Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Sys!
Látom,már hamarosan Te is újra babázol!Kép
A mérleggel kapcsolatban(is)nagyon egyetértek!

Regi!
Én vidéken szültem,úgyhogy nem tudom mennyi az Istvánban a tarifa,nameg ez orvostól is függ.
Kipuhatoltam annak idején az orvosom kismamáitól a vizsgálatokra várakozás alatt,hogy mennyi a tarifa.
Általában pénzt szoktak adni.
Megkérdezheted az orvostól is.
A szülésznők úgy tudom 5-15 ezer körül kapnak,ez is elég tág határ.Azt hiszem van Istvános topik,érdemes ott is megkérdezni.
További jó pocisságot!Kép

Dia!
Üdv a kialvatlan,de vigyorgó kismamák táborában!Kép
Örülök,hogy megint itt vagy!
Igen,tényleg valami front lehetett tegnap,a ceglédi topik babái is kiakasztották mind a famíliát.Kép
Remélem hamarosan többet tudsz jönni.
Várom már a szüléstörténetet.
Puszillak!

Kata

Kép
Kép
ruszlána

Sziasztok!

Nem tudom, nektek milyen napotok volt tegnap meg ma, de nekem a gyerek tegnap reggel 8-tól egyfolytában sírt. Délelőtt szörnyű hasfájás, délután pedig már olyan fáradt volt, hogy aludni sem bírt. Szörnyen sajnáltam. Végül az apukája tudta este fél10 körül bealtatni.
Ti mit csináltok egyébként, mikor a gyerek mindenhol sír, még az öletekben is, órákon keresztül. Azért ez elég idegörlő egy idő után. Én van, hogy cicire teszem, ahol megnyugszik időlegesen de sajnos ilyenkor meg jön a hasfájás, hogy túl sokat evett. Ez a 22-es csapdája, esküszöm Kép
Hogy jót is írjak, képzeljétek, tegnap voltunk 1 hónaposak, és már túllétpük a 3500 gramot. 3 hete 2700-zal jöttünk haza. És már 3 napja, mikor jó kedve van, és beszélgetünk, rámmosolyog, sokszor tartósan, hosszú másodpercekig. Annyira édes, ez mindent megér. Kép

Gigi!
Elég nehezen bírom az állandó cicizést néha, mert egyedül vagyok egész nap, vérszegény lettem, ami miatt folyton van egy szédülésem, néha sajnos ájulás környékén vagyok, és mellé még a cicim is kisebesedett. Hát, nem egyszerű, de úgy vagyok vele, túlleszünk ezen, és mikor rámmosolyog, és rúgkapál, hát akkor meg meg tudnám zabálni. Kép

Sys!
A mérlegeléssel én is úgy vagyok, hogy fölösleges. Van itthon, hetente egyszer muszáj megnézni, hogy eleget hízik-e, mert kis súllyal született nagyon, de hogy állandóan mérjem, na azt nem. Most volt egy nap, mikor muszáj volt a hasmenése miatt nézni, hogy mennyit eszik, de ezt még Krisztikének is szenvedés volt, nagyon utálta.

Kata!
Én is nagyon gondolkodom, hogy varratok egy ilyen hordozókendőt anyukámmal, és alkalmazni fogom, hátha akkor haladni is fogok a munkámmal. Kép Várom a tapasztalatokat majd a kendőről, ha már beszerezted. Kép

Dia!
Üdv a nyűgös babák anyukáinak táborában Kép De látom, azért pozitívan fogod fel a dolgokat, ha vigyorogni is tudsz ezen Kép Majd eljön a mi időnk is, mikor tudunk aludni egy egész éjszakát.

Na jó sokat írtam, most megyek, pihenek egyet, míg Maszatka engedi Kép

Puszi mindenkinek
Anikó
pancsa2

Dia!
És még hányszor fogod ezt kérni! Szegény babák nagyon megérzik a frontot. A 4 éves lányom még a mai napig is, főleg a szelet meg az esőt. Akkor nagyon nyugtalanul alszik éjszaka.

Regi!
Szerintem nyugodtan kérdezd meg az orvosodat. A szülés után meg úgyis el tudod dönteni, hogy mennyit érdemel.

Puszi mindenkinek!
Sys
sys

Sziasztok!

Most csak egy rövid időre ugrottam be, hogy elújságoljam nektek, hogy dec. 11-én 13:10-kor megszületett Bence baba 3000 g, és 51 cm. Kép Kép Ma jöttünk haza a kórházból, és egy imádnivaló prüntyő!!!! 10-15 perc alatt kiszippantja a cicimet, és már durmol is. Kép Kép Remélem így marad!

Puszi mindenkinek,
Zsófi, Bence
mzsx

Zsófi!
Gyanús voltál,hogy úgy eltűntél!Kép
Nagyon sok szeretettel gratulálok,egészséget és sok boldogságot kívánok!!!KépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKép

Sys!
Azt hittem csak a négy és fél évesem frontérzékeny még mindig.KépNa,most megnyugodtam.Kép

Anikó!
Ha Patrik sír,akkor nagyon sok mindent megpróbálok.
Nála van,amikor beválik az ún."hasfájós"tartás,vagy a hasrafektetés.Vagy a babakocsizás.
De ami szinte mindig segít,legalább egy időre:a cicizés.Igazi kis komfortcicista a kisfiam.Kép
Gratulálok,Krisztike nagyon szépen gyarapodik!!!Kép
Remélem ma jobb napotok van!
A hordozókendő szerintem Nálatok is nagyon beválna,úgy látom Neked is igazi"többemberes"babád van.És Sofka szerint is nagyon jól jön,Ő pedig már tényleg tapasztalt!Kép

Pocisok!
Nagyon eltűntetek!Kép
Igaz,hogy már sokan babázunk,de azért izgulunk ám értetek is!Kép

Babázók!
Nektek mennyire ment már vissza a hasatok.
Az enyém nagyon fúúújjj még.Kép
Ja,és akinek terhesség alatt aranyosere lett,annak múlóban van már?

Nyugodt napot!Kép

Kata

Kép
Kép
ruszlána

Sziasztok!!!

Zsófi gratulálok nektek és nagyon sok boldogságot kívánok.

