Új privát üzeneted érkezett!

Tiva is szokta magát csapkodni vagy mit csinál. Hadonászik vagy mi, utána lelassul és nem mozdul...szunya. Szerintem ezzel semmi gáz, sok baba csinál ilyet, jár kezük, lábuk. nyugi szerintem!
szilvi35

szilvi35

Hm... Lehet, indítottam egy új topikot és észre sem vettem? És rajtam kívül más sem?
szilvi35

Sziasztok

Én beszállok az új topikba is :wink:

Pár napja nem érek ide. Mindíg csak olvasni van időm, mikor írni akarok közbe jön valami.

A bölcsi elég jól megy. Holnap elvileg ott is alszik.

Tlindi

Kép
tlindi

Nem, nem, én olvaslak, néztem a linket is. :-)

Huba ma rekord időt aludt. Átaludta az éjszakát fél tíztől-fél nyolcig. Kb 930-kor bealudt délelőtt és 12.15 körül ébredt. Majd ezek után még képes volt elaludni 14.40 körül fél 5-ig. Durva... Remélem azért este is aludni fog. :-)

Szeretnék neki valami átmeneti olcsó cipőt, mert annyira még nem járkál ő kint, hogy drágát vegyek, tudtok valamit? Mondjuk nem épp kínaira gondolok... :) Télire meg megyek a gazdagréti ortopéd cipészhez kis csizmáért. :) (Ha van olyan nekik, mert ezt spec nem tudom.)

Hogy telnek a napok Anyucik?

Huba-mami
Kép
Kép
huba-ninja

Én is olvastam ám, csak nem tudok válaszolni, leköt a Hanna után való rohangálás, meg hogy kirángassam apa cipőfűzőjét a szájából, merthogy mostanában ez a kedvenc foglalatossága, meg az hogy a teraszajtóhoz állva integet kifelé, ugyan még nem találkozott senkivel, de nembaj, ő integet rendületlenül, meg ha kinn vagyunk az utcán akkor is boldog boldogtalannak.
Nekem erről az együttalvás dologról az a vélemányem, és lehet én vagyok az érzéketlen hülye tuskó, de inkább kelek fel a gyerekhez, és megyek át a másik szobába hozzá az éjszaka közepén, de ennyi intim szférára urambocsá' szerintem szükség van. Apa se aludt már velünk pont ezért egy ideje, pedig mi Hannával sosem aludtunk egy ágyban, csak egy szobában, de már attól tartott hogy nehogy ő ébressze fel pl. Ígyhát különköltöztettük, most mindenkinek jó, nekem se kell óvatoskodnom azzal hogy alszom, visszakaptam a férjemet, meg különben is, nem akarok belefutni abba, amit ezekből a segítség szülő vagyok, meg a szuperdadás műsorokból láttam, hogy 7-8-9 évesen a gyereket még mindig nem lehet kipaterolni nemhogy a szobából, de a szülői ágyból :!: sem. Kinek hogy kényelmes, nyilván egyszerűbb lenne ki se kelni az ágyból, ha ott van mellettem a gyerek, de nekünk az összebújásra ott vannak a délelőtti szunyák, én ezzel kompenzálok. És tovább reménykedek, hogy egyszercsak végigalussza az éccakát

Lilypie Third Birthday tickers

Bejja, cipőfűző :)
Az együttalvással kapcsolatban (is) megoszlanak a vélemények, szerintem rövid (és hosszú) távon is az a lényeg, hogy mindenki a legjobbat akarja a gyerekének, de ne minden áron. Nem szabad elfelejtenünk, hogy a férjünknek/párunknak ideális esetben felette kell állnia, tehát ha Apának nem jó, hogy a bordái közé kap kettőt az éjszaka közepén, vagy zavaró a baba jelenléte, akkor más megoldást kell találni. Ezt csak azért mondom, mert van, aki erre esküszik, merthogy baromira kötődve akar nevelni (divatból), közben meg tönkremegy a párkapcsolata, a házassága stb. Szóval csak ésszel. A másik tábor pedig hangoztatja ezt a 7-8 évesen sem tudom kipaterolni a gyereket az ágyunkból. Szerintem (de nem vagyok szakértő) ez a probléma nem pusztán abból ered, hogy a szülők beengedik az ágyukba a gyereket, hanem kell lennie valami másnak is a háttérben, amire lehet sokan nem is gondolnak: pl napközben nem kap elég szeretetet, figyelmet stb.
Nálunk eddig úgy volt, hogy én aludtam /alszok a Manóval a gyerekszobában egy nagyágyon, amikor Apa ügyeletes, vagy nagyon fáradt, ha pedig ezek nem állnak fent, akkor mindannyian együtt szunyálunk. Esténként ha elalszik a Manó, mi még beszélgetünk, filmet nézünk miegymás a másik szobában, van, hogy már ott is alszunk (ilyenkor Manó a gyerekszobában a nagyágyon, mi pedig a kis(szülői)szobában. Olyan hajnali 3-kor azért nekem át kell költöznöm, mert akkor sűrűbben kel, de addig együtt tudunk lenni az Apjával kettesben. Jobb esetben az idő előrehaladtával át sem kell majd heverednem egyáltalán, csak párszor átmennem szoptatni. Ez a folyamat nemrég, egy hónapja indult el, hogy az éjszaka elején nagyon jól alszik, és kevesebbszer kel, és nem igényel annyit (már napközben sem). Ha beteg, akkor a régi felállás, én vagyok vele. részemről ennyi, befogom a lepénylesőm, megyek gyurmát főzni 8)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára csipetnyusza 2011.10.05 14:06-kor.

Kép
Kép
csipetnyusza

Csipetnyusza!
Nem forgolódik le a nagy ágyról Ákos, ha egyedül alszik rajta?
Mert ha ketten vagytok, gondolom közrefogjátok, na de ha egyedül? Vagy körbe van bástyázva?

Kattkat

Kép
kattkat

Katt, eléggé körbe van bástyázva,ha mégis elérné a végét, inkább odébbhempereg, vagy szól. A múltkor fel volt már kenődve a falvédőre, amikor rátaláltam :) ált. úgy alszunk, ha együtt alszunk, hogy én vagyok középen, apa egyik szélen, Ákos másik szélen.

