Szép reggelt!
Nálunk ajándékozás csak a szűk családi körben van, nagyobb családi körben (nagyszülők, stb.) csak a gyereknek. Ennek több oka is van, majd lehet, hogy megírom cikkben.
Az üveges muffin jó, hasonlót forrócsokisban láttam a neten. Ott a kakaópor, csokireszelék fölé pillecukor kerül az üvegbe, azt kell mártogatni a kész forrócsokiba, a szépen felcsicsázott üvegre ugyanígy rákerül a recept. Szerintem ez is jópofa ötlet.
Egyébként nem tudom, hogy lehetek-e annyira pofátlan, de szívesen mutatnék nektek a blogomról ötleteket, ha nem zavar titeket, nem melllesleg meg folyamatos keresésben vagyok, mert idén is el kell látnom az érdeklődőket ötletekkel.
Lista: túl messze nem jutottam vele egyelőre, határidőkkel még nem láttam el magam, de ennyit már felírtam:
- takarítás: ablak-ajtó mosás, csempemosás, portörlés (opcionálisan kiejthető némelyik, ha nagyon nem lesz kedvem-időm, pöttyössel egyetértve ezt a részét én sem érzem ANNYIRA fontosnak (mint kétszer annyira)...)
- pomponkoszorú készítése a gyerekkel
- mézessütés a gyerekkel: mi a svéd mézest szoktuk elkészíteni, aminek nem kell állnia ahhoz, hogy megpuhuljon
- pillecukor készítés a gyerekkel
- további dekorációk: na ebben azt hiszem, kikérem a gyerek véleményét is, mert nem bírok dönteni
- karácsonyi menü és bevásárlás: utóbbit mindig a piacon intézem, annyira jó a hangulata és szebb az áru is, ráadásul utána már megszokott hagyományunk, hogy beülünk a gyerekkel meginni egy teát a piac alatti teázóba
- fa: ebben mákom van, mert a nagyim szokott szállást adni egy vidéki fenyőárus csapatnak, így mindig szép normannfenyőnk van óccón
- ajándékok: ez okozza perpill a legnagyobb fejtörést, de megoldom
Azt már eldöntöttük, hogy idén is kivonjuk magunkat a nagy családi karácsonyi vacsora alól, ami miatt nonstop rohanás volt régen a szenteste. Így aznap este hármasban leszünk, otthon, nyugisan, jut majd idő egymásra, a gyereknek kipróbálni az ajándékokat, játszani egy társast, és ha akarunk 10-kor vacsorázunk. A rokonságot meg majd elosztjuk a többi napra.
Dia