Panndi, hát majd megpróbálom én is az etetés közbeni WC-ztetést..
Na ez a szobatisztaság is érdekes téma, nem vagyunk még sehol se vele...
Rekuja, nálunk mondjuk esélyt nem mondtak a Kaáliban így konkrétan, de az eredmények nem voltak túl fényesek (inszemek is voltak, meg egy sikertelen lombik is). De a lényeg a két kis rendetlen (igen, kétpetéjűek. Két kis blasztocisztácskánk volt, és mindkettő ügyesen kapaszkodott!) itt kint meg az egy ott bent (ő is elég virgoncka...)
Amúgy meg a lottó ötös esélye sokkal-sokkal kisebb, mint a ti esélyetek, mégis minden évben van nyertes!!
Amikor Apa visszament külföldre, Anyukám és a két lánytestvérem váltották egymást pár napos ügyeletekben, amíg Apa haza nem jött. Nem tudom, hogy bírtam volna nélkülük... Akkor ráadásul még nem volt annyi eszem, hogy tandemben szopiztassam őket (mondjuk így utólag visszagondolva lehet hogy a pár napos csöppeket nem is lehetett volna úgy egymáshoz igazítani, mint már pár hónapos korukban...), így gyakorlatilag egész éjszaka üvöltött vmelyik vagy mindkettő...
Nálatok néztek pct tesztet (post koitalis), zonapellucida vizsgálatot? Meg van egy spermavizsgálat, ami vmi fehérjét vizsgál (elfelejtettem a nevét), ez a spermiumok termékenyítőképességét mutatja (hiába 100 % okés a kiskatonaszám és alak mozgékonyság, stb, ha ez a szám alacsony, akkor kicsi az esély). Meg százezer dolog van még, amiket meg lehet nézetni...
Lelki ok: hát tudod érdekes kérdés az biztos. AMikor a vizsgálatokat csinálták, magam sem tudtam, hogy annak drukkoljak-e, hogy minden 100% okés, és "csak" lelki okai vannak a dolognak, vagy találjanak valami konkrét problémát, amire visszavezethető a dolog. Pont azért, amit te leírtál. Ha testi ok van, az vagy gyógyítható (és utána hajrá spontán) vagy nem (akkor egyértelmű a lombik). De a lelki problémák már nehezebb ügy....
Lelki ok2: van valahol egy lista, ami felsorolja, hogy a testi tünetek milyen lelki problémákat tükröznek. Ez azért érdekes, mert nekem pl szülés előtt két-három hétig fájt a torkom (pedig szinte sose szokott, ráadásul semmi más tünet nem volt). Na ez a lista szerint valami kimondatlan aggodalmat jelent (és tényleg, szerettem volna spontán szülni, vagy legalább hogy maguktól induljanak meg a babák kifelé, de nem mertem mondani az orvosnak - másnak se nagyon)...
A lombik-spontán babakérdést én is így fogtam / fogom fel, mint te
ez a legjobb hozzáállás sztem. Ha spontán, akkor örülünk, de ha lombik akkor úgy is jó (visszamentünk volna a 3-ért). Na azért drukkolok nektek nagyon, hátha.....
Ovi: hű, még nem tudjuk. Annyi mindentől függ majd: hogy bírjuk majd a 3 gyerekkel, a házépítés / költözés hogy áll majd, a szüleim mennyit tudnak majd továbbra is segíteni, a lányok mennyire igénylik majd a gyerektársaságot, szobatisztaság, stb..... Olyan messze még a jövő ősz!! (Vagy nem??
)
Panndi, nem lesz semmi 4 gyerek!
(Hányat terveztek? Vagy ahogy alakul?) Irigylem azokat, akiknek sok gyerekük van.