Kép
Kép
csipetnyusza

Csipetnyusza, igazad lehet abban hogy az együttalvásról leszokni nem tudó gyerekeknél általában valami más lelki eredetű probléma állhat a háttérben. Nálunk ez nem hiszem, hogy fenn bálna, legalábis egyelőre, és remélem nem is fog, így azt gondoltam nincs is szükség arra, hogy azért mert Hanna sűrűn kel, beszoktassuk az ágyba. Néha tényleg kényelmes lenne, mert van hogy 3-4 alkalommal is megébred éjszaka, mondjuk ő már nem eszik, csak inni kap, meg a cumiját vissza, de azért többnyire ennél már jobb a helyzet, már csak 1-2 alkalommal ébred, ezt meg kibirom. Igen, sajnos sok párkapcsolat megy tönkre abba, hogy az első gyerekkel rutintalanok a szülők, nem tudják lekezelni a gyerek éjszakai viselkedését, bár legtöbben sajnos még a nappalit sem. Szomorú hallani a tv-ben hogy verik a gyereket, csak mert sír, vagy csak úgy hobbiból, és sokszor diplomás, értelmes emberek. Na meg a depresszió, hát ettől meg kivagyok, mert mostanában olyan divatos lett depisnek lenni, csak tudnál honnal a jó büdös fenéből van egyik másik újdonsült anyának depisnek lenni, én azt se tudtam hova nyúljak, meghalni se volt időm, nemhohogy depisnek lenni. Nem mondom hogy nem voltam egyszer-kétszer kétségbe esve az elején, hogy valamit nem jól csinálok, de határozottan nem voltam depressziós. Bocsánat mindenkitől, hogy így kiírtam magam, de mindig olvasom ezeket a cikkeket, és leszakad az arcom tőlük.
Visszatérve az alvásra, tetszik az a módszer, hogy Ákos végülis a saját szobájában alszik, és te hajnalban odaosonkodsz hozzá. Végső soron mi is akarunk majd valami kis heverőt berakni a gyerek szobájába, hogyha beteg, vagy ilyesmi akkor ott tudjak lenni vele.

Sziasztok

Nálunk is hasonló helyzet van, mint Csipetéknél. Az estét mi is kettesben kezdjük Apával és hajnal 5-6 körül kerül Szonja a mi ágyunkba. Vannak kivételek, mikor nagyon hisztis, akkor hamarabb, de van, hogy egyáltalán nem akar velünk aludni, és olyan is, hogy reggelig húzza hang nélkül. Én már belefáradtam, hogy nem alszok 19 hónapja rendesen és nem bírom hallgatni ha sír. Lehet az orrunknák fogva vezet a kis drágám ( ha lehet ilyet mondani egy 20 hós gyerekre), de nekem az a fontos, hogy neki jó legyen és ha ott jó velük, akkor velünk alszik. Ezt pár hete vezettük be. Úgy gondolom, én mindent megtettem, hogy menjen ez az alvás dolog rendesen, de nem sikerült. Ez a megoldás pedig nekünk jó. Szonja is megtanult "kultúráltan " aludni velünk. Arra van a feje és a lába, amerre a mi fejünk és lábunk. 8) Figyelünk, hogy ne menjen a házasságunk rovására ez az együtt alvás. Mi is töltünk este időt egymással. A mi házasságunkat jobban próbára tette a nem alvás. Igen ingerült tud lenni az ember, ha hónapokig nem tud 1-2 óránál többet aludni egyhuzamban és éjszakánként 8-10 alkalommal kel felkelnie. Nekem a legrosszabb időkben (ez úgy január körül volt) már fürdetés után görcsbe volt a gyomrom, hogy mi vár rám éjjel és minden este bőgni tudtam volna a fáradtságtól és volt hogy bőgtem is. Nem gondolom, hogy egy kifacsart anyukára és apukára van szüksége egy gyereknek.

Itt voltak anyuék pár napot. Tök jó volt. Kaptunk Apával szabadidőt. Este 10-kor lementünk sétálni. Délutánonként pedig ping-pongozni :D . Nagyon ránk fért már. Mióta meg van Szonja egy kezem meg tudom számolni hányszor tudtunk kettesben elmenni szórakozni vagy csak akár sétálni.

Szonja ma simán elaludt a bölcsiben. Kicsit simizték és aludt. Azt hiszem csak nekem szól. hogy anya ringass ölbe, mert különben nem tudok délután elaludni.

Ma megtanulta a "nem" szót. Men-nek mondja és egész nap ezt hallgattam.

Tlindi

Kép
tlindi

Mi akkor kicsit szerencsésebbek vagyunk valamennyire, mert egy hónapban egyszer (de van, hogy kétszer is) anyukáméknál van Huba egy hétvégére, péntektől-vasárnapig. Ez kb 3 hós korától van. Mi marhára örülünk ennek, mert állítom, hogy a mi kapcsolatunk tönkre ment volna e nélkül, bármennyire is szeretjük egymást.
Most, hogy Huba velünk alszik úgy zajlik, hogy ő elalszik, és akkor kb egy órát egymással vagyunk (minőségi idő), amikor nem a kínjainkkal vagyunk elfoglalva, hanem beszélgetünk, borozunk (ezt leginkább apa teszi olykor), nézzük, hogy alszik Huba meg ilyenek. Szóval nem a napi teendőkről van szó meg bevásárlás ilyenek. Persze van, hogy 10 perc se jut ilyenekre, de igyekszünk.

Huba-mami
Kép
Kép
huba-ninja

Sziasztok!
Gratulálok Szonjának! Na nem a mem-hez :D , hanem a a bölcsihez!
Ádi, már hónapok óta mondja a nemet, igent eddig 2x mondott. Inkább azt mondja: jó. Kérsz inni? Jó. Ha mondom neki, hogy mondja igen, csak vigyorog. Mostanába csak azért sem mondom neki :D

Szerintem csinálja mindenki úgy, ahogy az neki megfelel. Legyen szó altatásról, szoptatásról, bármiről. A tanács sokat segíthet, de kivagyok, hogy vannak akik azt gondolják, csak az a jó, ahogy ők csinálják. Hát nem vagyunk egyformák, és ettől kerek a világ.
És én sem vagyok szakértő, de szerintem a sok konfliktus, párkapcsolati probléma, családon belüli erőszak nagy része azért van, mert nem vagyunk felkészülve egy gyerek érkezésére, felnevelésére. Mert ez igenis nehéz és embert próbáló feladat, nagyon kemény munka. És van akinek ehhez párosul munkanélküliség, súlyos anyagi problémák, kilátástalanság, tehetetlenség érzés. És ha mi türelmetlenek vagyunk, mert nem alszunk, milyen lehet annak, aki holnap nem tud mit enni adni a kölykének. Szeretheti bárki, bárhogy a gyerekét, azzal nem fogja jól lakatni. Innen aztán simán lehet bárki cukros, rákos, depressziós.

Egyébként én voltam/vagyok depressziós és pánikbeteg is. Ennek is vannak fokozatai, eret vágni soha nem akartam magamon, de kapcsolódnak hozzá fizikai panaszok is. Semmi köze nincs ahhoz, hogy kinek mennyi munkája, tennivalója van. Nekem is van épp elég. Szívesen elcserélném egyébként bárkivel, majdnem bármire. Legyen inkább havonta epe, vagy vesegörcsöm, migrénes fejfájásom, vagy tudom is én. Nem kértem magamnak és nem is divatozok, szóval szívesen lemondanék róla. Kéri valaki?

Kép
Kép
Kép
szonja77

Divatból kötődve nevelés, meg divatból depi és divatbuziság :D :D :D Tyű a mindenit ez a XXI. század!!!

Bejja! A szülés utáni depresszió intelligenciától (bármitől) független, hormonális eredetű betegség...stb.

"nem tudják lekezelni a gyerek éjszakai viselkedését" no és a Freudi elszólásról hallottál e már? A gyerekek éjszakai "viselkedésére" reagálni kell szerintem és ez maximálisan egyénre szabott, ezer és egy oka lehet még egy gyereknél is.

