Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok lányok,
nagy gratula Vikinek, Helga tõled meg izgatottan várjuk a folytatást!!!
NikiK, veled mi lehet? Jó lenne, ha még jelentkeznél, meg annyira szeretnélek majd meglátogatni, ha benn fekszel, meg olyan kiváncsi vagyok, hogy miket mesélsz majd a odktorunkról meg a kórházunkról, meg minden. El ne feledkezz rólunk!!!

Lányok, most télleg, mért nem lehet szedni a Magne B/-ot? Én ma vagyok 34 hetes, de nekem ezt eddig senki nem mondta. A másik ez a magzatmozgásszámlálás, ezt sem mondta eddig senki. Gondolom, az a lényeg, hogy mozogjon, igaz? Na, mozogni mozog... Azzal nincs baj, túl sokat is. Néha azt hiszem, kilukad az oldalam, eltörik a bordám, kiszakad a gyomrom, akkorákat rúg ez a büdös kölyökKép. Hiba volt kiskutyának hívni, mert tényleg úgy viselkedik, mint egy kiskutya... KépKép
mégegykata 34

Gyöngyöske!
Köszi a gratulációt! Neked is minden jót kívánok, és remélem nemsokára jelentkezel a táblázatba!:-)))

Kisbence,
most vettem csak észre, hogy átfutottam a kérdésed fölött vmelyik nap: nos, én a 36. héten voltam dokinál, aki akkor mondta, hogy mostmár ne szedjem a MagneB6-ot, bár akkor én már kb. egy hete nem vettem be. Szóval igazad van, én tévedtem! Korrigálnám is magam, 36-37. héttõl. Igazából, gondolom, azért 37, mert akkor már, ha jönni akkor a babu, nem lesz koraszülött.

Ágci (csak 9 nap a kiírásig-nem is hiszem el!)
Ágci

Na, pont most telefonált védõnõm, és megkérdeztem ezt a magzatmozgásszámolást, és azt mondta, hogy nem kell nekem semmit számolni. Hát most már végképp nem értem, akkor ti meg mit számoltok olyan bõszen????
mégegykata

Sziasztok!

Kanga, nem válaszoltál arra,hogy melyik kórházba jársz. Titkon remélem, hogy pesti vagy, és MÁV-os.

Mamacica,
képzeld nekem is a kedvencem a stepaerobik. Eddig kizárólag arra jártam, és az elején még próbálkoztam is, mert olvastam egy újságba egy kismamáról, aki az 5. hónapig stepre járt, de sajnos fellépett egy enyhe vérzés, és úgy megijedtem, hogy inkább abbahagytam az ugrálást. Most, hogy már betöltöttem a 12-ôt, újra lemerézkedek a terembe, de valószínìleg csak kerékpározni, és kocogni fogok. Meg megveszem az ajánlott kazettákat otthonra, hogy igazi kismama tornából se maradjak ki.

Laura,
én nem hiszem, hogy a babát zavarja, ha az apukáját tartod az életed értelmének akár továbbra is. Olvastam egy felmérést egyszer, hogy a gyerekek nagyobb biztonságban tudják magukat akkor, ha érzik, hogy anyuka és apuka mennyire szeretik egymást, mint az a tudat, hogy ôt szeretik nagyon. Én ezen sokat gondolkoztam, aztán rájöttem, hogy lehet benne valami, hisz az összeveszett szülôk, netán elvált szülôk gyerekei általában saját magukat hibáztatják, így nehezen boldogok vagy kiegyensúlyozottak. Az én szüleim most költöztek külön, és szó ami szó, 26 évesen is sírtam, és arra gondoltam, hogy ha anno nem mondom el Anyunak azt a levelet... Szóval nem gyerekfejjel is automatikusan magamban kerestem a hibát.

A szülinaposoknak nagyon sok boldogságot kívánok, és tulajdonképpek akiknek nincs szülinapja, azoknak is!
Margaréta 12
margaréta (margar&

Sziasztok!

Vikóca! Nagy-nagy gratula neked a babához és sok tejcsit kívánok! Kép Kép Kép

Gyöngyöske, boldog szülinapot kívánok neked is, és kívánom, hogy tényleg ne jöjjön meg! Kép (Mikor tesztelsz? Szoktál írogatni a "Ma megint megjött"-be? Majd átnézek oda is.)

És persze mindenkinek köszönöm a jókívánságokat!

Margaréta! Úgy megnyugtattak a szavaid! Bizonyára azért munkálkodik ez bennem ilyen erõsen, mert az én szüleim - habár nem váltak el - csak egymás mellett élnek, de minek... És szerintem ez váltja ki belõlem ilyen erõsen azt, hogy minél "tökéletesebb" család legyen a miénk, már ha létezik "tökéletes" család...

Laura (37)
Laura 37

Sziasztok!

Kisbence, nekem van egy sejtesem, hogy a babocak almukban is tudnak mocorogni, szoval, csak mi hisszuk azt hogyha mozognak, hogy ebren vannak. Van amikor olyan mintha egy nagyot ugrana es utanna semmi, gondolom ilyenkor pld alszik, valamikor meg ugy tunik, hogy na most ebredt fel mert nyujtozkodik.Kép

Tiduj(33)
Tiduj

Szia Laura !

ne akarj tökéletes családot, csak olyat ahol mindenki jól érzi magát, mindenki tiszteli a másikat és elfogadja a hibáival együtt. nincs olyan hogy tökéletes család. az emberek változnak és vagy tudjuk ezt követni a szívünkkel és tolerálni vagy nem. én soha nem tudnék csak azért együtt élni valakivel mert a gyermekem apja.
a gyerekeknek félelmetes antennáik vannak. lehet mosolyogni elõttük de õk megérzik ha nem igaziak az érzések. az én szüleim házassága sem túl fényes de nem váltak el. nagyon rossz példák voltak nekem és a húgomnak, de nem fogom rájuk hogy ezért váltam el.
amit a csemetéd iránt érzel és fogsz érezni az nem hasonlítható össze azzal amit a férjed iránt érzel. és nem is kell a két érzelmet összehasonlítani vagy mérni.persze ha jó párkapcsolatban élsz akkor az meglátszik azon is ahogy a babával viselkedsz. de ne próbáld meg az egyik érzelmet a másikkal pótolni vagy korrigálni mert az senkinek sem lesz jó. legyél teljes szíveddel szerelmes és nagyon jó anyuka is leszel.
ez benne van a vérünkben!!
Kisbence
Kisbence

Sziasztok!

A magnézium izomlazító, görcsoldó hatású. A koraszülés esélyének csökkentésére is használják.
Én máig hiszem, hogy nálam az idõ elõtti burokrepedés tök zárt méhszájjal, nulla fájással (órákig) annak eredménye volt, hogy a doki elfelejtette közölni, hogy hagyjam abba a magnéziumot (és alapból gyógyszertári, nagy dózisos fajtát adott).
Ezért mondják azt, hogy x. héten már érdemes abbahagyni. Az x meg vitatható szám, 34-37 között. Második terhességemnél 1 héttel szülés elõtt hagytam abba, akkor is burokrepedéssel nyitottam, de elõtte már volt némi enyhe fájástevékenység és magától tágulni is kezdtem (ez tovább nincs, mert az ikreim fekvése miatt ez eleve csaszinak rendeltetett). Így talán az 1 hét szünet már elegendõ a kiürüléséhez szerintem. Esetleg az intervallumban a folyamatos csökkentés?

