Új privát üzeneted érkezett!

Villamkezu Claudia, koszonom Kép

Mennyi malnalevel teabajnok! Nagyon jol csinaljatok, legkozelebb en is dontom majd magamba, az holtziher...
moosejaw

Manós!
Köszi!
ildi76

Vollard, úgy eltűntél, azt hittem, hogy már babázol. Kép
Nst-re mikor mész? Eddig nálunk minden rendben, babó csak helyezkedik. Természetesen babának minden bepakolva, az én cuccom még félkész állapotban. Kép
Vizsgáim 17-én kezdődnek, aztán majd meglátjuk, hogy bírom csinálni.

Hű, Claudia, nagyon belehúztatok. Kép
zanza

Sziasztok!

Neet, szeretnék én is 4 napos Babával írni a neten...:-))Nem semmi!!!
Claudia, tényleg belehúztatok, eredetileg dec. 31. volt, ugye? De ha tényleg 20-a, akkor karácsonyra otthon is lehetnétek! (a fa alatt, pelusban:-))
Zanza, hajrá neked is a vizsgákkal, kicsit necces, de biztos megoldod! Nekem van még vizsgám 29-én is...nem normális dolog, szerintem. Lehet, hogy el sem megyek. NST-re csütörtökön megyek! Te?

Mindenkinek, Málnalevél teát milyen "dózisban" isszátok Lányok?? Elkezdtem én is...

Térfogatra mennyi cuccot visztek/vittetek a kórházba magatokkal? Nekem csak gyűlik-gyűlik, és komolyan mondom semmi extrát nem tettem be, csak ami nagyon kell...de a köntös, 2 törölköző, meg papucs, és már tele is van a táska.
Mintha "nyaralni" mennék...:-))
vollard

Szia Ildi!
Múlt héten a kismama klubban a szülésznők mondták, hogy "gátmasszázsolaj" néven a MOM Parkban lehet kapni valami tuti keveréket, bár "húzós" áron.
Neet, Üdv ismét közöttünk! Csak elugrottál egyet szülni és ismét itt vagy közöttünk Eszter babával Kép GRATULÁLUNK!!
Milyen jó, hogy lassan minden héten lehet izgulni valakiért, igy a saját kis vacak problémákra már nem is figyelünkKép (legalább is Én)
Nem tudom, hogy vagytok vele de nekem ez erőt ad. Akarok szülni! Persze ha itt lesz az ideje.
Sziasztok
monesz

Monesz!
Köszi a tippet! Én is láttam külföldi gyártmányú gátmasszázs olajat, de én abban nem nagyon bízom!Már megrendeltem egy helyen az orbáncfű olajat! Azt olvastam, már nem tudom hol, hogy a szülés alatti gátvédelemhez a legjobb csak az orbáncfű, mert az lazít el! Persze higítani azért kell szerintem! Majd a szülésznőt megkérdezem! Jövőhéten megyek először NST-re!

A tenyésztésemben meg sajnos van baci! Streptococcus agalactiae B-CS, így van a leleten (ez a CS nem tudom mi???)! Volt már szó róla, de nem emlékszem, hogy melyik veszélyes a babára! Jövőhéten úgyis megmondja a doki, ha megyek! De addig is nem emlékeztek?
ildi76

Kedves Calu!
Egyelőre várok a maybe babyvel, mert most este óta totál hányingerem van, nem győzök nyelni. Múltkor is megtermékenyült a petesejtem, csak nem tudott megtapadni. Ha most sem tud, akkor biztos a baciktól. Sajna közben nem volt idő kikezelni, mert addigra megvolt a pé-m. Azt mondta a doki, ha most sem tapad meg, akkor leállunk, és gyógyszerezünk szépen.
Az az érdekes, hogy most nem vagyok úgy besózva, mint múltkor!!! Kép Múltkor ilyenkor már volt vagy két tesztem, most meg nem is akarom a héten mérni, ráadásul eszembe se jut a teszt, csak most.

ancsipancsi

Sziasztok !

Neet ! De jó , hogy ilyen hamar bejelentkeztél , nem semmi ! Kép Gratula a csöpséghez !

Monesz !
Én is voltam azon az előadáson , akkor tippelgethetek hogy ki vagy Kép
Nem tudod mennyi az a sok ?
Ha még aktuális a telszám : 06-30-919-67-08
Hányadi hétben vagy ?