Jajjj a tegnap, rémálom volt nálunk is.
Persze én is megfertőződtem a hasmenéses vírustól, és el lettem tiltva a lányomtól.
Bemosakodva fejtem, nagyi pedig üvegből adta Giginek a tejcit.
Végre csak cici volt napok óta s erre kénytelen volunk üvegezni, de nagyon fújjjolta. Nagyon bömbölde volt tegnap a kedves, se anya se cici, plussz amint olvastam még front is volt.
A rosszban a jó betegen kaja pia nélkül fejtem 65-75 ml között, eddig fogalmam sem volt mennyi tejem van, na msot kb tudom. Persze ma megint kezdjük a nem elég a tejci s félóra mulva repeta, de akkor sem adok tápszert!!!!!
Remélem Gigi nem kapja el, a doki néni szerint is a tejemmel átment az ellenanyag, hát remélem.
Itt a félóra, majd még jövök

Sziasztok
Márti
márti05

Márti!

Örülök,hogy már jobban vagy és remélem Gigi tényleg nem kapja el ezt a nyavalyát!!!
Nem lehetett semmi a tegnapi nap!Kép
Ezek szerint viszont van tejed,és a baba még tudott volna kiszívni,hiszen Ő a leghatékonyabb fejőgép.Kép
Szerintem se adj tápszert,inkább többször tedd mellre.Persze nem akarok okoskodni,ez csak az én véleményem.Kép

Puszi.
Kata

Kép
Kép
ruszlána

Sziasztok lányok!

Kicsit megkésve jelentkezem, de nem volt zökkenőmentes a hazajövetel.
Hétfőn jöttünk haza és éjszaka már fel is ment 38,7-re a lázam. Tejláz. Jött a doki meg a védőnő, maszíroztak, csűrtek, csavartak.
Mostanra már kicsit jobb, de állandóan fejnem kell, mert hozzám képest egy tejcsárda sehol nincs! Kép
Szonja tündéri kisbaba, eszik, alszik egész nap. Éjszaka szabályos 3 óránként kell, majd alszik tovább. Kopp-kopp, remélem így is marad!
A császár miatt nem voltam elkenődve, csak egy kicsit kifacsart a 18 órás vajúdás és gyenge voltam, de a pici mindenért kárpótol.
Röviden a szülés:
reggel 8-kor elment a magzatvíz, lezuhanyoztam, megmostam a hajam és leborotváltam a lábam, magyarán még éreztem, hogy messze van a dolog mert nem fájt semmi.
10:15-re értünk a kórházba, ott vizsgálat, gyerek még nem szállt le, méhszáj zárt.Kép
Mekoniumos víz így állandó CTG. Du. 4-re beerősödtek a fájások,de ez még mindíg semmire nem volt elég! Kép Ekkor tartottunk 1,5 ujjnyi tágulásnál. Innentől este 9-ig 2 perces fájásokkal vártam, hogy jobban táguljak!
9-kor megvizsgált a doki és kijelentette, hogy ez még mindíg csak 2 ujjnyi.
Ekkor bekötötték az infúziót, ami előkészített az EDA-ra. 9:45-kor megkaptam az EDA-t és lassan adagolni kezdték az oxiticint is. Az EDA-val se ment minden rendben, mert 5x szúrt meg a doki és már kezdtem nagyon ideges lenni. Ezek után még nem is hatott rendesen, mert csak a fél oldalamra hatott a dolog, így a jobb oldalamon mindent éreztem. Hát ez nem kívánom senkinek.
Hajnali 2-ig küszködtem így, de ekkor már nagyon fáradt voltam, ezért elkezdtem könyörögni a dokinak, hogy mindengy hogyan de vegye ki a gyereket mert nem bírom tovább. Ekkor tartottunk szűk 3 ujjnyi tágulásnál. Spinális császármetszés mellett döntöttek, de még megvizsgáltak előtte, ekkor elkezdett dőlni belőlem a darabos vér és minden felgyorsult. Nem lehetett tovább várni, veszélyben volt a Szonja élete, mert részleges méhlepénylevállás következett be.
Azonnali altatásos császár következett. Bevittek a műtőbe és csak arra emlékszem, hogy nagyon fáztam és kértem a dokit, hogy nagyon vigyázzon a picire. Innentől nem emlékszem semmire, mert az arcomra tették a maszkot.
5 percen belül Szonja felsírt és a szülésznő kivitte az Apukájának, aki csak annyit tudott kérdezni, hogy ez a kis csoda a miénk-e?
Levittek a szobába és kb. fél óra múlva egy kicsit már magamhoz tértem. A férjem ott volt mellettem és vigyázott rám. Csak annyit kérdeztem, hogy jól van-e a pici és ugye mindene megvan.
5-kor ment haza a párom. 5:30-kor kihozták a babát és mellre tették. Ekkor néztem meg jobban. Egy gyönyörű pici angyalka.
Írtam a férjemnek egy sms-t: Gyönyörű babánk van, köszönöm neked!

6 óra múlva felkeltettek, amit már nagyon vártam, mert a katéter zavart kegyetlenül. Este már sétálgattam, persze nem volt egyszerű de erőltettem a dolgot.
A kórházi napok nyugodtan teltek, csak az egyik szobatársnőmnek nem tudott szopni a kicsije, így egész éjjel bőgött. Nem sokat tudtam aludni.

Most itthon pedig a tejláz kínoz de majd csak túl lezsünk rajta.

Puszi mindenkinek, próbálok többet jelentkezni, de amíg meg nem gyógyulok, addig sokat kell feküdnöm.

Barbara
babar

Sziasztok!
Zsófi nagyon sok szeretettel gratulálok!Kép
Barbi!Kép
Igaz,taliztunk egy párszor a kórházban,de nem sokat tudtunk dumcsizni.Neked is sok szeretettel gratulálok a picurhoz.Köszi a szüléstörténetet rendesen végigsírtam.KépKép

Kata,Anikó,Márti,Gigi Mica,és a többiek!
Köszönöm mindenkinek a gratulációkat!KépNagyon hiányoztok!Lányok!Szerintetek az baj,hogy az én picurom akkor eszik amikor éhes és nem 3 óránként??Mert van aki azt mondja,hogy fel kell kellteni szigorúan 3 óránként,van aki azt mondja,hogy igény szerint szoptassak.Én sajnálom felkölteni amikor édesen alszik.KépPuszi nektek!Dia Fura,hogy már nem kell számot ide írniKépTehát most azt írom,hogy MA VAGYUNK 1HETESEK!KépKép

Kép
Kép
lldicsi

Zsófi!
Gratula a kis csöppséghez. Kép És sok-sok tejcsit.