Ildi
PIldi (pildi)

Sziasztok!

Zafi, Mamacica,
Köszi a megnyugtatást zene és zajártalom ügyben. Mivel én imádom a zenét, fontosnak tartom azt is, hogy a babóca is megismerje, ezért nagyon elkeserítene, ha bármi baja lenne a pici füleinek. De már nem idegeskedem KépKép

Laura, BMárti,
Olyan jó volt olvasni, hogy nem csak nekem nem sikerült betartani az amúgy hihetetlenül komoly elhatározást torna ügyben KépKépKép Na majd talán a következö gyerköccel sikerül sportosabbnak lenni Kép. Ami az érzékenységet illeti, mikor olvasom a hozzászólásaitokat arról, hogy ki mitöl sírja el magát, néha már attól is böghetnékem van, de ezek szerint ez a 3. harmaddal jár, szóval jobb lesz beletörödni Kép

BMárti,
A Margitos topicban olvastam, hogy hétfön voltál elöadáson. Most hétfön??? Én is ott voltam! És megyünk jövö hétfön is, bár nekünk ez lesz az utolsó, mert a 4. elöadásra mentünk elöször. Amúgy a védönö nekem is szimpi volt, a gyerekorvos viszont annál kevésbé Kép

Pussz,
Zsuzs
Zsuzs

Sziasztok pocakos társaim!Kép

Hát megvolt tegnap a vizsgálat. Szerencsére minden rendbenKép
Annyi történt "csak", hogy a védönöm szabin volt, és a helyettese csinált meg mindent. A dokinéni meg lemondta az egész napi rendelését, igy hát megint elmaradt a manuális vizsgálat. Igaz itt a 28.héten kell megtörténnie a 2. orvosi vizsgálatnak, szóval nem maradtam le semmiröl. Kaptam 2 hét múlvára idöpontot, pont akkor leszünk a 28. hét utolsó napján, szóval éppen beleférünkKép Remélem, akkor végre lesz már doki!!!!!!!
Nektek szokták mérni a méhfenék magasságát? Nálunk ebböl számitják a baba méretét, nem Uh-t csinálnak. Szépen növekszünkKép. Az átlag érték felett volt a mért érték, de benne a normál tartománybanKép Szóval nagy baba Nyuszimanó.
A vaskapszula megteszi a hatását, soha nem látott magasságokban van a hemoglobiszintem, szóval nagyon megdicsértekKép
Csináltak ellenanyagtermelés-vizsgálatot is, remélem rendben lesz (koppkoppkopp), majd a 36. héten csinálják a 3.-at.

A terheléses cukorvizsg.-ról még szó se esett, pedig tudom, hogy itt is csinálnak. Mikor esedékes ez a vizsgálat? Legközelebb a 30.héten lát majd a védönö, akkor fog csak gondolom szólni erröl. Akkor még nem késö?
Mamacica, Chris! Nektek mikor vettél le a mintát?

Mamacica!
Ne aggódj kérlek, hiszen ez nem szokásod! Attól mert magasabb volt a vércukorszinted a normáltól, nem jelenti, hogy cukorbeteg leszel. Ez nagyon sok emberrel elöfordul a terhesség alatt és utána elmúlik. Diétázz, ne egyél semmi édeset, és no cukor!!!

Catnet Niki!
Igen én vagyok Zsó-fiKép a chatröl. Nos, itt is van 3d-sUh, csak ha megirom a piszkos anyagiakat, elájulsz. (És ezt nem szeretném! Szóval ülsz?)
Egy sima UH 400 márka, 16000ft. (Orvosilag indokolt esetben csak 120mk, 5000ft.) Ha nincs semmi gond a terhesség alatt, akkor csak 1 UH van, a genetikai.
A 3d-s UH 800 márkába, 32000Ft-ba kerül.
Megkérik az árát a nem alapszolgáltatásoknak, mi?

Dió!
Én is kiakadtam, hogy párod nem mehetett be veled Uh-ra. Nálunk teljesen természetes volt, hogy a hüvelyi UH-on is ott volt a párom, hiszen ha már látott ott is életében "legalább egyszer", akkor miért ne lehetett volna bent a vizsgálaton???

Laura!
Örülök, hogy megnyugodtálKép Mostmár csak a babótól függ, mikor akar jönniKép
Hogy tudott visszafordulni olyan pici helyen? Szurkolok, hogy felfedezze idöben a helyes irányt!
Sokat gondolok én is arra, hogy mi lesz, ha nem fordul be. Szeretnék normál hüvelyi úton szülniKép Igy mindig elmesélem Nyuszimanónak, mi a helyes irány, mivel általában keresztben fekszik.
Hát remélem, hallgat az anyjáraKép

Észrevettétek, hogy eddig mindenki normál módon szült? Ugye nem volt még császár a topicban?? Ne is legyen (koppkoppkopp)

Megjegyzem, reggel 8 óta hóvihar van, szakad a hó, nem túlzok, de eddig kb 15cm esett le. És én ma este hangversenyre akartam menni! Most hivott a párom, hogy biztos el akarok-e menni??

Na pusszantás a pocakra meg a bennelevöknekKép
Nyuszimanó 26hét0nap
Nyuszimanó26.

Mindenkinek BOLDOG SZÜLETÉSNAPOT KÍVÁNOK!
Kívánunk.Kép
Pusszzz. Chris
Chris

Sziasztok!

Mégegykata!
A Magne-B6-ot azért kell abbahagyni, mert a magnéziumnak izomlazító hatása van, így gátolja a méhtevékenységet, a tágulást.
Magzatmozgást meg nem mindenhol kell számolni. Itt nálunk szokás, mindenkinek kell.

Boldog szülinapot az ünneplöknek!

Gyöngyöske!
Neked külön is. És remélem, hogy nemsokára csatlakozni fogsz hozzánk (ill. a többiekhez Kép)

Viki!
Gratulálok a babához, nagyon sok boldogságot, és jó egészséget kívánok nektek! KépKépKép

Én ma is voltam a kórházban, meg kellett ismételni az nst-t. Ma szerencsére teljesen tökéletes lett az eredmény, úgyhogy megnyugodtam.

Üdv mindenkinek
Gabi (38)
BGabi (bgabi)

Sziasztok!

Gratulálok én is minden igazi anyukává-lett Pocakosnak! Kép
Azért bármennyire is érik és formálódik az anyaság-tudat a terhesség alatt, azért biztosan jó idõbe telik felfogni, ha már realizálódott.

Rita!
Én is majd ilyen alapítványi szobát szeretnék - de sok kismamától azt hallottam, hogy egyáltalán nem baj, ha elviszik a babát éjszakára, mert nagyon ki leszünk merülve és kell az a pár óra éjszaka pihenésre. Bár én is nehezen tudom a mostani fejemmel elképzelni, hogy tûrném, hogy elvigyék tõlem a babámat.
A kajával kapcsolatban - én is "élvezem" a munkahelyi lehetõségeket. De cipelem magammal a gyümölcsöt meg joghurtokat és próbálom ellensúlyozni.

Zsuzs! Szerintem is menj haza pihenni! Nem kell már ilyenkor dolgozni!!

Gratula külön Helga anyukának!!!Kép
Várjuk a folytatást!