Kép
Kép
greenolive

Szia Mindenki!
Eszter épp alszik, van több ujjam is. KépKép
Nem úsztam meg a gátmetszést, de tény, h kicsi lett. Kép És Fanta Zsuzsának ezúton is sok sok köszönet, még masszírozgatta is. Kép ÉS hála a málnalevélteának is, az uccsó hóban ittam, napi 2-3 bögrével.
És Eszter annyira szép, h el se hiszitek. Ő még azon felül is szép, amennyire minden anyuci látja a pici láynát/fiát. És elvileg Isti a vőlegénye, de erről Votivval még egyeztetnem kell... Kép Kép
Pusz Evribádi! (Ja, és kiscsomagot vittem (1 hátizsák), és a fele nem kellett.)
neet
neet

Minden újszülöttnek és mamájának gratulálok! (Kicsit megkésve, de gondolatban már eddig is.)
Ila mama
ila_mama

Lányok 9,3 lett a terheléses cukrom eredménye. Holnap konzultálok orvossal, de sajnos sejtem, mivel fog járni. Brühühü.
ila_mama

Neet!

Mikor láthatunk képet Eszterről?
Írj egy kicsit a szülésről is légyszi! Milyen volt? Meddig tartott? Persze csak kíméletesen, mi még előtte állunk!
Milyen cuccok nem kellettek azok közül, amiket vittél? Volt valami amire szükség lett volna még? Kinél szültél?
Aranyos vagy, hogy ilyen hamar jelentkeztél, pedig biztos van dolgod bőven! Bocs a sok kérdésért!
ildi76

Sziasztok lányok!
Ezúttal az lenne a kérdésem, hogy érdemes-e párologtató készüléket beszerezni. Eddig felesleges úri huncutságnak tartottam, gondoltam, a fűtőtestre tett párologtatóedény is megteszi. De most belegondoltam, hogy ha az én torkom és orrom ennyire kiszárad, milyen lehet az egy kisbabának. Szóval ti mit tapasztaltatok, érdemes venni? Ha igen, milyet (hideget vagy meleget)? Nem hangos?

Egy másik kérdésemre már választ kaptam: a borotválást meg a beöntést nem lehet megúszni. Titkon reménykedtem, hogy a Szt. Imrében már eltekintenek tőle. De bíztató, hogy a gátmetszés-ügy legalább nem teljesen reménytelen...

Ez nem a reklám helye, de elolvastam a Szoptatás c. könyvet (azt a verziót, amit a Kismamában ajánlanak, nem a szülők iskolája sorozatot). Nekem nagyon tetszett, bár az ára eléggé húzós. Érdekelnének a tapasztalataitok, mennyire találtátok helytállónak a benne leírtakat.

Most a bába válaszol-t olvasom. Ez is érdekes, de vannak fenntartásaim. Mondjuk az, hogy eleve ódzkodom a homeopátiától, az én egyéni szoc. problémám. Ami kicsit zavar, hogy néhány kivételtől eltekintve lényegében csak a problémamentes lefolyású terhességről ír. Engem pl. érdekelne, hogy az én helyzetemben (mélyen lévő méhlepény) ihatok-e az utolsó hetekben málnalevélteát, meg úgy általában mi a helyzet a masszázzsal stb. Erről a könyvről is érdekelne a véleményetek.
Olvasónapló vége.
orsolka

Nahat, ez a Neet! Itt teblabol, ahelyett, hogy aludna. Na jo, irjal meg mindentreszletesen, de aztan takaritasra, mosogatasra, fozesre meg ilyenekre tenyleg ne gondoljal egy honapig! Kép

Ja, es majd vigyazz a lurkora, mert az enyem is nagyon helyeske es multheten tobben is megallitottak az utcan (mikor nem babakocsiban - fektetve, labzsak stb., ugy ki sem latszik-, hanem kenguruban elore ultetve vittem es nezelodott is marhaul), hogy hadd nezzem meg, jaj, milyen szep, az egyik nyanya meg hozza is nyult az arcahoz, en meg legszivesebben felrugtam volna, meg valami influenzat raken az ostoba nember. Szoval legyel resen. Egyebkent tobbet nem is viszem kenguruval, mert neki is rohadt kenyelmetlen, es anorakban nem fer bele, de otszaz mas ruhaban meg fazik, hiaba van rajta meg az en kabatom is, nekem meg mar leszakad a derekam. Tok feleslegesen vettem meg. (Mondjuk meg nem ul, de mar marhaul erolkodik rajta, ezert mertem kiprobalni.)