Barbi!
Kitartás. Remélem, hamarosan helyrejössz. És a kicsi maradjon ilyen nyugis neked Kép

Dia!
Szerintem a baba tudja, hogy mennyi időnként van szüksége a tejcsire, úgyhogy ne keltsd fel szerintem. Én sohasem keltettem fel már az elején sem, pedig az első napokban 5-6 óránként szopizott csak.
Nekem is furi volt, hogy nem kellett számot írni az aláírás végére, még néha most is elgondolkodom. Kép
Ja, és mi tegnap voltunk 1 hónaposak pontosan Kép

Puszi és jó éjt mindenkinek
Anikó
pancsa2

Dia, fel ne keltsd, örülj, ha alszik. Figyeld, hogy van-e mindig pisi a pelusában, a gyerekorvos nyilvn nézi, hogy nem sárga-e, mert ezekben az esetekben többet kell itatni, akkor sajnos kell ébreszteni is, de alapvetően NEM:

Barbi, csak óvatosan a fejéssel, mert ördögi kör alakulhat ki. Azaz ha nem fejsz, meghint gyullad. Mindig éppen annyit, hogy már ne feszüljön. És a legjobb ha szoptatsz, próbáld a pozíciókat váltogatni.

Ma átléptem a kiírt időpontot. Ahhoz képest, hogy már hetek óta folyton mindenki megszülesztett volna. Most mit mondjak? Nem vagyok boldog a kétnaponta esedékes ctgtől. De különben megvagyok.

Ja, és én is frontérzékeny vagyok, pedig már elmúltam annyi, meg annyi.

Barbi, szüléstörténet tényleg nagyon szép. Gratula a lánykához!
sofka

Köszi Lányok az infót!Kép
Szerintem pisi nem mindig van de kaki gyakran.Kép
Bár Tamás szerint pisi is van,csak a hiper szuper pelus elnyeli és nem lehet látni.Kép
Sárgaság:Még a kórházban elkaptuk,ezért jöhettünk csak vasárnap haza.Azóta már nagyon szép a bőre sok fényt kap.Én eddig még nem adtam neki teát,pedig szerintem néha az is elég lenne mert nem mindig azért szopizik mert éhes.Ti adtok teát a picurnak?Este jövök!Addig írtok?Kép
Sofka!
Hát nem akar kibújni az a csöpség?KépNagyon drukkolok!Kép
Puszi mindenkinek!Dia

Kép
Kép
lldicsi

Sziasztok!

Dia, Zsofi,
GARTULALOK! NAgyon sok boldogsagot kivanok! KépKép

En is ados vagyok egy szulestortenettel, most aludt a ket gyerkoc, igy bepotyogtem. Kép

Szulestortenet from Gombóc:

Okt. 19-en kedden reggel ugy keltem fel, mint egy zombi. MAr masodik ejjel aludtam (inkabb nemaludtam ) nagyon pocsekul, folyamatosan hasmenesem es joslofajasaim voltak. Mondtam a ferjemnek, hogy annyira pocsekul vagyok es olyan kimerult, hogy amilyen pechem van, most fogok szulni. O meg viccelodott, hogy 11-ig huzzam ki, ne hivjam, mert targyalni megy.
9 ora korul mar egy oraval a kezemben ultem, olyan 10-15 perc koruli fajasaim voltak, es Zsombi minden hulyesege rettenetesen idegesitett, igy mar tenyleg kezdtem gyanakodni. Haromnegyed 11-kor a fajasok 5-6 percesek lettek, igy hazahivtam a ferjemet, es mindharman bementunk a korhazba. 11:30-kor megvizsgalt az ugyeletes szulesz, azt monda, 3 ujjnyi a mehszaj, es tiszta a magzatviz, de mar 4-5 percesek a fajasok, ugyhogy szulunk! Zsombitol nem tudtam elbucsuzni, engem atvittek az elokeszitobe, ferjem meg riasztotta a szuleimet, hogy jojjenek be videkrol.
En csak arra emlekszem, hogy delutan kb. 1 ora korul alltam a szuloszobaban, a fejemet egy kis szekrenykere boritottam, mikozben ferjemmel SMS-eztunk, hogy a szuleim most ertek be, elviszi oket hozzank Zsombival, es jon mindjart vissza. A szuleszno meg azt magyarazta, hogy mar megtalaltak a dokimat, mindjart jon o is.
Beert az orvosom, megvizsgalt, mondta, hogy majdnem 4 ujjnyi a mehszaj, amin jol meglepodtem, mert Zsombinal folyamatosan fajt, nem volt szunet mar 2 ujjnyinal se, most meg a 3-4 perces fajasok kozott is voltak fajasszunetek. Kerdezte, hogy biztosan kerek EDA-t (ezt elotte megbeszeltuk), mert mar nagyon ugy allunk, hogy lassan nem adhatja be. Aztan ramnezett, azt mondta, olyan szornyen nezek ki, hogy inkabb ad.

Na, innen kovetkezett eddigi eletem legkiszolgaltatottabb 10-15 perce. Azonnal burkot repeszett, es ahogy omlott a magzatviz, mar forditottak is oldalfekvesbe, ki kellett nyujtanom a karom, a szuleszno mar szurta is az infuziot, es mar ereztem is a lidocain injekciot a hatamban, amit az EDA bekotesehez adott az orvos. (Kozben ugye a 3 perces fajasok...) En meg ilyen tehetetlenul nem ereztem magam soha, ott fekudtem tacsakosan, felmeztelenul, megmozdulni sem tudtam, es mindenhol bokodtek, es nagyon fajtam. Bekototte az orvosom az EDA kanul-t, vartunk egy kicsit az infuzio miatt, aztan megkaptam a fajdalomcsillapitot. Na, ekkor segitett a szuleszno rendbeszedni magamat, kicsereltuk a lepedoket, felultem, megigazitottam a frizuramat betakaroztam stb., es ekkor vegszora betoppant a ferjem fel 2-kor. Inenntol nagyon jo volt, viccelodtunk, beszelgettunk negyesben (az orvos es a szuleszno is fogadott volt, es bent maradtak vegig), mikor szoltam fel 3 korul, hogy gorcsol a hasam. AZt mondtak, az nem lehet. Az orvos megvizsgalt, majd felkialtott, hoyg ez a gyerek elindult kifele. Nagy surges-forgas kezdodott, rohantak csecsemosnoverert, felszereltek a kengyeleket az agyra, es mar nyomtam is. Ket perc alatt kint volt Nandi, 14:32-kor megszuletett....(sajnos, az elozetesen megbeszelt gatvedelem nem sikerult, picit vagni kellett). Azonnal a pocimra tettek a kis feher magzatmazas csomagot, alig sirt, nagyon nyugodt volt, en meg nagyon boldog, ferjem meg nagyon meghatott. Aztan a ferjem elvagta a koldokzsinort, es elvittek rendbetenni a babat. Belolem kijott a mehlepeny, ami annyira meszes volt, hogy darabokra szakadt, ezert amikor Nandit visszahoztak, ujra a hasamra tettek, es kozben az orvosom kipucolta a mehemet es rendberakott. Aztan 3 orara magunkra hagytak minket harmasban es Zsolnay teaskeszletben hoztak teat. Szegeny ferjemnek nem sok jutott, mert megittam az o adagjat is...
A harom ora elteltevel Nandit elvittek a csecsemososztalyra, en meg lezuhanyoztam, majd atsetaltam a korterembe, ferjem pedig hazasietett, eleteben eloszor 5 napig kettesben lenni ZSombival...