Zafi és a Többiek! Amit a kapcsolatról írtatok - csatlakoznék én is. Eléggé próbára teszi a kapcsolatokat már maga ez a várakozás is minden nyûgjével - nemhogy miután "megalakul a kis család". Olyan furcsa néha belegondolni mindebbe, de remélem kettõnk érzései csak erõsödnek ezáltal.
Amit LAURA is írt a tökéletes családról - én is így vagyok vele és persze én sem szó szerint értem. Nekem is sok-sok bizonytalanságot kellett megélnem és szerencsére ez rajtam részben(!) pozítívan csapódott le. Nagyon sokat teszek - és kell is mindenkinek naponta tenni - azért, hogy megmaradjanak sokáig azok a bizonyos alapvetõ és fontos dolgok, amelyektõl mûködik egy kapcsolat.
Vagyis a tökéleteset én is úgy értem inkább - hogy legyen az ÉÉÉNN családom igazi család és maradjunk így ameddig csak lehet!
Irígylem azokat a 20 év felettieket, akik még úgy mennek haza, hogy otthon van mindkét szülõ és ugyanaz a (jó értelemben megszokott) otthon várja õket, ami régen.

A másik dologhoz kapcsolódva pedig: Kisbence! Szerintem is "az anyaság a vérünkben van!" Talán a türelem fogy el néha (amit tapasztalok a köreimben), de erre egy jó házasság a jó orvosság Kép

Képzeljétek! Én tegnapelõtt fürdés után ránéztem a bokámra és elpityeregtem magam. Két nagy bevizesedett dudort láttam az én vékony kis bokámon éktelenkedni Kép
Azt hittem, hogy Velem ilyen nem fordulhat elõ! Én is milyeneket step-aerobikoztam anno (mint Mamacica! Kép -most meg!
Az én Drágám persze csak mosolygott és megnyugtatott, hogy ilyen szép kismama-lábakat még sohasem látott közelrõl..NNa. Errõl beszélek! Reggelre le is appadt picurit a kedves szavak hatására! Kép

CSILLA! Én sajnos ma is megyek injekcióra - de egy köv. alkalommal én is csatlakoznék. MAjd írd meg kérlek, hogy milyen volt és mekkora Pocik tornáztak??!!

Mostmár én is lelövöm magam egy idõre, mert közben elborít a papírhalmaz!

Mindenkinek MAKKKK-EgészségeT!!!! Kép

u.i.; Tényleg senki nem volt mostanság császár-os!
Akkor reménykedhetünk egy gyors és TERmészetes szülésben!? Kép

Mummy (18+5)
Mummy

A szülésrõl: hát én tegnap végig lvastam a védõnõtõl kapott füzetecskét és eléggé berezeltem, hogy hogy is lesz ez a szülés azis még mennyi nyüggel fájdalommal jár. Mára már megnyugodtam, mert hát az én kismanómnak is valahogy csak ki kell jönni és miatta átvészelünk mindent, nem igaz?

Norci
Norci

Szia Mummy !
aranyos amiket írsz. mindig feldobodok a levelektõl. ti hol fogtok szülni hogy van alapítványiszoba? Roli fiam tõlem is elvitték anno éjszaka. most biztosan nem fogom engedni, állandó frászban voltam hogy mit csinálnak vele, elcserélik,elviszik stb. halálra aggódtam magam.
amikor besárgult és berakták inkubátorba akkor is beszöktem hozzá mert nagyon aggódtam miatta.
szerintem az elsõ napok nagyon fontosak a baba életében és õ is érzi ha nem az anyuka mellett van éjszaka.sajna ez fárasztó de ez is hozzá tartozik az anyasághoz.

megmondom õszintén hogy nekem nincs ellenvetésem a császár ellen, én úgy indultam neki ennek a terhességnek hogy csak császárral annyira szörnyû volt az elõzõ szülésem. aztán a hónapok alatt megbarátkoztam azzal a gondolattal hogy hüvelyi úton szüljek ha nem lesz túl nagy Kisbence hozzám képest. keskeny a csípõm és Roli is ezért szorult be. most azt mondta a doki hogy ha akkor kifért a baba akkor most is kifog, de majd még megmérnek a szülés elõtt. a császár már nem olyan nagy durranás mint pár éve és ha elkerülhetetlen...
Kisbence
Kisbence

Sziasztok!

Majd megírom, legkésõbb holnap, hogy milyen volt a torna és a társaság. Beszéltem Dojikával, õ is jön ma.

Norci!
Pénteken Tápaynénál pont nincs torna (hétfõtõl van csütörtökig), de mehetünk majd máshová is.

Nyuszimanó és Mummy!
Császár ügyben, ha elõbb nem is, de én biztos megtöröm a sort. Nálunk már most tudni lehet, hogy császár lesz. Az elsõ szülésemnél a keresztcsontom megsérült, még az idén is fájt néha. Remélem, most majd nem lesz semmi probléma.

Csilla 14h0n
Csilla1

Mint tapasztalt Kisbence -valószínûleg igazad van - Én sem igazán tudom elképzelni, hogy szív-megszakadás nélkül viseljem, ha elviszik a babcit.

Csilla! Én úgy tudtam, hogy van pénteken is Tápayné! Valaki tudja, hogy pontosan mennyire megerõltetõ?? Mert a dokim a szurik miatt azt ajánlotta, hogy ne nagyon tornázgassak - vagy csak nagyon "soft" módon. Nem ciki ha felezem az amúgy is felezett ritmust?

Különben nálam is várható császár - de remélem, hogy azért legalább megpróbálhatom természetes módon.
Én valahogy -ennek ellenére - nem félek így elõre a császártól, de a gátmetszéstõl annál inkább. Hülyeség, igaz? Hiszen az utóbbit állítólag nem is érezni (csak utána varratszedésig-ahogy hallottam).

Mummy 18h5n
Mummy

Csilla1

Nekem is meg kell várnom a 12. heted, de utána nagyon szivesen mennék veletek tornázni. Ez a 6 orás idöpont nekem pont jo lenne. Egy héten többször is mehetnénk. Hétfönként suli, de utána bármelyik nap jo.

Az ujdonsült anyukáknak sok-sok boldogságot kivánok az uj családhoz!KépKépKépKép

Szülinaposoknak szintén sok-sok boldogságot!!KépKépKép

Pucur pont 9h
Pucúr

Szia Mummy !
nahát megnézném annak az arcát aki azt mondja hogy nem lehet érezni a gátmetszést, jobban mondva a varrást. két injekció mellett is kapkodtam a fenekem. majd lerúgtam a doki fejét.pedig igazán nagy a fájdalomküszöböm. a vágást észre se veszed mással vagy elfoglalva.
a varratok felszívódásáig vagy kivételéig nem egy leányálom ülni. nekem nagyon viszketett a seb ahogy gyógyult így sikeresen kivakartam 3 varratot a hatból. nem lettem megdicsérve de nem varrtak újra. most már kézzel semmit nem tudok kitapintani az egykori vágásból. így bízom benne hogy ha hüvelyi úton szülök akkor menni fog a gátvédelem.

