Sziasztok
jól eltűntünk
hát jó nehezek ezek az első hetek
ezen a héten vagyok először egyedül itthon, hogy nincs segítségem (ezt még múlt héten kezdtem el írni)
nem nagyon jutok oda hogy írjak, olvasni még csak csak jut időm
gratula a friss anyukáknak, sok tejecskét, szépek az új babók, és szépen fejlődnek a többiek
hát nekünk azért nehéz, mert a kisfickó elég rossz alvó, nagyon nehezen alszik el és akkor sincs garancia, hogy 5 perc! múlva nem ébred fel
van hogy egész nap csak pár perceket (azért van az fél óra is időnként) szundit szopi közben, és csak egyszer alszik komolyabban, ergo semmit se tudok csinálni mellette, mert amúgy álmos, ezért nyűgős tehát nincs el magában, az éjszakák elég jók, van egy hosszabb alvása az esti szopi után csak fél 2 körül szokott kelni, de aztán újra visszaáll a szokásos kb 2 óránkénti evésre, szóval kemény, fejni nem fejek egyáltalán, szerencsére nekem bejött minden ezzel kapcsolatban, van tejem annyi amennyi kell, abszolút nem iszom sokat ezt vegyétek úgy hogy legtöbbször a 1,5 litert se, és ez nem a tej rovására megy ilyenkor, hanem a vizelet lesz kevesebb tehát a vese miatt kéne többet innom, ezzel kapcsolatban is azt olvastam hogy annyit igyunk amennyi jól esik, persze az ilyen notorikus nem ivókra mint én nem vonatkozik kicsit azért muszáj erőltetni az ivást, de lényeg hogy akkor is van tejcsi ha kevés a bevitt folyadék és még egy az evés is nagyon fontos többen megfigyelték hogy attól sokkal jobban függ a tej mennyiség! Egyébként csajok ilyen napi rend mellett nekem nem is lenne időm fejni, úgyhogy szerencse hogy nem kell
Bibivel teljesen egyetértek, gondoljunk bele 9 hónapig éjjel-nappal éreztek bennünket a babák, most meg hipp-hopp legyenek el egyedül, aludjanak külön stb. én a napokban gondoltam bele, hogy ez az elvárás hogy aludjanak külön ez is mekkora önzés tőlünk, nekünk is milyen jól esik hozzá bújni a párunkhoz, összebújva aludni, a pici babáinkat meg megfosztanánk ettől. Nekem is meg van a suttogós könyv de még nem olvastam belőle, de amiket eddig idéztetek belőle - hát nem lesz a kedvenc könyvem
Benedek esti szopi után kiságyban alszik az első éjszakai kelésig ami éjfél és 2:30 közé esik utána már végig mellettem van reggelig, embertelen lenne óránként ki-be emelgetnem a kiságyba, mellesleg én is elalszom szoptatás közben általában a következő szoptatásra ébredek fel és átrakom másik oldalamra a babát és kezdődik a köv. szoptatás
))
Ma voltunk 6 hetes kontrollon, bent volt Magdika is, megcsodált mindkettőnket, Benedeket érthető, engem meg hogy nem lehet megmondani hogy 6 hete szültem
ez tényleg furi, nekem pillanatok alatt úgy lement a hasam kb az első hét végére már nem lehetett megmondani hogy 1 hete még nagy pocakom volt, úgy hogy a sok szoptatástól meg a strapától én már a régi súlyomnál vagyok, ha lehet súlynak mondani
Ma egyébként mivel állítólag én is elkényeztetem a babát, hagytuk sírni, mert egyszerűen nem aludt egész nap, de hiába, így se aludt el, csak nyelt egy csomó levegőt, csak azért bírtam megállni hogy ne vegyem fel, mert tudtam tényleg nem fáj semmije és mert nem torka szakadtából ordított, hanem csak olyan lájtosabban, de mondom teljesen hatástalan volt. Úgyhogy nálunk is ringatás van, de az is hatástalan, ha nem akar aludni, viszont ásítozik és fáradt szóval nem értem, még a kinti babakocsis sétára se tudom azt mondani hogy arra tuti elalszik, mert van hogy akkor is fönt van de azért az 99%-ban bejön
viszont ha megáll a kocsi pár percen belül fönt van.
Titta akkor már nem hasfájós Barbara, az infacol bejött nektek?
Benedek már nem hasfájós, de mire azt a rengeteg levegőt kidolgozza magából, sokszor ezek mennek az alvás rovására - spec. én se tudnék úgy elaludni, hogy közben folyamatosan erőlködöm, hogy kinyomjak magamból egy csomó levegőt