En mindig mindenhol elmondom, nagyon halas vagyok az orvosomnak es a szulesznomnek, gyonyoruszep szuleseim voltak mind ZSombi, mind Nandi eseteben. Eletem legszebb emlekei.

Gombóc
gombóc

Es termeszetesen Barbaranak is gratulalok! KépKépKépKép
Gombóc
gombóc

Sziasztok!

Gombóc!
Köszi a szüléstörténetet!KépA kiszolgáltatottság tényleg nagyon rossz volt nekem is,és az,hogy húztak-vontak,szúrtak.
Hogy sikerült a két fiúnak az együtt töltött 5 nap?
Jól vagytok?

Barbara!
Üdv újra itthon és mégegyszer nagy gratula!!!Kép
Tejláz.KépRemélem hamar túlesel rajta.
Fejéssel kapcsolatban csatlakozom Sofka véleményéhez!
Kívánom,hogy Szonja ilyen jó kislány maradjon!Kép
Nagyon szép a szüléstörtémet!Kép

Anikó!
Gratula az egy hónapos nagylányhoz!
Mi szombaton töltjük az egy hónapot és Patrik is párszor már mosolygott!Kép

Dia!
Általában hány óránként szopizik Domi?
Szerintem se ébresztgesd,viszont a teáról lebeszélnélek,főleg,ha ritkábban eszik!!!
Patrik az anyatejen kívül semmi mást nem kap.
Isten éltesse az egy hetes fiúcskát!Kép

Sofka!
Kitartás!Nagyon szorítok Neked!
Meddig sikerült a gyerekeket szoptatnod?
Nagyon jól jön a tapasztalatod!!!Kép

Csajok!
Has,aranyér?!
Ja,és akkor is cseréltek pelust ,ha nincs benne kaki?Van,hogy éjjel,ha csak pisi van,akkor nem cserélem.Mondjuk ez elég ritka,mert szinte minden szopi közben bekakil.Kép

Puszi.
Kata

Kép
Kép
ruszlána

Kata, a lányokat egyéves korukig, a fiamat pedig, aki Karácsonykor lesz 21 hónapos még nem siekrült elválasztani. (Ezt csak halkan mondom. Nem szándékosan történt így, így alakult. És nem tudom, hogy jó-e ez nekünk, de pillanatnyilag nem megy másképpen. Majd referálok a helyzetről szülés után. Kép )
És éjszaka sosem cseréltem pelust, ha nem áztak át, vagy nem voltak kakisak. Egyáltalán, éjszaka afféle zombifejjel, szó nálkül látom el ma is anyai teendőimet. Ösztönösen. Így többé-kevésbé nem is zaklatnak, nem érdemes.

Dia, ahogy én olvastam, a tea is bekavar a babaák érzékeny emésztőrendszerének. Csakis anyatej. A lányok azért (főleg az első), mintha ittak volna... De tudom, hogy Orsit már úgy kellett tanítani a cumisüveg használatára egyéves kora körül.

Most pedig kívánjátok nekem, hogy törénjen már valami, mert jövő héten kedden műtik a Papámat, addigra jó lenne itthon egyenesbe jönni. Mert Mama szegény ott lesz befogva. Na meg a dokim is szabira meghy. A szüléshez bejön, na de...
sofka

Sziasztok!

Gombóc! Kép
Kösz a szüléstörténetet. Nekem az egyik legrosszabb rész volt az egész szülésben, mikor megkaptam ezt az érzéstelenítést. Az meg valami döbbenet érzés volt, mikor mozgatták az alsótestem, és mintha egy idegené lett volna.

Dia! Kép
A tea fölösleges, ha van elég pisi, kakis pelus. Általában akkor szokták javasolni a szoptatott babáknál a teát, ha nagyon hasfájós a kicsi, hogy a túl sűrű szopizásokat elkerüljék, mivel ettől még jobban fájhat a pocak. És ilyenkor két szopi közben teát javasolnak. Ha nektek nincs ilyen gondotok, akkor fölösleges.

Sofka!Kép
Kitartás, meglátod, nemsokára kibújik a kicsi Kép

Kata! Kép
Én cserélek, mert nekünk éjszaka biztos hogy van kaki, és én még mindig a newborn pelust használom, amibe nem fér olyan sok cuccos el Kép Egyébként ehhez kapcsolódva. Te ha kakil, akkor rögtön cserélsz? Mert én meg úgy szoktam, hogy ha nem zavarja, és szopi közben betrotyol, akkor hagyom a következő szopiig, főleg, ha bealszik Kép
A hasam nekem már szülés után rögtön szépen visszahúzódott, szerencsére aranyerem meg nem volt. De én még mindig vérzek, pedig nemsokára betöltjük az 5. hetet. Sőt, a visszerem a lábamon is gyönyörűen kezd eltűnni, pedig nagyon csúnya volt.

Puszi mindenkinek
Anikó
pancsa2

Barbara
Üdv újra közöttünkKép Látom a túl sok tej is milyen gáz. Remélem hamar rendbe jössz.

