Kovács doktornak elég szélsőséges a megítélése, ahogy hallottam
Én a negatívok táborát tudom erősíteni. Ismerősöm ajánlotta, mint természetességpárti orvost, így kerültem hozzá. Engem végig riasztott az a robotszerű, fura stílus, ahogy az emberekkel beszél, tényleg mintha egy bábu ülne előttem. Rezzenéstelen tekintet, merev arc, monoton, lassú hang... Nem a bratyizás a lényeg, de azért ne egy mozdulatlan fababa üljön ott előttem. Nekem a lelki gondozás részébe (amit hirdet magáról) ez nem fér bele, engem ez nagyon zavart, mert nem tudja elhitetni, hogy érzelmileg is felfogja, amit mondok neki.
az előző szülésem rossz tapasztalatai miatt érdekeltek a fájdalomcsillapító módszerek, kérdeztem az EDÁról, mint lehetőségről, de annak ellenére, hogy negyvenszer hangsúlyoztam, hogy NEM akarok EDÁt, csak tudni szeretném, hogy végszügség esetében létezik-e, mereven elzárkózott az egésztől, mintha egyenesen ördögtől való lenne, mintha nem léteznének olyan esetek, ahol elképzelhető, csak valami gyengeség jele lehetne kizárólag. Nekem ez nagyon rugalmatlan hozzáállást jelentett. És még azt sem volt képes érzékelni, hogy megnyugtatásra van szükségem, pedig részletesen elmondtam neki az első szülést.
Van nála valami idióta rendszer, hogy érkezési sorrendben hív be akkor is, ha időpontod van, így én úgy jártam vele, hogy öt percet késtem, még bent volt nála az előttem lévő, utána behívták az utánam következőt, aki előbb érkezett, majd nem engem hívott, hanem az időpont szerint még később következőt, aki szintén előbb érkezett, mert beült olvasni dolga nem lévén, mivel kint esett. Így én öt perc késés miatt több mint másfél órát vártam este úgy, hogy rohannom kellett volna haza a nagyobbat fektetni. Érzelmileg labilis állapotban ezen persze jól kiborultam, bőgve mentem be hozzá, majd rezzenéstelen arccal végighallgatva közölte, hogy késtem öt percet, nála ez a rendszer, lehet más orvost is keresni, és ha akarom, ma nem kell fizetnem, majd a végén elárulta, hogy egyébként pont 1 hónap szabin lesz, mikor szülök. Mindezt majdnem félidősen. Köszi.
Szóval lehet, hogy ha semmit nem kell csinálni a szülés közben, akkor profi, de nem bízom benne, hogy ha bármi miatt szükségem van rá, akkor is az lenne...