Csilla !
ne aggódj a császár miatt.szinte mindenhol gerinces érzéstelenítésben csinálják így nem fogsz napokig kóvályogni az altatás miatt. ráadásul pici vágást ejtenek és ha szerencséd van és az új technikával csinálják/ A Péterfy az élenjáró ebben/ akkor nem vágják át az összes izmot stb. és így sokkal gyorsabban gyógyul a seb is. elõnye is van, nem nyomodnak annyira össze a babák, az anyuka csípõjét is kiméli, szabályozhatóbb mint a hagyományos szülés.
a hátrányai közül az hogy nehezebb elkezdeni a szoptatást akkor is beüthet ha hagyományosan szülsz ha pl. nagyon besárgul a tökmag.mert ugyebár elviszik kékfényezni és állítólag az anyatejes táplálás hátráltatja a sárgaság felszívódását. másik hátránynak mondják még hogy azokra a stresszhormonokra amik a szülés alatt termelõdnek szüksége van a babának a tüdejének a mûködéséhez és a tejtermelõdés beindulásához.
hát én és a húgom is császárral születtünk, soha semmi baja nem volt a tüdõnknek. a tej meg majd beindul. én úgy tudom hogy császárnál is hagyják az anyukákat vajúdni és így biztosan termelõdnek stresszhormonok. lassan rábeszélem magam...
Kisbence
Kisbence

Sokáig beszélgettek még a császár-szülés kérdésérõl, meg még olvasok is róla, akkor szinte azt akarom, hogy altassanak el és császározzanak meg. Az én fájdalom küszöböm a béke segge alatt van és ráadás mindenhol rosszul tudok lenni. Na már megint betojtam a szülés kérdésétõl. Akik már szültetek vigasztaljatok meg!
Norci

Jaaaj Kisbence!

Köszzi (ezt naagy sóhajjal mondom) és azzal, hogy Jáááájjj!!
EZ a gátmetszés-történet felborzolja a kedélyemet de nagyon - olyan hihetetlen, hogy ott teljesen a odááig bevágják..huuuhh.
(Miért nem vagyok már túl rajta??)

Igenis a babáért MINDENT KI FOGOK BÍRNI!! Kép
Most is megyek hülye szurira, pedig már olyan a kezem mint egy kokósnak.

A császárnál nem úgy van, hogy epidurál-al utána nem nagyon lehet mozogni és épp azok bírják jobban másnap, akiket rendesen altattak??

Lehet, hogy nagyon keverek vmit (erre van a toppICC) - de a sógórnõmet rendesen altatták és másnap már elég jól volt (a körülményekhez képest) - viszont mellette egy kismama gerincérzéstelenyítéssel "kapta" a császárt és csak a fejét mozgathatta - úgy feküdt az ágyon és alig csodálhatta a babóját.

Persze lehet, hogy ez más miatt is volt így.

Lassan lejár a munkaidõm és holnap szabin vagyok -JÓ HÉTVÉGÉT MINDENKINEK!! Kép

Mummy
Mummy

Nyuszimanó!

Nekem a betöltött 24. héten csinálták a terheléses cukorvizsgálatot, de általában a 24-28. héten csinálják, mert állítólag ekkor fejtik ki legerösebben a hatásukat a hormonok a vércukor szintre.
Az uh ára nem semmi, persze attól függ, mennyit keresnek arrafelé az átlag polgárok...
Nálunk nem nagyon mérnek méhfenék magasságot. Legalábbis nekem és az ismeröseimnek se a dokink, se a tanácsadó doki, védönéni nem mért.

Ágci
Ágci

Mummy!

Még az elözöhöz hozzászólva, én sem fogom engedni, hogy elvigyék. Az én kisfiam besárgult és a gyerekosztályra vitték, és nagyon rossz volt nélküle. Szerintem nem igaz, hogy pihentebb lesz az ember, legalábbis én nagyon féltettem és nem igazán tudtam pihenni, pedig lehetet volna. És könnyebben össze is lehet szokni. Különben sem hiszem, hogy olyan nagyon zavarna, hisz a szülés után nagyon sokat alszanak.
Igy viszont az történt, hogy egyáltalán nem rutinos mamaként vittem haza, és az elsö hét nagyon nehéz volt. (Nehezen sikerült rávennünk a szopizásra rendesen (cumiztatták), pedig én nem vettem semmi cumiféleséget, mert nem akartam. Aztán kiskanállal etettük meg elsö este a lefejt tejet.) Szóval ha rajtam múlik, akkor biztos velem lesz éjszaka is.
És mindekinek ezt tanácsolom. Megéri a fáradságot!

Beszti
Beszti

Norci,

nekem az elsõ babám úgy lett végül császáros,hogy teljesen az utolsó szakaszig mindent végig csináltam a spontán szülésbõl-beleértve a "nyomjuk ki a babát könyökkel" c.epizódot is.Neked fájt a menstruáció?Mert nekem például nem tûnt sokkal fájdalmasabbnak annál.Persze,ez valóban az egyéni fájdalomtûréstõl is függ.Azt hiszem,Helga írta,hogy sokat segített az,amikor a tágulásnál elképzelte,hogy hogyan tágul a méhszáj.Ezek a "képek" nagyon sokat segítettek nekem is.Például nekem nagyon bejött az is,amit valamelyik könyvben olvastam:mintha minden fájás egy hullám lenne,ami a hátára vesz,de egyre közelebb visz a babádhoz.
Szóval:menni fogKépKép

Mariann(holnap 36)
Mariann

Sziasztok!

Vikócának nagy gratula!!! KépKépKép

Gyöngyöske!
Boldog szülinapot!
Ez igazán romantikus lehetett... Kép

Mummy!
Nekem mind a két szülésemnél volt gátmetszés. Tényleg nem fájt, mint ahogy a nagykönyvben meg van írva. Viszont amikor varrtak, az annál inkább. Viszont akkor már kint van a baba, alig várod, hogy visszahozzák a fürdétés és "mázsálás" után, tehát a varrás is elviselhetö. Nekem az elsönél, a varratszedés után szétnyílt a seb, egy hétig kezeltek, majd újra varrtak (ez 14 éve volt). A második lányomat más dokinál szültem, akinél ezt a babát is fogom. Szóval ez a doki tett rendbe, mert az elözö szülésnél elég ronda maradt a heg. Ahogy ö mondta akkor jobb lesz mint szüzlány koromban. Igaza volt, tényleg alig tudom kitapintani. Szóval ezek után én nagyon ragaszkodnék a gátvédelemhez. El is kértem Cseritöl azt a bizonyos cikket. Azonkívül az indexen olvastam, hogy szülés elõtt néhány héttel a gát környékét érdemes búzacsíra olajjal kenegetni, ugyanis az fellazítja az izmokat és segít a tágulásban.