Zsófi, GombócKép
HATALMAS GRATULA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

DiaKép
Teát ne adj neki, sokkal fontosabb, hogy tejet igyon. A teától nem fog fejlődniKép

KataKép
Aranyér: van ott vmi, de nem érzem, nem fáj. Has: még van nekem is olyan fujjjjjjKép

Tegnap voltunk a kórházban a köldökével. Más orvos volt. Szegény csibi sírt mikor rátette azt az anyagot. Múltkor meg se nyikkant. Mondja az orvos, hogy rakjunk a fürdővízébe hypernangánt. Nem tettünk. Ma jött a mi orvosunk. Levette a tapaszt és kiderült, hogy az az állat doki máshová is tett a lápiszból. A köldöke körül végig megégette a bőrét. Meg tudnám ölni!!!!!!!!!! Ja és jól tettük, hogy nem fürdettük meg abban a szarban mert szétmarta volna neki a bőrétKép

Puszi Gigi

KépKép
gigi28

Sziasztok,

Csak gyors bejelentkezes, megvagyok 1 napos korhazi latogatas utan (magasabb cukor miatt 105g CH dieta, es most volt profil-vizsgalat, egesz nap vert vettek tolem.. a lenyeg, hogy igy most egesz jol beallt a cukrom).
Kozben volt ctg (minden oke), flow (itt is), UH.. nos, az eredmenyek magukert beszelnek: BPD: 100mm, THQ: 117mm Kép Jah, es mindezek mellett a mehnyak teljes es a mehszaj zart Kép Szoval elefantbebit fogok vmikor szulni..Kép

Most rohanok, fiam furdik, orul, hogy ma mar vagyokKép

Mica
mica

Sziasztok!

Kata, tessék, van itt pocakos is. Csak már nemigen tudok hozzászólni a témákhoz - látod, mondtam, hogy ez lesz! Az én "picimnek" már csak napi három pelusa és egy kakija van, és tegnap múlt kétéves...Kép

Zsófi,
gratulálok! Hogy ti ezt hogy csináljátok, hogy mindenki előbb szül!!!

Sofka,
neked kitartás. Asszem mi egy alomból vagyunk. Sok gyerek, késői szülés. De én azért nem cserélnék senkivel!KépKépKép

Puszi: Vica
mvica

Lányok Köszi mindenkinek az infót!Kép
Gombóc!Kép
Köszi a gratulációt.Hú,nem semmi szülésed volt.KépKezdem úgy érezni,hogy nekem nagy szerencsém volt a szülésnél.
Kata!Kép
A mai szopi idő eddig:4.15 7.10 9.15 13.00 16.00 20.00 még várható éjfélkor aztán reggel 4 felé ismét.KépEddig 3 kaki volt a mai nap.Kép

Gigi!Kép
Az EÜ suliba csecsemőtanon mindig hipermangános vízben fürdettük a műanyag babákat és elég lestrapáltak voltak.KépKép
Puszi mindenkinek!Dia
Békés éjszakát mindenkinek!KépKép

Kép
Kép
lldicsi

Dia,
nem panaszkodhatom a szulesemre, szerintem szuper volt (kiveve azt a 15 percet, de az ugye meg semmiseg egy szulesnel Kép). Kép

NAndi is besargult, ezert 1 nappal kesobb engedtek ki minket is a korhazbol. Nekem azt mondta a gyerekorvos, hogy amig nem lesz 4 kg folott es 3 hetesnel nagyobb, addig szigoruan ebresztgetnem kell maximum 3 es fel orankent, es 7-8 etetesnek kell lennie egy nap (mert ezek a babak aluszekonyak Kép). Es hiaba nem lattam sarganak, azt mondta, attol meg elettanilag sarga. Kép De ahogy latom, nalatok is megvan a 7 etetes. Kép
Nem beleszolaskent irtam, csak "tobb szem tobbet lat" alapon gondoltam leirom, nalunk mit mondott a gyerekorvos, es mi mihez tartottuk magunkat.

Sofka,
azert tovabbra is megy a drukk! Ugysem maradsz orokke terhes! KépKépKépKép

Gigi,
ez iszonyuan hangzik! NEm lehet valahol bepanaszolni azt az allat dokit??? Kép

KAta,
Ferjem meglepoen jol helytallt ZSombival. Kép Mondjuk, kijelentette a 3. napon, hogy nehez neki az anyasors. Kép ZSombi rettenetesen haragudott ram (a tesot viszont imadja! Kép ), de mostanra helyrebillent a lelki egyensulya. Igaz, en is igyekszem tobbet babusgatni, vagy ha ferjem vigyaz Nandira, meg este elviszem ot setalni vagy jatszunk kettesben stb.

Mi kulonben mar 4 hete kinlodunk, Nandi allandoan hany, mar 2 pisivizsgalaton is voltunk, meg hasi UH-n, de eddig nem talaltak semmit. Pedig amint elvisszuk a gyereket setalni vagy hozzank jon valaki babanezobe, maris ujra hanyni kezd. Kép Igy most a 2 hos oltasig onkentes karantenben vagyunk, hatha igy jobban lesz a picur. Aki mar nem is olyan picur, mert kedden volt 8 hetes es 5700(!) gram. Kép

Jo ejt!
Gombóc
gombóc

ja, azt nem irtam, hogy 3200 grammal jottunk haza a korhazbol...Kép
Gombóc
gombóc

Szia Gomboc Kép
Olvastam szüléssztorit, jo gyors volt a pici Kép Tegnap voltunk UH-n (18 hetes genetikai) és ugy tünik nekünk is Nándink lesz Kép (hozzáteszem, hogy a férjem leszavazta a Zsombort, ami már kb 10 éve a kedvencem...)
Pusz
minyu

Kép
Kép
Kép
minyu

Sziasztok!
Voltunk ma ortopédián. Kicsit kötött csípővel született, a farossága miatt állítólag. Most azt mondta a doktorbácsi, hogy szinte tökéletes, még tornáztatni sem kell, meg az a fránya terpeszpelus sem kell rá. Úgyhogy működött a torna, amit kapott eddig. Kép
És képzeljétek, azt hiszem, megint fejlődött sokat a kis Krisztikénk. Nem akarom elszólni, de 3. napja ezt tapasztalom. Eddig csak karban maradt meg, tudjátok, írtam. Most van, hogy feszíti magát a karomban, és le kell tenni, vagy párnákkal körberakva ültetni, és imád nézelődni, ma reggel miközben az apukájával mi készülődtünk, ő 1 órán keresztül nézelődött meg szövegelt. Kép Nagyon örültem, mert annyira édeske ilyenkor. Akkor unta meg, mikor megéhezett. Úgyhogy szerintem be is szerzünk lassan egy játszószőnyeget, szerintem már élvezni fogja. Kép
Még kérdezni akartam mást is. Nem tudjátok hol lehet olyan lámpát kapni, amit ha bekapcsolunk, akkor körbeforog, és mindenféle minták vannak rajta, megjelennek a falon. Vagy valami hasonlót.

Gigi!
Döbbenet, milyen orvosok vannak. Még szerencse, hogy nem fürdettétek meg. Szegény, utána hozhattátok volna helyre a bőrét.