Nem tudom, hogy a "mai szülők" hány százaléka, milyen módon neveli a kölkét. Pl. mennyien agresszívebbek, mint mondjuk 50 évvel ezelőtt. Ami biztos, hogy szerintem annak idején hamarabb elcsattant egy nyakleves, mint ma -nevelő célzattal- (persze nem közvetíttette a média és nem volt még gyermekvédelmi törvény sem). A gyermekbántalmazásokról szerintem nem készült sosem statisztika, .... látens probléma. A kereskedelmi retek pszichodestruktív információit meg egy baromi egyszerű mozdulattal bárki távol tarthatja magától és a családjától ezzel jelentős energiaveszteségtől kímélve meg magukat (és már nyert is :) ).

Együtt alszom Tivával, aki egy kiegyensúlyozott, boldog kisfiú benyomását kelti és remélem az is :) Nincs fizikai kontakt (mindenki a saját helyén durmol), csak 1-2-szer amikor szopi van (ugyanis a mai napig szopiztatom a 14 hónapos csöppem) , utána elfordul és szunyál tovább. Reggel kipihenten és mosolygósan ébredünk....
...ha 10 évesen az anyja mellett fogja magát biztonságban érezni, remélem felismerem és mellette leszek.. ahelyett, hogy a szorongás - elfojtás útját választaná. A jelenlegi helyzet nem ezt prognosztizálja.

Igyekszem a kicsi szükségleteire választ adni, objektívnek lenni önmagammal .... -több kevesebb sikerrel, khm.
szilvi35

Szonja! Megint megnevettettél, írhatnál gyakrabban :) :) :) Mondjuk az elmúlt 2-3 napban gyanúsan sokat nevetek ... és jóízűeket :) :) :) Depiből, köszi nem kérek, de mindenképp sózd rá valakire!
szilvi35

Szonja, tök egyetértek, mindenki minden tegyen úgy ahogy gondolja és jónak látja. :)

Szilvi én rajtad is tudok mosolyogni, tetszik amiket írkáltok. :-)

Én tegnap voltam terheléses vércukor mérésen, jajjjjjjjj, de utálom. De túl éltem, már csak a szülés lesz rosszabb. :)

Megjött az ősz, de legalább nem esik az eső.

Huba-mami
Kép
Kép
huba-ninja

Huba-mami! Mi lett az eredmény? Vagy mikor derül ki?
Egyébként én ezt pont kihagytam, de nem jártam jobban a napi 3x inzulin, 3x cukormérés bökdöséssel.

wf

Kép
wf

Szilvi, a gyerek éjszakai felkelésére gondoltam, csak nem tudtam rendesen megfogalmazni, de végülis mindegy is. Persze hogy mindenki úgy csinálja a gyereknevelést, ahogy neki és a gyerekének a legjobb, én sem ellökni akarom a gyereket magamtól, csak úgy éreztem hosszútávon baj lehet ezekből az éjszakai egy szobában alvás-kelés dologból, mi már nagyon sokat veszekedtünk emiatt a férjemmel, hogy ő nem kel, mert dolgozik de elvárja hogy a gyerek ne ordítson, így aztán ő nem aludt velünk. MI így oldottuk meg, együtt is vagyunk, és a gyerekhez továbbra is én kelek fel, de cserébe lényegesen kevesebbszer kel Hanna.
A depressziónál én azokat értettem, akik direktbe hangoztatják, hogy "jaj én annyira depi vagyok mingyá' öngyi leszek" és ennek a gyerek issza meg a levét, mert le se tojja, mi van vele, mert annyira azzal van elfoglalva, hogy milyen depis. Elhiszem én hogy hormonális meg minden, de szerintem ez egy kicsit túlzás. Vannak akik nem is tudják, hogy depressziósak, csak élik a mindennapokat aztán egyszer csak robbannak. Meg azok, akik tudják, és próbálnak tenni ellene, ezzel nincs is semmi gond, amíg nem a gyerek, vagy környzete sínyli meg. Szomszédom mesélte pl, hogy 3 hónapja szült, benn a kórházban az egyik szobatársa, tényleg pikkpakk megszült, első gyerek, aztán úgy tett mintha mi se történt volna, mintha az élet csak úgy menne tovább, csakhogy a gyerekéről tudomást se vett. Ki se tolta a szobába magához egész nap, meg se próbálta szoptatni, aztán utolsó nap mikor kivitték neki, hogy na mostmár kéne vele foglalkozni, akkor ránézett a síró, nyilván éhes gyerekre, és csak ennyit mondott, "na mi van?" Merthogy ő annyira ki volt készülve. Na szerintem ez a nem normális. De bocs, hogy így gondolom, nekem ez a véleményem, bocs ha bántottam vele valakit, nem akartam, nem volt szándékos. Nem gondolom hogy csak az a jó ahogy én csinálom, azt gondolom, hogy ez nekünk a legjobb, ami most lehet.
Ja, Szonja, a migrénes fejfájást sem kívánom senkinek, mert nekem meg az szokott lenni, nem hiszem hogy jobb, havonta egyszer vagy többször egy egész napig fetrengeni a fájdalomtól. Mondjuk lekopogom, mióta Hanna megvan nem volt migrénem, remélem egy darabig nem is lesz.
Szilvi, amúgy tetszett amit írtál, nem gondolkoztál még azon hogy felcsapsz pszihomókusnak? Én pl sajnálom, hogy nem szoptatom már Hannát, mert úgy már nem kellett neki, de a fizikai kontaktus így is megvan, úgy gondolom, és az hogy reggelente mikor felébred, átvisszük magunkhoz, és odabújik, puszikat ad, az mindennél többet ér nekem, és tudom, hogy akkor mégsem rontom el annyira a dolgokat vele. Persze amikor rászólok, hogy ne rágd apa cipőjét, ő meg elkezd kacagni, és csinálja tovább akkor azért elgondolkozok :)
Bocs h hosszú voltam.

Sziasztok!
Bejja!
Szerintem nem gondolta senki, hogy el akarod lökni magadtól a gyereket. És nem is rád gondoltam azzal, hogy azt hiszed csak az a jó amit Te csinálsz. Most konkrétan az ovistársak szülei jártak eszembe ... most volt szülői ugyanis. Jó hogy itt vagyunk egymásnak és elmondjuk, ki hogy csinálja.

Nekünk se jött be, hogy Ádi mellettem alszik, mert éjjel állandóan ciczne. És most, hogy már 20 hónapos, nem hiszem, hogy éjjel bármi kellene neki. Azt is írtam, hogy mi megpróbáltuk őket külön költöztetni, de kész átjáró ház lett az ágyunk. Most egymás mellé toltuk a 3 ágyat, és mindenki alszik a sajátjába. De ettől függetlenül folyamatosan gondolkodom azon, hogy hogy lehetnének másik szobába. Szerintem ez akkor fog eljönni, mikor Ádi is hajlandó lesz a másik szobába aludni. Mert igaza van Csipetnek: Balázs azért akar velünk aludni, mert még mindig mellőzve érzi magát a tesó miatt.