Ildi, nalam is volt valami gomba: "c. albicans", amire huvelykupot irt fel a doki, csak harom darab volt, naponta egyet kellett "elfogyasztani". A cs szerintem csoportot jelent, mert az en leletemen ez van: " B-csop. streptococcus nem tenyeszett ki"

Green, ez a Borie?

Ancsi, drukkolok Kép
moosejaw

Moosejaw !
Igen , bocsi az lemardt Kép

Kép
Kép
greenolive

Orsolka, a parologtato tenyleg jo lehet, a mi manonknak is gyakran problemas a nozija. Mar ket eve vettunk egyet magunknak, de meg azota sem probaltuk ki, mostmar elo kene kotornom. Bar nem tudom, a sok elektronikus kutyunek meg nem art-e (pc, tv, stb.) Nalunk a futotestek olyan vekonyak, hogy arra nem tudok semmit tenni, de olvastam valahol hogy az is jo, ha a szarado ruhakat a bebiszobaba teriti ki az ember.

A borotvalason meg a beontesen ne aggodj, jobb, ha rendesen, tisztan latjak az esemenyeket es egyaltalan nem kellemelten, es fel pillanat alatt megvan. A fogmosastol sem felsz gondolom, na kb, annyi volt ez is.

A szoptatos konyvrol jot hallottam, de en nem olvastam (pedig lehet, hogy jo lett volna), a baba valaszol viszont megvan es imadtam. A homeopatias reszeket mindig atugrottam, de szerintem nagyon alapos, es nemcsak a varandossag, a gyermekagy is reszletesen benne van, szuper volt. En mindig mindent megtalaltam benne, ha valami gondom volt (labdagadastol a mellgyulladasig). Mostmar kezdenek erdekelni a homeos reszek is, ahogy latod a lanyok tobben is megusztak a gatmetszest a malnaleveltea jovoltabol, es a csikokra meg a derekfajasra javallt olajok is jok lehetnek. Legkozelebb mar ezeket biztosan kiorobalom.
moosejaw

Orsolka!

Elől fekvő lepénynél nem szabad inni a málnalevél teát, a Te esetedben (mélyen fekvő lepény) lehet, hogy hasonló a helyzet!

Mi is pont most vettünk párásító készüléket, de nem vagyok megelégedve! Az ElektroWorld-ben vettük, hidegpárásító (a meleget asztmásoknak ajánlják gyógyszeres párologtatásra), és nem ultrahangos, vagyis elég zajos!Engem nem zavar, de a férjem rögtön kikapcsolja, ha lefekszik aludni! Arról nem is beszélve, hogy ugyanúgy reggelre nyelni nem tudok, úgy kiszárad a torkom! Szóval ennyit a párásítóról!
ildi76

Moosejaw!
Köszi a hozzászólást! Kíváncsi vagyok mit mond rá a doki jövőhéten! Lehet, hogy kell kapnom antibiotikumot?!Kép
ildi76

Sziasztok!

Moosejaw
Koszikoszi a dicseretet Kép Haaat kicsit ledobbent a no mikor meglatott,de szerencsere nem kezdett el sirni Kép Szoval ezexerint nem volt annyira remes a sero... Kép
Aruld mar el, mit jelent a nicked!Mar hetek ota torom rajta a fejem! Kép

Orsolka
Mi annak idejen mikor Jazi megszuletett vettunk egy melegparasitot, nem az igazi...pici volt a szobaja es nyitva kellett hagyni az ajtajat,mert olyan tropusi levego lett seperc alatt...azota vasaroltunk egy pingvines (tok jopofa Kép ) ultrahangos hidegparasitot(nincs hangja),azt nagyon nagyon szereti,de ez is csak ugy az igaz,hogy beallitottuk,hogy ejszaka orankent csak 15 percet fujjon.Az boven eleg.

OFF
Lanyok
Van egy elado utazóágyunk.Nem erdekel veletlen valakit?
Mas OFF
Cinkek meg mindig sehol... Kép Se galambok... Kép Valamit tuti rosszul csinalunk!
Bocs hosszu lettem.
Norka
norkini

Neet
Ha majd kicsit jobban raersz ,irj majd reszletes szulstortenetet legyszi!! (mondjuk ugy majus elejeig, akkor megyek majd szulni Kép )

N
norkini

Sziasztok!

En is gratulalok az uj babakhoz!!! KépKép
Nekem nagyon kemenyedik napok ota a hasam, es surun fajdogal a hasam. Hatha ez mar a veget jelenti...
Fibi

KépKép
fibi

sziasztok csajok és babák!
végre itthon!
Isti ezerrel alszik mellettem, az ágyban - Moose, mindig te jutsz eszembe, de 1xűen nem tudok ellenállni, hogy össze ne bújjak a kis tejszagúval.
Isti gyönyörű, pénteken 21:09-kor született, 3700 grammal, 57 centivel, végül 37-es fejjel Kép
de róla még mesélek később.

Köszi mindenkinek a bíztatást, jól jött!
Mindenkinek mondhatom, láttuk Esztert - Neet kislányát - igazi kis szépség, csodás kis fekete tüsi hajacskája van, és szép arcocskája, tökéletes fehér bőröcskéje, szóval Isti mázlista lenne, ha lehetne a vőlegénye Kép
Isti egyébként eléggé kreol, amin jót röhögtünk, mert hogy a papa meg én is eléggé sápatagok vagyunk..
képet még nem tudok felrakni, de meg lesz, amint áthidalom a technikai nehézségeket és kapcsolatot teremtek a képrögzítő eszközök s a pc közt.
mindjárt folytatom Kép

votiv 8)
votiv

kicsit retro:
csüt. bementünk a H-ba, reggel, és a drága Szánthó doki próbált rábeszélni, hogy maradjak, de betojtam, hogy meg akarják indtani, és egyébként is, én a dokimmal akartam beszélni, mert hát csak benne bíztam igazán
otthagytam a H-t saját felelősségre, és elmentem a dokimhoz - szerencsére épp rendelt
és végül ő is rábeszélt a dologra
így bementünk
ideges voltam, rossz kedvű, hisztis - na nem fokozom
este nst: "minifájások" Kép
láttam Neetet, amint kitolják a szülőszobáról,
első kézből meghallgathattam szülése történetét Kép

és péntek, a nagy nap Kép
éjféltől erősebb fájások, félálomban töltöm az éjszakát, kis kórházi horror - a szobatársam éjjel majdnem elvérzik, mert a dokija rosszul varrta össze a gátsebét Kép Kép jó "terápiás" felkészítés a szülésre, gátmetszésre és a gyermekágyi vérzésre...

reggel nst: a fájások nem férnek ki a papírra Kép Kép
Uh is volt, kiderül, hogy a BPD már 10cm!
délelőtt fájások, belelkesedem - talán Isti mégis jön magától?
9 körül a dokim megvizsgál, semmi tágulás
11kor újra megvizsgál, a méhszáj minimálisan tágult, bő 2 ujjnyi, így hát végre nekivágunk!
12h beöntést kapok - Nyulas Jolán az ügyeletes szülésznő
hozott is vmi vajúdó olajat
mert az enyémtől meg lehetett pusztulni Kép
(túl sok volt benne a jázmin - a doki azt hitte, kámfor, olyan büdi volt Kép)

borotválni nem kellett, azt elintéztem itthon, de azzal se lett volna gond, szóval se a beöntéstől, se a borotválástól nem kell tartani!
a szülésznők profik, frankón megcsinálják ezeket!

12:30kor megjött a párom, bementünk a lila szobába Kép
az ikeáról sajna le kellett mondanom - az infúzió meg a túlhordásgyanú miatt
de sebaj, mert minden szülőszoba gyönyörű - utólag meg még szebb Kép

13h körül oxitocin infúzióra tettek, és egész a végéig rajtam volt
aztán gyorsultak a fájások, szinte minden átmenet nélkül
4percesből 2 percesek
és jött a burokrepesztés
tiszta volt a magzatvíz, szóval Isti még jól érezhette magát
ezután még durvább lett, ahogy már a baba nyomta a fejével a méhszájat
de iszonyat lassan tágultam - nekem nem használt a málnalevéltea Kép pedig nálam többet senkinek nem volt ideje inni...

ekkor még álltam, ültem, mászkáltam, a labdán ültem - ez szuper volt!
a párom masszírozott, itatott, és csak telltek az órák
aztán zuhanyozhattam is egy fél órát, ez csodás volt, de már ekkor alig bírtam állni
mikor visszamentünk a szülőszobába, már végképp nem
itt több óra és nagy szenvedés következett, míg elsimult a méhszáj
majd a szintén iszonyú hosszú kitolási szakasz jött
próbálkoztak a gátvédelemmel is - ekkor már másik szülésznő volt
de sajna nem ment, túl nagy volt a buksi, és a legeslegutolsó pillanatban vágtak picit, hogy nehogy repedjek
végül 21:09-kor, majdnem 1 napi vajúdás/szülés után meglett Isti!

persze szerettem volna "természetesen" szülni, de végül mindenben benne voltam , amit a dokim javasolt, annyira bíztam benne
csak ódákat tudok zengeni róla, mert szuper volt!
egyenlőre ennyit, még majd mesélek, de most ért haza a papa a gyógyszertárból, és kicsit össze akarunk bújni hármasban, garázdálkodni a tejszagúval Kép
puszi mindenkinek!
votiv és Isti, a négynapos Kép Kép

votiv 8)
votiv

Sziasztok!
Greenolive, az első sorban ültem vaj-homokszínű cuccban (szoknya+csizmi). "Terhességi amnéziában" szenvedek Kép és nem emlékszem milyen telcsiszámot kértem..
A 34. hétben vagyunk, a nagy esemény jan 29.re van kitűzve. Ti?
Gondolom Te is hallottad amit a gátolajról mondtak, nem emlékszel pontosan hol lehet beszerezni? (A MOM parkon belül)
Votív, Üdv ismét közöttünk!!
Találtam a friss babásoknak egy irtó helyes képet, de nem tudom felrakni Kép
Azért probálkozom
Sziasztok Monesz
monesz

Votiv: udv itthonKép
holnap vizsga, utana jovok boldogitani

Kép
babarozsa

Szia Votiv!

Nagyon gratulálok és klassz a születéstörténeted! Már nagyon kíváncsi voltam, hogy mi hogy zajlott!
Tudom, hogy nagyon elfoglalt vagy, de ha lesz egy kis időd, légyszi írd meg nekem levélben, hogy beváltak-e a homeopátiás bogyók! + Mit kell csinálni a vajúdóolajjal, hogy ne lehessen megpusztulni tőle? Én épp most akarom összekotyvasztani! A Nyulas Joláné mitől volt jobb?
Mégegyszer nagy gratula neked!
Várjuk majd a képet Istiről!

Babarózsa!

Nehogy idegeskedj a vizsga miatt!!!
ildi76

Vollard,
Én napi fél liter teát iszom, 2 kávéskanál füvet teszek bele. Tényleg ma még nem is ittam...
Voltam ma NST-n ( kb 1 órája), olyan lett mintha földrengést mértek volna, 100,60,100, de semmi ezen kívül, még jól érzi magát, amúgy december 31.én kellett volna jönnie.A csomagom nekem is nagy lett, a köntös elfoglalja az egész helyet.
claudia

Ildi:
bocsi, hogy nem valaszoltam meg, a vizsga utan irok!

nem idegeskedek, max megyek januarban, bar az nem lenne jo, inkabb most tulleni rajta

amugy a viszerre is vannak homeos bogyok, nem probaltad meg?

en bevasaroltam egy rakas bogyot, szulesre, szoptatasra stb.
meg hianyzik ketto, remelem bevalnak

Kép
babarozsa

Votiv, nagyon orulunk nektek! Kép Koszontunk a Pocakon Tuliak Tarsasagaban (PTT, de lehet, hogy meg nincs megalapitva). Kép Koszonjuk a gyors es reszletes beszamolot. Remelem minden oke, pihenj amennyit csak tudsz! Hat eleg hosszu volt a napod. En csak azt nem ertettem, hogy az oxitocin infuzioval hogyan tudtal zuhanyozni. En meg elotte voltam, becsovezve mar nem alltam fel.

Tudom, hogy szuper hozzabujni, de eleg annyi, amig ebren van, hagyd hogy magatol elaludjon es a kisagyaban, kulonben majd megnezheted magad... Nekem mar marhara faj a derekam es a hatam, nem tudom, most hany kilo a lanykam, mert a merleget nemreg visszaadtuk, de legalabb ezer lehet Kép Probalom napkozben mindig berakni es alszik is ott egy-ket orat, meg ebren is elvan benne valamennyit, meg az ot eves sem karban van, de meg mindig sokat cipelem. Nembaj, nemsokara szaladni fog, es akkor majd a sok rohangalastol ugy kifarad, hogy barmilyen pozicioban egy pillanat alatt elalszik egyedul. Legalabbis ezzel vigasztalom magam.

Norkini, Moose Jaw egy kanadai varos neve, kozel az USA hatarhoz, Saskatchewan taromanyban, Egyebkent moose=javorszarvas, jaw=allkapocs. Imadom Kanadat, meg a javorszarvasok burajat is birom, egyszer ugyis elmegyek oda. Es meg az is lehet, hogy visszajovok Kép

De mennyi idos volt a lanyka a hajvagaskor?
moosejaw

Sziasztok!

Monesz: Azt a bizonyos csodaolajat a Mom Park-ban a MEDIMOM Egészségközpontban lehet (az X-Factor kerékpárbolttal van szemben)megvenni. Tényleg nagyon szuper! Kép

Gratulálok én is az újdonsült anyukáknak! Babázni annyira jó!Kép

Üdv:
Újbaba
újbaba

Vollard! Csüt. 9-re megyek nst-re. Te?
Teát naponta 3x iszom 1 púpos teáskanálnyi fűvel.
A köntös méretétől én is meglepődtem, addig olyan szépen befért minden. Most meg nem tudom lecsukni a világjáró kisbörönd tetejét, és még hiányzik egy-két apróság.
Még bepakoltam egy hátizsákot apának túlélési felszereléssel (a szendvicseket még nem raktam be).
Neet, tényleg milyen dolgok-holmik voltak feleslegesek?

Zanza
zanza

Újbaba!
Köszönöm szépen!! Lassacskán kezdhetem az előkenegetéstKép
Monesz
monesz

Ja, Votiv es a hozzabujason kivul meg egy csomo mas szuper dolog lesz, majd meglatod: mikor rad mosolyog, aztan mar kacag. mind a negy vegtaggal egyszerre vadul, iszonyu erovel rugkapal ha valami nagyon tetszik neki, komoly monologokat ad elo, alapos megfigyeleseket, szakszeru szetszereleseket es fontos kostolasokat vegez stb. de a tobbi mama biztos tobbet tudna mar meselni. Olelgesd sokat, csak ne a karodban aludjon, mert kesobb marha nehez dolgod lesz.

Ujbaba, derek- es hatmasszirozo olajat is lehet igy keszen kapni? Nekem most az kene...

Mamak, othonapos kortol hogyan lehet sikeresen bepelenkazni a gyerkocot? Mert kozben forog, kuszik, a pelenkazot ragja, meg levenni is nehez rola... az orrszivasrol nem is beszelve.
moosejaw

Votiv! Tök jól leírtad a történteket, faltam soraid!! Kép)

Sajna nekem elmúlt a hányinger, hipp hopp. Tegnap este kissé fájt a hasam, és megint nyilallást érzek jobb oldalon. Meglátjuk! Kép)))

ancsipancsi

Sziasztok !
Monesz ! Én meg akkor ögötted ültem Kép Sőt együtt bolyongtunk az épület útvesztőiben előadás után Kép
A tel szám , Újvári Borié volt .
Én a 23. hétben. Újbaba már megirta a gátolaj beszérzési helyét , szerintem majd én is veszek , ártani nem árthat ! Kép

Votiv !
Irtó jó volt olvasni a beszámolódat ! Mégegyszer nagy nagy graula !

Ancsipancsi !
Nekem abszolút semmi jelem sem volt a terhességre , szóval ne add fel ! Sőt olyan volt előtte , mintha rendesen megjönne , aztán én lepődtem meg a legjobban , mikor a tesztet csináltam Kép

Kép
Kép
greenolive

Sziasztok!

Párologtató témához: nálunk nagyon száraz az egész lakás, és közel a belvároshoz, plusz van egy macska, így kézenfekvő volt, hogy vettünk egy párologtató-levegőszűrő, tisztító gépet. Nem volt olcsó, de legalább ennyit megteszünk a tisztább levegőért otthon. Aztán majd megyünk kéthetente haza a szüleimhez vidékre, a még frissebb levegőért. :-))

Zanza, én csüt.-ön 10.30-ra megyek az NST-re. :-))Nekem a múlt héten végig aludt, és alig volt valami értékelhető momentum.

Megnyugtató, hogy a csomag általában mindenkinél nagynak mondható. :-)
Neet, mi volt fölösleges a cuccban??
vollard

Sziasztok!

Moosejaw: tudomásom szerint mindenféle olajat lehet kapni, mikor én ott jártam legalábbis úgy láttam. Úgyhogy biztos van derék és hátmasszirozó olaj is. Ha jól emlékszem, akkor a zsályát javasolják a derékra, de ha tutira akarsz menni Nyulas Jolánt kéne megkérdezni, mert ő nagy mestere az olajoknak, de ha gondolod kiderítem neked. Kép Nekem szülés közben valami csodásat kevert a hátamra és derekamra, amivel először ő megmutatta a páromnak hogyan kell masszirozni, majd már férjem maga masszírozott. Csodás volt!! A gátvédelemről nem is beszélve és az ahhoz használt olajokról, amit természetesen Joli végzett szülés közben, meg is lett az eredménye!Kép

Monesz: mindenképp kezdd el az előkenegetést a 36. héten, majd meglátod megéri! Kép

Amúgy ezeknek a kencéknek ráadásul szerintem nagyon kellemes és megnyugtató illatuk is van! Kép

Üdv:
Újbaba
újbaba

zsalyat nem szabad terhesseg alatt!
bar nem tudom, lehet, hogy derekra nem gond...

Kép
babarozsa

Ujbaba, koszonom az infot, akkor megyek is es beszerzem. Ez tok jo, akkor nem kell huszfelet megvenni es ossze-vissza ontogetni. Mostmar ugysincs ilyesmire idom.

Babarozsa, mar es meg nem vagyok pocakos, ugyhogy johet a zsalya. De azert majd utanaolvasok.

En mar nem emlekszem pontosan, mi minden volt felesleges, de naponta hazakuldtem egy adagot, hogy ne babaval legyen annyi cuccunk. De pl. nem kellett a kispapacucc (szulesnel zoldbe oltoztettek a parom), a discman, 2 papucs, csak 1 (mert zuhanyhoz javasoltak pluszt), a hajszarito (mondjuk akkor nyar volt)... Valamelyik latogatom hozott a korhazzal szemkozti Plus-bol valami csokis croissant-t, na, az meg a korhazi kajanal is rosszabb volt, nem birtam megenni. Amugy a leveseik mind finomak voltak.
moosejaw

Moosejaw-bocsiKép
akkor neked lehet

ja, es Ildi, miert nem lehet elolfekvo lepennyel inni a malnalevel teat???
nekem nem elol van, de razos helyen..ugyhogy most nem tudom mi van az en esetemben

Kép
babarozsa

Babarózsa!

A kismama-klubbos előadáson mondták, hogy nem lehet, akkor jegyeztem fel magamnak! De meg kellene kérdezni róla a dokit vagy a szülésznőt!
ildi76

Sziasztok, köszi mindenkinek a párologtatóra vonatkozó válaszokat, asszem egyelőre nem teszem a VIP vásárlólistára, de elgondolkozom rajta.

Ma egyébként egy reggeli foghorrorban volt részem, annak ellenére, hogy az utóbbi hónapokban igyekeztem minden problémát lelkiismeretesen (és nem sajnálva a költségeket) orvosolni. Nem részletezném, legyen elég annyi, hogy csak azt a három dolgot nem sikerült elkerülni, amit legjobban szerettem vona: ügyelet, Lidocain szuri és RÖNTGEN! - na jó, ólomkötényben, de nem örültem neki. Bár anyukámat még tüdőszűrték is, mikor velem terhes volt, és úgy tűnik, nem ártott meg, úgyhogy megintcsak igyekszem mérsékelten parázni. Ja, és valszeg nem az a fog fájt, amit kifúrtak. Most éppen nem fáj, de félek, hogy még nincs vége.Kép

Egy ismerősöm mondta, hogy a terhesség végefelé voltak ilyen "fantom" fogfájásai. Ti hogy álltok ezzel? Mindenesetre, ha ez csak fantom-fájás, akkor is nagyon meggyőző.
orsolka

Sziasztok!
Még egy óriasi gratula Votivnak és Neetnek, ügyesek vagytok! Votiv, ki volt az orvosod?
Moosejaw, nálunk a pelenkázáskor bejött az éneklés (nem tudom, mennyire muzikális a kis örökmozgód, az enyémet le lehetett vele szerelni), vagy egy még nem látott, érdekes tárgy a kezébe! Amúgy nem akarlak elkeseríteni, de az enyém majd' 2 éves, és most se hagyja magát, úgyhogy van, hogy csak az erôszak segít. (nem verem, csak lefogom Kép) Az orrszívás meg sajna sose ment másképp, csak lefogva. Nem túl szívet melengetô látvány, de gyors és hatásos is. Neki is jobb, ha elôbb túl van rajta. Bori
lakibori

Szia Orsolka!

Nekem is egy-két hete nyilall az egyik fogam, főleg éjszaka! Be van tömve, úgyhogy kívülről nem látszik, hogy gond lenne, megnézni meg csak rtg-nel tudnák, azt meg most nem kockáztatom! Szóval nekem is ez az egyik rémálmom, hogy a szülés körül valamikor még a fogam is begyulladjon! Remélem nem lesz ilyen!

Ildi(35)Mit szólnátok, ha megint írnánk, hogy ki hány hetes, mert én már egy ideje lemaradtam és nem tudom követni!
ildi76

Bori, kosz az infokat. Kiprobalom. Kezbe- es szajbavalot szoktam adni neki, de nem mindig eleg, illetve nem mindig sikerul egy masodperc alatt... Fogzasrol meg hozzataplallasrol is kerdeznek, de nem akarok nagyon off lenni. Bar talan megis jobb lenne itt toletek, mert tegnap elkezdtem etetos topic-okat keresni itt a babaneten, es talaltam egy olyat, ami egy eltunt lanyrol szolt, vegigolvastam, aztan egy masikat is felig, ami ebbe volt linkelve, hat szornyuek voltak. Mikor hazajott a parom, kijelentettem, hogy meggondoltam, megsem harom lanykat akarok, hanem mostmar inkabb ket fiut, de azonnal, szoval ikrek legyenek, es akkor csak egy ev lenne a korkulonbseg, ugyhogy mindenhova el tudnak kiserni a lanykat es meg tudnak vedeni. Aztan este benyogtem, hogy ha megis lanyaink lesznek, akkor majd eljarunk kutyaiskolaba a nagy, eros ebeinkkel, es K9-es munkavizsgajuk lesz, mint Jerry Lee-nek. Ja, meg valami rendes harcmuveszetre is beiratom oket. Tudtam, hogy felteni fogom a lanyomat, de hogy maris es ennyire...

Orsolka, nagyon vigyazz magadra! A rontgen nagyon veszelyes. Biztos, hogy muszaj? Tudok egy szuper fogdokit, ha gondolod (a sracai 1 es 2 evesek, ugyhogy kepben van a kismamakezelesben is, kivalo szakember es nagyon kedves, en imadom, pedig regen rettegtem a fogaszattol). Nekem csak az inyem verzett kisse fogmosaskor. Egyebkent meg most szules utan kezdett jonni az egyik bolcsessegfogam, de egyelore nincs vele semmi gond. Vicces, egyszerre fogzunk a lanykammal Kép
moosejaw

Orsolka, Ildike!

a legjobb, hogy 2 napja beszéltük a párommal, hogy most voltam fogdokinál, minden rendben, de a hátsó fogam csak úgy egyik este elkezdett fájni (tömött, de minden jó rajta kívülről). AZÓTA SEMMI BAJA! viszont lekopogom! Kép

én arra tippeltem, hogy hátha kalcium hiány, v. ilyesmi.

ancsipancsi

Vollard, akkor úgy néz ki, hogy elkerüljük egymást. Kép Bár lehet, hogy ott fogok keringeni a kórház területén, ha az orvosomra kell vadásznom. És akkor ki tudja...?
Nst-n egyszer kimoccant babó a tappancs alól, szívhang sehol, én pedig csendben beparáztam, de utána hatalmas mocorgásokkal visszatalált. A végén még meg is jegyezték, hogy mennyire beindult Őkelme. Kép
zanza

Moosejaw!
Nekem jól jönne egy rendes fogdoki szükség esetére, úgyhogy megköszönném, ha esetleg megírnád majd nekem is a számát és hogy hol rendel!
Köszi!
ildi76

Ildi! Én tudok egy nagyon jót, tudodd, itt a környékünkön, csak éppen olyan marha drága, hogy ... Kép Nekem azért jó, mert egészségpénztárral lehet fizetni.

ancsipancsi

sikerult a rettegett filozofia vizsgamKép

Kép
babarozsa

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?