Dia!
Nagyon jól eszik a kis manód. Nekem még mindig van, hogy napi 7szer kér cicit. Kép Szüléstörténeted lesz neked is, ugye? Kép

Puszi mindenkinek
Anikó
pancsa2

Pancsa2,
bocsi a belekotyogasert, de szerintem az 5 hetes gyerkocot ne nagyon ultessetek meg parnaval korberakva se. Mi Zsombi laba miatt 1 evig Devenyeztunk, es meg 6 hos koraban se engedte a gyogytornasz a parnas ultetest, csak a kagyloulesben ulest. Azt mondta, nem tesz jot a gerincenek, es maradando karosodast okozhat. Kép

Kulonben gratu a nezegeto es bameszkodo lanykadhoz. Kép Olyan lampat pedig lattam a Praktikerben, 6-10 eFt kozott volt.

Szia
Gombóc
gombóc

Gombóc!
Inkább köszi a belekotyogásért. Kép Nem tudtam, hogy nem tesz jót, akkor inkább hanyagolom egyelőre. Nem szeretném, ha bármi gondja lenne a későbbiekben. Úgyhogy marad a fekve nézelődés neki, meg a játszószőnyege Kép
Köszi az infót a lámpáról is. A férjem be akar egy ilyet szerezni mindenáron, teljesen odavan érte Kép
Anikó
pancsa2

Sziasztok!!!

Anikó
Mi az Auchanban vettünk, 1-2 ezer ft volt.
Szerintem is korai még az ülés, épp elég ültetni amikor a hordozóba viszed.
Ha bekakil én mindig cserélek pelust, valahogy kakisan nem szeretem hagyni a pisit beszívja a pelust de a kaksit nem és ugye én sem szeretnék kakisan feküdni. No meg Gigi amikor kakil akkor nem kis adagokat szokott, sokszor ki is folyik a pelusból, a nunusánál is van belőle mindig és ugye nem szertném ha begyulladna tőle.

Gigi
Borsózik a hátam a lódoktortól.

Dia
Teát tényleg nem kell neki adni, lehet, hogy még sűrű előtejed van, de ez majd fog még alakulni, az anyatej 88% víz. Szóval minek még nekik azonkívül adni.

Kata
Van tejcsim de milyen szörnyen leromlott, nagyon vizes nekem most tiuti 110%-a víz. Szóval muszály kis pótlást adnom mert nincs tápértéke s egyáltalán nem alszik. 2órát sem bír ki a pelusa, csont vizes. Innen gondolm, hogy kevés benne a zsír. Két napja félóránként, 3/4óránként szopizik és tápszer néálkül nem tud aludni. Most turbóban eszek muszály felerősödnie a tejemnek.

Tegnap voltunk a hallás vizsgálaton.
Millióan voltak, mert csak csütörtökön van ilyen vizsgálat. Maga a vizsgálat kb 2-3 perc egy kis fülhallgató szerű valamit dugnak a picik fülébe, észre sem veszik a drágák.
Szerencsére minden rendben.
Tényleg nagyon jó volt gyorsan dolgoztak, jól szervezetten le a kalappal, és tündérien bántak a picikkel.

Holnap csípőszűrés.... kissé borzongok tőle.

Nem tudom a mai napot ki hogyan viseli de mi iszonyatosan. Hajnalban 1/24 kor kelt Gigi és rettenetesen szenvedett, nem akart szopizni, nem akart pótlást inni, nem akart alaudni, nem akart kézben lenni, semmi sem volt neki jó. A végén mellkasomon magamhoz szorítottam, persze nem úgy hogy fájjon neki és minél nagyobb felületen na az segített. Délelőtt 1/2 9 től kaja félóra nézelődés kaja, 20 perc nézelődés, kaja, nyüszködés, kaja, nyüszködés, adtam tápszert 30ml megivott az sem kellett több, nyüszi nyüszi, a kezemben persze. Végül ismét cici az sem volt jó. Félegykor jött a nagyágy összebújtuk cumi a szájba simi, végül csak elaludt de elég zaklatottan alszik szegénykém.
Lassan tisztába kéne tenni de nem merem mert örülök, hogy végre alszik.

Remélem nektek jobb napotok van
Márti
márti05

Marti,
ha jo sok pisis pelusa van, az nem azt jelenti, hogy neked vizes a tejed, hanem, hogy jol hasznositja Gigi az anyatejet. Kép Es ha meg nagyokat rottyant is melle, akkor tutira nem a tejeddel van baj. Kép Termeszetesen enni muszaj, mert akkor tud tej termelodni.
Szerintem nezz be a szoptatos topic-ba, biztosan megnyugtatnak, es adnak jo tanacsot. Az, hogy most gyakrabban szopizik, inkabb arra utal, hogy megnott az igenye, 1-2 nap alatt majd a cicid termel tobb tejet, ha tobbszor mellre teszed. Kép
Lehet, hogy most fejlodesi ugrasa van vagy csak hirtelen jobb az etvagya. Kép
Gombóc
gombóc

Sziasztok!

Márti!
Nálunk is volt ilyen -szinte állandóan cicin- időszak.Gyanítom,még lesz is.
Én is úgy tudom,hogy rossz tej nincs,legfeljebb,ha nem tudtál mostanában rendesen enni és esetleg nem olyan zsíros,akkor is jó,ha többször mellre teszed.
Patrik ma eddig jó fiú volt,most kezd nyafizni,remélem éjjel alszik majd.
Majd írjál,mi volt a csípőszűrésen.

Anikó!
Csupa jó hír!KépKépKép
Patrik is nagy komolysággal nézi a lámpafényt.Kép
Ki szoktam cserélni a pelusát ha kakis,inkább felébresztem:elég érzékeny a bőre.
Irigy-irigy,hogy Neked már szép a hasad!Kép

Sofka!
Egy párszor biztos fogok Tőled szopi(és egyéb)tanácsot kérni!Kép
Éjjel én is igyekszem a hókusz-pókuszokat lecsökkenteni,de általában mindig van kaki a pelusban,kénytelen vagyok cserélni.Kép
Cumizott valamelyik gyerkőc?
Kívánom,hogy ma éjjel megszülessen a babád.Na jó,holnap reggel is jó lesz!Kép

Gigi!
Doki.KépKépKép

Vica!
Azért köszi a pelus-infót!!!Kép
Nem írtad,hogy vagy.Kép

Dia!
Domi nagyon ügyes,szépen betartja majdnem mindig a három órát!Kép
Szóval ne adj teát,csak megzavarja,vagy a hasa fájdul meg tőle.
Téééényleg,már el is felejtettem a gyakszi órákat és a Hypermangános fürdetéseket,meg a Köpper-szalagot és még mennyi mindent!Kép

Mica!
Üdv itt is!KépKépKép

Puszi mindenkinek!
Kata
Kép

Kép
Kép
ruszlána

Sziasztok!!

