Sziasztok!
Kicsit lemaradtam az utolsó napok történéséről, úgyhogy én is meglepődve látom, hogy fiú is van köztünk! Biztos örül a párod, hogy ilyen aktívan kiveszed a részed az egész tortúrából! Én is reklámoztam ezt a fórumot a férjuramnak, hogy nézze meg, még ha nem ír is hozzászólást, akkor is olvasgasson bele, de azt a kevés netezést, amit megejt, inkább az autós oldalakon tölti!
András:
Mi majd csak 28-án megyünk az első adatfelvételre, és készülünk a mindenféle vizsgálatra. Annyiból jó ez az időpont, hogy az azt követő napokban kell a menzeszemnek megjönni, szóval a ciklushoz kötött vérvételek miatt nem kell heteket várnunk. (De furi, hogy ezt egy idegen férfinak mesélem! Na, ezt majd elmondom otthon! Hátha szaporodnak a másik nem képviselői ezen a fórumon!
) Úgy tűnik, hogy nálam nincs különösebb probléma, egyelőre csak egy problémát tudunk nálam, a bal petevezetékem nem átjárható. Arra számítok, hogy lesz egy olyan beavatkozásom, amivel megnyitják az utat. Mondjuk az átjárhatósági vizsgálat is brutál volt számomra, mert állítólag nagyon szorosan zár a méhem, úgyhogy az ájulás határán voltam, meg potyogtak a könnyeim, pedig nem akartam sírni, sőt az orvosom is mondta, hogy magas a fájdalomküszöböm, szóval nem volt kellemes, de melyik beavatkozás esik jól az embernek?! Csak azt nem tudom, hogy az átjárhatóvá tételt ébren vagy altatásban végzik. Ez majd kiderül a köv. hónapban, mint annyi minden más is! Nekem olyan vérvételt már csináltak, hogy egyszer a ciklus elején, egyszer pedig a végén vettek vért és vizsgálták. Annak jó lett az eredménye. Megállapították, hogy volt peteérésem abban a hónapban.
Szóval nálunk a páromnál van olyasmi probléma, mint nálatok. Az első spermavizsgálatánál kiderült, hogy kevesen vannak a kiskatonái. (4 millió) És abból is csak 40% a mozgó. Az urulógus gyulladásra gyanakodott, írt fel gyógyszert, amit kb 3 hétig kellett a páromnak szednie, majd egy munkatársam ajánlott egy cég két piruláját. Ezt kb egy hónapig szedte a férjem mielőtt visszamentünk a kontrollra, úgyhogy nem tudni melyik gyógyszer tette meg a hatását, de az összspermaszám megduplázódott (8 millió), de ugye még így is kb fele a minimumnak. És mivel nem garancia a következő 3 hónap alatt az ismételt duplázódás, inkább úgy döntöttünk, hogy bejelentkezünk a meddőségi centrumba. A bogyókat még szedi, úgyhogy bízunk a további javulásban.
Még egy pár szó a gyerkőc nélküli életről:
Mi is sokat beszélgettünk a gyerekekről. Nővéreméknél ráadásul szintén nincs még gyermek, csak ők már 12 éve házasok, és jó pár inszemináció után feladták a küzdelmet. Ők végül az örökbefogadás mellett döntöttek. Reméljük, hogy jövő év első felében már gyarapszik a családjuk. Már mi is nagyon szeretnénk babát, ennyi pocakos kismamát még az életben nem láttam, mint mostanság, sőt a barátnőim is sorra hozzák világra az új életeket, meg jönnek a bejelentések a babavárásról. Persze mindenkinek örülünk, ugyanakkor egyre jobban érezzük a hiányt. Én nagyon jól elvagyok az ismerősök csemetéivel, nem zavar, ha hülyét csinálnak belőlem, ha ez nekik jó és nevetnek rajta. Azért néha elfacsarodik a szívem, amikor egy ilyen gyerekzsivalyos látogatásból hazaérek, és a "nagy csend" fogad otthon. Persze szeretjük egymást, és kitartunk egymás mellett, de az életünk mégiscsak gyerkőcökkel lenne teljes. Ha nem csak egymásról gondoskodhatnánk, hanem egy új életet hoznánk a világra, és azt nevelgetnénk, és látnánk felcseperedni.
És fogjuk látni, lányok, András! Fő az optimizmus! Szóval csak előre, és kitartást!
Witch:
Szörnyű lehet a gyerkőcödet betegen látni. Én ugyan még nem éltem át, de sejtem milyen lehet. Sok erőt, és kívánom, hogy minden alakuljon jól!
Vasikáé:
Az sem lehetett semmi, amin Ti keresztülmentetek, de nagyon édes a babátok ahogy szunyókál nyakig bebugyolálva! Vigyázzatok rá és leljetek benne sok örömöt!
orsoborsi:
Köszi az infókat a vizsgálat utánni időkről! Még annyi kérdésem lenne, hogy a beültetés után ugye ágynyugalom van?! Mennyi ideig ajánlott?
Asszem egy kicsit szószátyárra sikeredett ez a hozzászólásom, bocsika mindenkitől!