Egyáltalán nem túlzás, hogy a hormonok ilyesmit is kiválthatnak hidd el. És aki tényleg beteg, az szerintem nem reklámozza. Nálunk a családba csak anyám és a férjem tudja, még tesómék és nagyanyám sem. Aki nem mellesleg szintén azt szokta mondani, hogy bezzeg amikor ő fiatal volt és álló nap kapáltak, nem volt ideje depressziósnak lenni. Csípőből vissza tudnék neki vágni sok mindennel, de minek veszekedjek a 85 éves nagyanyámmal, akinek már minden nap ajándék. De nagyon nehezen nyelem már le a nyelvem. Aztán pl. két hónapja soha nem szült nő - már nem is fog - szintén azt magyarázza nekem, hogy nincs is szülés utáni depi. Ami pont olyan, mint amikor szülés közbe azt mondja a férfi doki, hogy ugyan már, nem fájhat annyira. Szóval nagyon nehezen viselem már, hogy a kapálással minden pszichós betegséget gyógyítani lehet :D ezért hírdettem ki, hogy én is kettyós vagyok.

Sajnos ezzel a családnak is együtt kell élni és mint ilyen, nyilván meg is sínylik. Mint minden más betegséget és a nehéz élethelyzeteket is. Egy váláshoz elvezető út vajon nem a gyerekeket sínyli meg legjobban? És ki a megmondhatója, hogy egy depis családtag vagy egy ilyen helyzet károsabb-e a gyerekre. Arról nem is beszélve, hogy a családnak nagy felelőssége van abban, hogy pl. észrevegye, hogy valakinek igenis szüksége van segítségre. Mert lehet szemet hunyni, aztán a hírekbe hallgatni, hogy tizenévesek öngyilkosok lettek és a szülők semmit nem vettek észre.

Én sem megbántani akartam senkit, csak szeretném felhívni a figyelmet, hogy ez egy igenis komoly probléma és igen, az ország 60-75%-a depressziós. Mert nemcsak az a depi, hogy valaki leugrik a tizedikről, hanem az is, ha pl. valaki belenyugszik a kilátástalannak vélt helyzetébe és nem keresi a kiutat. És pont azért komoly probléma, mert sokan nem is tudják, hogy azok....aztán tényleg robban a bomba.

Nekem is van migrénes fejfájásom, igaz mióta szültem, már sokkal ritkábban. Aztán volt epegörcsöm, vesegörcsöm. Felnőtt fejjel középfül gyulladásom. Nyakam becsípődve. Egyiket sem kívánom senkinek.

Most egyébként nálunk taknyos mindenki. Balázsnak megint begyulladt a füle is. Visszavittük oda, ahol műtötték. Közölte a dokinő, hogy ha nem javul, akkor felszúrja a fülét. Csak nem az én gyerekemét. Felhívtam a házi orvost és mondtam neki mi van, és hogy írjon már antibogyót. Megkérdeztem tőle, hogy mi ez a cirkusz: pár éve minden köhintésre felírták, most még a középfül gyuszira sem írják. Ő sem értette, hogy miért akarják kínozni, fel is írta.
A kicsi is kapott, mert a sárga takony állítólag bakteriális fertőzésre utal. Hát neki annyira nem akartam adni, de végül is a dokinő tudja és ő nem szokta feleslegesen írogatni. Szóval ők javulnak, de én 3. napja a fülemen veszem a levegőt.

Kép
Kép
Kép
szonja77

Wf! Jövőhéten tudom meg az eredményt. :-)
Én ezt hogy utáltam tavaly, idén már nem is annyira, de ki akartam hagyni, de csak azért mentem el, mert van egy védőnő bnőm, aki azt mondta minden mást kihagyhatok, de ezt ne, mert ez fontos, de h miért, nem tudom.
Most irigykedem, hogy kihagytad... :-) Bár az inzulin sem jobb! :-S

Huba-mami
Kép
Kép
huba-ninja

Biztos meséltem már, hogy anno, ahol laktunk kiderült volt egy nő, diploma, rendes család, jó körülmények, boldogan várták a babájukat, és állítólag a csaj depis (szerintem inkább kettyós) lett szülés után, de annyira, hogy nem szoptatta a gyerekét, ki nem mozdult a lakásból, nem nézett tv, nem telefonált, nem beszélt szinte senkihez. A férje és a nő anyja látták el a gyereket, az apa ment gyesre meg ilyenek. Én nem ismertem a nőt egyszer láttam, a boltosnak mondtam, milyen fura ez a nő (előttem állt a kasszánál) és akkor mesélte , h szülés óta nem látta csak a férjével beszélt, tőle tudja mi történt. Mindezt szülés után kb 1 évvel ... Ekkor mozdult ki. DURVA! Mindezt kiválthatja a szülés?

Huba-mami
Kép
Kép
huba-ninja

Huba-mami!
Tényleg fontos vizsgálat, ha nincs karbantartva a cukorbetegség, mindenféle károsodás érheti a babát. Ha jól tudom, ebben a terhességi korban a lepény idő előtti öregedése és az emiatt bekövetkező oxigénhiányos állapot a legveszélyesebb. De lehet, hogy van más is! Drukkolok, hogy ne legyen semmi gond az eredménnyel!
A depis sztori borzasztó... :cry:

wf

Kép
wf

Simán lehet szülés után ilyen
http://www.vital.hu/themes/baba/depr_szules1.htm
http://eletmod.hu/tart/cikk/j/0/109856/ ... i_az_anyak
http://felicitasz.blog.hu/2010/01/15/po ... zules_utan

Egyébként én nem tekintem magam betegnek, nagy ívben sz@rok arra, amit a doki mond. Szerintem csak stresszes az életem. Mert ha megnézzük a tüneteket, tényleg minden második ember depis. És szerintem annyira legyen mindenki depis mint én :D Amiért hírnökölök itt, az csupán az, hogy amíg eügyi dolgozók is kapálással oldanák a problémákat, addig bizony hallani fogunk a Huba-mami által írt sztorikról, meg durvábbakról is, aminek gyerekek isszák a levét. Szóval szerintem komolyabban kellene venni és aki tényleg beteg, az kapjon segítséget, aki meg csak unatkozik, az frankón menjen kapálni :D És részemről lekattantam a témáról.

Kép
Kép
Kép
szonja77

A másik fórumomon is volt egy depressziós csaj, de Ő valóban, orvosilag igazoltan az volt.
Egyébként egy hihetetlenül intelligens, tanult, magas beosztású, jó ízléssel megáldott (szerintem), tevékeny, céltudatos, erős nő volt, de a szülés után totál összeroppant.
Viszont Ő próbált minden fűszálba kapaszkodni, kibeszélni magából, tanácsot kérni és nem utolsó sorban dokihoz is elment, amikor már látta, hogy tarthatatlan a helyzet. Én már néha átugrottam a hsz-eit, mert számomra is felfoghatatlan volt, hogy egy ilyen okos nő hogy írhat olyanokat a gyerekéről, amilyeneket...
A gyerekkel kapcsolatban egyszerűen minden szorongással töltötte el. A szoptatás, az alvás, a nem alvás, a sírás..minden.
Azt írta egyszer kb 1 hónappal a szülés után, hogy a gyerek neki csak egy gondoskodásra szoruló csomag, amit el kell látni, de egyelőre semmilyen anyai érzése nincs vele kapcsolatban
Képtelen volt a gyerekével egy légtérben tartózkodni, rettegett, ha egyedül maradt vele, így aztán folyton nála volt vagy az anyja vagy az apja, merthogy a férje az spec nem adott neki biztonságérzetet. De volt olyan is, hogy lepasszolták a nagyszülőknek a gyereket 1-2 hetesen napokra, hogy egy kis nyugtuk legyen. Amúgy a férje egy vadparaszt volt, mármint valójában, mert kifele Ő is értelmiséginek látszott, közben otthon meg voltak "szép" dolgai...