Szerintetek, ha alig alszik a baba mert állandóan szopizik, fél és háromnegyed óránként, nem lesz baja?
Nem gond ha nem pihen eleget?
Mert most Gigi nem tud elaludni mert állandóan éhes, viszont a fejlődéshez alvásra is szükség van.
Nem tudom az én makrancos kiscsajom-e az egyedüli vagy más babája is hisztizik a ciciért a cicivel. Már kevés jön csak a cicimből akkor Gigi bedühödik és őrjöngve hisztizik, rug-kapál fejét előre-hátra mozgatja, s a kezével tolja el magát a cicitől. Másnál is van ilyen?

Sziasztok
Márti
márti05

MArti,
Nalunk is van ilyen hiszti, eddig ugy gondoltam, azert csinalja, mert levegot nyelt, es a hasat fajlalja. Ha felveszem es megbufiztetem, mindig jo adag ferfias bofoges jon belole. Kép

Nem szoktad merni, hogy mennyit eszik? Mert ha egy nap a testsuly×1.2-1.5 kozott eszik egy nap osszesen, akkor nem lehet nagy baj. Kép Es mennyit hizik hetente?

Gombóc,
aki ma grafoman Kép
gombóc

Márti!
Ne aggódj,a baba tudja,hogy mire van szüksége,most úgy látszik az evés megelőzi az alvást.
Nálunk is van ilyen,hogy szinte folyamatos cicizés.Aztán nem győz aludni,nekem pedig durran szét a cicim a tejcsitől,mert a folyamatos szopitól megnő a tejtermelés.
Van,amikor Patrik is a büfi miatt tekereg,vagy az is hatásos,ha váltogatom a ciciket.
Viszont a túl sűrű méregetést nem tartom jó ötletnek,mert engem az nem hogy megnyugtatott volna,hanem csak idegesített,ha a gyerek nem tankönyvi adagokat szopott és hízott.
Most,a másodiknál csak egyszer volt mérés,mióta hazajöttünk,inkább a pelusok tartalmát nézem.Kép
Remélem megnyugszol.Kép

Puszi.
Kata

Kép
Kép
ruszlána

Márti, lehet, hogy tényleg a büfi csavarja a hasát. Azért küzd. De lehet, hogy érdemes áttenni a másik mellre.

Kata, nekem öklendeztek a cumitól, nem tudom miért. Bár most elrendeltem, hogy ha megszületik Négyeske vásároljanak neki. Legfeljebb beragasztjuk a szájába. Kép

Márti, nem biztos, hogy pótlásra szorul. A tápszer felboríthatja az amúgy is érzékeny bélflórát, bezavarhat a szopási technikának. Ráaádásul tök logikusan csökken az anyatej mennyisége. Másfelől persze, hogy táptól "jobban" alszanak. Nehezebben emésztődik, tovább tart míg lebomlik. Ez persze lehet egy előny is.

Gombóc, bébiszittered van, hogy így ráérsz? Jó ki szülés volt, de szeretném már én is leírni az enyémet. Na de ma éjjelre igazából ki kívánna magának hosszabb autós-utat?
sofka

Sziasztok!!

Méregetni nem igazán tudom mert kajás állapotában annyira jár keze lába, hogy nem lehet pontosan mérni a hagyományos mérlegen, és pár gr ugye sokat számít.
Azért adok néha pótlást mert 1 cici 2 cici utána ismét 1 és 2 cici a végén már nem sok jön neki s akkor üvölt és rángatja a cicit, amíg csak kicsit hisztizik addig váltogatom a ciciket, de egy idő után totál bepörög és üvölt, na akkor kap 25ml-30ml pótlást és akkor oké általában, de van, hogy még mindig duhajkodik s cicire teszem ismét kiszívja azt a pár cseppet ami addig termelődött, kicsit játszik vele és elalszik. Biztos bennem van a hiba, de egyszerűen nem bírom a szenvedését nézni, mert tudom, hogy még éhes azért üvölt, hisz amint kap még kaját befejezi és lenyugszik. Egyik nap szívbajt hozta rám torka szakadtából üvöltött míg melegítettem neki a tápszert, vigyázz fekvésbe totál megfeszülve üvöltött és olyan vörös volt mint a stopp lámpa, még most is ráz tőle a hideg. Azt hiszem a hisztijével és az akaratosságával még vért fogok izzadni a jövőben.
Szoktam neki mondani rossz nevet választottunk neki, Brigitta helyett Krisztit kellett volna kis hiszti Kriszti.
Szép éjszakát mindenkinek
Márti
márti05

Gombóc, most sikerült elolvasnom a születés történetedett, s nagyon irigykedem, mint császáros anyuka. Ugy szerettem volna látni Gigit magzatmázasan ahogy épp kipotyan erre a világra.
Jó, hogy még visszaért időben a férjed és nem maradt le a lényegről.
márti05

Sofka,
haha, bebiszitter...Kép ...az nincs, csak hazajott a ferjem ma korabban...KépKépKépKép
Gombóc
gombóc

MáritKép

Láttalak a szoptatás topikban is.
Este már megint pánikba estem.Kép Szopi elött fejtem tejet, hogy ne igyon sok előtejet, jött is az a vizes valami. Szopi, az egyik mellemet kb. 3/4 órát szívta és jött is neki, mert hallottam, hogy sokat nyel. De nem volt elég, átrakta a másikra. Ott is nyamnyogott. Aztán elengedte és beauldt. Picit tartottam, hogy böfizzen, persze kipattantak a szemei. Elkezdett sírni. Lerohantam kiolvasztottam tejet, 80-at és azt is megette. Nagy nehezen elaludt, de így is csak két órát bírt ki. Ma reggel fejtem szopi után 200-at de tiszta víz volt az egész. Nem tudom, hogy mit csináljak. Zabálni sem tudok egész nap mert állandóan a kezemben van. Ebből következik, hogy fejni sem. De az a röhej, hogy reggelre úgy megtelt a mellem, hogy elöntött ez a vízes vacak. De nem lakik tőle jól.......KépKép
Ja és ő is úgy sír néha, hogy borzasztó nézni és hallani. Szerinted mitől lesz zsírosabb a tej?

Puszi,Gigi

KépKép
gigi28

Sziasztok!!