És akkor itt a bövült anyukás lista:

<pre>
Anyuka Baba neve Születési par. Születés napja Eltérés a kiírástól
Cseri Boglárka 3400 g, 49 cm 2001.07.28 ( - ) 14 nap
Tvica Kristóf Bence 3400 g, 54 cm 2001.09.04 ( - ) 1 nap
Cory Balázs 2900 g, 50 cm 2001.09.12 ( + ) 5 nap
Pocok Anna Lara 4100 g, 57 cm 2001.09.28 ( + ) 8 nap
Manka2 Benedek Artúr 3450 g, 52 cm 2001.10.10 ( - ) 8 nap
Beáta Martin 3760 g, 55 cm 2001.10.11 ( + ) 1 nap
Adri Marcell 2600 g, 48 cm 2001.10.14 ( - ) 10 nap
Lara Hanga 3480 g, 50 cm 2001.10.24 ( + ) 8 nap
Király Kati Bence 3400 g, 53 cm 2001.10.28 napra pontos baba
Andiv Márkó 3000 g, 54 cm 2001.10.29 ( + ) 1 nap
Helga Gedeon 3160 g, 49 cm 2001.10.31 ( - ) 10 nap
Katus Kristóf René 3690 g, 49 cm 2001.11.07 ( - ) 19 nap
Rebi Ildikó Csenge 2800 g, 52 cm 2001.11.07 ( - ) 5 nap
Viki Máté 4350 g, 57 cm 2001.11.14 ( + ) 7 nap
</pre>

és persze a pocakosok is:

<pre>
Merci 42 hét Budapest 29 év nov. 1.
Tikk 40 hét 3 n Budapest 26 év nov. 14. 1.b.
Móni 3.c. 40 hét 0 n Debrecen 28 év nov. 16. 1.b.
Eszter 2.c. 39 hét 6 n Budapest 24 év nov. 16. 1.b.
Niki K. 5.c. 38 hét 6 n Budapest 26 év nov. 23. 1.b.
Ágci 38 hét 5 n Szeged 28 év nov. 24. 1.b.
Viráganya 4.c. 38 hét 0 n Dunaújváros 29 év nov. 29. 2.b.
Gabi 1.c. 38 hét 0 n Nyíregyháza 27 év nov. 29. 2.b.
Zsuzsi 3.c. 37 hét 6 n Budapest 26 év nov. 30. 1.b.
Laura 8.c. 37 hét Budapest 30 év dec. 6. 1.b.
Beja 8.c. 36 hét 6 n Budapest 25 év dec. 10. 1.b.
Niki 10.c. 36 hét 4 n Bp. (Érd) 27 év dec. 10. 1.b.
Évike 3.c. 36 hét 3 n Budapest 29 év dec. 11. 1.b.
Mariann 3.c. 35 hét 6 n Miskolc 30 év dec. 14. 2.b.
Orsi 8.c. 35 hét 5 n Komló 26 év dec. 15. 1.b.
Szilvi 1.c. 35 hét Bp. (Érd) 25 év dec. 15. 2.b.
Picur 1.c. 35 hét 3 n Kanada 31 év dec. 21. 1.b.
Ada 2.c. 35 hét 0 n Budapest 27 év dec. 21. 1.b.
Zita 4.c. 34 hét Budapest 27 év dec. 21. 1.b.
Szila 7.c. 35 hét 0 n Budakalász 25 év dec. 22. 1.b.
BMárti 1.c. 34 hét 3 n Budapest 30 év dec. 25. 1.b.
D.Rita 1.c. 34 hét 3 n Dunakeszi 32 év dec. 27. 1.b.
Kata 34 hét Budapest 22 év dec. 29. 2.b.
Kata2 3.c. 34 hét 2 n Budapest 27 év dec. 31. 1.b.
Kisbence 34 hét 4 n Budapest 31 év jan. 1. 2.b.
Betti 4.c. 34 hét 4 n Eger 25 év jan. 1. 1.b.
Tiduj 33 hét 0 n Bp. (Szolnok) 25 év jan. 3. 1.b.
Zafi 33 hét 2 n Budapest 26 év jan. 4. 1.b.
Mamacica 1.c. 31 hét 4 n Szolnok 28 év jan. 14. 1.b.
Erika 14.c. 31 hét 0 n Erdély 27 év jan. 17. 1.b.
Zsú 30 hét Budaörs 28 év 1.b.
Chris-Klári 30 hét 4 n Budapest 36 év jan. 20. 1.b.
Ildikó 3.c. 30 hét 1 n vidék 28 év jan. 23. 3.b.
Moncsi 1.c. 30 hét 1 n Budapest 26 év jan. 24. 1.b.
Catnet 6.c. 29 hét 5 n Ócsa 20 év jan. 25. 1.b.
Kustyi 29 hét 3 n Gyõr 30 év jan. 28. 1.b.
TKriszta 1.c. 28 hét Budapest jan. 28. 2.b.
Klári 1.c. 28 hét Pécs 28 év jan. 29. 1.b.
Zsuzs 1.c. 28 hét 4 n Budapest 27 év febr. 2. 1.b.
Tmóni 0.c. 28 hét 3 n Budapest 31 év febr. 2. 2.b.
Menta 1.c. 28 hét 1 n Budapest 25 év febr. 6. 1.b.
Juca2 28 hét 3 n Veszprém 29 év febr. 13. 1.b.
Kinga 1.c. 28 hét 0 n Maglód 33 év 4-5.b.
SJMóni 3.c. 26 hét Budapest febr. 14. 1.b.
Tünde 27 hét 0 n Budapest 33 év febr. 17. 2.b.
Nyuszimanó 3.c. 26 hét 0 n Finnország 26 év febr. 21. 1.b.
Andysj 4.c. 21 hét 4 n USA 25 év márc. 24. 2.b.
Kele 0.c. 20 hét 6 n Budapest 28 év márc. 31. 1.b.
Krita 6.c. 19 hét 0 n Nyíregyháza 26 év ápr. 11. 1.b.
Mummy 18 hét 5 n Budapest 26 év ápr. 13. 1.b.
szanti 2.c. 18 hét 3 n Portugália 24 év ápr. 15. 1.b.
Száva 18 hét ápr. 17. 2.b.
Csilla1 1.c. 14 hét 0 n Budapest 31 év máj. 17. 2.b.
Dojika 1.c. 13 hét 0 n Budaörs 27 év máj. 21. 1.b.
margaréta 6.c. 12 hét 5 n Budapest 26 év máj. 25. 1.b.
Zsunya 6.c. 12 hét Budapest 25 év 1.b.
Norci 5.c. 11 hét 4 n Budapest 26 év jún. 2. 1.b.
Kata007 4.c. 11 hét 3 n Miskolc 35 év jún. 3. 3.b.
Erika2 12.c. 10 hét Százhalombatta 27 év
Any 2.c. 9 hét 4 n Debrecen 34 év 2.b.
Pucúr 4.c. 9 hét 1 n Budapest 29 év 1.b.
Beszti 13.c. 7 hét 0 n Szigethalom 26 év júl. 4.
</pre>

Kata007
Kata007

Sziasztok!

Tehát a folytatás:

A burokrepesztés délben történt és egy órakor már 5 ujjnyira volt nyitva a méhszáj, kettõkor pedig már teljesen fel volt szedõdve.

Ekkor már alig volt energiám a fájások miatt, de próbáltam kitartani. Még a vajúdóágyon kezdtem el nyomni, és 5-6 fájás után átköltöztem a szülõágyra (szülõsámlin akartam szülni de a kicsi szivhangjai és a vesegörcsök miatt nem lehetett).

Itt kezdõdött igazán a neheze! A legrosszabb az volt, hogy nem elég, hogy fájásaim voltak, ráadásul a fájások közben kellett nyomni. Sokáig próbálkoztam, de a pici nem nagyon akart jönni, ezért megpróbálták felhelyezni a fogót, de nem sikerült. Ekkor egy másik szülésznõ belefeküdt a pocakomba és segitett nyomni. Közben persze hárman szurkoltak, hogy még egy kicsit, meg hogy milyen ügyes vagyok...

