Szoszi!
Nappali alvas nalunk is altalaban cicin, babakocsiban, vagy azert ha nagyon almos, hasrateszem es magatol elalszik. Az is a gond, hogy mikor Emmat leteszem du. ott kell ulnom mellette x ideig. Ha szerencsem van, Dani is pont alszik, ez ritkabb, vagy eljatszik az agyaban. (2 egymastol legmesszebb levo szoba
)
Ma nem volt szerencsem, epp faradt volt, hasra tettem, de sirt kb 10 percig, mielott elaludt volna.
Ott kell maradnom Emmaval, mert ha nem, akkor nem alszik el, es delutan annyira faradt, hogy nem lehet vele birni.
Dani pont aznap fordult meg, mikor 4 honapos lett, akkor tobbszor is, de azota csak egyszer csinalta. O is kozeliti mar a 8 kg-t. Emma 11 honaposan volt ennyi.
Bogar!
Az elso 2 honap nekem iszonyu nehez volt, annak ellenere, hogy volt segitsegem. Masfel ev van koztuk. Emmanak raadasul mind a 4 szemfoga is akkor jott, es bar Danit mindig csak szeretgette, simogatta, a feszultseg mashol jott ki rajta.
Nagyon hisztis volt, es nem aludt semmit. Neha tenyleg az orulet hataran voltam, akarmit csinaltam vele uvoltott.
Szerencsere sem elotte, sem utana nem volt ilyen.
Egyszer meg hidegvizzel is megmostam az arcat, nem tudtam mit tenni. Ott volt a ferjem, anyukam, de csak en kellettem. Mikor szoptatnom kellett ejszaka o uvoltott, hogy vegyem fol, es mas hasonlo nyalanksagok...
Ez a Balatonon volt, raadasul egy szobaban voltunk, ez is kozrejatszott. Sok idot toltottunk ott, hiszen nyaron szuletett Dani es semmi kedvem nem volt a budos varosban maradni.
Emmanak is szuper ott a kert es a viz.
Aztan mikor hazajottunk osszel egy csapasra minden helyrerazodott, az o agyikojaban azonnal ismet jol aludt. Persze en meg sokaig rettegtem, ha sirt Dani, hogy felebreszti, de nem.
Ne ijedj meg, nem torvenyszeru, hogy nektek is nehez lesz. Egy tanacsot adok, ha elfogadod. Elso mindig a nagyobb baba. Az o rendszeret, ha lehet ne boritsd fol. Ehhez kell az elejen segitseg. Utana mar kesobb o is toleransabb.
Pl Emma most, ha megkerem, bemegy a nagyszobaba, ha szoptatom Danit, mert a pici ugy figyeli mar a zajokat, hangokat, hogy nem eszik akkor. Olyan rendes, hogy ezt megerti Emma, es eljatszik addig egyedul. Akkor sem sertodik meg, ha a kozepen be kell fejeznunk a jatekot, mert sir Dani es fel kell vennem.
Szoval, ha nehez is, hamar elmulik az az idoszak es te is belejosz, hogy mit hogy erdemes.
Az elejen nagyon feltem attol, hogy mi lesz, ha este egyedul leszek es en fektetem mind a kettot. Kb 3 honapig nem is fordult elo, mert ha papa nem volt otthon, mindig beszerveztem vkit.
Mostmar lazan bevallalom azt is.
Biztos van sok fittebb es lazabb anyuka, de nalam ez nagy szo!
Mindent bele es jo babazast,
Kakukk