Gigi, valahol azt olvastam, hogy ha a vizesből fejünk sokat vagyis azt stimuláljuk akkor az szaporodik, tehát valahogy a végét kell inkább csak fejni, hogy az termelődjön többet. A vizes rész mennyire édes nálad? Mert ugye az normál, hogy vizes de finom édesnek kell lennie.
Talán a tartalmas kajától lesz jobb, esetleg sütik vagy valami édesség.
Te jó ég szopi után 200-at fejni!!! Én örülök, ha van annyi amennyi a picinek kell, s az 100ml alatt van.
Pedig neked enned kell!!!
Cumit nem próbáltad meg, hátha pár percig elvan vele amig eszel 1-2 falatot. De én is így voltam, a végén már tiszta idegbeteg voltam ,hog yennem kéne de nem tudok mert nem hagy időt, persze sehol eg ysegítő kéz arra a pár percre. A másik macerás dolog nálam a tisztálkodásom, az sem egyszerű ha pihizik amint elvágódom a kádban tuti 1000el üvölt, pedig egy jó relaxáló pihentető fürdő sokat segíthet.

Voltunk ma csípőszűrésen, szerencsére minden ok.
Tündér volt a Kecskés doki. És csoda történt nem volt szinte senki.
1 pici baba volt előttünk, pillanatok alatt végeztünk.
Gigi kitartás!!!! Remélem 1-2 nap és túlleszel rajta. Tényleg és ezzel egyidőben az én Gigim megint elkezdett bukni, jó nagy mennyiségeket. Kaja után a büfihez fölveszem, nyüglődik a nyakamba teszi a fejét és sutty vissza a tej, a két cicim közé.

Puszi
Márti

Csipőszűrés mindenkinek aki Heim Pál-os
A legjobb a Kecskés doki.
Januártól telefonon kell időpontot kérni!!!!

Sziasztok
Márti
márti05

Gigi!!!

Anyaság/ szoptatásról tények és tévhitekben olvastam erről a stimulálásról.

Szia
márti05

Márti
Az a baj, hogy szopi után is ez a vizes vacak van. Édes de nem különösebben.
A mostani kismamában az van, hogy állítólag akik pótlásként üvegből kapnak kaját, azok a babák cumizavarosak lesznek meg akik cumiznak és nem fogadják el a mellet. Kezdek bególyózni. Persze a kedves férjem ma is kb. két órát van itthon, közölte, hogy megy Győrbe boxmeccsre.Kép

KépKép
gigi28

Sziasztok!Kép
Tegnap nem tudtam jönni,mert nem volt net.Kép
Nálunk már második éjszaka áll a bál.KépNappal alszik eszik,este fürdés után eszik 8-kor leteszem alszik 11-12-ig aztán 4-5-ig felvan.KépMár nem tudom mit csináljak vele!?Van,hogy kínjában csak a cicin lóg,de már folyik ki a szájából.Kép
Sajnos tejem csak annyi van ami pont elég de fejni már nem tudok.Ja,és a melltartóbetétem telik meg reggelre.KépSzerintetek még mindig front van,hogy Domi nem alszik éjjel?A szüléstörténettel még lehet,hogy ma jövök.Puszi.Dia

Kép
Kép
lldicsi

Kismamik!
Van valaki köztetek aki átesett szülés utáni depin...???
Leírná, hogy mit érzett, miket gondolt...
azt hiszem elég komolyan belecsúsztam ebbe...és nagyon félek tőle..
esztyx

A másik topicba-2004/2005téli babák,
jobban leírtam, hogy mi is a baj, ha
esetleg valaki elolvassa és ismerős érzés
szívesen venném, ha leírná az őr érzéseit!!
esztyx

EsztyxKép

Épp ma olvastam amit írtál a másik topikban.
IsmerősKép Velem az a baj, hogy néha szeretnék elrohanni a nagy semmibe, mert a szülés óta nemigen mentem sehová. De amikor meg az anyu vigyáz rá, akkor meg lelkiismeret furdalásom van, hogy nem vagyok mellette. Pedig akkor is csak olyan helyekre megyek, hogy gyógyszertár, bolt.....Na meg a hatalmas felelősség is elég nyomasztó tud lenni. A kedves férjem tojik a fejünkre, most épp a haverjaival szórakozik. Hétközbe is fél 9-nél hamarabb nem jön, a pici meg már sír, fürdetni kéne. Amikor meg már elbőgtem magam az elkeseredettségtől és a fáradtságtól, akkor közölte, hogy idegbeteg vagyok.......... Ebben az időben még sétálni sem tudunk, arról nem is beszélve, hogy össze-vissza eszik. Ismerős?? Írj mert engem is nagyon érdekel,hogy mit érzel!!!!!!!!!!!!!

DiaKép
Na még nem kívántad, hogy egy éjszakára visszabújjon a hasadba?
Én ma elhatároztam, hogy nem fejek. Törpe sosem jut el a hátsó tejig ezért állandóan fáj a hasa..
Az éjszakák nálunk is össze-visszák. Valaha rendeződik? Nem tom. Hogy oldottad meg a varratszedést? Milyen volt? Úgy felhívnálak, de nem akarok zavarni, hátha szoptatsz.
Írjál!

Puszi, Gigi

KépKép
gigi28

Esztyx
Csak most olvastam el a részletes írásod. Dettó ugyanezt érzem. Én sem vagyok az az önbizalomtól túltengő. Néha irigylem a férjem, ő csak jön-megy egész nap, este foglalkozik a picivel egy órát aztán kész. Ha meg szóvteszem, hogy foglalkozzon velünk többet akkor közli, hogy őt nem fogom megváltoztatni. Ehhez tudni kell, hogy nekünk 5 év után a sokadik lombikra jött össze, mert a kedves férjemnek nem lehet normál úton gyereke. Asszem így még kiábrándítóbb az egész. Azt hittem, hogy majd a szívét lelkét kiteszi értünk.
Bocs lányok, hogy csak síránkozom.
Lesz ez jobb isKépKépKép

Puszi, Gigi

KépKép
gigi28

Lányok! Sofkának kéretik drukkolni! Bent van a kórházban.KépKépKép
linato

MEGSZÜLETETT GÁSPÁR TAMÁS ANDRÁS!!! 4200GRAMM.
HATALMAS GRATULA SOFKÁNAK A BABÁHOZ.KépKépKépKépKép
linato

KépKépKép

Eljen Sofka es a hatalmas babocaKép Jo egeszseget az egesz csaladnakKép

Mica
mica

SofkaKép

Hatalmas gratulaKép
Kép

KépKép
gigi28

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint