán működött az biztos, sőt tegnap voltam dokinál, azt mondta a gyerek feje nincs elég lent, én ezt nem értem, ha egyszer beilleszkedett már, hogy lehet, hogy most nincs elég lent? Mindenki mást mond... Liftezik szegény? Meg-gondolta magát, úgy döntött nagyon jó neki ott bent, meleg van, jönnek a finomságok.. ( tegnap kapott 1 tábla mogyorós milkát...) én se akarnék kijönni.
Hallottatok már ilyenről, hogy fel-le ingázik a gyerkőc? Lehet, hogy Ancsinak lesz igaza és mi leszünk az elsők az újévben?

Kép
Claudia 38
claudia

Sziasztok,

Ildi, lehet hogy nem nagy segitseg, de en a foti Coraban kaptam orbancfuolajat. Nem bent a nagy terben, hanem kint a folyoson a Gyogynoveny-Bioboltban. Szivesen Neked adnam, ami nekem megmaradt belole (10-20 ml), csak mar nem tudom, hogy tudnank e talalkozni szules elott.

Engem szerdan jol megkinoztak a H-banKép Eloszor UH-n feloraig nezegettek es nyomkodtak a hasam, vmi foltot lattak Balint gyomra mellett, persze nem tudtak, mi az... Jott egy idosebb dokino, szerinte csak magzatszurok, de szules utan hasi UH javasolt...
Aztan a dokim ugy megvizsgalt, hogy 1 napig verezgettem utana (eredmeny: mehszajam meg zart). De ez meg nem minden. A tenyesztes eredmenyere meg ra volt irva, hogy pozitiv. Rohantam vissza a dokihoz, erre kiderult, hogy nem kell vele foglalkozni, mert bakterium nem tenyeszett... Jo kis nap volt.
Nagyon bizom a hidegfrontban, meg a havazasban, hatha Balint csak erre vartKép

Fibi (39)

KépKép
fibi

Szegény Fibi, én eddig kimaradtam ezekből a kínzásokból, az ultrahangot viszont mi is utáljuk, remélem nem lesz több!
Clau 38
claudia

Clau!
Azthiszem Votivnak is valami ilyesmi volt, hogy nem illeszkedett a baba feje!

Fibi!
Hú, nem gondoltam, hogy már ilyen előre tartasz!
Megköszönném az olajat, természetesen kifizetem!
Mikor kell menned legközelebb a kórházba? Hátha ott még össze tudunk futni, még mielőtt Bálint megindulna!

Ildi (35)
ildi76

Neet, mazlid lehetett. Szegeny Votivnak mar kevesbe volt. Orsi nekem is sokat segitett, es a magas, teltkarcsu, gondor szokes noverke, az o nevere sajnos en sem emlekszem, de szerintem ugyanarra gondolunk Votivval. Agi, akinek jovo heten lesz othonapos az unokaja ugye? (Elottem egy nappal csaszarral szult a lanya az en dokimnal, ha jol emlekszem.) Igen, is o nagyon rendes. A gyerekdokikbol az egyik undok, a masik meg nagyon rendes volt, de mar nem emlekszem a nevukre. Ja, a vizit aztan semmi, meg a professzori nagyvizit se.

Ujbaba, elkuldtem a hugim a MediMOMba valami derekmasszazsolajert es azt mondtak neki, hogy nincs, csak szuleshez valo kenceket tartanak. Dehat szules kozben is szoktak a derekat masszirozni, nem? Vagy az tok mas, mint ami az othonapos cipelesetol fajo derekra kell? Szerintetek a baba receptjet probaljam, vagy jeressek valami mast? Mennyire nagy a kulonbseg derekfajas es derekfajas kozott?
moosejaw

Clau, eddig en is kimaradtam minden kinzasbol, es minden leletem negativ lett. A vegen meg jol megkaptamKép De mar megnyugodtamKép Akkor az is lehet, hogy Veletek talalkozunk a szuleszeten, ClauKép Mi is lehetunk meg januariak akar, bar nem szeretnem. Nekem meg sem neztek, hogy illeszkedik-e a feje...

Ildi, ha addig semmi nem tortenik, akkor kedden vagy szerdan megyek CTG-re es vizsgalatra ujra. Hetfon kell mindig egyeztetnem idopontot Irennel, es akkor dol el.