A férjem a fejemnél állt és a fájásokkor támasztotta a vállamat, hogy erõteljesebben nyomhassak. Ezekre a részletekre már csak homályosan emlékszem, a férjem mesélte el. Azt mondta, hogy hirtelen elsápadtam és amikor nyomni kellett,nagyon elvörösödtem.
Kb. hármnegyed órán át tatott a kitolási szak, mire végre megszületett a fej. Ekkor még jobban beletenyereltek a hasamba, mert kiderült, hogy a köldökzsinór a baba nyakán hurkolódott. Mivel a testnek emiatt már gyorsan kellett megszületnie, sajnos hüvelyben repedtem.

A fej születése elõtt mondta a szülésznõ, hogy gátmetszést csinál (ettõl jobban féltem, mint a szüléstõl), amibõl semmit sem éreztem.

Furcsa volt, hogy amikor megszületett a baba hirtelen milyen lapos lett a hasam! :-)
Még nem tudtuk a nemét, és mindegy is volt, hogy mi lesz, mégis nagyon boldogan hallottam a szülésznõt:" Ez egy pici Gedeon!"
A fiunkat a hasamra fektették csupa maszatosan, és szinte azonnal megnyugodott, halkan nyögdécselt. Apuci elvágta a köldökzsinórt (korábban azt mondta, szó sem lehet róla :-) ), majd elkisérte a fiát fürdeni. Visszahozta becsomagolva, és azt hiszem soha sem felejtem el azt a büszke apuci-nézést, amit akkor láttam nála!
Most lett igazán apa! És nagyon büszke volt! (Most is az!:-) )

Utána összevarrtak, amit alig éreztem.A hüvelyi varratok sokkal érzékeyebbek voltak és tovább fájtak, mit a gáté.

Két órás megfigyelés után a fiunkkal együtt a gyermekágyas osztályra kerültünk. Rá egy hétre, csütörtökön mehettünk haza.
Szerencsére rengeteg tejem van, a fiunk pedig sokat eszik, szépen gyarapodik.

Mindenkinek boldog babavárást és legalább olyan csodálatos szülést kivánok, mint amilyen az enyém volt!
Helga

Nahát, Viki Mátéja letolta a kislányomat a dobogó tetejéröl születési súlyban! Mondtam Panninak, de nem nagyon bánja, ahogy igy elnézem. Most fontosabb a saját mancsának a vizsgálata.

Gratulálunk mindenkinek!

Külön gratuálok Pucúrnak a babához!
Pocok

Margaréta!
Már az ágyban feküdtem amikor eszembe jutott , hogy erre tényleg nem válaszoltam! Szóval pesti vagyok. Sõt nem is lakom messze a Mávtól , de Istvánba megyek lebabázni! Az elsõ is ott látta meg a napvilágot és nem mondanék le róla most sem! Holnap megyünk Uh-ra , már be vagyok sózva!!!Kép Apaci még nem is látta a Kicsitündért!

Norci!
Azt hittem , hogy miután nincs napok óta hányingerem , akkor megpróbálhatok már reggel is fogat mosni. Hát nem kellett volna próbálkozni. Kép

Üdv
Kanga
Kanga-Zsebibaba

Sziasztok,

Már rég óta olvasgatom ezt a topicot. Most hogy szóba került a császármetszés megosztom veletek, amit errõl a HIETE-n mondtak egy elõkészítõ elõadáson.
Ha valaki kér epidurális érzéstelenítést, és úgy alakul, hogy császározni kell, akkor megcsinálják így. Ha nem kért, két eset lehetséges. Ha sürgõs a beavatkozás, akkor altatásban csinálják. Ha nem olyan sürgõs akkor spinális érzéstelenítést kap. Ez is egyfajta gerincérzéstelenítés, de ezzel egy napig nem szabad mozogni.

Bianka
Névtelen

Sziasztok!

Vikócának gratulálok és sok-sok örömet! Kép

Kisbence Kép , kösz a bókot, azért neked sincs okod panaszra a korod miatt! Kép
Érdekes, hogy a párom inkább a te párodra emlékszik, mint Rád Kép Pasi!
Múlt héten közelrõl láttam az osztályt, amikor Rebit látogattam, bizony tényleg csak az üvegajtón keresztül nézegethetik a látogatók a babát. Így, hogy más gyerekérõl volt szó, nem volt zavaró, de nyilván saját gyereknél más a helyzet. Viszont ha saját szobát szeretnél, az napi 5ezer (asszem) és mindenképp érdeklõdj elõtte, mert olyat is mondtak már nekem, hogy oda sem mehet be látogató! Egyébként végig nálad lehet a baba, de ha pihenni szeretnél, akkor kitolhatod a csecsemõsökhöz.
Nekem csak az a gondom ezzel, hogy mi van akkor, ha én magam mellett akarom tartani a kicsit, de sírós és zavarja a szobatársaimat? Vagy esetleg fordítva. Errõl még gyûjtenem kell a tapasztalatokat az elõttem állóktól.

Ami a párkapcsolatunkat illeti, jó hallani, hogy másnak is van dilemmája. Azt hiszem nekem az a fõ bajom, hogy mostanában sok idõt töltök egyedül és ráérek gondolkodni! Pedig tudom, hogy a párom szeret engem és még jobban szeretni fog, ha megszületik a babánk! Nagyon régóta szeretett volna gyereket és tudom, hogy nagyon jó apuka lesz! Kép Nálunk viszont érdekes az elõttünk álló szülõ-példa, mert az én szüleim most már 32 éve élnek valóban boldog házasságban, viszont a párom szülei 6 év különélés után éppen válnak. Felmerül bennem a kérdés, hogy mi melyik modellt fogjuk követni? Szóval találok magamnak gondokat, amiken egész nap rágódhatok!

Na pussz, eldugulok!
Zafi (33)
Zafi

Sziasztok!
Szeretnék bejelentkezni hozzátok. A héten voltunk dokinál, így már hivatalosan is kismama vagyok. Már közel négy hete tudom, meg érzem is (egész napos hányinger, émelygés...stb.) Ma vagyunk 8 hetesek és 1 naposak, úgyhogy remélem néhány hét és elmúlik. Kata! Légyszi tegyél fel a listára! Az adataim: Csilla2 5c 8hét 1 nap 26év Pusztavám június 26, 3. baba (van egy 4 éves és egy két éves lányom).
Mindenkinek jó várakozást!
Csilla2
Csilla2

Tiduj, Mamacs,

Béres doktor úr iránt érdelõdtetek elérhetõsége:
06-309624703 szerdánként rendel a privát rendelõjében.
Hívd szerintem fel és beszélj meg vele egy idõpontot. Nagyon kézséges és türelmes azonkívül jó doki! Nõgyógyász és endokrinológus is tehát a meddõség kezelésében is jártas, sõt a problémás terhességesk (cukorbetegség, pajzsmirigy stb. is a szakterülete).
Most rohanok, csak láttam, hogy sürgõsen kell a tf.-je, de az emiledre Mamacs, nem tudtam írni, server hiba miatt.

üdv.: Breki
Névtelen

Szaisztok lánykák!

Kép Dicsekedheteeek??!! Kép Úgy örülök, hadd osszam meg veletek is?! Végre megjelent az neten Roland baba a www.nexus.hu/catnet oldalon! Kép
Én úgy örülök!

