Sziasztok!
Sajnos nem nagyon tudtam eddig írni és olvasni nektek és titeket, mert nem volt semmilyen netem. Most legalább gprs van, aztán majd áthozzák az adsl-t is.
Kérlek, írjátok át a táblázatot: Kiderült, hogy egy héttel idősebb a baba
Szóval ma vagyok 11(+0) hetes. A doki elküldött UH-ra múlt hét szerdára, hogy nézzék meg, hogy 8, vagy 9 hetes-e a baba, erre kiderült, hogy 10
Hülyét kapott szegény, de mondta, hogy semmi gond, ilyen előfordul, és legalább tudjuk, hogy idősebb, mert akkor úgy ír majd ki.
Adott mostmár papírokat, holnap megyek vérvételre, vizeletvizsgálatra és kaptam beutalót a védőnőhöz is mostmár.
Nekem a hasamon már legalább három hete látszik, hogy van benne valaki, a nadrágjaim pedig nem jönnek rám. Mértem magamat, 2-3 kilót híztam, ez elvileg nem indokolna ekkora hasnövekedést szerintem, szóval egyértelműen a baba látszik.. barátnőm szerint is (ő egészségügyis).
A múltkori UH-n egyébként már lehetett hallani a szívhangját, és rettentően ficánkolt, alig bírta belőni a doktornő a gépet, hogy megállítsa picit. 28 mm-es volt.. tulajdonképpen szombaton megyek vissza nyaki redő vizsgálatra.
Nekem az evés-ivásra azt mondta a doki, hogy igyak amennyi jólesik, mert fontos a sok folyadék ilyenkor, és hogy ha nem muszáj, ne hízzak. De eddigi ismereteim alapján az a jó, ha a kismama 9-15 kilót is hízik a terhesség alatt, amiből az első harmadban megy fel általában 3-4 kiló. Én így tudom.. ez egy átlag.. de természetesen alkati is nagyon. Én pl. elég hizékony vagyok, szóval nekem az, hogy csak 2-3 kilót híztam, egy nagyon jó dolog. De bevallom nagyon oda is figyelek a kajálásra, mert enni bírnék bármennyit! Amikor rámtör a zabálhatnék, inkább narancsot, mandarint, vagy más gyümölcsöt eszek, néha barackbefőttet, vagy iszok egy cukormentes kakaót(édesítőszerrel) ha édesre vágyom.. és tudom! nem kéne édesítőt "ennem", de ha minden édesítő helyett cukrot tennék a teámba, akkor már most 10 kilót híztam volna. És hát úgy gondolom, az sem jó a babának. Márpedig én üresen nem vagyok hajlandó meginni a teát..
Sőt, most is bűnözk, mert kólát iszok.. de ezt is tényleg csak kéthetente egyszer (édesítőből is elég keveset teszek bele --> 2 literbe kb. 5 szemet). Mondjuk én arról is meg vagyok győződve, hogy egy egészséges babának ennyi ilyen nem fog megártani. Aztán persze lehet, hogy nincs igazam, de biztos kevésbé árt, mint a permetezett gyümölcsök, vagy a higannyal dúsított paprika megevése.. én egyébként gyümölcsökből is mindig keresem a magyart, vagy a bio-t.. de még igy is ki tudja, mit eszünk, iszunk meg.
Egyébként bátran ajánlom bárkinek a KUBU nevü italt.. (mostmár 4 féle izben is lehet kapni).. ezt kisbabák is ihatják, tiszta gyümölcslé.. ára is elég tiszta, de én pl. ezzel úgy vagyok, hogy nem érdekel, ezzel jót teszek a babának és magamnak is.
Ti nem tapasztaltátok, hogy olyan kajáktól is ég a gyomrotok, amiktől eddig soha? Nekem mostanában nagyon sokszor ég.
És sajnos kezd fájni a gerincem is
(már irtam korábban, hogy porckorongsérvem van). El fogok menni a gerincorvosomhoz is hamarosan, mert érzem, hogy kezd megváltozni a testem súlypontja, és sokszor már úgy fekszem le aludni, hogy fájnak a lábaim is. Remélem nem lesz rosszabb később, amikor nehezebb leszek.
Én tegnap kaptam egy jó könyvet: Az a címe, hogy "Az a 9 hónap" elkezdtem olvasgatni, és nagyon jó! Majd megnézem nektek ki írta, merem ajánlani mindenkinek, azt hiszem orvos irta.
Most megyek, mert mennem kell, majd jövök még és untatlak titeket tovább
Ezer puszi mindenkinek!
hanee
(11+0)