Sziasztok!
Én is a Sote II-n szültem, idén nyáron. Csak kellemes emlékeim vannak az ottartózkodásomról, nagyon jól éreztem magam, kipihenten és jó érzésekkel, szép emlékekkel jöttem haza a pici babámmal.
Bármikor visszamennék és megismételném - következõ babámat is csakis ott szeretném megszülni! A hathetes kontrollra is olyan kellemes érzésekkel léptem be a kórház kapuján, felelevenedtek bennem az ott töltött napok szép emlékei.
A wc-k mindenütt gyönyörû tiszták voltak, a minden egyes baba-mama szobához külön zuhanyzó és wc van, ami mindig tiszta. Nem kell sehova "a folyosó végére" rohanni, ha szükséges, hisz közvetlenül nyílik a zuhanyzó, wc minen egyes szobához. Minden nap minden mosdót, és a babával kapcsolatos dolgokat (pelenkázó,stb.) fertõtlenítenek, tisztán tartanak. A gyermekemet tökéletes biztonságban tudtam mindvégig, minden szempontból. És önmagamat is, a szülés elõtt, alatt és azt követõen egyaránt! A nõvérek kedvesek, figyelmesek, bármit meg lehet tõlük kérdezni készséggel válaszolnak, segítenek mindenben. A babád melletted lehet éjjel-nappal, ha azt szeretnéd, de ha aludni akarsz, bármikor beviheted a csecsemõsnõvérekhez és jó kezekben van míg Te nyugodtan pihenhetsz. Ha azt kéred, fertõtlenítsék a mellszívódat, vagy nagyméretû betétre van szükséged, vagy fájdalomcsillapítóra, vagy szeretnéd ha lemosnák egy kicsit fertõtlenítõvel a gátsebed satöbbi, satöbbi... mindent nyugodtan kérhetsz, és szívesen megadják, megteszik. Ha a szoptatással kapcsolatban nincs tapasztalatod és nehezen boldogulsz, türelmesen megmutatják, kedvesen segítenek, bíztatnak. A legtöbb nõvér a babákat név szerint megjegyezte, hozzám mindig úgy jöttek be a szobába, hogy "Hogy van a pici Petike? Szopikázik már ügyesen? Nagyon jó, csak így tovább! Ha bármi gond van, csak szóljon nyugodtan!"
És egyetlen fillért sem adtam egyik növérnek sem, mert szegények vagyunk - mielött azt hinné valaki, hogy emiatt voltak készségesek.
Ez az én tapasztalatom. Bárkinek ha kérdése van a kórházzal kapcsolatban, szívesen válaszolok.
Az orvosom Dr. Várbíró Szabolcs volt. Mindenkinek nyugodt szívvel ajánlom, a leglelkiismeretesebb, legkedvesebb, legjobb orvos, akit csak el tudtam képzelni.
Puszi: Katus