Pusszancs!
catnet-Niki(29h/5n)
catnet

Lányok segítsetek!
Volt már valamelyotoknek olyan barnás folyása? Nekem ma reggel, és nagyon meg vagyok ilyedve, felhívtam a dokim, azt mondta, hogy ha egyébként is meglenne a mensim, akkor elofordulhat, de aggodom. Volt benne egy vérrog szeru is, de mind barna, nem piros. Ugye nem lesz bajunk? Hetfon megyek a dokihoz, addig a frász fog kitorni! Ha van valakinek ilyen tapasztalata írjon nekem! Egyébként ez a 12.hetunk, 4 hetes ciklusokkal számolva, lehet, hogy most kéne megjonnie, de olyan ilyeszto!
Itt válaszoljatok, ne az emilemre!!!!!!
vicamama (vicamama)

Csilla2!
Szivböl gratulálok a 3. pocaklakódhozKép Jó pocakosodást!

Ágci!
Hát akkor én le fogom késni a terheléses vércukorvizsgálatot, vagy lehet itt késöbb csinálják????? Majd 2 hét múlva szerdán megbeszélem a dokinénivel. De addig is nem aggódok. Legalábbis megpróbálom.

Helga!
Ez volt az elsö beszámoló, amin elbögtem magam. Lehet hogy ez már a 3. harmad elöszele volt????
Annyira mehatódtam, ahogy leirtad, hogyan viselkedett a párod. Már én is úgy várom ezt az érzést, no meg az anyuciváválást.Kép

Képzeljétek, tegnap este mégis elmentem koncertre, a párom vitt persze meg jött is értem. Nyuszimanó meg nagyon élvezte, mert állandóan mozgott. Közben azon somolyogtam, hogy lehet ezeket a mozgásokat megszámolni??? Folyamatosan számoljam?Kép Igy logikusabbnak tünik BGabi mozgássorozatok számolása! Koncert után meg akkora hóvihar lett, hogy majd el vitt a szél bennünket kocsistól!Kép Aztán reggel bent volt a hirekben, hogy akkora vihar volt az éjjel Dél-Finno.-ban, hogy több mint 1000 otthon maradt áram nélkül, levitte a szél a házak tetejét, valamint nem közlekedtek a tengeren a kompok. Még most is tombol kint a vihar, szóval ma ki se mozdulok!

Mummy!
A bokavizesedéssel nagyon vigyázz, nem jó, ha ilyen korán jelentkezik. Tüntesd el a sót az étkezésböl és rengeteg sima vizet igyál, vagy olyan ásványvizet, amiben nincsen natrium.
Muszáj ez a vasinjekciózás neked? Mekkora volt a hemoglobinszinted? Azért kérdem, mert nálam is sopánkodás volt aug.-ban, hogy milyen alacsony, aztán tovább esett (108-ra), 100 már kritikus, de nálam vérszegénységre nagyon bevált a vaskapszula. Napi egyet kell bevennem, és a szerdai mérés már tökéletes értéket mutatott (120).
Meddig akarnak injekciózni?

Lányok! A táblázat alapján nagyon sürü szüléses idöszak következik! Szinte naponta lesz 1-2 babaKép
Tikkröl van valami hir?

Pusszantás mindenkinek!
Nyuszimanó 26hét1nap
Nyuszimanó27.

Vicamama!
Csak hétfön tudsz orvoshoz menni???? Minden szines hüvelyváladékot komolyan kell venni.
Nekem sajna volt ilyen tapasztalatom. Az elsö rosszul végzödött a 11. héten, viszont most is volt, mit volt, ömlött belölem a vér, és most meg itt van egy 27 hetes egészséges Nyuszimanó a pocakomban.
Szóval, ne izgulj! A legfontosabb, hogy pihenj, feküdj le, és ha nem tudsz orvoshoz jutni, akkor egész hétvégén pihenj!!!!!! Igyál magnéziumot, hogy ne kezdjen görcsölni a hasad! Most mást nem tudsz tenni. Lehet, hogy csak egy kis hormonváltozás, pl. valóban lehet a kimaradt mensi is.
Szurkolok, hogy ne legyen semmi gondKép
Nyuszimanó

Köszi nyuszimanó, próbálok pihenni, sajna a dokim vidéken van, azt mondta, ha nem lesz intenzívebb a dolog, vagy nem lesz véres, akkor hétfõn mindenképpen menjek el hozzá.Ha igen (csak azt ne!!), akkor elõbb menjek fel a klinikára, csak hát õ nem lesz ott!

Úgyhogy addig aggódom.....
vicamama (vicamama)

Niki!
Megnéztem Roland babát, annyira édesKép Valahogy az a benyomásom, hogy teljesen rád hasonlit!!!!
Fura lehet elöre tudni, hogy éppen lányotok lesz vagy fiatok.

Nekem valahogy most nem akaródzik tudni, a lényeg hogy egészséges Nyuszimanó legyenKép
Van még valaki rajtam kivül, aki nem akarja tudni, vagy már nem fogja megtudni a szülés elött, hogy fia lesz vagy lánya?

Miért nincs senki a chaten?????
Na eldugulok: Nyuszimanó
Nyuszimanó27.

Vicamama!
Nekem is volt ilyen barnás valami a 8. héten. Megnéztek UH-n és azt mondták, hogy semmi gond. Azóta nem ismétlõdött meg.
Reméljük Nálad sem jelent semmi különöset, a mensi idejében lehet ilyesmi. Pihenj sokat addig is!

any(9/4)
any

Sziasztok!

Csilla1, még egyszer bocsi, de tegnap nagyon kitoltam magammal! Mivel a számod nem tudtam, nem tudtalak felhívni...
Muszáj volt vasalnom, mert ma elutazunk és már 2 heti vaslatlan ott állt... ülve nem megy, hát csináltam állva... aztán mire végeztem már majdnem leszakadt a derekam... Bocsi mégegyszer!!!
Milyen volt a torna ? Megtaláltad a házszámot?

Dojika
dojika (dojika)

Sziasztok!

Zsuzs! Te is margitos vagy? Nahát, nem is tudtam! Lehet, hogy említetted már, csak nem figyeltem?
Igen, most hétfön (is) voltunk az elöadáson, és a múlt héten is. Mi most kezdtük az elöadásra járást november elsö hétföjétöl. Tök jó volt a múlt héten, hogy üres volt az egséz szülöszoba, és mindent meg lehetett nézni! Ez a mostani elöadás kicsit kurta is volt, meg kicsit furcsa is volt, de azért érdemes volt (szerintem) elmenni, mert legalább a kórházi szokásokról, házirendröl képbe kerültünk. Életem Párja nagyon csalódott volt, mert az elöadás címe alapján azt hitte, hogy gyakorlati babaápolási tanfolyam lesz... Kép
Ti merre ültetek? Jó sokan voltunk, de hátha emlékszem rátok... Kép Mi az ablak felöli oldalon ültünk az asztalnál, egészen elöl. Én rövid barna hajú és szemüveges vagyok, kék farmer kertész-kismamanadrág volt rajtam. Életem Párja az utolsó pillanatban tudott csak elszabadulni a munkahelyéröl, úgyhogy talpig elegánsan, öltönyben, nyakkendöben érkezett. Jól nézhettünk ki egymás mellett, én farmer-edzöcipö, ö meg öltöny nyakkendö stílusban. Kép

Mariann! Ez a "minden fájás egy hullám, ami közelebb visz..." kép nagyon tetszik nekem! Tuti használni fogom, köszi, hogy leírtad!

