Sziasztok!
OFF, de muszáj ezzel kezdenem:
Képzeljétek, levizsgáztam vezetésből!
Csak reméltem, hogy elsőre sikerülni fog, de rendes volt a vizsgabiztos, nem szemétkedett. Persze a végén megjegyezte, hogy egy kicsit lazábbnak kéne lenni, mert így nagyon el fogok fáradni, ha mondjuk Debrecenbe kell mennem, amiben valószínűleg igaza van, de kit érdekel, én féltem a sz@ros életemet, a stílusom meg majd csiszolódik. Aznap délután mentünk átvenni az autót, mert közben azt is vettünk, eladósodtunk 6 évre. Este meg mi volt a tv-ben? Hát a Meseautó.
Szóval sűrű napjaink voltak mostanában, közben volt még egy kis alkalmi meló is, na nem sok, de a nagymamák így is csúcsra voltak járatva, gép elé ülni lehetetlenség volt.
ON
Barni szépen totyog, szinte már nem is mászik. Csak néha, ha nagyon fáradt. Az utcán még nemnagyon próbáltunk sétálni, illetve egyszer, de akkor meg Barninak nem volt kedve a sétához, egyfolytában le akart ülni és felszedni minden vackot a földről. Egyujjas kesztyűben. Mondtam is neki, hogy egyszerűbb lett volna nyáron járni tanulni, de csak nézett rám mélyértelmű tekintettel, hogy mit értek én ehhez.
Tegnap szülinapi buliban voltunk. Barni volt a legkisebb, az elején elég elfogódott volt, de aztán feloldódott, csak kapkodtam a fejem utána, hogy éppen nem gyalogol-e a tigrisbukfencverseny, vagy a gyűrűhintaverseny résztvevőinek a lába alá. A mézeskalácsformázással nem volt gond, nemes egyszerűséggel megette a tésztát. (Persze csak beleharapott, a többit elvettem tőle
). Képzeljétek, ott volt egy apuka a három gyerekével, akinek a felesége aznap hajnalban szült otthon. Bp.-től 70 km-re vidéken. Szerintem nagyon jó dolog lehet az otthonszülés, de egyenlőre ott tartok, hogy nem merném bevállalni.
Barninak rengeteg foga jön egyszerre. Megnézni nem engedi, csak onnan tudom, hogy amikor bekenem az ínyét Dentinox-szal, akkor olyannak értem, mint a brüsszeli csipke. Mindenütt kis csúcsok bújnak kifelé. Ahhoz képest egészen jól viseli. Nincs hiszti, csak el ne kiabáljam.
Nálunk még az az újság, hogy befejeztük a szopit. Egy ideje már csak alvás előtt volt altatónak, nekem kényelmesebb volt így lefektetni, ő már talán nem igényelte volna. De aztán egyik nap ezt félreérthetetlenül közölte is. Két szívás után megpaskolta a cicit, és csak nevetett. Újra odaadtam, ugyanez. Másnap megint próbálkoztam, akkor sem akart egy kortynál többet. Harmadnap pedig nem hiányolta. Végül is nem bántam. Szép volt ez a 16 hónap.
Az alvás így egy kicsit nehezebben megy, de most már az is kezd kialakulni. Délután kiviszem, és a babakocsiban alszik, este meg melléfekszem a szobájában lévő matracra. Ha teljesen sötét van, akkor tudja, hogy alvás következik, a matracról már nem mászik le, de egy ideig egyfolytában helyezkedik. Forgolódik ide-oda, a vállamra hajtja a fejét, aztán mégse, fölül, visszafekszik. Aztán egyszercsak odakucorodik a hátával hozzám, és elalszik.
Mucus: én még sehol nem tartok a karácsonyi bevásárlással. De nálunk újabban nem is szokott nagy cécó lenni, a felnőttek nem is nagyon ajándékozzák meg egymást, a gyerekek kapnak persze ezt-azt. Mindenesetre ünneplés az lesz.
Kajaügyben nálunk ezidáig nincs probléma, Barni mindent és mindenkor megeszik. De asszem én sem adnék neki mást, megpróbálnám később. Persze, ha akkor sem eszi meg, és egy ételt következetesen elutasít, akkor azt nem erőltetném. A fütyidolgot sem. A védőnőnk szerint általában magától megoldódik a probléma. Az agresszív hátrahúzogatás meg sérülést is okozhat, ami aztán hegesedve gyógyul, és az eléggé gáz.
Te hogyan készíted a főzelékeket? Hagyományosan, vagy még olyan bébiétel szerűre? Mennyire fűszerezel?
Brigi: érdemes egy kép erejéig is jönni, ébredező Bömbit kár lett volna nem látni!
Hogy vagytok? Remélem, még egyben, és minden rendben van. Aranyos a Miki név.
Edit: tényleg izgi lehetett ez a szájsérülés, pláne, hogy ömlött belőle a vér. Én is azonnal orvoshoz rohantam volna. Biztosan azóta már meggyógyult.
Tündér: hát ez a mikulás nem volt semmi! Oszama maci, az embernek megáll az esze!
Ilyet is csak hülye felnőttek tudnak kitalálni!
Csúcs a fejkendős kép, nagyon tetszik!
Zsizsa: Gabinak jobbulást! Oltás után legyengülve biztosan könyebben összeszednek ilyen-olyan vírust, meg az is lehet, hogy már ott lappangott régebb óta, csak most tudott elhatalmasodni rajta.
Gabi75: a te "kis picikéd" milyen nagyfiú már! Írj magatokról is! (Persze lehet, hogy írtál, csak én nem olvastam mostanában
) Én úgy tudom, hogy végbélben 0.6-tal magasabb a hőmérséklet. Nektek is jobbulást! És Isten éltessen!
Meme: jó, hogy titeket is látni! Disznóvágás, hm. Jó program lehetett! Pláne, ha volt, aki mosogasson.
Az eredeti nagyságú képeket kicsinyítetted újra? Azért a lényeg így is átjött
Barbi: egyik kisgyerekes ismerősünk nem sok jóval bíztatott alvás terén. Szerinte azzal mindig lesz valami. Egy ideig oké, aztán történik valami, amit te észre sem veszel, de a gyerek megint felébred éjszaka. Vagy nem alszik el. Vagy bekéredzkedik a te ágyadba (és téged meg kitúr
). Legyen behúzva a függöny. Ne legyen behúzva. Égjen a kislámpa. Ne égjen, stb. Szóval fel a fejjel! Remélhetőleg nem tart sokáig az alvássztrájk, mert minden közül ez a legkimerítőbb, és neked ez most egyáltalán nem hiányzik. Apropó, nálatok hogy zajlik a terhesgondozás? AFP van? Hány ultrahangot csinálnak? Hány belső vizsgálat van? Ctg-k?
Ann: hajrá kreativitás! A mi lakásunkat mág egy fenyő se nagyon bírta ki. Újév napján ha hozzáértünk, szépen lekopaszodott. Kivéve egyszer, amikor hosszú tűlevelű erdeifenyő volt. Az nem hullott, de az meg nem tetszik.
Panu: életrevaló csaj ez a Lizi, ott a Mikulás háta mögött rögtön rátalált a lényegre!
Anita: jobbulást és sok-sok energiát!
Cory: nagyon szépek a fiúk. Írjál is!
Gabi: Zsoltika az asztal alatt
Boldog névnapot!
Beszti: milyen ügyesen bánik ez az Ákos a fürdetővel!
Lehet, hogy a zsírkréta mellett az ujjfesték is bejönne neki.
Órák óta írok, most itt a vége, fuss el véle, már úgyis túltengek.