KépKép
fibi

Neet, azonnal rakd be a kisagyba a lurkot!! Hat Te sosem olvasod el az en hozzaszolasaimat?! Kép Vigyazz, a lanyok nagyon okosak es rafinaltak, par het mulva mar nem akar majd az agyban aludni (meg fogsz szakadni, nemsokara olyan dognehez lesz, es mellesleg semmit nem fogsz tudni csinalni tole). Ezert is nyomjak a pisiket pelenkazas kozben, tiszta logikus, igy kevesebbet kell majd pisiben foni. Nalunk meg a furdolepedo is szokott kapni.

Egyebkent kutya mit szolt?

Votiv, koszi, akkor probalom a Herbahazat. A honlapjukon nem latok nyitvatartast. Rendeljek toluk, vagy el is mehetek?

Nem akarlak elkeseriteni, de az elso hetekben a en lanykam csak azert aludt sokat, mert kicsit sarga volt. De ha Isti nem az, akkor tenyleg nagyon ugyes Kép
moosejaw

Fibi
Én is kedden megyek NST-re, fél 3-ra a Verához.
Kínozzák az embert, fölöslegesen.De már nincs sok hátra! Az ultrahangon látták, hogy illeszkedik a feje ( mondjuk nem a kórházba járok, hanem a Praxisba), inkább fizetek, csak ne hozzák rám a szívbajt!
Kép
Prüntyi éppen csuklik, próbálkozik a levegő vétellel.
Claudia
38
claudia

Gabi,
Látom pont most írtál te is.
Reggel hánykor van vizit? Olyankor bejön az összes orvos?
claudia

Lanyok, Votiv! Azt elfelejtettem megkerdezni, hogy ha rooming-int valasztok (azt szeretnek majd), akkor kell vinnem sok ruhacskat es pelust, mert olyankor nem adnak bent semmi ilyesmit? Es ha zuhanyozni megyek vagy latogatokhoz, akkor nyugodtan betolhatom a babat a csecsemoosztalyra?

KépKép
fibi

Szimo, szerintem a korhaz nagyon klassz, szep, uj, nekem ez sokat szamitott, mar ettol jobban ereztem magam, nincs az a szornyu fehetrcsempes korhazfiling. A dokik, szulesznok altalaban mind szuperek, csak a csecsemosnoverekkel nem voltam elegedett, de probalj visszaolvasni, biztos sok velemenyt talalsz.

Votiv, szerintem is huzzatok at a kisagyat a haloba. Apa nalunk is kivaloan tudott aludni mar az elso hetektol, ha megsem, az csak a sajat hulyesege miatt volt (sokaig tevezett, jatszott, netezett stb.) Mindkettotoknek rossz lenne, babanak mindig hangosan sirnia kene, csak akkor vennetek eszre, ha nyoszorig, azt nem, neked meg vagtaznod gatsebbel, hiszen ha uvolt, akkor mar nagyon surgos neki. Ja meg atcipelned szoptatni az agyba, aztan meg visszacipelni gatsebbel, hat felejtse el a papa, majd ket honap mulva. Addig oruljon, hogy o edesdeden aludhat, mig ti harom ejszakai etetest bonyolitotok.

Babarozsa, en nyaron a budakalaszi Coraban kaptam eldobhatos alsot. Csodalkoztam is, hogy ott haromfele is volt, a bebicuccaruhazakban meg semmi. Mostanaban is lattam naluk. A vizsgahoz meg gratula, valoban nem mindet kedvelem, sot.

Bori, es tobbi mama, tortenelmi pillanat: ma delelott kostoltunk ket kanal almalet. A gyerek utalja. Adjunk meg eselyt a lenek, es megkinaljam delutan meg holnap is? Ugyse lehet egyszerre tobbfelevel kezdeni, nem? Es csak holnaputan nezhetunk valami mas izt.

Fibi, szerintem Urban doktornovel talalkoztal. O rendel szerdankent a Bartfaiban, es o az UH ambulancia vezetoje is, szoval biztos ot kerdezte a szonografus.

Ildi, pedig szepen mukodik a fiokom, sebaj.

Orsolka, en mindig ilyen vadakat almodom, mint te, nemcsak pocival. Ma ejjel harom egymast koveto almom volt rosszulletrol. Az egyikben a kadba rokaztam. Szerintem Ancsi miatt volt, annyit irt hanyingerrol Kép

Cukros mamak es Ancsi, drukkolunk nektek!
moosejaw

Szimo!
Nincs, sorry, máshova jártam, de oda se magánba.