Aztán a csaj jól elapasztatta inkább a tejét, hogy beállítsanak neki valamilyen antidepresszánst és pár hét múlva jobb lett minden. Azóta a második gyereküket várják :shock: :shock:

na felkelt...

Kattkat

Kép
kattkat

ja meg azt akartam írni, hogy ennél a csajnál már olyan zorall volt a szitu, hogy ha kevésbé intelligens és nem kér segítséget, lehet, hogy a kékfényben hallottunk volna róla legközelebb...

Kattkat

Kép
kattkat

Hú Kattkatt, durva sztori. Kíváncsi lennék, hogyan, minek hatására alakulhatnak ki ilyen érzések egy anyában az újszülöttjével kapcsolatban. Na mindegy, sajnos hogy van, és kész.
Hubamami: nemtom téged a dokid melyik fajta terheléses cukorra küldött, de az én dokim anno azt hangoztatta, hogy szerinte ez a vérvétel - cukorbomba - vérvétel kínzás a kismamáknak, úgyhogy reggel toljak be 2 zsömit 1 pohár tejjel, és 2 óra múlva jelentkezzek a vérvételen. Neki ez volt a terheléses cukor vizsgálat. Úgyhogy én jól jártam, mármint a körülményekhez képest. Azt is mindig mondogatta, hogy ő ezt az éhgyomri vércukor mérést se nagyon érti, mert szerinte semmi értelme, úgyhogy abból meg is úsztam egyet. A védőnő persze sipákolt, hogy hú, meg há, dehát mikor kijött hogy a terheléses vércukrom alacsonyabb mint az éhgyomri, akkor inkább befogta.

Ezzel a terheléses vércukorral szerintem csak engem akarnak folyton szívatni. Egyébként kb 1 hónapja olvastam valahol, hogy egyetlen vizsgálat sem kötelező, csak javasolt. És megnéztem a papírjaim, tényleg az van odaírva, hogy "Javasol vizsgálat/vizsgálatok". Csak akkor azt nem tudom, mi a francnak kell 4x megjelenni dokinál, hogy kaphass gyest/gyedet... Na mind1.

Képzeljétek amíg vártam a két óra letelését hatalmas dolog történt. Legalábbis nekem az volt. Először is egy kismami (Ő is januárra volt kiírva) jött valami vizsgálatra, mert vérezni kezdett, de vele volt a kisbabája aki 6 hónapos volt (Enikő), mire közölte a doki, őt nem viheti be. Mire a nő: Most akkor mit csináljak vele, otthon nem hagyhatta... Erre a doki: Én nem tudom. Ékkor mondtam én, hogy vigyázok addig arra a tündéri kisbabóra, amíg megvizsgálja a mamiját a doki. És mint kiderült, fogadott doki, nála szülte a kislányt is sőt a nagyobb fiát is. Azért az durva... Nem hiszem, hogy bármit ártott volna az a csepp kislány a babakocsiból... :-)

A másik, hogy épp toltak be császározni egy nénikét és jött a férje, szintén kistesóval, de ő már 2 év körüli volt. És nem mehetett be megnézni sem a feleségét a gyerek miatt. Felajánlottam, hogy 30 percet tudok rá figyelni, ha gondolja nézze meg a feleségét. Be is ment, nagy hálálkodva, mire kiderült, a műtőbe már nem mehet, mert elkezdték a császárt. De integethetett egyet a feleségének.

Félre ne értsetek, nem magamat akarom sztároltatni, milyen ász vagyok, hogy segítettem, de nekem biztos jól esett volna, ha valaki (pl egy csecsemős, nővérke bárki) átveszi 10 percre a gyereket, h a férjemet láthassam, mert a nagyszülők dugó miatt nem értek óda vigyázni a nagyobb kölökre. Na mind1.
Azért arra kíváncsi vagyok mit tett volna a doki azzal a kismamival, akinek ott volt a kislánya és vérzési panasszal ment hozzá, haza küldi????

Bocsi, hogy hosszú voltam. De velem ilyen még nem történt. Örültem, hogy segíthettem!

Huba-mami
Kép
Kép
huba-ninja

Hú Huba-mami, kemény történések ezek.... rettegek én is, ha majd Ákosnak kistesója lesz hogyan oldom meg, hasonlókat tapasztaltam egyébként...meg egyszer voltam CTG-n, ahová egy anyuka hozta a kisfiát, az asszisztens meg megjegyezte nekem hallkan, hogy mi a fenének hozta be? Mire én: talán nincs ki vigyázzon rá. Annyira hihetetlen, hogy manapság vki gyerekkel jár "ügyet intézni"? én se szivesen hurcolom ide-oda, de most mi a bánatot csináljak? A nukleáris családmodell átka...remélem a kórház dolgozói közül is olvassák néhányan a mi kis történeteinket (volt már rá precedens), és akkor lehet kicsit megértőbbek lesznek a jövőben. Talán ;)

Szonja, teljesen egyetértek veled, és köszönöm, hogy mindezt leírtad! Az a 60-75% sajnos egyáltalán nem túlzó, hanem nagyon is így van :(

Kép
Kép
csipetnyusza

Ezt loptam, nagyon jó és jellemző:

Nagymamám minden egészségi vagy éppen társadalmi problémára a kapálást hozta fel, mint gyógyírt és megoldást. Egyszer fel és összegyűjtöttem, hogy mama szerint milyen problémákra lenne megoldás a kapálás.

1.) Terhes-gondozás, újszülött ellátás, bizonyos mértékig paraszolvencia - "Katicám, annak idején megszültek a nők a kapaföldön is, nem volt semmiféle ultrahangozás, meg terhes-jóga, meg boríték az orvosnak!"

2.) Homoszexualitás - "Kapálna végig egy nyarat, ´szt nem lenne ereje tollas gatyában vonulgatni!" (Egyébként mama nem homofób, csak nem érti ezt a dolgot.)

3.) Bűnözés - "Hogy a frász üsse ki őket, mennének el kapálni ahelyett, hogy a szomszéd tyúkját lopkodják!"

4.) Való világ 4 - "Ez nekik a való világ??? Mennének el kapálni ahelyett, hogy a seggüket hizlalják egy medencében. Akkor aztán nem lenne idejük veszekedni, örülnének, ha a vízhólyagoktól egy pohár vizet meg tudnak inni, ´szt lefekhetnek aludni. Na az a való világ, Katicám." (Évának már javasolt 3 hét uborkaszedést is Szabolcsban, mondván attól elmenne a kedve a veszekedéstől, és nem lenne annyi ideje fújni a füstöt, Alekosz tartásjavítására pedig némi kaszálást említett.)

