Jaj, nem győzök olvasni
!
Aneetha!
Legalább nem fájt a fogászat, az valami... Laptető
!!!
Vitamin
Üssetek agyon, de én nem szedek semmit
. Az előző kettővel sem szedtem, és még csak vashiányom sem volt soha. Csak Noémi születése után lettem vérszegény, de akkor annyi vért vesztettem, hogy 4x szúrták az ujjamat, mire 2 hajszálcsövet megtöltöttek a pár csepp véremmel
.
Nekem mind2x azt mondta az öreg dokibácsim, hogy amíg rendben van a vérképem, nem hányok, tudok enni (persze gyümölcsöt, ilyesmit is), addig nem muszáj szednem semmit, de ha engem megnyugtat, akkor bármelyik terhesvitamin jó. Én ezen felbuzdulva nem vitaminoztam. De én tényleg nem hánytam, és ettem mindenfélét.
A mostani dokinak az volt az első szava, hogy vitamint szedjek... Igaz, az elején szedtem folsavat, de csak a 10. hétig.
Cumi
Én vettem Noéminek, de sosem használta. Ádámnak nem vettem (van a kezdő baba csomagban amúgy...), bár próbáltam vele is, de ő sem cumizott.
Cumisüvegünk volt, Noéminél kellett. Ádám nem volt hajlandó semmit leengedni a torkán 8,5 hónapos koráig, kizárólag anyatejet, azt is csak eredeti csomagolásból. Úgyhogy nála fölösleges volt, még jó, hogy csak egyet vettünk. Én NUK-ot vettem, az kb. közép árkategóriás (legalábbis 10 éve az volt...), jó minőség, a cumijai jól szívhatóak, nem volt vele baj.
EKG
Lányok, kíváncsi vagyok, nálatok milyen EKG-t csinálnak? 12 éve volt egy jó hosszú kérdőív, amire válaszolgatnom kellett, utána egy 20 perces EKG, majd megbeszélte velem a doki, amit látott. Akkor LGL szindrómát gyanított, de nem küldött tovább, azt mondta, fiatal vagyok, majd "kinövöm". 2 év múlva a Klinikán már csak egy 2 perces vizsgálat volt.
Most szintén 2 perces, asszisztens csinálta, azt mondta, nagyon rossz lett
. Az automata ezt véleményezte: tachycardia; minor right axis deviation; probably abnormal ECG, HR 104/min. Na, ez nekem semmit nem mond azon kívül, hogy 104 a pulzusom.
Erre a doki ezt írta: 104/min., sinus ritmus, vertikális állás, PQ-116, QTc-425, szab repol.
Ennyi. Azért nekem a 104-es pulzus soknak tűnik
. Amúgy is magas (90 körüli), de már többször mértem, mióta terhes vagyok, de 102 alatt sosem volt, a vérnyomásom normál.