Sziasztok!
2011.05.21.-én megszületett a második babánk, Viola - egészséges és gyönyörűűűűű - természetesen.
:D:D
Császár lett, ami azért az előző császáros szülésre való tekintettel némiképpen várható is volt.
Szóval tapasztalatok.
1.) A fogadott szülésznő akkor is nagyon nagy segítség, ha császárra futsz. Nekem Horváth Éva segített és fantasztikusan megnyugtató és megbízható volt. Örülök, hogy mellettem /és apus mellett is/ volt.
2.) Sajnos a műtétnél a gerinc érzéstelenítő nem hatott, ezért el kellett altatni, és a következő nap ismét került egy ilyen hölgy az örzőbe, úgyhogy vagy az anesztes volt gyenge, vagy a cucc amit beküldött, de tény, hogy sajnos ilyen is van.
Nem t'om lehet-e anesztest is előre választani itt, de ezek után legközelebb azt is fogadnék.
3.) Az örzőbe du. 5-6 óra között bejöhet egy ember meglátogatni. Nagyon profi rendes és gondos nővérek voltak. De halálosan élhes voltam, ott csak kekszet adtak másnap hajnalban.. Ásvány víz legyen nálatok!
4.) Azon a hétvégén telt házas üzem volt, /35 baba/ úgyhogy hiába kértem nem lett 1 ágyas szobám, sőt az osztályra is csak dél után jutottam le. A szoba 5 fős, hát nem voltam elragadtatva, de arra a 2,5 napra simán kibírtam. Gáz hogy ennyi baba van együtt, állandóan ébresztették egymást - pedig nálunk az 5. baba inkubátorban volt.... Amúgy 50.000 fok, ellene csak a huzattal lehet védekezni, de akkor meg a kicsik kezdenek szemgyulladni, prüszkölni... Van egy idős taksi nő, olyan hangerővel közlekedik és dolgozik, mint egy kozák század...
DE ha ad neki az ember egy 500-ast akkor ágyba jár a kévá, tea, és Tiéd az első kaja...
5.) Na ha már itt tartunk, a császárosok ugyibár csak pépeset ehetnek 2 napig... Előírás szerint friss gyümit sem... Ez az étrend azért elég "karcsú", javaslom jó kis házi krumplipürét megrendelni anyucitól/anyóstól!
:):)
6.) valóban 72 órásan hazaengednek, ha a baba srágasága illetve az anyuci produkciója (széklet, vizelet, felállás, stb...) engedi.
7.) Én is 10 napig szurkáztam itthon magam anti trombózis ügyileg, nem gáz a dolog. Full előkészített kis szurkákat kap az ember lánya a patikában a receptre...
8.) Pelust a Pampers biztosít néhányat reklám céllal, de ált. csak az első napon, max a másodikon.. és akkor is csak 2-3-at/kopf. Popsi krém nem volt bent, nedvestörlőt is nekünk kellett vinni, a köldök csonk ápoláshoz viszont volt minden. Ja és a hét évvel ezelőtti köldökcsonkoz képest itt hatalmasat hagytak most, úgyhogy erre lehet készülni!
9.) Csecsemősök itt is nyomatnák a cukros vizet, de én onnantól fogva, hogy lekerültem az osztályra csak az esti fürdetéshez adtam ki a babát a kezeim közül, akkor meg nem piszkálnak a szobában... Főleg, ha ügyesen mellre tudod tenni és le is kezd szopizni. Nem muszáj tejnek lennie, csak próbálkozzatok. Nekem ugye ez az első terhesség és szoptatás miatt nem volt gáz. De van egy ügyes szoptatási tanácsadó néni is, ahogy a többiektől hallottam. Van egy külön fejő szoba....
Na most hirtelen ennyi jutott eszembe!
Megpróbálok linket rakni a két kis mukikáim képeiről, remélem működik:
http://www.facebook.com/media/set/?set= ... 1610696445
Üdv
Macs.