5.) Számítógép függőség - "Hajnali kettőig nyomkodta a gombot??? (=számítógépbillenytyűzet és /vagy egér gombja - a szerk.) A rosseb megette, bezzeg ha másnap hajnal ötre kapálni kéne menni, már fél 9-kor lefeküdne aludni!"

6.) Tetoválás, testékszerek, és a fóliás melír bizonyos esetei - "A mi időnkben a fiataloknak nem volt arra idejük, hogy kürtöket dugdossanak a fülükbe, ´szt azzal tágítsák a lukat rajta! Tudod Katicám, annyi munka volt a fődeken, hogy nem tudtunk mink azzal foglalkozni, mekkora a luk a fülünkön, meg nem is volt időnk arra, hogy órákig fodrászkodjunk, meg lyuggassuk a bőrünket kifele. Szép is lett volna, ha menni kell kapálni, ’szt ott égeti a nap a griffmadarat, vagy mit a vállunkon!"

7.) Futball huliganizmus - A franc essen ezekbe a szkinderekbe (skinhead - a szerk.), ha ennyi erejük van, csinálhatnának valami hasznosat is! Megnézném én őket, miután bekapálták a szemerei téesz fődjét, hogy mennyi erejük lenne ott ordítozni, meg kukát dobálni a meccseken! Hát megmondom én neked, Katicám: semmi! Ott aludna az összes a lelátón, olyan fáradt lenne!"

8.) Depresszió, egyéb pszichés problémák - "Jódógába nem tudja már, hogy micsináljon! Ül a szép házába, ’szt sopánkodik, hogy milyen kövér, meg hogy nem foglalkozott az érzéseivel a zura, nemhogy örülne, hogy van mit enni, jólétbe van, és nem kell kapálnia."

Hirtelen ennyi jutott eszébe, és ahogy olvasom, hát nem is olyan hülyeség, mint amilyennek elsőre gondoltam, van ennek alapja. Foglalkozhatnának vele, hogy kapáló-táborokat szervezzenek tematikusan, mint pld. szingli kapa-tábor, önértékelés javító kapa-tábor, homokos kapáló-tábor , tartásjavító kapáló-tábor, cigány és skinhead kapáló-tábor (persze ezek időben vagy térben eltolva egymástól :)) stb., így a nemzet is jól járna, meg a gazdaság is. A résztvevők nem mindig járnának jól de a társadalom igen. Persze így nem mindenki menne el önként kapáló-táborba, lennének akiket direkt be kellene utalni.

(nem én írtam, de nagyon jó! sz.)
szilvi35

Velünk:
Szerdán elvittem Titit fülorrgigászhoz, mert 3 hete folyik a taknya így-úgy, ki-be-le. Aszongya semmi baj, fog (főorvos). Még aznap gyerek dokihoz is, aszongya fog. Összesen kapott orrcseppet és fenistil cseppet (du. nem voltunk játszón).
Csütörtökön játszóház - gyanús köhögés. Éjjel brutál köhögés. taknyozás, orrszívás.
Péntek mindezek + rosszkedv és 38-38,5 láz.
Visszamentünk a dokkerhez, mondtam neki, hogy bár egy - két napja voltunk, de hiányzott, ezért, ha már erre járunk, gondoltam beugrunk, ha meg már beugrottunk, megmutatok a kicsit (ez komoly) és a panaszokat. Aszongya: kékes-lilás-szedres a mandulája és majdnem összeér!
Kevesebb, mint 48 óra alatt?! Hm.....
+ Suprax, köptető

Annyira de annyira sajnálom már szegény kicsimet! Egyébként jó a hangulata (nem depis ;-) ) a porszívótól van csak halálfélelme, az orrába valókhoz tartja a kis buksit. .....hogy megzabálom!
szilvi35

Sziasztok!
Huba-mami!
Szerintem nagyon rendes voltál, hogy vigyáztál a gyerekekre. És tényleg: vajon mi lett volna, ha senki nincs a folyóson, vagy nem vállalja, hogy vigyáz egy vadidegen gyerekre, akkor hazaküldi??? És ez fogadott orvos volt? Én rögtön lecserélném.
Egyébként tényleg annyira gyerekellenesek néhány helyen. Nem értem: nekik nem volt kölkük? Á, mindegy is hagyjuk.

Én olvastam már ezt a kapálásost :D Na nagyanyám majdnem ez.
Meg olvastam azt is, amit Csipet bemásolt a siettetett gyerekekről. Én azt már régebben olvastam, és el is mentettem magamnak. Sokszor el szoktam olvasni.

Szilvi!
Jobbulást Tivának. Szegénykém!
De lehet, hogy tényleg nem látta ám. Balázs már 3x tréfálta így meg a doki néninket. 1x tüdű gyuszija volt, 2x meg mandula. Télen meg sok napig magas láza, azt mellette semmi. Nem adott biotikumot és meg is gyógyult.
De az is lehet, hogy trehány tróger volt :evil: én ezen sem lepődnék meg.
Most hogy Ádi taknyos volt, már ő is engedi az orrát szívni. Első éjjel még takaróba kellett csavarni, de másnap már hozta az orrszívót. Kezében az orrszívóval aludt el a cicimen :D

Mi még bónuszba csütörtökön a balesetibe voltunk. Balázs mondta, hogy ugráljunk, én mondtam ne, de ő leugrott az ágyról, aztán Ádi is. Esélyem nem volt elérni természetesen, mert pont ágyaztam az alváshoz. Láttam, hogy kicsit visszahajlott a lába, sírt is, de lefeküdtünk. Aztán mikor felkelt, sántikált. Kivittem az ügyeletre, mondták, hogy valszeg semmi, de vigyük röntgenre. Apa haza, balesetibe be. Ott annyian voltak, hogy mikor beléptünk, mondtam: hajnali kettő. De akkora szerencsénk volt: az ügyeletes gyerekdoki a férjem a ismerőse volt. Csináltatott röntgent, meg csipő ultrahangot. Mert látta, hogy Ádi taknyos, és mondta, hogy a felső légúti trutyik rámehetnek a csipőre (nem ilyen egyszerűen magyarázta, de ennyit értettem :) ) nehogy attól fájlalja a lábát. De hál Istennek semmi és egy óra alatt végeztünk. Azt is megtudtam, hogy ellentétben azzal, amit az ügyelet mondott, vannak olyan csontok, amik a gyerekeknél nem dagadnak meg törés esetén. Szóval mindig kell röntgen, nehogy aztán rosszul forrjon össze. Most kicsit sántikál. Az orrfolyás mellé.
A héten megint kihasználtuk az eügyi ellátásokat. Remélem mindig ennyivel megússzuk.

Többiek?

Kép
Kép
Kép
szonja77

Óóó! Szegény Ádi. Kijár neki is. Édes lehetett az orrszívóval....

Ja igen! A Csipetféle gyerekes dolgot olvasom, a felénél tartok, ma talán belefér a másik fele is.

