Szia Zsófi! :) Persze hogy emlékszem, vannak még itt öreg rókák
Gratulálok!!!
Összehasonlítási alapom nincs, nekem a kútvölgyiben nem sikerült már szülnöm... Ha Borsa jár erre, ő jobban össze tudja hasonlítani... (arról nem is beszélve, hogy ő most szült, én meg ugye 2008-ban, de azóta nagyjából semmi nem változott)
DE: a Sote2 az azért nagyjából futószalag, mivel sokkal több szülés van, mint amit a 4 szülőszoba el tud látni
Ami azt jelenti, hogy ha korán érsz be, lehet hogy szerencséd lesz a 6ágyas vajúdóhoz is (nekem volt). Engem mondjuk annyira nem zavart, elvoltam saját magammal, a párod ott is bent lehet, csak addig kell kimennie a folyosóra, amíg valamelyik csajszit vizsgálja az orvosa. Hason ctg szerintem többnyire van, legalábbis nekem végig volt, bekötve a nővérpultba, hogy onnan is lássák mi van veled, ha épp nincs senki a közelben. Amúgy engem nem zaklattak, úgy óránként jött a doki, meg a szülésznő a vajúdás alatt megnézni, hogy halad a dolog, azon kívül meg a ctg folyamatosan. A szülőszobába már 3-4 ujjnyi tágulásnál kerültem, onnantól nyugi volt, szülésznő ott volt velem, de békén hagyott. Nekem indított volt a szülésem oxival (ennek oka volt és előre meg is volt beszélve), meg volt burokrepesztés, de ezen kívül hagytak a saját ütememben tágulni, tehát kézzel tágítás és egyéb rémtörténetek nem voltak. Borotválást én megcsináltam otthon, beöntés nem volt. Szülés után megkaptuk a törpét, kb 2 órát otthagytak minket hármasban ismerkedni - nyilván ha épp ezer szülés van egyszerre, ez rövidebb is lehet, mert kell a szülőszoba másnak... Nekem gátmetszés volt, de elég nagy feje volt a kisasszonynak... Szerintem ez nem protokoll, dokitól, szülésznőtől függ... EDA-t nem tudom, én nem kértem, de Tóth doki nyilván tudja
Gyerekágy: 5ágyas szobák saját wc-vel zuhanyzóval. Hétvégén takarítót nem láttunk, azon kívül jöttek naponta, bár az ágy alatt nem szeretett takarítani a néni. Rooming-in, sőt, örülnek neki, ha nem adod le a csecsemőre, mert rengeteg baba van, nagyon kevés csecsemős nővérre...Látogató a szobába nem jöhet be, csak a folyosón, üveg mögül nézheti meg a gyereket (ez mondjuk engem nem zavart, inkább az állandó jövés-menés lett volna zavaró), te kimehetsz hozzájuk, ha akarsz, de a gyereket nem viheted ki. Babának ruhát adnak, meg köldökápoláshoz cuccot, kb minden mást vinni kell. Ha nincs semmi probléma 3 nap után mehetsz haza (annyit meg féllábon is...) Futószalag-működés hátránya itt is érezhető, ha éppen front van és millióan szülnek,,elképzelhető, hogy nincs hely a gyermekágyon, lehet hogy az első éjszakát a terhespatológián kell töltened, oda meg ugye nem viheted ki a gyereket... És amint van hely a gyerekágyon, akkor hoznak át, és onnantól együtt lehettek...
Alapítványi szoba: 2008-ban 10ezer ft volt /éjszaka, egyágyas. Nem emlékszem hány darab van belőle. Ami engem zavart benne, az az, hogy egy emelettel feljebb van, nem a gyerekágyon, bármiért be kell vinned a babát a csecsemőre, akkor liftezhetsz vele, és tuti rád se néznek 3 napig.. (na jó, a vizit gondolom bemegy oda is, de más arra nem jár az tuti...) Asszem szülésnél kell szólni, hogy te oda szeretnél menni, aztán ha van hely, akkor megkapod...
Hirtelen ennyit tudtam összeszedni, ha van még kérdésed, akkor szólj nyugodtan
Timi,
na igen, kibekkeltük az óraátállítást.. Látom a válaszmail ideje még nem jött el