Fibi,
csak rooming-in van, de kitolhatod a picit, ha eleged van. Ruha nem kell, csak a hazavitelhez, édes cuccokat kapnak. Még arra is figyeltek, h passzoljon színben a 2 réteg (rugi-body), szóval én el voltam ájulva! Pelus+popsitörlő kell, de az se ipari menniység. Ign, bármikor nyugodtan betolhatod. Én állandóan kértem a bocsánatokat, ők meg néztek rám, h mi bajom van, ez a dolguk. Kép

Moosejaw!
Olvaslak ám, de néha nem tudok ellenállni a pici alvó szuszogásának, tejszagának, egyebek.Kutyus csodálkozik, és imádja szagolgatni a pelusos popót, pláne, ha vezsélyes hulladékos. Kép (Votiv után szabadon)

Votiv,
anyutól mi is megkaptuk, h na most aztán 8 éves koráig nem tudjuk kidobni az ágyunkból, de nem így van. AZ első éjt nehezen bírta, új volt midnen, de már okés a dolog, csak éjjel imád élni, kár volt a terhesség uccsó 2 hónapjában fent kukorékolni nekünk is, szerintem tök megszokta. Viszont ha egyszer elalszik, az isten nem kelti fel, még ha "kajaidő" van, akkor sem. Egyébként nem erőltetjük a 3 órát, de átlagban akkor eszünk.

VIZIT???
Hát az vicc. Benéztek, h minden oké? Mire én: igen, és már ott se voltak. Volt, h 1 doki jött, én meg épp egyedül voltam, el se engedte a kilincset, csak benézett, de szó szerint. Kép
neet
neet

HELP!!!
Megvan valakinek az a lista, h mit lehet, és mit nem lehet enni szoptatás alatt? Neet@freemail.hu ra át tudná küldeni valaki? Légyszi-légyszi-légyszi! Már egyszer megvolt, csak.... má nincs...
köszike!

Megint felfedeztünk egy dög mikimáuszt. Kép Kép

Ahogy elnézem, vagytok itt páran a finishben! Sok-sok drukk, és hasonló szülést, mint az enyém volt! Kép Kép
Neet
neet

Moosejaw,

reszeled az almát vagy gyári lét kap? Mert ha te gyártod, próbáld más fajtából, lehet hogy az édesebb/savanyúbb almára bukik. Mi goldennel kezdtük a héten, délelőtt-délután kap egy-egy mokkáskanállal szopi előtt, és imádja, én is megkóstoltam, jó édes Kép

vera
kisün

Clau, asszem reggel 7-8 kozott van a vizit, csak az ugyeletes orvos jon egy noverrel. Este is 19 utan. (Mert 7 es 19 a muszakvaltasok.) A professzori nagyvizit csak egy heten egyszer van, reggel, mar nem emlekszem melyik nap. Na akkor egy tucat orvos jon, de csak radneznek es futnak tovabb, lehet hogy ki is maradsz ebbol, hiszen csak negy napot leszel benn elmeletileg.

Fibi, a babat ok oltoztetik, akkor is, ha egesz nap melletted van. Pelust, popsitorlot vigyel, ruhat csak hazahozashoz. Ha csak neha tolod be es akkor is alszk, akkor nem fognak csunyan nezni.
moosejaw

Moose, igen, Urban doktorno volt, akit odahivott a szonografus (Bergendy Kati). Nekem a masik szonografus szimpatikusabb, legkozelebb megnezem, o mikor rendel.
Clau, nem ijesztett meg a folttal az UH-n, mar nevettetm magamban, hogy pont ilyen sztorit olvastam a Kismamaban, hogy egy foltot cisztanak hittek, jol megijedt az anyuka, aztan szules utan kiderult, hogy no problemKép Dokikam is mondta, hogy aggodalomra semmi ok, az UH-n minden szöszt észrevesznek.

Neet, köszi az infokat, megnyugodtam, akkor jol gondoltam. Amugy a korhazi batyu mar a kocsiban van, hatha a hidegfront... Kép
(Kulonben csak azert tudlak boldogitani Titeket ma, mert bejottem a ferjem mhelyere, nem volt kedvem egyedul lenni otthon)

KépKép
fibi

Hello Lányok!