Hát Hubamami! Nem tudom, hogy mit tennék ilyen helyzetben. Lehet én nem bíznám másra a husomvírem. De nehogy magadra vegyed... Köcsög eüsök (pontosabban azok, akik ilyenek). Vannak rendesek is.
szilvi35

Sziasztok

Tiva, Ádi remélem már jobban vagytok.

Szonjának is folyik még egy picit az orra, de nem vészes. Ő csak úgy hagyja szívni az orrát, ha ő fogja az orrszívót, persze rásegítek, de neki kell fogni, különben nem lehet.Már elég ügyesen ki is fújja az orrát, de azért még szívni is kell. Ja, és én is göthös vagyok :twisted:

A bölcsi még mindíg jól megy, kivéve a kajálást. Nem egy főzelék függő a gyerek. Lehet nem is volt éhes, mert múlt héten 10-re vittem és 9.55-kor még lógott a kifli vagy keksz a szájából. Délig biztos nem éhezett meg.

Jó ez a kapálós cucc és van benne némi igazság is. Egy 8 órás kapaműszak után, az embernek valóban nincs ideje meg kedve máshoz, csak bedőlni az ágyba. Anyuéknak sok földjük volt régen és volt időm edzeni benne. Egyszer még az ügyeletre is vinni kellett. Bordaközi izomgyulladást kaptam a mezőgazdaságtól. Örülök, hogy már nincs föld és nem kell kapálni.

Tlindi

Kép
tlindi

Pedig Lindi, inkább kapálnál, akkor nem érdekelni a sok hülyeség az interneten :wink:

Titi dühből harapja a kezét legújabban, amire anyám faszán rá is erősített :(
szilvi35

Hubamami, jó hogy vannak még olyan emberek akik megteszik ezt másokért. Ez tényleg durva, hogy a fogadott orvos ráadásul az aki nem engedi be a pénzes betegét gyerekkel. Annyi pénzért amiket kifizetünk egy egy ilyen vizsgálat alkalmával ne is mondjam mit kéne csinálnia az orvosnak.
Betegeknek jobbulást. Hanna még úgy nem volt beteg 10 kicsiny hónapa alatt - kivéve a kórházas témát - mármint ilyen megfázós, lázas, hányós, itthon kúrálósra gondolok, de már előre félek hogy mi lesz télen. Kap még anyatejet is de adni kéne mellette még valami immunerősítőt is neki. Csütörtökön úgyis megyek a védőnőhöz, majd megkérdezem tőle.
Tiva, Ákos, Kincső, Huba hogy állnak a fogzással? Valamelyiküknek kinn van már esetleg rágó foga, vagy szemfoga? Azért kérdezem, mert Hanna újabban megint nem hajlandó enni, ökle egész nap a szájában, de főként mindig a jobb oldalon, és nagyon durván nyáladzik, cserébe nem is engedi hogy a szájába nézzek. Ma reggel valamennyire sikerült, a jobb felső fogsor kicsit meg van duzzadva, de nem láttam egyelőre semmit, nem tudom létezik e hogy most jönnének ki a hátsó fogak. Aztán lehet hogy mégse, majd 1-2 héten belül kiderül.

Tiva 8 fog azóta is.
szilvi35

Nálunk még mindig 6 fog, semmi jele, hogy még nővesztene egyhamar.
Húúúúúúú, szar hétvégém volt. Most meg még pizzát sütők a kedves férjnek, ahelyett, hogy aludnék. Igaz Huba még tök aktív...
Jó éjt csajok!

Huba-mami
Kép
Kép
huba-ninja

Sziasztok

Köszi Huba. Adtál ötletet, én sütök pizzát a héten :D

Nem úsztuk meg mi se a tegnapot baleset nélkül. Szonja beesett az ágy mögé. Szerencsére csak egy-két új folttal gazdagodott. Felmászott az éjjeli szekrényre, onnan meg az ágy háttámláján van egy kis polc gyárilag, arra és még elkezdett táncolni is (túró rudi reklám volt a tévében ). Egyszer csak eltűnt, pedig ott voltam és még a kezét is fogtam. Előtte persze hiába mondtam, hogy nem szabad, de mintha a falnak beszélnék. Volt egy rövidke sírás és megint fel akart mászni. Azért itt már határozottabb voltam és nem engedtem.

Tegnap sikerült először bilibe pisilni és kakilni is. Fűrdés után szinte mindíg pisil, persze még akkor mikor nincs rajta pelenka. Pár napja már elő van készítve a bili is. Eddig ráült felállt és a szőnyegre pisilt :evil: . Mondtam neki, ha pisilni kell, csücsüljön a bilire. Rá is ült és fel se állt míg nem végzett :D

Ildóca, Katák hol vagytok???

Tlindi

Kép
tlindi

Sziasztok!

Itt vagyok,itt,itt...:)

Olvaslak ám titeket,csak nem van időm írni...

Jól vagyunk,Bogi tegnap náthás volt,mára elmúlt...csak tartsa meg jó szokását,minden betegséget ennyi időre lássunk vendégként...:)
Képzeljétek,ez is meglett...
19 hónaposan átalusssza az éjeket,leszokott az éjszakai tejivásról is...csak így magától...
Márcsak nyöszörögni szokott álmában..mondjuk az elég hangos,én mindig felébredek rá,de ő alszik tovább.
Ma délelőtt ő is esett egy nagyot,
teregettem,kifogyott a kiskádból a teregetnivaló,ő meg beleállt az üres kádba és cibálta be maga mellé a kis babakocsiját..közbe ráült a kád peremére és ezzel ráesett a kád is meg a babakocsi is,ő meg a hátraszaltóval beütötte még a fejét is....szerencsére szőnyegre esett,úgyhogy inkább megijedt,bár a szeme mellé piros dolgot növesztett,gondolom a babakocsi tolókáját húzta magával esés közbe...Nagyon cuki csaj egyébként....dorombol,mint egy kiscica,ha szeretné,ha ölelgetném....meg,ha apával ölelkezünk,jön oda ő is és kéretzkedik fel.....:)))Hiszti előfordul,de emberére akadt,én nem tágítok az elhatározásomtól.....elkezdte érdekelni a beszéd,már mondja utánam a szavakat....amit ő mond és felismer:pupa-pumpa,fófa-fóka,őlő-szőlő,öte-körte,apa,anya,mama,papa,Titi,baba,néni,szia,pápá,tente,tejci.....szerintem karácsonyra beszélni fog.Kattkat,nálatok mi újság etéren?

Kép
kata35

úgy tűnik esős nap volt
Titi délelőtt menekült előlem és ilyenkor a párnák közé veti magát lendületből... ott volt a fal :-(
ötvenes nagyságú pirosas-lila dudor és sok sírás :-(
de már gyógyul
szilvi35

Húúúúúúúúúú, csajok, nekem szar napjaim vannak... Volt nálunk is esés, székbe bevert szemecske, és minden egyéb... :-S
Meg sok minden más...
Remélem szebb hetetek van!

Huba-mami
Kép
Kép
huba-ninja

Sziasztok!