BMárti
BMárti

Helga!

Én is teljesen elérzékenyültem a beszámolódtól! Olyan jó nektek, hogy már ott a pici fiú! Ismételt gratula hozzá!

És természetesen a többi mamának is, de már olyan gyorsan pörögnek az események, hogy elég követni!

Lányok, a 28-30. hét körül!
Milyen gyakran szokott keményedni a hasatok? Nekem úgy késõ délutántól már elég gyakran. Persze leginkább akkor, ha mozgok, ami a kemény pocival néha elég zûrös. Néha örülök, ha eljutok egy ülõalkalmatosságig - na jó, ez talán egy picit túlzás, de elég erõsek is szoktak lenni.
Egyébként semmi egyéb gondunk nincs, igazából csak kíváncsi vagyok rá, hogy ilyenkor már ilyen gyakori?

Pussz
Juca2 (28. hét, 5. nap)
Juca2 29

Szia Vicamama!

Nekem is volt ilyen a 13.-14. hét környékén, még a hasam is fájt egy kicsit (pedig elõtte még menseskor sem fájt). Az orvos nekem is ugyanazt mondta mint neked. Megvizsgált és azóta sincs semmi problémám. Azt is mondta, hogy van akinek az egész terhessége alatt jelentkeznek ilyen tünetek a menstruációs idõszakokban. Szóval fel a fejjel, ha nincs nagyobb vérzés és fájdalom, akkor biztos nincs baj. De azért az orvost ne hagyd ki.

Tünde
gtunde (gtunde)

Sziasztok!

Úgy tudom, hogy van egy Music for my babies nevû két CD-bõl álló hanganyag. Egyik a méhen belüli idõszaknak a másik már megszületett babának összeválogatott zenékbõl áll. Sajnos eddig nem sikerült megvenni. Bármilyen infot ezzel kapcsolatosan örömmel várok. Köszike

Tünde
gtunde (gtunde)

Sziasztok!

Végül sikeresen eljutottam a tornára. A 21. szám alatt van, csak megzavart a bútor és könyvesbolt, de a lakóházban van a torna. Tehát nincs köze a Klinikához.
Nagyon tetszett a torna. Jó volt a társaság is. Én voltam a legkisebb pocakos, de volt 18, 27, 39 hetes terhes is. Összesen 6-an voltunk.
Nagyon szimpatikus volt a fiatal gyógytornászlány, aki tartotta az órát. Türelmesen válaszolt a hülye kérdéseimre. A mozgás maga nagyon light-os, de mégis nagyon jól esett. Ma reggel nem volt tõle izomlázam, de éreztem az izmaimat. Tehát nagyon jó hatású.
Hétfõn és csütörtökön 18 órai kezdettel lenne nekem a legjobb. És nektek?
Mummy! Van valóban pénteken is óra 18 órai kezdettel. És mivel könnyû a torna szeritem nyugodtan gyere!

Kisbence!
A császártól egyáltalán nem félek. Kép
Nálam másképp zajlott a szülés, mint általában szokásos, ezért is vannak rossz emlékeim, valamint a keresztcsont sérülés szüléskor nagyon fájt. De ettõl nektek nem kell félni, még senkitõl sem hallottam, hogy így járt volna, mint én. Nagyon erõsek a csontjaim. A gátmetszést nálam érzéstelenítés nélkül csinálták és anélkül is varrták össze, borzalmas volt, de én 1994-ben szültem - igaz a Kútvölgyiben -, de gondolom manapság már nem csinálnak ilyen barbár dolgot.
A Péterfyrõl meg annyit, hogy 2 hónapja a barátnõmnek megígérték a császárt, ehhez képest az orvos be sem jött a kórházba, mikor a barátnõm be ment szülni, csak 16 óra múlva. Persze nem is lett császár a dologból, viszont a baba és a mama úgy kifáradt, hogy fogós szülés lett. Kép
A hasizmokat már más kórházakban sem vágják át, hanem csak kézzel szétválasztják az izmokat, így pár nap alatt meggyógyul minden és már nem fáj semmi.

Csilla2!
Gratulálok a babához, kedves druszám! Kép

Csilla1 14h1n
Csilla1

Csilla2, én is gratulálok a babához!

Csilla1, akkor hétfõtöl mostmár tényleg megyek veled tornázni, rám fér végre egy kis mozgás!

Lányok, közületek ki tart még velünk?

Sziasztok
Dojika 13h.
dojika (dojika)

Vicamama!
Csak, hogy nyugodtabb legyel, nekem is volt ilyen az elejen, en rogton mentem uh-ra.Hat mit mondjak, a legrosszabbra keszultem, ugyhogy nagy volt az orom mikor az uh-on rogton lehetett latni, hogy mozog, dobog a kis szive, pedig akkor meg tenyleg pindurka volt!KépSzoval doki utan szerintem te is nyugodtabb leszel.Persze a biztonsag kedveert nekem is pihiznem kellett.

Tegnap voltunk szuleselokesziton.Nagyon csaladias volt a hangulat, ugyanis osszesen 5 -en voltunk.Most jo sok mindent megtudtam, bar megmondom oszinten magatol az osztalytol nem voltam elajulva, szep tiszta, csak talan a felhomaly nem tetszett ami a szobakban volt.De a babocak edesek voltakKép
Tiduj(33+1)
Tiduj

Tünde!

Nekem van egy eladó: 3000,-ért, az eredeti ára több mint 5000,- volt. Ha érdekel, kérlek írj az agi@pro.hu címre.

Többiektöl bocsi az off topic-ságért!

Ágci(még 8 nap a kiírásig)
Ágci

Sziasztok!
Lányok!
Én a napi bejelentkezés alapján, ha odaírjátok a hetet és a napot, javítom a táblázatot ha valami nem stimmel. Szóljatok ha valami nem oké!
Most pl. Any-nál vettem észre, hogy ma 9/4, a táblázat szerint viszont 9/5, de nem tette szóvá. Én utólagos engedelmével javítottam Kép
Juca2 szintén egy nap eltérés.

Csilla2!
Óhajod parancs! Kép Gratulálok!!!!!!!!

catnet!
Megnéztem, gratulálok! Kép

Kata007
Kata007

Juca2, nekem is gyakran keményedik a hasam pár hete, egy hónapja mondjuk. Estefelé nekem is többet, vagy ha sokat mászkerálok (bevásárlás ilyesmi). Az elején meg is voltam ijedve, de mindenki megnyugtatott, hogy ennek igy kell lennie. Én azt hittem, ezek fájdalommentes megkeményedések lesznek, de csak egy része az. Néha elég kellemetlen bizony. Szóval szerintem ne izgulj rajta nagyon.
vicamama, azért jól tetted, hogy felhívtad a doktort, mert tényleg sosem lehet tudni, fõleg a 10-14. hét környékén - minden jel gyanús lehet. Remélem nem lesz semmi baj, nagyon szurkolok nektek.

Lányok, képzeljétek én kedden leszek utoljára, és aztán már otthon - majd megpróbálok néha nethez jutni, de nem lesz könnyû, talán a férjem munkahelyére belopódzom néha. Nagyon fogtok hiányozni. De még keddig nem sírok, addig vagyok.
És majd megüzenem ám, hogy mi újság!!!!
mégegykata 34

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?