Neet, Votiv gratulálok a kislurkókhoz.
Mi ma voltunk a Praxisban genetikain és megtudtuk, hogy KISLÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁNY !
Sajnos, ma dolgozni sem tudok, annyira zizi vagyok Kép
Jó benneteket olvasgatni a sok kisszuszogós sztorival.
ada007

Fibi!
Nekem is hétfőn kell hívom az Irént NST miatt! Jó lenne, ha mondjuk egymás után lennénk!

Moosejaw!
A bába válaszol receptje szerintem nagyon émelygős! Úgy állítottam össze, ahogy Nyulas Jolán mondta és sehogy sem akar összejönni! Szerintem a szülésnél használatos olaj lényege, hogy a hangulatra is hasson és támogasson lelkileg! Ha neked "csak" sima derékfájásra kell szerintem olcsóbban jössz ki, ha megnézed pl. Rossmannban, ott vannak masszázsolajok, szerintem van olyan, ami jó derékfájásra!
ildi76

Vera, gyarit probaltunk, mert egyreszt nincs meg mellette sok idom, orulok ha a cumisuvegeket elmosom, meg kiviszem a veszelyes hulladekot (tessek Neet), masreszt ezek elmeletileg ellenorzott alapanyagokbol keszulnek, a zoldseges meg nem tudja, hogy mutragya es rovarirto vegyszerek milyen koktelja van az arujaban. De ha tudtok olyan helyet, ahol garantaltan bio zoldseg es gyumolcs kaphato, szoljatok, mert szivesebben adnam azt. Mikor elolvasom a cimkeket, neha gutat kapok (modositott kukoricakemenyito, citromsav stb.).

Egy hulye kerdes: az normalis, hogy szoptatas utan kisebb lesz az ember melle, mint annakidejen pocak elott? A parom szerint az is sokat "segit", hogy allandoan a lurkot cipelem, igy izom lesz a zsirszovet helyett...
moosejaw

Neet!

Elküldöm emilben a listát, hogy mit nem ajánlatos enni, én a védőnéninél jártamban írtam le a falról!
Ui: Ne bántsátok az egeret!!!Kép
ildi76

sziasztok!

Isti tegnap kinn aludt a nagyszobában Kép
eddig bírtam elhozatni a kiságyat. a hálóba már nem, de végül is igaza van a páromnak, nem tud a gyerek pihenni, hiába olyan jó alvó és felőle akár ágyút is sütögethetnénk a füle mellett, de nem való neki, hogy megy a tévé, a számgép, meg a duma a feje fölött. épp elég időt fog ezekkel a vackokkal tölteni később, legalább most legyen egy kis csendes, békés zúga.
aztán ha már fürgébben mozgok, majd újra átgondoljuk a helyét.

Clau, Isti is liftezett - nem volt 2 alkalom egymás után, mikor ugyanúgy lett volna a feje.
kívülről hogy látszik? leszállt már a pocid? mondjuk nekem innentől számítva is 1,5 hét volt a szülés. mikorra is vagy kiírva?

Fibi, én ugyanezeket csináltam végig! az uh-n láttak Isti rekeszizma alatt egy folyadékcsíkot. azzal paráztattak, hogy genny, vagy vér is lehet, és persze majd meg kell nézetni. mikor a szív-uh-n voltunk (a keddi horrortrip), megnézték ezt is, és SEMMI nem volt ott Istinek! ez nem azt jelenti, hogy a magzati uh-n elnézték, hanem hogy idővel/a szülés után megszünt. szóval ne aggódj!
a másik: a cervix tesztem nekem is "pozitív" volt, meg is ijedtem egyből, de ebből sem lett az égegyadta világon semmi probléma.

orbáncfű:
én a herbaházban vettem először orbáncvirág cseppeket (középső sorban van, ahol a többi cseppek, a vitaminokkal stb. szemben) vmi Geránia Bt. gyártja. aztán legközelebb találtam orbáncfű cseppet ugyanott, de ez meg alkoholos oldatban volt, szóval nem hiszem, hogy jó lenne a gátmasszázshoz. az orbáncvirág hatását tekintve ugyanolyan, és ez legalább 100%-os kivonat, én inkább ezt ajánlom. szó szerinti orbáncfű-olajat tudtommal se aromaxék, se naturolék se más nem gyárt.