Vagyok ám én is csak alig volt időm!
Tető ablakokat rakattunk be és ehez két komlett szobát kellett kipakolni és vissza. Mondjuk arra jó volt, hogy végeztem egy kissabb fajta lomtalanítást!:)
Viszont ami porral járt ez az egész! És persze még mindíg nincsen minden a helyén. De szépen lassan haladunk azért!
Fogacska nálunk Kincsőnek az alsó kettő és a felső kettő van kint az összesen 4!:) Viszont elrontotta a kisasszony mer most meg egy rágó fogat növeszt bal felül egész hátul! :D Viszont egész nap beszél Kincső és olyan beszólásai vannak, hogy bepisilünk rajta a röhögéstől! :D
Alváshoz sajnos nem tudok hozzá szólni mert nálunk mindenki alszik rendesen! Mostmár ott tartunk, hogy Csanád baba is est 8-tól reggel 7-ig alszik! :D Azért nagyon ne utáljatok ez miatt! 8)
De jól megnőtt ám Csanád baba is mert már 7 kiló fölött van és 64 cm. Amin kiakadt a védőnő mert hogy 3 hónap alatt max. két centit nőnek a babák átlagban, és Csanád meg 10 cm-t nőt! :D

Lányok Páko is eltűnt!
Páko hol vagy?

Ildóca

Kép Kép
KépKép Kép
ildóca

És Beubaba is eltűnt nagyon!
Hahó lányok!
Tessék jelentkezni!

Ildóca

Kép Kép
KépKép Kép
ildóca

Lányok,

ha tudtok Újpesten szép,felújított,műanyag nyílászárós,szép konyhás-fürdőszobás,egyedi fűtésű panellakást 71nm-est,akkor szóltok....?(emeleti)

Feladtuk a kiköltözést,legalábbis egy időre....
Ezt meg ki tudnánk fizetni,persze így is egy csöpp hitellel...
Kéne szülnöm lassan egy kistesót és 31nm-be nem akarnék....
Aztán majd tovább állunk,ha nőnek a gyerkőcök...

Sose gondolkodtunk panellakásban.....dehát ez van.....

Hú,tegnap Bogi teljesen kiakadt..a téren valamiért behisztiztemagát..és este 7ig csinálta....haza hoztuk,nézett rám könnyes-taknyos arccal,a térdemre hajtotta a fejét,és nem tudtam mi baja...csak ölelgetni tudtam volna,de nem hagyta.....szegényke,nehéz lehet ez az érzelmi viharban levés....
Kattkatékkal meg Szilvivel taliztunk volna....:(
Lányok,majd legközelebb....:)
Domó nagyon szép kisfiú...és ez a legjobb szó rá..szép...:)

Kép
kata35

Lányok,ezt el kell mesélnem....

Délelőtt elmentünk Bogival a könyvtárba.Visszafelé megálltunk a Rózsák terénél,szép idő volt,gondoltam szaladjon a gyerek.
Bogi épp harapta volna a könyvtári jegyemet,amit én balga odaadtam neki...
Elvettem tőle és mondtam neki,menjen szaladni..és kivettem a kocsiból...
Na erre akkora hisztit levágott-a könyvtárijegy kellett volna neki-hogy ihaj...3-4szer verte le magát a földre-az elején szép lassan,hogy a fejét ne verje be a földbe-szép műsorszám volt-kizárólag nekem!!

Az elején kértem,h hagyja abba,nem adom vissza a jegyet,mert kell a könyvtárba,aztán a 2.hempergésnélmár nem is szóltam csak toltam el mellette a babakocsit,haladtam előrébb,ő gurult utánam a földön ordítva...
Mehetett ez hosszúpercekig-tán 4-5 hempergésnyi idő után megszólalt egy hang mögöttem...

Egy szakadt,büdös,alkoholista,hajléktalan közölte,h hallgatassam el a gyereket,miért sír ennyire,milyen anya vagyok én,h nem vigasztalom meg.
Majd fenyegetőn elmondta,h ilyen nőnek minek gyerek,aki hagyja fetrengeni a kölykét ..és,ha az ő felesége lennék,felakasztana.....
Ő nyugodtan akar a téren reggelizni,nem gyereküvöltést hallgatni.....elindult vissza a helyére és közben megismételte,h,ha a felesége volnék,már lógnék...

Bogi erre a közjátékra megnyugodott....csak nézett és bújt mögém...
Én meg rohadt ideges lettem..míg beszélt hozzám,nem nagyon mertem visszapofázni,mert rohadt közel állt és a pszichopata arcán látszott,h le is kenne egy pofont,ha megharagítom....

Aztán vártam kicsit,közelebb mentünk hozzá 10 perc múlva,akkor bocsánatot kért,én meg elmondtam neki,h én se szólok be neki,h büdös és 5kmre szaga van,meg itt húgyozik a bokorban...ő se szóljon,mert legközelebb rendőrt hívok,aztán nézhet.Na,akkor már összement hangyányira....

Bakter,már nevelni se tudok kint a szabadban..:)

Remélem mihamarabb elköltözünk ebből a fertő 7.kerületből....undorító...

Kép
kata35

Hú Kata, ez nem semmi! Én nagyon beparáztam volna...
De tényleg, mégis mit képzel, mi köze hozzá?! :evil:

wf

Kép
wf

Húúúúúúúúúú, amilyen idegállapotban vagyok most (Huba ma teljesen behülyült) tuti neki is mentem volna. Így várandósan. Én nem tudom ilyenkor felmérni sem az erőviszonyokat, sem a lehetőségeimet. Ilyenkor az ideg dolgozik bennem és ááááááááááá. Középiskolában mentem már neki 12.-es fiúnak, és én maradtam felül.
Nem bírom, ha beszólnak. Főleg mostanában.
Mellesleg nem vagyok egy dühkitöréses típus, de vannak dolgok, amiben nem tűröm hogy beleugasson bárki is. Ilyen a gyereknevelés is.

Huba-mami
Kép
Kép
huba-ninja

Bár lehet, hogy épp az ellenkezőét váltaná ki belőle. Pont a gyerekem miatt nem is törődnék vele, hogy ne ijedjen meg szegénykém...
Nehéz ügy...

Kata, azért örülök, hogy semmi bajotok nem lett.

Huba-mami
Kép
Kép
huba-ninja

Bocsánat, itt voltak Anyuék, ilyenkor nem netezek.
Ákos 7 fogú, és nyoma sincs semmi egyébnek!

Hu kata, húzos sztori! Mégis mi a fenét képzel? Biztos a pia bátorította fel, hogy beszóljon!! Én inkább konfliktus-kerülő vagyok, de biztos mondtam volna neki vmi magvasat. Boginak gratula az éjszakai alváshoz!!!!!

Tivának jobbulást, remélem hűlt helye van a homlokötvenesnek!

Uhh, Csanád jól belehúzott a növészetbe! nem lesz alacsony :)

Kép
Kép
csipetnyusza

Csajok! Nem tudtok jó kis boltot ahol kismama kabátot vehetnék? Kerestem a neten nem sok választék van sajna. Fekete színben kellene, meg jó nagy méret.
Esetleg, ha van valamelyikőtöknek, szívesen megvenném. Ja, nem lenne baj, ha szövet. Kösz a segítséget!

Huba-mami
Kép
Kép
huba-ninja

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?