Hahó,
Südve,
ez a nagy tekergősdi szopi közben nálunk nyolc hónapos koráig tartott (Cicó igen fejlett intellektusú bébi volt, mert már két hónaposan kezdte
). Féléves koráig viseltem nehezen, aztán ugye ehetett már mást is, megnyugodtam, hogy ha esetleg kevesbedik a tejecske, akkor is hízhat, ahogy akar (nem akart, egyébként pedig a tej sem kevesbedett). Az éjjeli ébredéseket viszont nálunk semmiben nem látszott befolyásolni sem a nappali tekergés intenzitása, sem a napközbeni kaja mennyisége - amivel leginkább összefüggést gyanítottam, azok inkább a külső körülmények voltak (oltások, frontok, költözés, meleg, utazás stb.). Tehát könnyen lehet, hogy tekeregve is simán megeszi a magáét, és attól még higgadtan aludni fog éjszaka. A nyilvános szopival kapcsolatban együttérzésem, nálunk amíg lehetett volna (pici volt a leány, és nem érdekelte más szopi közben), akkor méteres hó borította a világot, örültem, ha agyonbugyolálva sétálni ki tudtam vinni, nemhogy kint szopizzunk, mire meg jobb idő lett, addigra nálunk is beállt a sötétkamra-effektus (utánaszámolva február végétől kb. szeptember közepéig tartott - a végére nem is igazán emlékszem, inkább az elejére). De azért voltak szép perceink, egyévesen az IKEA ebédlőjében, kilátással a havazásra, ugyanaznap délelőtt a Műegyetem lépcsőházában a fordulóban (ott volt még viszonylag csönd) stb. A szunyókálós szopi nekünk is jól ment egy idő után, amikor mint spanyolviaszt feltaláltuk
GyeZsu,
remélem, hamarosan rendeződik a helyzet. Addig is vigaszul: Cicó kb. hét hónapos korától kezdve egy ciciből szopizott, mert a másikat akkor már végképp nem akarta elfogadni. Érdekes látvány voltam olyan majdnem fél évig
És most is látom a hatását, amikor már az új bébi növeszti, hogy a jobb sokkal erőteljesebben nő, jobban kiemelkedik a bimbó stb, nyilván jóval kisebb lesz a két szopis időszak közti szünet a jobb cici esetében, mint a balnál...
Jut eszembe, erről van egy kérdésem. Ezt a félcicis témát a második kölkecnél szeretném elkerülni, mit tehetek ez ügyben? Esetleg a Szoptatás könyvben van ilyen témakör is???
Ja és egy voltaképpen nem off szösszenet: Cicó tegnap ahogy könyököltem, alám rakott egy plüssmalacot, hogy adjak neki a ciciből tejecskét, mármint ott, kb. az alhasam vonalában.
Anatómiailag képzett a kölök, mert nemrégen látott szopós malacot, szóval voltaképpen nem tette rossz helyre, már ha anyakoca volnék...
Üdv
Kriszi