Babarózsa, az eldobható bugyit, ami olyan anyagból van, mint a műtőssapka a soroksári megatoysban (most brendon) vettem, de biztos találsz hozzád közelebb is. a csalogány utcai zúgdiszkontban is van tán, vagy meghoznák neked Kép

Moosejaw, mindenkit eltaláltál, pontosan rájuk gondoltam!

A vajúdó olaj véleményem szerint csupán luxuscikk, derékmasszáshoz meg főleg Kép
ha nem lett volna, a párom akkor is csodásan elmasszírozgatott volna, a szagok meg épphogy inkább irritáltak, mint ellazítottak és megnyugtattak volna

a bába szerint a vajúdó olajnak erotikusnak kell lennie, hogy a szülésben felidéződjék a kezdet Kép

derékmasszázshoz szerintem bármi jó, a síma testápló is, hiszen csak masszírozásról szól, esetleg egy kis bőrápolásról - de vihettek bele erotikus töltést is Kép.
az izmok-izületek felfrissítésére, ellazítására talán még a legjobb egy richtofit sportkrém. vagy egy egyszerű, illatanyag-mentes masszázsolaj/bázisolaj, pl. mandula, jojoba...
ezeket pedig bárhol beszerezheted
a bába derékmasszázsolaja - meg a többi is - ált. elsősorban bőrápoló, másodsorban hangulatjavító, de persze mért ne lehetne "simán" masszírozni velük...

Jaj, Neet, nem is mondtam, hogy ette a szobatársnőm a kefét, hogy te az ő választott dokijánál szültél, és minden rendben ment, miközben neki előre megmondta a pali, mennyit kér (pofátlanul sokat), aztán ügyeletes volt épp, mikor ő szült, és még hozzá elbakerolta a gátsebét is rendesen, és aztán jól ki is fizethette neki a teljes manit, miközben egyáltalán nem volt "hálás", sőőőőt...

Mondjátok, ki szül legközelebb? kinek drukkoljunk?

Isti meghaladta a születési súlyát (80grammal)! Neet, hol tartotok Esztivel? párodnak bejön az apaság? Kép
pusz
v.

votiv 8)
votiv

Fibi!
Meg tudod írni nekem a számodat??? Hátha hétfőn nem mész be a férjed munkahelyére...hogy tudjunk találkozni!
ildi76

Ildi, nekem is elkuldod az a listat?

Kép
babarozsa

Sziasztok!

Moosejaw: bocsánat, ezek szerint valamit félreértettem, de ígérem dolgozom az ügyön és remélem sikerül neked kideríteni valami jó kis derékmasszázs olajat.Kép

Orbáncfű olajat gyártó cég, ami nagyon jó minőségű és nekem pl. bevált a Bio Diat Berlin GMBH, forgalmazó Penta Pharma Kft. és zuglóban a Simon patikában lehet kapni, de ha nincs akkor megrendelik bárkinek. Én ezt használtam és nagyon jó volt! Kép

Újbaba
újbaba

Havazik! Fibi es Claudia vajon mar a korhaz fele szankozik? Kép
moosejaw

Zugló? kozelebb nincs?Kép

Votiv: a diszkontot en is felvetettem a paromnak, de kozben mar egy csomo mindent bevasarolt Isztambulban, mert itt sirtam, hogy mikor lesz idonk vasarolni, es mi van , ha elobb jon a baba, meg amugy is, erre bevasaroltKép
jo, kadunk meg nincs, meg par aprosag

de azet lehet, hogy elmegyek meg januarban a Csalogany u.ba, haloing+ilyenek

eddig a mozes az agyunk mellett egy boltivben volt, de rajottem, hogy tul hideg, es lehet, hogy egy kicsit tavolabb helyezem a hitvesi agytol ahol melegebb van, de kit utdja mit szeret majd a hidegebbet vagy a melegebbet
egyelore csak velunk tud aludni, mert nincs kulon szoba

Kép
babarozsa

Moosejaw,
én a Fehérvári úti piacon veszem az almát, van egy bejáratott "kofám," természetesen az almát mosom-áztatom-hámozom stb.
Biobolt: a Múzeum krt-on, a Nemzeti Múzeummal szemben van egy nagy biobolt, elég szép zöldségük-gyümölcsük szokott lenni.

vera
kisün

A Savoya Parkban is van egy biobolt, ahol néhány alapzöldség és gyümölcs kapható (krumpli, alma, talán hagyma is).

A fogfájást vszínűleg egy orbitális fogínygyulladás okozta. A dokinő az ínyem alá tunkolt vmi gyógyszeres cuccot, amitől pár perc alatt minden fájás elmúlt, és gyulladáscsökkentő is. Számomra elég megdöbbentő volt, hogy egy ínygyulladás ennyire tud fájni, és ennyire ki tud sugározni (felül van a gyulladás, alul fájt a fogam). Életemben kétszer ha fájt igazán a fogam, és akkor már mindig komolyabb gáz volt. Igaz, a férjem olvasott valami tanulmányt, hogy nagyon oda kell figyelni a fogínyvérzésre, mert ha hanyagolják, még koraszülést is okozhat.

A dokinő aszonta, szorgalmasan kell fogselymezni, jövő héten a helyes technikát is megmutatja.
O.
orsolka

Moosejaw!

Közelebb is van biobolt, az egyik a Fehérvári piacon az I.emeleten a halas melletti párhuzamos soron!
A másik a piaccal szemközti utcában a Szabolcska M. utcában van! A másodiknál több gyümölcs van!

Mostmár szerintem el vagy látva bioboltokkal!Kép)
ildi76

Moose,

ha a Marczibányi téri biopiac túl messze van, én is a Fehérvári útit javaslom, meg ha a Mammut felé jársz, a II.-ben a 3. emeleten van egy elég nagy és nagyon jól felszerelt biobolt, babakajákat és gyüm-zöldséget is árulnak, meg bio-leveket, szerintem az a legegyszerübb. Ja, meg a HIPP-nek is vannak kis kiszerelésü bio-gyümölcspépjei. Az enyém azokat is szerette. De nézd meg ôket, mert nem mindegyik bio, csak amire rá van írva (ki gondolná? Kép) De szerintem nem nagyon kell erôltetni a dolgot, a gyerek elkezd majd úgyis érdeklôdni a kaják után, ha itt az ideje. Fôleg, ha egyszerre esztek. Jelen esetben gyümölcsöt.
Sajna a ciciméretrôl rossz híreim vannak: nekem is kisebb lett, miután befejeztem a szoptatást. Annyival nem, hogy a melltartóméretem is csökkenjen, de kisebb lett Kép. NA eldugulok, ez az átka, hogy egy nap csak egyszer kapcsolódom. Bori, 23
lakibori

Koszonom mindenkinek a remek biobolt tippeket Kép Asszem a Mammut es a Marczibanyi teri eselyesek, mert nekem Obudarol a XI. ker. kicsit messzebb van.

Hat ez tenyleg rossz hir Bori. Nem eleg, hogy mas reszekkel is problemak lesznek, meg akkor ez is... Pedig en meg ket manot szeretnek, de a parom mostmar kicsit bizonytalan Kép

Orsolka ez viszont jo hir, hogy hamar kiderult mi a gond, tehat megsem kellett volna a rontgen, ugye?
moosejaw

Sziasztok! Kép

Csak atfutottam a mai termest.

Mi a kulon szobat egy bebifonnal oldottuk meg, azaz majdnem minden nyekkeneset hallottam a csajnak, de mi nem zavartuk ot. En a kulon peco hive vagyok Kép

Cici
Nekem is kisebb lett Kép De ujra pocis vagyok s mar ujra nagy Kép Komolyra forditva, kicsit mintha "osszement" volna,de egyaltalan nem volt veszes.Alakja megmaradt, Apa szerint Kép

Orsolka
Fogjavulas juhhe! Kép

Moose
Mi annak idejen itthon reszeltuk le az almat es tenyleg nyammnyamm volt (a leve is), kb. 2 perc.De komolyan.Probald meg,hatha az otthoni jobb? Ha pedig nem izlik akkor varj vele, meg boooven raertek ilyenekkel foglalkozni!
Fogdoki mailt koszi! A nevet nem irtad, vagy csak en nem talalom????

Ada
Gratula a kislanyhoz!!! Kép Nevetek van mar?

Neet
Jo egerfogosdit ejszakara Kép

Jeges az ut, parom meg nem ert haza, dolgozik Kép Nem vagyok valami nyugodt...

Norka (18+2)
norkini

Ja, kerdes!
Nekem mindenki Bergendy Katit ajanlotta,mert elvileg jobb szakember mint a masik szonografus.Tud errol valaki valamit??

Norka
norkini

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?